Rețete culinare - Pui cu smântână și piper



PUI CU SMÂNTÂNĂ ȘI PIPER

Ingrediente
- piept de pui
- o ceapă mică
- o cană de smântână dulce
- două linguri de piper verde
- o linguriță de ulei
- o cană de apă
- puțină sare
- pătrunjel tocat

Mod de preparare
Multă lume nu știe ce-i smântâna dulce și la ce-i bună ea. Ei bine, smântâna dulce e smântâna nefermentată și, prin urmare, dulce, nu acră, cum e cea cu care suntem obișnuiți cu toții de mici. Nu-i dulce ca mierea, doar că nu e acră. Poate fi mai grasă sau mai slabă și se găsește de ceva vreme în magazinele de la noi, mai des în cele mari, mai rar în cele de cartier. E bună la sosuri, tocănițe, mai rar în ciorbe, pentru că nu acrește, la frișcă și în multe deserturi. În rețeta aceasta joacă un rol important, practic ea face sosul din jurul puiului, iar transferul de arome dintre ingrediente e mijlocit tot de ea. Piperul verde e un alt ingredient important. E piper-piper, recoltat când este încă verde. E aromat tare, dar n-are asprimea celui copt. Se păstrează într-o saramura ușoară, pentru că nu rezistă mai mult de 2-3 zile după recoltare. Îl găsiți în sosuri, pe lângă mușchiul de vită și, în cazul de față, lângă pieptul de pui.

Ca sa ajungeți de la poveste la mâncare, e destul să aveți pe lângă voi o bucată de piept de pui, o ceapă mică, o cană de smântână dulce, două linguri de piper verde și o linguriță de ulei. Trebuie să tăiați puiul în bucăți mari și să-l puneți la rumenit împreună cu ceapa tăiată și ea în bucăți mari. După 1-2 minute, când ceapa și carnea își vor fi schimbat deja culoarea, turnați o cană de apa peste ele și dați focul mic. Lăsați să fiarbă așa 10 minute, apoi turnata smântâna dulce și adăugați repede boabele de piper. Nu-i rău să puneți și puțină sare. Pe foc și mai mic, lăsați să scadă ușor încă 10 minute. Presărați pătrunjel tocat când mâncarea e deja în farfurie.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *