Rețete culinare - SUPE-CREMĂ

SUPE-CREMĂ

SUPĂ-CREMĂ DE BROCCOLI CU AVOCADO

Ingrediente
1-2 avocado
1 castravete
3-4 bucheţele de broccoli (crude sau opărite)
1 lingură ulei de măsline
1 lingură sos de soia
zeamă de lămâie, sare, piper, usturoi, pătrunjel – după gust

Mod de preparare
Se pun toate ingredientele în blender. Pasta obţinută se poate consuma ca atare, pe pâine, sau se poate dilua cu apă fierbinte (200 ml pentru fiecare lingură de pastă), devenind o supă delicioasă şi foarte sănătoasă în acelaşi timp.

SUPĂ-CREMĂ DE CEAPĂ

Ingrediente

- 500 g ceapă
- semințe de chimen
- cimbru uscat
- piper
- trei linguri de ulei
- oțet balsamic
- unt
- vin rosé

Mod de preparare 

Supa de ceapă e subiect de gâlceavă între mai multe nații. Nu ne uităm noi în gura lor, mai ales că vorbim aici despre supa-cremă de ceapă, derivată din varianta franțuzească a supei de ceapă și îmbogățită - îndulcită cu un rosé românesc din Cabernet Sauvignon și Merlot. Dar să nu ajungem la vin înainte de a începe lucrul, ca poate ne oprim acolo și rămânem nemâncați.

O jumătate de kilogram de ceapă galbenă se curăță și se taie peștișori. Se amestecă bine cu semințe de chimen, cimbru uscat, piper măcinat proaspăt, sare de mare. Se pune într-o tigaie în care, înainte de asta, au ajuns 3 linguri de ulei și o nucă de unt (untul se arde mai greu dacă pui lângă el niște ulei). Se înmoaie ceapa binișor, pe foc mic, câteva minute. După asta, se toarnă peste ea un degetar de oțet balsamic (poate fi și oțet simplu, din vin ori din mere) și după alte 3 minute se toarnă în cratiță/tigaie/oală (că poate fi oricare din astea) un pahar de vin rosé îndoit cu apă. Se lasă să fiarbă 6-7 minute, apoi se ia de pe foc și se pasează cu blenderul, furios. În jumătate de minut aveți supa cremă. Mâncați-o cu crutoane.


SUPĂ DE CHIMEN CU FENICUL

Ingrediente
- fenicul
- 2 l apă
- 2 morcovi
- țelină
- o ceapă
- o lingură de chimen
- unt cât o nucă
- supă limpede de zarzavat

Mod de preparare
Supa asta se poate face și în 5 minute, dar fără fenicul și cu apă chioară pe post de supă de legume, și ar fi păcat. Dacă o facem cumsecade, iese chiar mai bună decât în spital, unde am întâlnit-o eu prima oară, pe când eram copil. E bună pentru digestie, ușurează colicile (dacă ele există) și este și destul de hrănitoare, grație crutoanelor cu care se mănâncă în mod tradițional. Se poate face și fără fenicul, dar l-am ales ca partener în aventura asta datorită gustului său de anason, perfect compatibil cu cel al chimenului. Pe lângă fenicul, mai trebuie să fiarbă o ceapă, oarece țelină și 1-2 morcovi, în 2 litri de apă. De legume n-am trebuință, doar de supa în care au fiert ele cam 20 de minute. După ce am supa strecurată, pot trece la desăvârșirea lucrării mele: pun într-o oală ori cratiță mai adâncă, o nucă de unt (cât ar intra într-o lingură) și o lingură de chimen. Pun oala pe foc și am răbdare până când începe chimenul să-și elibereze aroma în aer. Presar apoi peste el și peste untul topit o lingură de făină și amestec repede. Focul nu trebuie să fie mare, pentru că făina s-ar arde și nu vrem asta; făina arsă în grăsime înseamnă arsuri la stomac și alte necazuri despre care nici nu vreau să vorbesc. După ce-și schimba făina culoarea, sting cu supa de legume și amestec în continuare. Adaug restul de supă și las să dea un clocot. Sting focul și, dacă mă încurcă semințele de chimen, strecor supa. Dacă nu, le las acolo, pun supa în farfurie și, pe deasupra, crutoane din pâine prăjită.
Legumele fierte, rămase de la supă, se pot tăia cubulețe și mânca cu o maioneză de soia, ușor picantă.

Sursa: http://retete.eva.ro/supe-si-ciorbe/supa-de-chimen-cu-fenicul-articol-34048.html

SUPĂ-CREMĂ DE DOVLEAC

Dintre toate roadele toamnei, dovleacul este preferatul meu. Asta dacă trecem de castane și de vin (nu neapărat în  ordinea asta). Îmi place atât de mult, pentru că-l poți folosi în multe feluri și la multe lucruri, de la aperitive la deserturi, trecând pe la supe, creme, fripturi, paste și piureuri. Gustul și dulceața lui discretă îl fac să se potrivească tare bine mai peste tot prin bucătăria de toamnă/iarnă. Vă arăt acum o supă-cremă de dovleac, destul de simplă, deși se face în  doua etape.

Ingrediente
- 600 g dovleac
- o bucată piept de pui
- 1,5 l apă
- frunze de pătrunjel
- 2-3 morcovi
- coriandru
- piper roșu
- enibahar
- cuișoare
- smântână dulce sau lapte de cocos

Mod de preparare
În  prima etapă, trebuie să faceți o supă simplă de pui, dintr-o bucată de piept (veți vedea de ce am ales piept și nu altceva), câțiva morcovi, puțină sare și niște frunze de pătrunjel. Lăsați carnea să fiarbă încet 30 de minute și apoi lăsați-o să se răcorească ușor. Între timp, curățați dovleacul, tăiați-l în  cuburi și puneți-l la fiert în apă cu sare (pentru patru porții generoase aveți nevoie de 600 de grame de dovleac și un litru și jumătate de apă, pe care oricum o aruncați după ce fierbe dovleacul).
Pentru aromarea mâncării, vă recomand un amestec de boabe de coriandru, boabe de piper roșu, enibahar și cuișoare, pe care să le zdrobiți bine într-un mojar. Amestecul acesta va intra în  joc în  momentul în  care dovleacul fiert, zeama de pui și o nuca de unt vor fi toate în  aceeași oală, gata să fie lucrate cu blenderul. După ce obțineți crema, mai trebuie doar să adăugata 3 linguri de smântână dulce sau, pentru un aer mai exotic, 3 linguri de lapte de cocos.
Amestecați bine, apoi presărați pe suprafața supei-cremă crutoane din pâine prăjită, bucăți de piept de pui și cuburi de morcov fiert.

Mod de servire
Puteți decora cu frunze de rozmarin, busuioc ori pătrunjel. Recomand totuși rozmarinul, se potrivește foarte bine cu aromele din supă.

SUPĂ-CREMĂ DE NĂUT CU GHIMBIR

Ingrediente
450 g năut fiert
100 g țelină
3 rădăcini pătrunjel
smântână dulce
ghimbir, piper

Mod de preparare

Aceasta rețetă e inspirată de poveștile din 1001 de nopți de pe o parte și de dorința mea de a vizita într-o bună zi Marocul. Iubesc arșița și, în consecință, și mâncărurile care-mi amintesc de ea. Supa cremă de năut, în această variantă, pe lângă faptul că e hrănitoare, mai e și răcoroasă, pentru că a primit contribuția importantă a ghimbirului proaspăt, dat prin răzătoare.
Am folosit pentru două porții: o conservă de năut de 450 de grame, cu saramura din jurul boabelor cu tot. N-am pus altă sare în mâncare, pentru că nu avea nevoie. Am pus la fiert, înainte de toate, trei rădăcini de pătrunjel, ferme, proaspete și aromate. Lângă ele, 100 de grame de țelină. După ce au fiert, am pus în oală năutul, cu saramură cu tot. Am pus oala pe foc din nou și am lăsat-o acolo preț de 2-3 clocote, să se încălzească și năutul. Lucrul acesta duce la un transfer al aromelor mai bun și mai rapid. Am dat apoi ghimbirul prin răzătoare, direct în oala luată de pe foc. Am turnat smântână dulce în oală, am condimentat cu piper măcinat proaspăt (vă recomand să cumpărați o râșniță pentru piper, face minuni la casa omului, aroma piperului măcinat chiar înainte de a fi folosit nu poate fi comparată cu aroma piperului măcinat cu săptămâni în urmă) și am pus blenderul în oală, la turație mare. Într-un minut, am obținut o supă cremă consistentă, hrănitoare, gustoasă, răcoroasă și parfumată.

Mod de servire

Am decorat-o cu frunze de cimbrișor, care, între noi fie vorba, s-au potrivit perfect în decor, printre crutoanele din pâine prăjită.

SUPĂ-CREMĂ DE ROȘII

Ingrediente
o ceapă
doi căței de usturoi
un morcov
150 g țelină
roșii decojite din conservă
1,5 l apă
pâine
frunze proaspete de busuioc
sare, piper

Mod de preparare

Pui la fiert toate celea, mai puțin roșiile. După 15 de minute, morcovii ar trebui să fie pătrunși bine. Torni roșiile din conservă peste fiertura din oală, lași să clocotească o dată, de două ori, iei oala de pe foc și pui blenderul la lucru. Zdrobești tot ce-i în oala, inclusiv mana de frunze de busuioc pe care le-ai aruncat peste roșii, după ce ai luat oala de pe foc ori chiar înainte. Pentru ca ai nevoie de crutoane, pui două felii de pâine în prăjitor ori într-o tigaie anti-aderentă, le ții acolo până se rumenesc pe ambele părți (rumeneala poate fi oricât de mare, după gustul tău, important e să nu arzi pâinea de tot, că nu s-au văzut crutoane din cărbune în supele cremă), le tai cu cuțitul în pătrățele mici ori mai măricele. Presari apoi pătrățelele peste supa-cremă din farfurie și mănânci cu poftă bună și cu cine ți-e drag să stai la masă.

Mod de servire

Despre virtuțile supei de roșii nu trebuie să vă vorbesc eu. Ori ar trebui? Face bine la sănătate – acesta-i lucrul de care vreau sa fiți încredințați. Face bine și la silueta, ca sa nu mai spun ca în forma pe care v-am prezentat-o, e și prietena buna cu postul, caci n-are în ea defel carne - lapte - brânză - ouă ori alte alimente prohibite.

SUPĂ-CREMĂ DE SPARANGHEL – O DELICATESĂ

Ingrediente:
1 legătură de sparanghel
2 cartofi fierți în apă cu sare
1 fir ceapă verde
boabe de mazăre congelată și ardei gras roșu crud, nepasate (pentru aspect)
2 căței usturoi
1 cubuleț vegeta sau o lingură amestec legume uscate (de la Plafar)
1 crenguță tarhon
ulei, sare, piper, 500 ml apă, 150 ml lapte (de soia)

Tăiem ceapa fin, usturoiul îl tăiem felii și sparanghelul bucăți de 1 cm lungime. Lăsăm 1-2 fire de sparanghel, plus mazărea și ardeiul gras, pentru ornat deasupra supei. Încingem puțin ulei într-o oală, înăbușim ceapa și usturoiul, adăugăm sparanghelul, apa, tarhonul, cubul de legume, sare și piper. Punem capacul și lăsăm să fiarbă 10 minute, până se înmoaie sparanghelul. Strecurăm legumele și le lăsăm să se răcească. Păstrăm supa deoparte. Cartofii, după ce s-au răcit, îi decojim și îi tăiem cubulețe. Pasăm toate legumele în blender și subțiem cu supă și lapte, până ajungem la consistența dorită. Ornăm și servim cu crutoane.


SUPĂ-CREMĂ DE ANANAS

Ingrediente: 1 ananas curățat de coajă, 3 pere fără coajă, 3-4 lingurițe de fulgi de nucă de cocos, 2 cești de ceai de mușețel, 2 linguri de miere, zeamă de lămâie, rom.

Mod de preparare: Fructele se pasează în blender. Se adaugă restul ingredientelor. Se servește rece, ornată cu frunze de mentă. În sezon, se pot presăra pe deasupra fructe de pădure.

Sursa: http://retete.eva.ro/supe-si-ciorbe

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • 12 dintre cele mai neașteptate maniere la masa de cină din diferite țări ale lumii
    05.10.2015 - 0 Comments
    Franța - Este considerat nepoliticos să tai salata verde din salată. În multe țări europene salata trebuie împăturită și mâncată cu o furculiță. De asemenea, ar trebui să ții la vedere ambele…
  • Cele mai eficiente metode de slăbire
    29.08.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CELE MAI EFICIENTE METODE DE SLĂBIRE Un astfel de titlu ne-ar putea duce cu gândul la o nouă cură drastică, ce ne va ajuta să slăbim…
  • Sănătatea pielii = sănătatea noastră + VIDEO
    30.01.2016 - 1 Comments
    SĂNĂTATEA PIELII = SĂNĂTATEA NOASTRĂ Pielea este cel mai mare şi mai greu organ al corpului uman. Ea cântărește în jur de 4 kilograme, cu mult peste cele 1,5 kilograme ale ficatului.…
  • Motan curios dat afară din bibliotecă, obține sprijin masiv pe Internet + FOTO
    27.12.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Faceți cunoștință cu Max, motanul, o felină curioasă care iubește să exploreze Colegiul Macalester din apropiere. Max a fost salvat de…
  • Angelica - iarba îngerilor
    20.03.2012 - 0 Comments
    --> ANGELICA - iarba îngerilor Angelica, plantă cultivată în trecut în grădinile mănăstirilor, este recomandată pentru proprietăţile sale vindecătoare şi condimentare, pentru aroma…
  • Cei mai bogați oameni din lume + cele mai scumpe mașini din lume + VIDEO
    04.08.2014 - 4 Comments
    --> CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN LUME Oxfam este o confederație de 17 organizații active în 94 de țări, care încearcă să găsească soluții la sărăcia și nedreptatea prezente în toată lumea.…
  • Contraindicații ale unor plante, alimente și terapii naturiste
    22.03.2012 - 0 Comments
    --> CONTRAINDICAŢII ALE UNOR PLANTE,  ALIMENTE ŞI TERAPII NATURISTE Ca orice medicament, şi plantele medicinale luate în exces au efecte secundare şi contraindicaţii. Comparativ…
  • Descoperire uimitoare în Marea Piramidă
    01.04.2013 - 12 Comments
    --> SCHELETUL UNEI CREATURI JUMĂTATE OM, JUMĂTATE FELINĂ DESCOPERIT ÎN MAREA PIRAMIDĂ DIN EGIPT Acum trei ani, o…
  • Risipind fumul - Știința canabisului + documentar (RO)
    10.11.2012 - 0 Comments
    --> RISIPIND FUMUL - ŞTIINȚA CANABISULUI - Un nou documentar lansat liber în 2011 de Montana PBS, un post TV non-profit, susţinut…
  • Derusificarea și „dezghețul”... - Dan Ciachir (eBook)
    13.07.2012 - 1 Comments
    --> DERUSIFICAREA ȘI „DEZGHEȚUL” FEȚELE REGIMULUI COMUNIST ÎN ANII '50-'60 Dan Ciachir s-a născut pe data de 17 septembrie 1951. A urmat cursurile Facultății de Filologie…
  • 10 fapte fascinante despre gândaci + VIDEO
    20.12.2022 - 0 Comments
    Majoritatea proprietarilor de locuințe sunt conștienți de riscurile pentru sănătate și siguranță asociate cu infestările cu gândaci, inclusiv alergiile și astmul declanșate de alergenii gândacilor,…
  • Ororile Inchiziției romano-catolice + documentar (RO)
    26.03.2017 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ORORILE INCHIZIȚIEI ROMANO-CATOLICE Inchiziția romano-catolică este una dintre cele mai îngrozitoare episoade din istoria omenirii. În…
  • Cânepa românească - victima vânătorii de canabis + VIDEO (RO)
    19.06.2016 - 1 Comments
    CÂNEPA ROMÂNEASCĂ VICTIMA VÂNĂTORII DE CANABIS Din dorința de a arăta lumii cum se transformă cânepa din plantă în țesătură și mai apoi în costum popular, Iosif Ciunterei, un bistrițean de 20 de…
  • 18 animale de companie care se prostesc pentru a vă înveseli ziua + FOTO
    20.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dacă ați avut vreodată un animal de companie, v-ați dat seama că acești prieteni cu 4 picioare fac o mulțime de lucruri care ne încurcă.…
  • Poveste fără cuvinte
    18.08.2013 - 3 Comments
    --> POVESTE FĂRĂ CUVINTE Sursa: http://www.awolonline.net/forum/index.php?topic=419.0 -->
  • 9/11 La vedere (In Plane Site) (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> 9/11 - IN PLANE SITE Există în SUA o nouă generație de regizori de documentare despre drepturile şi libertăţile civile, despre ororile războiului şi noua propagandă politică de…
  • Misterul din Egipt. Primul tunel - Radu Cinamar (eBook)
    10.07.2012 - 3 Comments
    --> MISTERUL DIN EGIPT - PRIMUL TUNEL Radu Cinamar Cel de-al treilea volum al seriei inițiate de Radu Cinamar reprezintă mult așteptata continuare la best-seller-ul „Viitor cu cap…
  • Descoperiți perla Orientului: 16 fapte fascinante despre Filipine + FOTO
    15.07.2023 - 0 Comments
    Bine ați venit în arhipelagul captivant al Filipinelor!Aflată în inima Asiei de Sud-Est, această țară încântătoare se mândrește cu o tapiserie de culturi vibrante, peisaje care îți taie respirația și…
  • 10 glume fine
    10.03.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. O judecătoare de la Tribunalul Municipiului București se plânge că în timpul furtunii de ieri s-a trezit cu o vilă în curte. 2.…
  • Sofia Nădejde - o femeie de nădejde a epocii sale
    30.06.2014 - 1 Comments
    --> SOFIA NĂDEJDE  – O FEMEIE DE NĂDEJDE A EPOCII SALE – Sofia Nădejde (1856-1946), născută în Botoșani, a fost o publicistă, prozatoare și autoare dramatică de orientare…
  • Ce recorduri mondiale dețin unele țări
    21.06.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE RECORDURI MONDIALE DEȚIN UNELE ȚĂRI Țara cu cel mai crescut risc de dispariție: Maldive Republica Maldive este o țară…
  • 20 de lucruri neașteptate găsite pe fundul oceanului + FOTO
    29.11.2021 - 0 Comments
    Știm mai multe despre Lună decât despre ceea ce se află în oceanele noastre. Cele mai mici adâncimi ale apelor Pământului ne împiedică să descoperim mult mai multe creaturi, ecosisteme și cine știe…
  • Mistere ale istoriei speciei umane + documentar (RO)
    04.08.2013 - 0 Comments
    --> MISTERE ALE ISTORIEI SPECIEI UMANE Descoperiri arheologice recente pun sub semnul întrebării teoriile oficiale…
  • SIDA - business-ul de miliarde de dolari
    18.04.2013 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SIDA – BUSINESS-UL DE MILIARDE DE DOLARI    Dacă există dovezi cum că virusul HIV este cauza SIDA, atunci trebuie să existe…
  • Rolul mineralelor în organism
    27.03.2012 - 6 Comments
    --> ROLUL MINERALELOR ÎN ORGANISM   Mineralele sunt substanţe esenţiale, fără de care viaţa n-ar exista. Alături de vitamine, substanţele minerale intră în componenţa hranei…
  • Hotărârile Sfântului Sinod asupra francmasoneriei + documentar (RO)
    23.08.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 21 …
  • Bruce Lipton - Fizica cuantică și creația + VIDEO + documentar (RO)
    05.02.2013 - 1 Comments
    --> FIZICA CUANTICĂ ȘI CREAȚIA Bruce Lipton Fragment din corespondența cu Cristian Mureșan, realizatorul emisiunii „Știință și cunoaștere” - TVR Cluj  24 octombrie…
  • Cât de intoxicați suntem?
    14.07.2017 - 9 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CÂT DE INTOXICAȚI SUNTEM? Observând cu atenție oamenii din jur, cu înțelegerea intelectuală, dar și cu trăirea personală a procesului…
  • Există un moment potrivit pentru a da jos decorațiunile de Crăciun?
    02.01.2024 - 1 Comments
    În zilele noastre, Crăciunul a devenit pentru mulți o sărbătoare seculară, asociată mai puțin cu nașterea lui Iisus, ci mai degrabă cu reuniunile de familie și cu schimbul nerăbdător de cadouri. Prin…
  • Totul despre nuci și alune
    23.08.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOTUL DESPRE NUCI  ŞI ALUNE Oleaginoasele sunt benefice în prevenirea maladiilor cardiovasculare. Datorită conţinutului în…
  • Puterea subconștientului tău + documentar (RO)
    19.10.2016 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PUTEREA SUBCONȘTIENTULUI TĂU Omule, tu faci minuni fără să știi și nu cunoști puterea formidabilă a gândirii tale. Să știi că tot ce…
  • Roșiile - elixirul tinereții
    30.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ROŞIILE – elixirul tinereţii Roşia (Solanum lycopersicum) este o plantă originară din America de Sud. Prima roşie s-a copt acum…
  • Efectele televiziunii și Internetului asupra sănătății mentale + VIDEO
    27.10.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false …
  • Cum să transformați bucățile de săpun vechi în batoane de săpun noi (3 metode)
    14.10.2022 - 0 Comments
    Avem pentru tine trei metode de reciclare a săpunului, în funcție de cât de mult efort ai chef să depui.Dacă vrei să economisești câțiva bani, să te implici în viața fără deșeuri sau să te pregătești…
  • Structura din Antarctica + documentar (RO)
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> STRUCTURĂ VECHE DE PESTE 12.000 DE ANI DESCOPERITĂ ÎN ANTARCTICA Armata americană a cenzurat orice informaţii cu privire la această descoperire senzaţională. În ciuda…
  • Zona crepusculară din Bucegi
    14.06.2012 - 0 Comments
    --> ZONA CREPUSCULARĂ DIN BUCEGI MISTERIOASE TRATAMENTE BIOENERGETICE  APLICATE ACUM 13 000 DE ANI Poporul român are o tradiţie milenară în arta vindecării.…
  • Hreanul - mai tare decât descoperirea lui Fleming
    25.03.2012 - 0 Comments
    --> HREANUL – antibioticul natural Forţa lui vindecătoare e remarcabilă. Iuţeala rădăcinii îl face foarte eficient în tratarea bolilor reumatice şi a căilor respiratorii superioare.…
  • Rasismul din insulele britanice
    09.09.2013 - 0 Comments
    --> RASISMUL DIN INSULELE BRITANICE Rasismul este o veche năpastă în spațiul britanic, cele două națiuni aflate în conflict (cea britanică şi cea…
  • Dovleacul - aliatul inimii noastre
    23.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DOVLEACUL – ALIATUL INIMII NOASTRE Culoarea galben-portocalie dovedește că dovleacul este plin de betacaroten, ceea ce îi conferă…
  • Istoria cânepii + documentar (RO)
    03.06.2012 - 0 Comments
    --> ISTORIA CÂNEPII Cânepa este o plantă originară din Asia Centrală, care s-a răspândit ulterior în China, India şi Europa. Cultivarea cânepii este una dintre cele mai vechi ramuri ale…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *