Rețete culinare - SUPE-CREMĂ

SUPE-CREMĂ

SUPĂ-CREMĂ DE BROCCOLI CU AVOCADO

Ingrediente
1-2 avocado
1 castravete
3-4 bucheţele de broccoli (crude sau opărite)
1 lingură ulei de măsline
1 lingură sos de soia
zeamă de lămâie, sare, piper, usturoi, pătrunjel – după gust

Mod de preparare
Se pun toate ingredientele în blender. Pasta obţinută se poate consuma ca atare, pe pâine, sau se poate dilua cu apă fierbinte (200 ml pentru fiecare lingură de pastă), devenind o supă delicioasă şi foarte sănătoasă în acelaşi timp.

SUPĂ-CREMĂ DE CEAPĂ

Ingrediente

- 500 g ceapă
- semințe de chimen
- cimbru uscat
- piper
- trei linguri de ulei
- oțet balsamic
- unt
- vin rosé

Mod de preparare 

Supa de ceapă e subiect de gâlceavă între mai multe nații. Nu ne uităm noi în gura lor, mai ales că vorbim aici despre supa-cremă de ceapă, derivată din varianta franțuzească a supei de ceapă și îmbogățită - îndulcită cu un rosé românesc din Cabernet Sauvignon și Merlot. Dar să nu ajungem la vin înainte de a începe lucrul, ca poate ne oprim acolo și rămânem nemâncați.

O jumătate de kilogram de ceapă galbenă se curăță și se taie peștișori. Se amestecă bine cu semințe de chimen, cimbru uscat, piper măcinat proaspăt, sare de mare. Se pune într-o tigaie în care, înainte de asta, au ajuns 3 linguri de ulei și o nucă de unt (untul se arde mai greu dacă pui lângă el niște ulei). Se înmoaie ceapa binișor, pe foc mic, câteva minute. După asta, se toarnă peste ea un degetar de oțet balsamic (poate fi și oțet simplu, din vin ori din mere) și după alte 3 minute se toarnă în cratiță/tigaie/oală (că poate fi oricare din astea) un pahar de vin rosé îndoit cu apă. Se lasă să fiarbă 6-7 minute, apoi se ia de pe foc și se pasează cu blenderul, furios. În jumătate de minut aveți supa cremă. Mâncați-o cu crutoane.


SUPĂ DE CHIMEN CU FENICUL

Ingrediente
- fenicul
- 2 l apă
- 2 morcovi
- țelină
- o ceapă
- o lingură de chimen
- unt cât o nucă
- supă limpede de zarzavat

Mod de preparare
Supa asta se poate face și în 5 minute, dar fără fenicul și cu apă chioară pe post de supă de legume, și ar fi păcat. Dacă o facem cumsecade, iese chiar mai bună decât în spital, unde am întâlnit-o eu prima oară, pe când eram copil. E bună pentru digestie, ușurează colicile (dacă ele există) și este și destul de hrănitoare, grație crutoanelor cu care se mănâncă în mod tradițional. Se poate face și fără fenicul, dar l-am ales ca partener în aventura asta datorită gustului său de anason, perfect compatibil cu cel al chimenului. Pe lângă fenicul, mai trebuie să fiarbă o ceapă, oarece țelină și 1-2 morcovi, în 2 litri de apă. De legume n-am trebuință, doar de supa în care au fiert ele cam 20 de minute. După ce am supa strecurată, pot trece la desăvârșirea lucrării mele: pun într-o oală ori cratiță mai adâncă, o nucă de unt (cât ar intra într-o lingură) și o lingură de chimen. Pun oala pe foc și am răbdare până când începe chimenul să-și elibereze aroma în aer. Presar apoi peste el și peste untul topit o lingură de făină și amestec repede. Focul nu trebuie să fie mare, pentru că făina s-ar arde și nu vrem asta; făina arsă în grăsime înseamnă arsuri la stomac și alte necazuri despre care nici nu vreau să vorbesc. După ce-și schimba făina culoarea, sting cu supa de legume și amestec în continuare. Adaug restul de supă și las să dea un clocot. Sting focul și, dacă mă încurcă semințele de chimen, strecor supa. Dacă nu, le las acolo, pun supa în farfurie și, pe deasupra, crutoane din pâine prăjită.
Legumele fierte, rămase de la supă, se pot tăia cubulețe și mânca cu o maioneză de soia, ușor picantă.

Sursa: http://retete.eva.ro/supe-si-ciorbe/supa-de-chimen-cu-fenicul-articol-34048.html

SUPĂ-CREMĂ DE DOVLEAC

Dintre toate roadele toamnei, dovleacul este preferatul meu. Asta dacă trecem de castane și de vin (nu neapărat în  ordinea asta). Îmi place atât de mult, pentru că-l poți folosi în multe feluri și la multe lucruri, de la aperitive la deserturi, trecând pe la supe, creme, fripturi, paste și piureuri. Gustul și dulceața lui discretă îl fac să se potrivească tare bine mai peste tot prin bucătăria de toamnă/iarnă. Vă arăt acum o supă-cremă de dovleac, destul de simplă, deși se face în  doua etape.

Ingrediente
- 600 g dovleac
- o bucată piept de pui
- 1,5 l apă
- frunze de pătrunjel
- 2-3 morcovi
- coriandru
- piper roșu
- enibahar
- cuișoare
- smântână dulce sau lapte de cocos

Mod de preparare
În  prima etapă, trebuie să faceți o supă simplă de pui, dintr-o bucată de piept (veți vedea de ce am ales piept și nu altceva), câțiva morcovi, puțină sare și niște frunze de pătrunjel. Lăsați carnea să fiarbă încet 30 de minute și apoi lăsați-o să se răcorească ușor. Între timp, curățați dovleacul, tăiați-l în  cuburi și puneți-l la fiert în apă cu sare (pentru patru porții generoase aveți nevoie de 600 de grame de dovleac și un litru și jumătate de apă, pe care oricum o aruncați după ce fierbe dovleacul).
Pentru aromarea mâncării, vă recomand un amestec de boabe de coriandru, boabe de piper roșu, enibahar și cuișoare, pe care să le zdrobiți bine într-un mojar. Amestecul acesta va intra în  joc în  momentul în  care dovleacul fiert, zeama de pui și o nuca de unt vor fi toate în  aceeași oală, gata să fie lucrate cu blenderul. După ce obțineți crema, mai trebuie doar să adăugata 3 linguri de smântână dulce sau, pentru un aer mai exotic, 3 linguri de lapte de cocos.
Amestecați bine, apoi presărați pe suprafața supei-cremă crutoane din pâine prăjită, bucăți de piept de pui și cuburi de morcov fiert.

Mod de servire
Puteți decora cu frunze de rozmarin, busuioc ori pătrunjel. Recomand totuși rozmarinul, se potrivește foarte bine cu aromele din supă.

SUPĂ-CREMĂ DE NĂUT CU GHIMBIR

Ingrediente
450 g năut fiert
100 g țelină
3 rădăcini pătrunjel
smântână dulce
ghimbir, piper

Mod de preparare

Aceasta rețetă e inspirată de poveștile din 1001 de nopți de pe o parte și de dorința mea de a vizita într-o bună zi Marocul. Iubesc arșița și, în consecință, și mâncărurile care-mi amintesc de ea. Supa cremă de năut, în această variantă, pe lângă faptul că e hrănitoare, mai e și răcoroasă, pentru că a primit contribuția importantă a ghimbirului proaspăt, dat prin răzătoare.
Am folosit pentru două porții: o conservă de năut de 450 de grame, cu saramura din jurul boabelor cu tot. N-am pus altă sare în mâncare, pentru că nu avea nevoie. Am pus la fiert, înainte de toate, trei rădăcini de pătrunjel, ferme, proaspete și aromate. Lângă ele, 100 de grame de țelină. După ce au fiert, am pus în oală năutul, cu saramură cu tot. Am pus oala pe foc din nou și am lăsat-o acolo preț de 2-3 clocote, să se încălzească și năutul. Lucrul acesta duce la un transfer al aromelor mai bun și mai rapid. Am dat apoi ghimbirul prin răzătoare, direct în oala luată de pe foc. Am turnat smântână dulce în oală, am condimentat cu piper măcinat proaspăt (vă recomand să cumpărați o râșniță pentru piper, face minuni la casa omului, aroma piperului măcinat chiar înainte de a fi folosit nu poate fi comparată cu aroma piperului măcinat cu săptămâni în urmă) și am pus blenderul în oală, la turație mare. Într-un minut, am obținut o supă cremă consistentă, hrănitoare, gustoasă, răcoroasă și parfumată.

Mod de servire

Am decorat-o cu frunze de cimbrișor, care, între noi fie vorba, s-au potrivit perfect în decor, printre crutoanele din pâine prăjită.

SUPĂ-CREMĂ DE ROȘII

Ingrediente
o ceapă
doi căței de usturoi
un morcov
150 g țelină
roșii decojite din conservă
1,5 l apă
pâine
frunze proaspete de busuioc
sare, piper

Mod de preparare

Pui la fiert toate celea, mai puțin roșiile. După 15 de minute, morcovii ar trebui să fie pătrunși bine. Torni roșiile din conservă peste fiertura din oală, lași să clocotească o dată, de două ori, iei oala de pe foc și pui blenderul la lucru. Zdrobești tot ce-i în oala, inclusiv mana de frunze de busuioc pe care le-ai aruncat peste roșii, după ce ai luat oala de pe foc ori chiar înainte. Pentru ca ai nevoie de crutoane, pui două felii de pâine în prăjitor ori într-o tigaie anti-aderentă, le ții acolo până se rumenesc pe ambele părți (rumeneala poate fi oricât de mare, după gustul tău, important e să nu arzi pâinea de tot, că nu s-au văzut crutoane din cărbune în supele cremă), le tai cu cuțitul în pătrățele mici ori mai măricele. Presari apoi pătrățelele peste supa-cremă din farfurie și mănânci cu poftă bună și cu cine ți-e drag să stai la masă.

Mod de servire

Despre virtuțile supei de roșii nu trebuie să vă vorbesc eu. Ori ar trebui? Face bine la sănătate – acesta-i lucrul de care vreau sa fiți încredințați. Face bine și la silueta, ca sa nu mai spun ca în forma pe care v-am prezentat-o, e și prietena buna cu postul, caci n-are în ea defel carne - lapte - brânză - ouă ori alte alimente prohibite.

SUPĂ-CREMĂ DE SPARANGHEL – O DELICATESĂ

Ingrediente:
1 legătură de sparanghel
2 cartofi fierți în apă cu sare
1 fir ceapă verde
boabe de mazăre congelată și ardei gras roșu crud, nepasate (pentru aspect)
2 căței usturoi
1 cubuleț vegeta sau o lingură amestec legume uscate (de la Plafar)
1 crenguță tarhon
ulei, sare, piper, 500 ml apă, 150 ml lapte (de soia)

Tăiem ceapa fin, usturoiul îl tăiem felii și sparanghelul bucăți de 1 cm lungime. Lăsăm 1-2 fire de sparanghel, plus mazărea și ardeiul gras, pentru ornat deasupra supei. Încingem puțin ulei într-o oală, înăbușim ceapa și usturoiul, adăugăm sparanghelul, apa, tarhonul, cubul de legume, sare și piper. Punem capacul și lăsăm să fiarbă 10 minute, până se înmoaie sparanghelul. Strecurăm legumele și le lăsăm să se răcească. Păstrăm supa deoparte. Cartofii, după ce s-au răcit, îi decojim și îi tăiem cubulețe. Pasăm toate legumele în blender și subțiem cu supă și lapte, până ajungem la consistența dorită. Ornăm și servim cu crutoane.


SUPĂ-CREMĂ DE ANANAS

Ingrediente: 1 ananas curățat de coajă, 3 pere fără coajă, 3-4 lingurițe de fulgi de nucă de cocos, 2 cești de ceai de mușețel, 2 linguri de miere, zeamă de lămâie, rom.

Mod de preparare: Fructele se pasează în blender. Se adaugă restul ingredientelor. Se servește rece, ornată cu frunze de mentă. În sezon, se pot presăra pe deasupra fructe de pădure.

Sursa: http://retete.eva.ro/supe-si-ciorbe

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • 7 povești de dragoste antice care au zguduit lumea
    30.11.2023 - 0 Comments
    De-a lungul paginilor de istorie, se derulează povești de dragoste care depășesc constrângerile timpului și normele societății - romane care își pun amprenta de neșters asupra tapiseriei lumii. Fie…
  • 11 lucruri pe care nu le știi despre banda adezivă Duct Tape
    25.11.2021 - 0 Comments
    Nu funcționează pe conducte; se mai numește și bandă adezivă „de rață” (duck = rață); există un festival al benzii de rață și o insulă a benzii de ductă; și a salvat misiunea Apollo 13. Plus alte…
  • Laptele - mesaj către pacienții mei
    13.08.2014 - 2 Comments
    --> LAPTELE - MESAJ CĂTRE PACIENȚII MEI Robert M. Kradjian, MD Chirurg oncolog - Centrul medical Seton, Daly City, California, SUA Problema cu alimentele este aceea că au o aură…
  • OSHO - Parabola despre iubire și ego
    01.08.2012 - 4 Comments
    --> OSHO - Parabolă despre iubire şi ego A fost odată un arbore bătrân şi maiestuos, cu ramurile întinse spre cer. Când…
  • Hreanul - mai tare decât descoperirea lui Fleming
    25.03.2012 - 0 Comments
    --> HREANUL – antibioticul natural Forţa lui vindecătoare e remarcabilă. Iuţeala rădăcinii îl face foarte eficient în tratarea bolilor reumatice şi a căilor respiratorii superioare.…
  • Secretele cenzurate ale sănătații
    20.06.2014 - 0 Comments
    --> SECRETELE CENZURATE ALE SĂNĂTĂȚII Jonathan Wright, MD Dr. Jonathan Wright, medic de medicină generală și expert în medicină nutrițională, i-a acordat un interviu lui Mike Adams,…
  • Să trăim sănătos, fără toxine - eBook
    05.04.2012 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6905085768"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; ALIMENTE NOCIVE PENTRU…
  • 11 idei care ar trebui să fie implementate deja
    06.10.2015 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; 1. Un temporizator la duș care să îți arate de…
  • Este viteza de internet de 100 Mbps suficientă pentru streamingul modern?
    15.08.2023 - 0 Comments
    În ultimii ani, modul în care ne uităm la televizor a cunoscut o schimbare majoră. S-au dus zilele în care tot ce aveam erau canalele de difuzare și programele difuzate pe calea aerului. În cele din…
  • Din istoria prostiei omenești
    02.12.2013 - 0 Comments
    --> DIN ISTORIA PROSTIEI OMENEȘTI – PROCEDURI JUDICIARE ÎN EVUL MEDIU – Judecătorul de odinioară se îmbrăca în robă, își punea peruca pe cap și din momentul acela se…
  • Este Iadul exoterm sau endoterm?
    10.05.2012 - 1 Comments
    --> ESTE IADUL EXOTERM SAU ENDOTERM? Următoarea întrebare a fost pusă la un examen de chimie de la Universitatea Liverpool – Anglia. Răspunsul dat de unul dintre studenţi a fost atât…
  • 17 fapte despre Australia
    19.02.2016 - 0 Comments
    1. Cea mai mare proprietate din Australia este mai mare decât Belgia. 2. Primele forțe de poliție ale Australiei au fost compuse din cei mai cuminți pușcăriași. 3. Compania aeriana Qantas…
  • Respins de mama biologică, acest pui de panteră a fost adoptat și crescut fericit alături de fratele său cățeluș și de mama sa umană + FOTO
    07.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mama joacă un rol indispensabil în dezvoltarea copiilor. Un copil are nevoie de dragostea și grija unei mame pentru a crește sănătos și…
  • Spiritul vindecător
    05.10.2014 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SPIRITUL VINDECĂTOR Corpul uman își poate menține sănătatea numai dacă cele trei sisteme ale lui - corpul, mintea și spiritul -…
  • 30 de mutații genetice care-i fac unici pe acești oameni + FOTO
    15.10.2021 - 0 Comments
    Genetica este o știință care nu încetează să ne surprindă și să ne uimească. Și, deși mulți dintre noi nu știm prea multe despre asta, este sigur să spunem că natura este capabilă de unele lucruri cu…
  • Dr. Călin Mărginean - Cancerul, fatalitate sau vină personală? + documentar (RO)
    10.10.2012 - 3 Comments
    --> Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE …
  • 30 de fapte amuzante despre Ziua Îndrăgostiților care te vor surprinde (Inclusiv istoria din spatele acestei sărbători)
    04.02.2023 - 0 Comments
    Când începi să te gândești la Ziua Îndrăgostiților, poate că îți imaginezi buchete de flori superbe, baloane în formă de inimă, tone de dulciuri și felicitări sentimentale care te vor face cu…
  • Colesterolul - realități pe care doctorul nu ți le spune + VIDEO
    30.05.2013 - 21 Comments
    --> COLESTEROLUL – REALITĂȚI PE CARE DOCTORUL NU ȚI LE SPUNE – Tocmai ai primit rezultatele analizelor de sânge iar nivelul colesterolului total este 300! Intri în panică și asculți…
  • Fascinanta lume a traco-geto-dacilor + slideshow
    27.01.2013 - 1 Comments
    --> FASCINANTA LUME A TRACO-GETO-DACILOR – DEZVĂLUIRI – Află ceea ce oamenii sistemului n-ar vrea să știi niciodată despre strămoșii tăi! …
  • Dr. Călin Mărginean - Antioxidanții - armata organismului + VIDEO
    21.10.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ANTIOXIDANŢII – ARMATA ORGANISMULUI dr. Călin Mărginean Război chimic (ne)declarat împotriva sănătății noastre - radicalii…
  • Rețete culinare - Hrana crudă
    07.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); REȚETE DIN CADRUL BUCĂTĂRIEI CRUDIVORE Există multe moduri de a mânca și a bea care ne permit să dobândim o bună stare de sănătate.…
  • Cerșetoarele cu copii în brațe
    11.01.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CERȘETOARELE CU COPII ÎN BRAȚE Am dat peste acest articol absolut întâmplător, într-una din acele zile în care navighez pe Internet…
  • Războiul împotriva copilului nostru
    12.11.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA COPILULUI NOSTRU Războaie sunt de când e lumea. Nu ştim să fi existat epocă istorică în care unii oameni să nu se fi…
  • Sodoma cămăşilor albe
    23.07.2012 - 3 Comments
    --> SODOMA CĂMĂŞILOR ALBE Luiza Barcan - critic de artă, jurnalist Scriu acest articol în aşteptarea tensionată a suspendării lui Băsescu din funcţia de preşedinte al României.…
  • Ficatul - laboratorul nostru intern
    24.03.2012 - 0 Comments
    --> FICATUL – LABORATORUL NOSTRU INTERN Cântărind aproximativ 2 kilograme, ficatul nostru minunat ştie să realizeze simultan mai multe operaţii şi reacţii chimice decât ar fi…
  • Pătrunjelul - sănătatea din farfurie
    28.03.2012 - 1 Comments
    --> PĂTRUNJELUL – sănătatea din farfurie Dacă ai sistemul imunitar slăbit, n-ai poftă de mâncare eşti răcit sau ai probleme digestive, poţi încerca o cură cu pătrunjel. Planta este un…
  • Cancerul - boală incurabilă? - eBook + VIDEO
    26.08.2014 - 10 Comments
    --> CANCERUL - BOALĂ INCURABILĂ? Inginerul colonel în rezervă Petre Anca este un om deosebit, pe care Dumnezeu l-a salvat de la moarte și care se simte dator să-i ajute și pe alții să…
  • Interviu cu Nikola Tesla + VIDEO (RO)
    26.08.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INTERVIU CU NIKOLA TESLA REALIZAT PENTRU REVISTA „IMMORTALITY” ÎN ANUL 1899,   ÎN LABORATORUL SĂU DIN COLORADO SPRINGS -…
  • Respirația și hrana
    06.04.2012 - 0 Comments
    --> RESPIRAȚIA ȘI HRANA - PRIMII PAȘI SPRE SĂNĂTATE - Respirația Temelia circulației este un sistem sanguin sănătos, sistemul care transportă oxigenul și substanțele hrănitoare…
  • Plăcerea gustului
    02.08.2014 - 1 Comments
    --> PLĂCEREA GUSTULUI Motto: Cea mai mare prostie e să-ți sacrifici sănătatea pentru o altfel de fericire. Arthur Schopenhauer Nu trebuie să ne atingem de plăcerile gustative, căci…
  • Cum să ne curățăm corpul de paraziți + VIDEO (RO)
    31.03.2016 - 3 Comments
    CUM SĂ NE CURĂȚĂM CORPUL DE PARAZIȚI Ai grijă de corpul tău! Este singurul loc în care va trebui să trăiești. Jim Rohn Lumea în care trăim este plină de paraziți oportuniști, iar corpul nostru…
  • Cazul OSHO + VIDEO
    07.06.2012 - 1 Comments
    --> Cazul OSHO Există oameni înverşunați împotriva mea. Nu m-au văzut vreodată, nu m-au ascultat niciodată,  nu ştiu ce fac şi totuşi sunt împotriva mea. E surprinzător. Chiar şi…
  • Cosmetice bio sau cosmetice de marcă? + VIDEO
    29.05.2012 - 7 Comments
    --> COSMETICE BIO SAU COSMETICE „DE MARCĂ”? E posibil ca unele cosmetice folosite în timpul igienei de zi cu zi să dăuneze ficatului, rinichilor sau chiar să ducă la…
  • Produse japoneze ciudate, dar utile, care nu există nicăieri în altă parte a lumii
    22.07.2022 - 0 Comments
    Japonia este renumită pentru tot felul de lucruri, de la mâncare până la televiziune. Dar este renumită mai ales pentru crearea de produse ciudate și cool care nu pot fi găsite nicăieri altundeva.…
  • Combinarea corectă a alimentelor
    15.09.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMBINAREA CORECTĂ A ALIMENTELOR – GARANŢIA UNEI SĂNĂTĂŢI DE FIER – Hrana ingerată este divizată în trei părţi. Partea primară,…
  • Blestemul lui Tutankhamon + slideshow + documentar (RO)
    29.11.2013 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BLESTEMUL LUI TUTANKHAMON Pe 29 noiembrie 1922, egiptologii Howard Carter și Lordul Carnarvon se aflau în fața mormântului lui…
  • 7 motive pentru care ești mușcat de țânțari mai des decât alții
    28.08.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te-ai întrebat vreodată ce face ca sângele tău să fie atât de delicios pentru nenorociții ăștia zburători? Se pare că sunt multe motive…
  • Misterioșii giganți ai României + VIDEO
    04.09.2013 - 3 Comments
    --> MISTERIOȘII GIGANȚI AI ROMÂNIEI Teoria conform căreia, cu mii de ani în urmă, pe Pământ ar fi existat oameni giganţi este negată de cei mai mulţi oameni de ştiinţă, pentru că nu se…
  • Acest tată îi trimite 20 de fotografii mamei pentru a-i dovedi că bebelușul este bine
    05.12.2021 - 0 Comments
    Când întrebarea „Copiii sunt bine?” devine prea repetitivă, este timpul să rupeți rutina. Kenny Deuss a găsit o modalitate creativă de a dovedi o dată și pentru totdeauna că ei sunt cât se poate de…
  • 10 random facts - part 6
    23.01.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Corpul tău este cel mai vulnerabil între orele 3:00-4:00 AM. Acesta este momentul când majoritatea oamenilor mor în somn. 2.…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *