Legile universale ale succesului + documentar (RO)

-->

LEGILE UNIVERSALE ALE SUCCESULUI
Peter Arnold


„Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă-ți place ceea ce faci, vei avea succes”. Albert Schweitzer, laureat Nobel

Legea dragostei. Iubeşte pe toată lumea ca pe tine însuţi. Toate celelalte legi i se subordonează acesteia şi nu intră în contradicţie cu ea. Este cea mai importantă dintre toate. Se aplică la tot ce facem ca indivizi, familii, organizații sau țări, și are o valoare universală.

Legea cauză-efect. Există o ordine universală. Nimic nu este accidental. Totul se întâmplă cu un motiv. Pentru fiecare efect există o cauză sau un set de cauze.

Legea materializării. Gândurile se materializează. Prin urmare, devenim ceea ce gândim.

Legea viziunii. Pentru a avea succes în orice domeniu, trebuie să avem o imagine cât mai clară a acelui succes în mintea noastră, o imagine mentală a ideii noastre de succes, o viziune.

Legea corespondenței. Viața noastră exterioară este o oglindă a celei interioare. Există o corespondenţă directă între experienţele, gândurile și atitudinea noastră. 

Legea credinței. Orice lucru în care credem cu adevărat devine realitate (inclusiv credința noastră că merităm succesul).

Legea valorii Credințele şi valorile noastre, ceea ce este cu adevărat important pentru fiecare dintre noi se reflectă în tot ceea ce facem.

Legea motivaţiei. Tot ceea ce facem este declanşat de dorinţele noastre interioare, nevoi şi instincte, multe dintre ele venind din subconştient. 

Legea activităţii subconştiente. Subconştientul nostru ne avertizează despre lucrurile din jur. Atenţie: el face acest lucru în concordanţă cu dorinţele şi grijile noastre cele mai puternice.

Legea aşteptării. Ceea ce aşteptăm cu încredere să se întâmple, chiar se va întâmpla. Aşadar, atenţie la felul în care ne construim aşteptările (pozitiv sau negativ).

Legea concentrării. Indiferent asupra a ce ne concentrăm şi gândim în mod repetat, acest lucru devine din ce în ce mai mult o parte a vieții noastre interioare. 

Legea obişnuinţei. Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obişnuinţele care ne îndepărtează de ţelurile noastre trebuie schimbate. 

Legea atracţiei. Suntem cu toţii nişte magneţi vii. Atragem oameni, întâmplări şi împrejurări care se armonizează cu gândurile noastre dominante.

Legea alegerii. Suntem liberi să alegem ceea ce gândim şi în consecinţă suntem liberi să alegem toate celelalte părţi ale vieţii noastre. 

Legea optimismului. O atitudine mentală pozitivă merge mână în mână cu succesul şi fericirea. Optimismul ne face plăcuți și plini de energie și ne oferă mai multe șanse de a reuşi.

Legea schimbării. Totul se schimbă, nimic nu este fix. Dacă nu profităm de schimbare, vom deveni victimele ei.

Legea controlului. Avem o părere cu atât mai bună despre noi înşine, cu cât simţim că ne controlăm propria viață. 

Legea responsabilităţii. Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim şi tot ceea ce reuşim.

Legea compensației. Cât dăm, atâta primim. Întotdeauna vom fi recompensaţi pe deplin pentru ceea ce facem. Recompensa va fi direct proporţională cu valoarea serviciilor aduse de noi celorlalți.

Legea efortului aplicat. Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cât muncim mai mult, cu atât devenim mai norocoşi.

Legea supra-compensaţiei. Trebuie ca mai întâi să oferim, pentru a primi şi în cantitate mai mare decât ne aşteptăm să primim.

Legea pregătirii. Performanţa vine în urma unei pregătiri intense. Adevăraţii profesionişti investesc mai mult timp decât alţii în pregătire.

Legea eficienţei forţate. Pe măsură ce acţionăm devenim mai eficienţi. Niciodată nu avem timp să le facem pe toate, dar trebuie să ne facem suficient timp pentru lucrurile cu adevărat importante.

Legea deciziei. Orice salt înainte îşi are rădăcina într-o decizie hotărâtă de a acţiona. Dacă o facem cu îndrăzneală, vom avea de partea noastră un sprijin nebănuit, neaşteptat.

Legea creativităţii. Orice progres începe cu o idee în mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastră poate concepe şi crede cu adevărat, poate să şi obţină. 

Legea flexibilităţii. Avem şanse mai mari de reuşită dacă ştim clar ce vrem să obţinem, dar nu trebuie să fim rigizi în privinţa felului în care vom acţiona (este greşită credinţa că un om inflexibil este un om puternic). Inflexibilitatea ne poate face să ratăm oportunităţi.

Legea perseverenţei. Abilitatea noastră de a persevera, în ciuda obstacolelor şi a dezamăgirilor, denotă încredere în noi înşine şi va fi întotdeauna răsplătită. 

THE SECRET (RO)
Secretul - Legea atracției

Comentarii

  1. este cat se poate de adevarat.mama mea gandeste pozitiv si ea este ceea ce gandeste.iar eu astazi eram totalmente dazamagita de tot din jur si mi-am propus sa devin mai pozitiva si sa atrag doar lucruri pozitive in viata mea si iata k am descoperit acest articol care o sa-mi fie pavaza in viata.va multumesc pentru articol si pentru lucrurule pozitive care o sa-mi intre in viata de acum incolo

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *