Enigma vieții și a morții - eBook

ENIGMA VIEȚII ȘI A MORŢII

Dr. Aurel Popescu-Bălceşti


«Dragi cititori, de când eram student în medicină şi apoi în practica mea de medic chirurg de peste 30 de ani, am fost mereu impresionat când am asistat la decese, fie în urma unei boli incurabile, fie în urma unor traumatisme grave, cranio-cerebrale sau viscerale, cu hemoragii interne sau pur şi simplu la morţi subite prin infarct miocardic, hemoragii cerebrale sau embolii pulmonare prin care, în câteva secunde, se stingea viaţa unor oameni ce păreau sănătoşi. Mereu m-am întrebat care este misterul vieţii, ce anume se întâmplă în corpul nostru atunci când survine moartea? Ce forţă misterioasă întreţine viaţa? De ce niciodată nu s-a reuşit să fie readus la viaţă un mort? Dar cel mai mult m-a impresionat actul necropsiei, în cadrul căreia corpul omului lipsit de viaţă este tăiat în bucăţi, ca al oricărui animal.

Pe cine nu a marcat pierderea unei fiinţe dragi atunci când a asistat la despărţirea definitivă de trupul ei lipsit de viaţă? Ce strângere de inimă simţim când, peste sicriul în care se află cel drag, se aruncă pământul ce îl va acoperi pentru totdeauna! Unii dintre noi se mai consolează cu gândul că există un Dumnezeu, cel care ne-a dat viaţă, că există un spirit al nostru care va mai dăinui şi că poate ne vom reîntâlni cu cei plecaţi. Atunci ne vine în minte întrebarea firească: dacă într-adevăr există un Dumnezeu, de ce e atât de nedrept şi ia din mijlocul nostru fiinţe dragi, aflate în plină tinereţe, uneori copii nevinovaţi? Pe de altă parte, de ce unii duc o viaţă grea, plină de neajunsuri şi suferinţe, iar alţii, o viaţă fericită, dăruită numai cu bucurii şi satisfacţii? La aceste întrebări am căutat mai întâi să văd dacă pot găsi un răspuns în diverse credinţe religioase. M-am oprit la religiile monoteiste, ca fiind cele mai demne de luat în seamă.

Toate religiile monoteiste, fie că este vorba de credinţa mozaică, creştină sau islamică, admit existenţa unei forţe divine supreme care ne-a creat (Iehova, Dumnezeu, Allah). Ele admit existenţa în noi a unui spirit care nu dispare după moarte, dar toate susţin că acesta, despărţindu-se de corpul fizic, perisabil, întors în pământ, se înalţă la cer, unde aşteaptă Judecata de Apoi, care ar putea să vină după sute sau mii de ani. În urma acestei judecăţi, unii oameni ar fi trimişi în Rai, iar alţii în Iadul cel veşnic, după faptele fiecăruia în viaţa pământească. Dar ce va face sufletul nostru acolo, mii sau zeci de mii de ani, până la Judecata de Apoi, nu ne spune nici o religie. O explicaţie care mi s-a părut mai demnă de încredere şi care ne-ar da şansa unei îndreptări a greşelilor umane am găsit-o în concepţia teozofică asupra vieţii - aceea care crede în nemurirea spiritului, dar prin reîncarnări succesive, cu reveniri pe pământ sub noi forme ale existenţei, fie ca bărbat, fie ca femeie. Această carte doreşte să vă convingă în acest sens, în măsura în care va reuşi să aducă argumente, în capitolele despre desprinderea sufletului de corp, spiritism, hipnoză, telepatie, materializare şi dematerializare prin spirit, magie, sugestie şi sugestibilitate şi, bineînţeles, despre reîncarnare. Considerând că veţi fi curioşi să citiţi toate aceste aspecte ale vieţii noastre, iată o invitaţie la reflecţie, pentru a vă face singuri o părere. Aduc mulţumirile mele pline de afecţiune colectivului Clinicii chirurgicale Sf. Pantelimon din Bucureşti, în mijlocul căruia îmi desfăşor activitatea şi care m-a încurajat să scriu această carte.»

Autorul


Comentarii

  1. In enigma vieții și a morții sunt câteva inexactități: „Profesorul Totten din America a stabilit prin calcule astronomice că această zi dublă a avut loc într-adevăr într-o zi de miercuri.” Nu acest profesor a stabilit ci un prieten de al lui în urma unei dispute... Ziua lipsă a fost descoperită de sir Edwin Ball, iar ziua a fost marți 22 iulie.... „ Când astronomul a găsit astfel explicată lipsa zilei, a pus cartea deoparte și s-a închinat Scriitorului ei, spunând: „Doamne, cred.“ (citat din: Harry Rimmer „The Harmony of Science and Scripture“ („Armonia dintre știință și Scriptură“,n.tr.), pag. 280). Aceasta fiind sursa : http://www.revistaethos.ro/arhiva/S28_29_ro.pdf
    Dar se pare că situația este și mai rea, întreaga încrengătură a celor 24 de ore pierdute, care au fost de fapt 23 de ore și 20 de minute, respectiv a zilei în care soarele s-a oprit pe cer și care era nu de o zi ci „aproape o zi”, conform Bibliei, nu este altceva decât o poveste demnă de mituri urbane. NASA a descoperit o zi"lipsă"? Sursa:http://www.answersingenesis.org/articles/1998/04/20/nasa-missing-day
    NASA ? Nici pomeneală ! Interesante sunt și celelalte informații despre Herodot, scrierile mexicane, cele din timpul împăratul chinez Yeo ? Și de aici concluzia: mecanismul de ceas al universului se autoreglează, se corectează menținându-se funcțional, bineînțeles sub supravegherea unei inteligențe universale: Dumnezeu. Pe baza unor mărturi inexistente tragem concluzia că există Dumnezeu ?
    In acest caz mă simt obigat să solicit mai multe date despre aceste surse prof. C. A. Totten (Yale), Edwin Ball, Harry Rimmer, articole, calcule, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nasa a descoperit ziua lipsa curând adv ca le'a luat cam mult dar au găsit si eu in sfârși răspunsul la aceasta enigma. Găsești documentar pe youtube nasa si ziua lipsa

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *