Terapii naturiste - Fănică-Voinea Ene - eBook


TERAPII NATURISTE

Fănică-Voinea Ene

Fănică-Voinea Ene (numele publicistic al lui Fănică Ene) s-a născut în 1946 în satul Gura Caliței, jud. Vrancea. Este scriitor, jurnalist și specialist în medicină alternativă. Și-a făcut studiile la Liceul Militar Dimitrie Cantemir din Breaza și apoi la Școala Superioară de Ofițeri Nicolae Bălcescu din Sibiu. După stagiul la unități, a urmat Academia de Înalte Studii Militare din București și, în paralel, Facultatea de ziaristică din București. În 1980 a absolvit și cursul postuniversitar de analiști programatori la ICI - Institutul Central de Informatică. Este căsătorit cu Georgeta Ene (fostă profesoară și instructor de dans popular pentru zona Vrancei), cu care are doi copii.


A lucrat în presa militară, fiind, pe rând, redactor la gazeta de educație ostășească „Înainte” și la „Revista gărzilor patriotice”, iar apoi redactor șef la publicațiile „La datorie” și „Observatorul militar”. A editat publicațiile „Ghidul recrutului” (1990), supliment al ziarului „Armata României”, și revista Romanian Armed Forces [Forțele Armate Române] (1995).

A debutat în beletristică în anul 1973, cu scurte eseuri literare, în ziarul „Înainte”, la rubrica „Inscripție pe armă”. Le-au urmat referințe de critică literară în aceeași publicație, sub genericul „De vorbă cu tinere condeie” și epigrame și catrene tot în aceeași publicație și în ziarele „La datorie” și „Apărarea patriei”. A scris scenariul pentru filmul documentar «Școala de ofițeri „Nicolae Bălcescu” Sibiu», realizat de Studioul Cinematografic al Armatei în anul 1995. A contribuit cu povestiri vânătorești și pescărești la ziarul „Observatorul militar” și la revistele „Viața militară” și „Vânătorul și pescarul român”.

Pasiunea pentru medicina naturală i-a transmis-o încă din copilărie bunica sa, Dumitra Ene (1889-1980), renumită tămăduitoare din zona Vrancei. Apoi a studiat ca autodidact tehnicile terapiilor naturiste și le-a aplicat în tratarea a numeroși bolnavi. A efectuat cercetări medicale proprii în domeniul terapiilor naturiste, sintetizând rezultatele lor într-o serie de comunicări științifice, prezentate la conferințele internaționale ale Asociației Naționale de Terapii Complementare și publicate în compendiile acestora. Din același domeniu al terapiilor fără medicamente chimice a publicat o serie de cărți, disponibile la Editura All, între care amintim: „Regimul naturist de slăbire”, „Să ne tratăm singuri”, și „Secretele longevității”.

De-a lungul vieții sale, dl Fănică Ene a primit numeroase distincții pentru activitatea sa jurnalistică, literară și cea din sfera terapiilor complementare. În anul 2009 i-a fost înmânată Diploma de Onoare pentru întreaga activitate în domeniul medicinii naturiste, acordată de Fundația „Terapia Naturistă” cu prilejul împlinirii a 10 ani de la înființarea acestei instituții.

Comentarii

  1. Foarte bune aceste terapii. Ar fi bine ca multi sa tinem cont de tratamentele naturale care ni le ofera natura insasi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *