Rețete culinare - SUPE-CREMĂ

SUPE-CREMĂ

SUPĂ-CREMĂ DE BROCCOLI CU AVOCADO

Ingrediente
1-2 avocado
1 castravete
3-4 bucheţele de broccoli (crude sau opărite)
1 lingură ulei de măsline
1 lingură sos de soia
zeamă de lămâie, sare, piper, usturoi, pătrunjel – după gust

Mod de preparare
Se pun toate ingredientele în blender. Pasta obţinută se poate consuma ca atare, pe pâine, sau se poate dilua cu apă fierbinte (200 ml pentru fiecare lingură de pastă), devenind o supă delicioasă şi foarte sănătoasă în acelaşi timp.

SUPĂ-CREMĂ DE CEAPĂ

Ingrediente

- 500 g ceapă
- semințe de chimen
- cimbru uscat
- piper
- trei linguri de ulei
- oțet balsamic
- unt
- vin rosé

Mod de preparare 

Supa de ceapă e subiect de gâlceavă între mai multe nații. Nu ne uităm noi în gura lor, mai ales că vorbim aici despre supa-cremă de ceapă, derivată din varianta franțuzească a supei de ceapă și îmbogățită - îndulcită cu un rosé românesc din Cabernet Sauvignon și Merlot. Dar să nu ajungem la vin înainte de a începe lucrul, ca poate ne oprim acolo și rămânem nemâncați.

O jumătate de kilogram de ceapă galbenă se curăță și se taie peștișori. Se amestecă bine cu semințe de chimen, cimbru uscat, piper măcinat proaspăt, sare de mare. Se pune într-o tigaie în care, înainte de asta, au ajuns 3 linguri de ulei și o nucă de unt (untul se arde mai greu dacă pui lângă el niște ulei). Se înmoaie ceapa binișor, pe foc mic, câteva minute. După asta, se toarnă peste ea un degetar de oțet balsamic (poate fi și oțet simplu, din vin ori din mere) și după alte 3 minute se toarnă în cratiță/tigaie/oală (că poate fi oricare din astea) un pahar de vin rosé îndoit cu apă. Se lasă să fiarbă 6-7 minute, apoi se ia de pe foc și se pasează cu blenderul, furios. În jumătate de minut aveți supa cremă. Mâncați-o cu crutoane.


SUPĂ DE CHIMEN CU FENICUL

Ingrediente
- fenicul
- 2 l apă
- 2 morcovi
- țelină
- o ceapă
- o lingură de chimen
- unt cât o nucă
- supă limpede de zarzavat

Mod de preparare
Supa asta se poate face și în 5 minute, dar fără fenicul și cu apă chioară pe post de supă de legume, și ar fi păcat. Dacă o facem cumsecade, iese chiar mai bună decât în spital, unde am întâlnit-o eu prima oară, pe când eram copil. E bună pentru digestie, ușurează colicile (dacă ele există) și este și destul de hrănitoare, grație crutoanelor cu care se mănâncă în mod tradițional. Se poate face și fără fenicul, dar l-am ales ca partener în aventura asta datorită gustului său de anason, perfect compatibil cu cel al chimenului. Pe lângă fenicul, mai trebuie să fiarbă o ceapă, oarece țelină și 1-2 morcovi, în 2 litri de apă. De legume n-am trebuință, doar de supa în care au fiert ele cam 20 de minute. După ce am supa strecurată, pot trece la desăvârșirea lucrării mele: pun într-o oală ori cratiță mai adâncă, o nucă de unt (cât ar intra într-o lingură) și o lingură de chimen. Pun oala pe foc și am răbdare până când începe chimenul să-și elibereze aroma în aer. Presar apoi peste el și peste untul topit o lingură de făină și amestec repede. Focul nu trebuie să fie mare, pentru că făina s-ar arde și nu vrem asta; făina arsă în grăsime înseamnă arsuri la stomac și alte necazuri despre care nici nu vreau să vorbesc. După ce-și schimba făina culoarea, sting cu supa de legume și amestec în continuare. Adaug restul de supă și las să dea un clocot. Sting focul și, dacă mă încurcă semințele de chimen, strecor supa. Dacă nu, le las acolo, pun supa în farfurie și, pe deasupra, crutoane din pâine prăjită.
Legumele fierte, rămase de la supă, se pot tăia cubulețe și mânca cu o maioneză de soia, ușor picantă.

Sursa: http://retete.eva.ro/supe-si-ciorbe/supa-de-chimen-cu-fenicul-articol-34048.html

SUPĂ-CREMĂ DE DOVLEAC

Dintre toate roadele toamnei, dovleacul este preferatul meu. Asta dacă trecem de castane și de vin (nu neapărat în  ordinea asta). Îmi place atât de mult, pentru că-l poți folosi în multe feluri și la multe lucruri, de la aperitive la deserturi, trecând pe la supe, creme, fripturi, paste și piureuri. Gustul și dulceața lui discretă îl fac să se potrivească tare bine mai peste tot prin bucătăria de toamnă/iarnă. Vă arăt acum o supă-cremă de dovleac, destul de simplă, deși se face în  doua etape.

Ingrediente
- 600 g dovleac
- o bucată piept de pui
- 1,5 l apă
- frunze de pătrunjel
- 2-3 morcovi
- coriandru
- piper roșu
- enibahar
- cuișoare
- smântână dulce sau lapte de cocos

Mod de preparare
În  prima etapă, trebuie să faceți o supă simplă de pui, dintr-o bucată de piept (veți vedea de ce am ales piept și nu altceva), câțiva morcovi, puțină sare și niște frunze de pătrunjel. Lăsați carnea să fiarbă încet 30 de minute și apoi lăsați-o să se răcorească ușor. Între timp, curățați dovleacul, tăiați-l în  cuburi și puneți-l la fiert în apă cu sare (pentru patru porții generoase aveți nevoie de 600 de grame de dovleac și un litru și jumătate de apă, pe care oricum o aruncați după ce fierbe dovleacul).
Pentru aromarea mâncării, vă recomand un amestec de boabe de coriandru, boabe de piper roșu, enibahar și cuișoare, pe care să le zdrobiți bine într-un mojar. Amestecul acesta va intra în  joc în  momentul în  care dovleacul fiert, zeama de pui și o nuca de unt vor fi toate în  aceeași oală, gata să fie lucrate cu blenderul. După ce obțineți crema, mai trebuie doar să adăugata 3 linguri de smântână dulce sau, pentru un aer mai exotic, 3 linguri de lapte de cocos.
Amestecați bine, apoi presărați pe suprafața supei-cremă crutoane din pâine prăjită, bucăți de piept de pui și cuburi de morcov fiert.

Mod de servire
Puteți decora cu frunze de rozmarin, busuioc ori pătrunjel. Recomand totuși rozmarinul, se potrivește foarte bine cu aromele din supă.

SUPĂ-CREMĂ DE NĂUT CU GHIMBIR

Ingrediente
450 g năut fiert
100 g țelină
3 rădăcini pătrunjel
smântână dulce
ghimbir, piper

Mod de preparare

Aceasta rețetă e inspirată de poveștile din 1001 de nopți de pe o parte și de dorința mea de a vizita într-o bună zi Marocul. Iubesc arșița și, în consecință, și mâncărurile care-mi amintesc de ea. Supa cremă de năut, în această variantă, pe lângă faptul că e hrănitoare, mai e și răcoroasă, pentru că a primit contribuția importantă a ghimbirului proaspăt, dat prin răzătoare.
Am folosit pentru două porții: o conservă de năut de 450 de grame, cu saramura din jurul boabelor cu tot. N-am pus altă sare în mâncare, pentru că nu avea nevoie. Am pus la fiert, înainte de toate, trei rădăcini de pătrunjel, ferme, proaspete și aromate. Lângă ele, 100 de grame de țelină. După ce au fiert, am pus în oală năutul, cu saramură cu tot. Am pus oala pe foc din nou și am lăsat-o acolo preț de 2-3 clocote, să se încălzească și năutul. Lucrul acesta duce la un transfer al aromelor mai bun și mai rapid. Am dat apoi ghimbirul prin răzătoare, direct în oala luată de pe foc. Am turnat smântână dulce în oală, am condimentat cu piper măcinat proaspăt (vă recomand să cumpărați o râșniță pentru piper, face minuni la casa omului, aroma piperului măcinat chiar înainte de a fi folosit nu poate fi comparată cu aroma piperului măcinat cu săptămâni în urmă) și am pus blenderul în oală, la turație mare. Într-un minut, am obținut o supă cremă consistentă, hrănitoare, gustoasă, răcoroasă și parfumată.

Mod de servire

Am decorat-o cu frunze de cimbrișor, care, între noi fie vorba, s-au potrivit perfect în decor, printre crutoanele din pâine prăjită.

SUPĂ-CREMĂ DE ROȘII

Ingrediente
o ceapă
doi căței de usturoi
un morcov
150 g țelină
roșii decojite din conservă
1,5 l apă
pâine
frunze proaspete de busuioc
sare, piper

Mod de preparare

Pui la fiert toate celea, mai puțin roșiile. După 15 de minute, morcovii ar trebui să fie pătrunși bine. Torni roșiile din conservă peste fiertura din oală, lași să clocotească o dată, de două ori, iei oala de pe foc și pui blenderul la lucru. Zdrobești tot ce-i în oala, inclusiv mana de frunze de busuioc pe care le-ai aruncat peste roșii, după ce ai luat oala de pe foc ori chiar înainte. Pentru ca ai nevoie de crutoane, pui două felii de pâine în prăjitor ori într-o tigaie anti-aderentă, le ții acolo până se rumenesc pe ambele părți (rumeneala poate fi oricât de mare, după gustul tău, important e să nu arzi pâinea de tot, că nu s-au văzut crutoane din cărbune în supele cremă), le tai cu cuțitul în pătrățele mici ori mai măricele. Presari apoi pătrățelele peste supa-cremă din farfurie și mănânci cu poftă bună și cu cine ți-e drag să stai la masă.

Mod de servire

Despre virtuțile supei de roșii nu trebuie să vă vorbesc eu. Ori ar trebui? Face bine la sănătate – acesta-i lucrul de care vreau sa fiți încredințați. Face bine și la silueta, ca sa nu mai spun ca în forma pe care v-am prezentat-o, e și prietena buna cu postul, caci n-are în ea defel carne - lapte - brânză - ouă ori alte alimente prohibite.

SUPĂ-CREMĂ DE SPARANGHEL – O DELICATESĂ

Ingrediente:
1 legătură de sparanghel
2 cartofi fierți în apă cu sare
1 fir ceapă verde
boabe de mazăre congelată și ardei gras roșu crud, nepasate (pentru aspect)
2 căței usturoi
1 cubuleț vegeta sau o lingură amestec legume uscate (de la Plafar)
1 crenguță tarhon
ulei, sare, piper, 500 ml apă, 150 ml lapte (de soia)

Tăiem ceapa fin, usturoiul îl tăiem felii și sparanghelul bucăți de 1 cm lungime. Lăsăm 1-2 fire de sparanghel, plus mazărea și ardeiul gras, pentru ornat deasupra supei. Încingem puțin ulei într-o oală, înăbușim ceapa și usturoiul, adăugăm sparanghelul, apa, tarhonul, cubul de legume, sare și piper. Punem capacul și lăsăm să fiarbă 10 minute, până se înmoaie sparanghelul. Strecurăm legumele și le lăsăm să se răcească. Păstrăm supa deoparte. Cartofii, după ce s-au răcit, îi decojim și îi tăiem cubulețe. Pasăm toate legumele în blender și subțiem cu supă și lapte, până ajungem la consistența dorită. Ornăm și servim cu crutoane.


SUPĂ-CREMĂ DE ANANAS

Ingrediente: 1 ananas curățat de coajă, 3 pere fără coajă, 3-4 lingurițe de fulgi de nucă de cocos, 2 cești de ceai de mușețel, 2 linguri de miere, zeamă de lămâie, rom.

Mod de preparare: Fructele se pasează în blender. Se adaugă restul ingredientelor. Se servește rece, ornată cu frunze de mentă. În sezon, se pot presăra pe deasupra fructe de pădure.

Sursa: http://retete.eva.ro/supe-si-ciorbe

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Se mai respectă astăzi Jurământul lui Hipocrate? + VIDEO
    24.06.2014 - 0 Comments
    --> SE MAI RESPECTĂ ASTĂZI JURĂMÂNTUL LUI HIPOCRATE? Jurământul hipocratic este poate cel mai cunoscut text medical din antichitatea greacă. Acesta cere tânărului care tocmai și-a…
  • Dieta vieții - eBook
    07.04.2012 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "4840204453"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; VITALITATEA ALIMENTELOR Dacă abatoarele ar…
  • Derusificarea și „dezghețul”... - Dan Ciachir (eBook)
    13.07.2012 - 1 Comments
    --> DERUSIFICAREA ȘI „DEZGHEȚUL” FEȚELE REGIMULUI COMUNIST ÎN ANII '50-'60 Dan Ciachir s-a născut pe data de 17 septembrie 1951. A urmat cursurile Facultății de Filologie…
  • 20 de trucuri utile care ți-ar putea ușura viața de zi cu zi + VIDEO
    19.10.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; De la curățenie, până la sfaturi în bucătărie, de…
  • 15 BMW-uri clasice care mai merită conduse și astăzi (și 5 care doar ard bani) + FOTO
    26.12.2021 - 0 Comments
    Autoturismele BMW și-au demonstrat continuu valoarea atât pe circuitele de curse și pe șoselele din întreaga lume, cât și la condusul obișnuit de zi cu zi. Deși marca BMW vine în mod tradițional în…
  • 15 automobile incredibil de scumpe ale celebrităților + FOTO
    28.11.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pentru cetățeanul de rând, prețul acestor mașini este mai mult decât suficient pentru a-și achita creditul ipotecar, creditul ipotecar al…
  • Ficatul - laboratorul nostru intern
    24.03.2012 - 0 Comments
    --> FICATUL – LABORATORUL NOSTRU INTERN Cântărind aproximativ 2 kilograme, ficatul nostru minunat ştie să realizeze simultan mai multe operaţii şi reacţii chimice decât ar fi…
  • 27 de răspunsuri foarte bune pentru atunci când nu ești de fapt OK
    17.11.2023 - 0 Comments
    Cum mă simt?!Este o întrebare pe care probabil că o puneți și la care răspundeți de mai multe ori pe zi: "Ce mai faci?"Mulți dintre noi, influențați de normele sociale care încurajează menținerea…
  • Deparazitarea naturală a organismului + documentar (RO)
    20.04.2012 - 4 Comments
    --> DEPARAZITAREA NATURALĂ A ORGANISMULUI Influența paraziților asupra stării de sănătate Știai că organismul tău este colonizat de o mulțime de paraziți care mănâncă zilnic…
  • Respirația și hrana
    06.04.2012 - 0 Comments
    --> RESPIRAȚIA ȘI HRANA - PRIMII PAȘI SPRE SĂNĂTATE - Respirația Temelia circulației este un sistem sanguin sănătos, sistemul care transportă oxigenul și substanțele hrănitoare…
  • Țeapa H2O + VIDEO
    18.07.2014 - 2 Comments
    -->  ȚEAPA H2O    – CUM SE ÎMBOGĂȚESC COMERCIANȚII DE APĂ PLATĂ – Consumatorii de apă minerală naturală necarbogazoasă din comerț sunt manipulați prin reclame…
  • Este adevărul influențat de credință? + documentar (RO)
    11.03.2015 - 3 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1162117595"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||…
  • 10 invenții care fac din Danemarca cea mai verde țară și din danezi cei mai fericiți oameni
    29.11.2022 - 0 Comments
    Energia regenerabilă, gestionarea apei și reciclarea deșeurilor sunt preocupări importante pentru Danemarca. Cea mai verde țară din 2020 a excelat la aproape toți indicatorii de sănătate a mediului…
  • 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre spălatul pe dinți
    14.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spălatul pe dinți este o parte integrantă a vieții fiecăruia, dar îl faci cum trebuie? Dacă nu, atunci dinții tăi vor avea de suferit.…
  • Secretele longevității
    18.12.2013 - 3 Comments
    --> SECRETELE LONGEVITĂȚII ÎMPĂRTĂȘITE DE OAMENI CARE AU DEPĂȘIT SUTA DE ANI Jeanne Louise Calment - 122 ani Jeanne Louise…
  • Puțină istorie ne face mai deștepți + VIDEO (RO) + documentar (RO)
    01.05.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PUŢINĂ ISTORIE NE FACE MAI DEŞTEPŢI – FAMILIILE ROTHSCHILD, MORGAN ȘI ROCKEFELLER – În anul 1815, Nathan Rothschild a preluat…
  • 23 august 1944 - lovitura de stat
    23.08.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 23 AUGUST 1944 - LOVITURA DE STAT Actul de la 23 August a fost opera colectivă a membrilor oligarhiei tradiționale, a monarhiei și…
  • 10 trucuri ușoare pentru a-ți îmbunătăți considerabil memoria
    31.12.2022 - 0 Comments
    V-ați gândit vreodată la ceva și ați uitat aproape imediat, dar ați decis că vă va veni mai târziu? Adevărul este că acea amintire specifică ar putea sau nu să fie încă acolo. Dacă ceva la care v-ați…
  • Omul Muntelui - Povestea fascinantă a lui Dashrath Manjhi
    21.03.2014 - 2 Comments
    --> OMUL MUNTELUI POVESTEA FASCINANTĂ A LUI DASHRATH MANJHI În 1960, locuitorii din Gehlaur, un sătuc de 25 de case din statul Bihar, nordul Indiei, râdeau și-și băteau joc de un…
  • What You Didn't Know About Japan
    17.12.2022 - 0 Comments
    Here's a list of interesting facts about Japan:- Japan is made up of 6,852 islands, 430 of which are uninhabited.- The Japanese name for Japan is 'Nihon' or 'Nippon', which means 'origin of the…
  • 9/11 Mitul și realitatea - David Ray Griffin
    07.05.2012 - 0 Comments
    -->    9/11 – FAPTE, NU TEORII ALE CONSPIRAȚIEI Raportul Comisiei de anchetă a atentatelor de la 11 septembrie – capodoperă de omisiuni şi mistificare a lui Philip…
  • Ești ceea ce mănânci
    06.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); EȘTI CEEA CE MĂNÂNCI Beneficiile unui stil de viață sănătos sunt enorme. Trebuie să știți că puteți: • să trăiți mai mult • să…
  • Dr. Călin Mărginean - Obiceiuri culinare ruinatoare pentru sănătate + documentar
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> OBICEIURI CULINARE RUINĂTOARE PENTRU SĂNĂTATE Este uimitor să constați că această perfecțiune vie a manifestării noastre – corpul fizic – poate fi atât de răbdător față de greșelile…
  • 11 obiceiuri comune în unele țări, dar care îi derutează pe străini
    03.05.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Diferențele culturale pot duce uneori la situații jenante sau confuze. Imaginați-vă că sunteți născuți în Marea Britanie, India sau…
  • Megaliții gemeni din România + documentar (RO)
    20.11.2013 - 1 Comments
    --> MEGALIȚII GEMENI DIN ROMÂNIA Dragostea de tradiții și patriotismul au făcut ca un cercetător amator al megaliților din România –…
  • Compasiunea față de animale + VIDEO (RO) + documentar (RO)
    09.02.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMPASIUNEA FAȚĂ DE ANIMALE Atâta timp cât oamenii masacrează animalele, se vor omorî și între ei. Cel care seamănă semințele crimei…
  • 7 biblioteci antice remarcabile + FOTO
    17.11.2023 - 0 Comments
    De-a lungul istoriei, unii dintre cei mai formidabili lideri pe care i-a văzut lumea au recunoscut un adevăr fundamental: cunoașterea este echivalentă cu puterea. Această conștientizare i-a…
  • 40 de fapte uimitoare necunoscute despre pisici (FOTO + VIDEO)
    16.06.2017 - 0 Comments
    Știați că un fizician și-a numit pisica co-autor a lucrării sale pentru că a scris peste tot în document „noi” în loc de „eu” și i-a fost lene să-l modifice? De asemenea, fie că credeți sau nu,…
  • David Icke - Cum eradicăm o boală?
    09.09.2012 - 4 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Cum învață copiii români în țară și în străinătate + VIDEO
    01.07.2012 - 2 Comments
    -->   CUM ÎNVAȚĂ COPIII ROMÂNI ÎN ȚARĂ ȘI ÎN STRĂINĂTATE CUM ÎNVAȚĂ COPIII ROMÂNI ÎN ȚARĂ Materii care țin școlarii sub teroare Elevii pricep tot mai greu sau chiar deloc…
  • De ce a traversat găina strada? + slideshow
    06.05.2012 - 0 Comments
    --> DE CE A TRAVERSAT GĂINA STRADA? – ESEU EXISTENȚIAL – „Filozofia - spunea un participant la Congresul mondial de la…
  • 10 cele mai romantice destinații din Europa
    13.02.2017 - 0 Comments
    Ai în minte numai melodii de dragoste și ești în căutarea unei escapade romantice, împreună cu iubitul/iubita? Descoperă cele mai bune escapade romantice din Marea Britanie, cele mai romantice orașe…
  • Boli infecțioase cauzate de microbi? - un basm modern + documentar
    24.07.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BOLI INFECȚIOASE CAUZATE DE MICROBI? UN BASM MODERN Prof. dr. Karl Probst Atunci am văzut că, pentru cei mai mulţi, ştiinţa este doar…
  • Creațiile din lemn plutitor ale lui James Doran-Webb + VIDEO
    07.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CREAȚIILE DIN LEMN PLUTITOR ALE LUI JAMES DORAN-WEBB Acești cai maiestuoși, care galopează prin apă, par izbitor de reali. De fapt, ei…
  • Lucruri la care să renunți
    19.10.2013 - 1 Comments
    -->   LUCRURI LA CARE SĂ RENUNȚI În general, oamenii nu țin cont de sfaturi, nici măcar de cele bune. Nici măcar când acestea sunt…
  • Marijuana legalizată: Canada se întoarce la înțelepciunea veacurilor trecute
    22.01.2024 - 0 Comments
    În 1997, în Cehoslovacia a fost găsită o frânghie de cânepă datând din 26.900 î.Hr., fiind cel mai vechi obiect cunoscut asociat cu marijuana.  De atunci, cânepa a jucat un rol important în…
  • Inventatori omorâți de propriile lor invenții
    18.05.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INVENTATORI OMORÂȚI DE PROPRIILE LOR INVENȚII În timp ce unii inventatori s-au bucurat de faimă și bogăție până la sfârșitul vieții,…
  • Rețete culinare - Surimi cu ciuperci
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> SURIMI CU CIUPERCI Ingrediente 10 surimi 1 conservă de ciuperci 1 iaurt natural, mic 3 linguri ulei de măsline zeamă de lămâie sare, piper, muștar, pătrunjel,…
  • Biologia iluminării + documentar (RO)
    06.05.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BIOLOGIA ILUMINĂRII Evoluţia de la conştienţa umană la cea divină implică existenţa dualităţii moştenire karmică/boală, la nivel…
  • Iluminații și sinistra aristocrație neagră a planetei + documentare (RO)
    13.08.2012 - 1 Comments
    --> ILUMINAȚII ŞI SINISTRA ARISTOCRAŢIE NEAGRĂ A PLANETEI   „Illuminati” sau „Iluminaţii” reprezintă aşa-numita elită planetară, grupul persoanelor care îşi arogă supremaţia…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *