-->
TAPPED
Povestea apei îmbuteliate și a resurselor de apă
„De la sticlele de plastic şi până în mările şi oceanele lumii, unde ajung într-un final majoritatea lor, Stephanie Soechtig le urmează calea şi îşi face debutul, ca director şi producător independent de filme documentare. Ea analizează și expune marea afacere a apei îmbuteliate şi modul în care corporaţiile interesate afectează cu brutalitate viaţa comunităţilor, oamenii fiind priviţi ca simpli pioni, cărora li se neagă dreptul fundamental la apă, transnaţionalele transformând în marfă substanţa primordială a planetei, ce defineşte viaţa însăși”.
Știați că...
Apa de la robinet se poate purifica suplimentar
printr-o metodă foarte simplă, cu ajutorul bulgărilor de argilă? Trebuie însă
să folosim numai argilă activă, un produs comercializat de terapeuți cu experiență
în domeniu și de magazinele din rețeaua Plafar. Argila absoarbe din apă
mirosurile străine și clorul, distruge o bună parte din bacteriile care se mai
află în apa distribuită prin rețeaua de conducte a orașului, adăugând în schimb
o cantitate importantă de microelemente și săruri minerale. În acest mod, ar putea
înlocui chiar și apa minerală, pe care dăm destui bani, cu o apă minerală
valoroasă din punct de vedere biologic, pe care o putem pregăti în casă,
folosind apă de la robinet. Există chiar un brevet de invenție în domeniul militar, de purificare a apei
luată din surse ocazionale, până la nivelul potabilității,
folosind un dispozitiv care conține, printre altele, argilă activă. De
asemenea, s-a dovedit că, sub influența argilei, moleculele de apă tind să se
lege în lanțuri de molecule mai complexe, obținându-se așa-numita apă vie.
Pentru purificarea apei de la robinet se folosește
un borcan de sticlă cu o capacitate de 5 litri. Se pun pe fund 3 linguri de
argilă și se umple cu apă. După ce argila s-a înmuiat, apa din vas se agită cu
un obiect din lemn sau plastic (în nici un caz din metal). Peste un timp,
argila se depune pe fundul vasului și putem bea apa limpede de deasupra. Vom
constata că e plăcută la gust și nu mai are miros de clor, amintind de savoarea
apei de izvor. E bine să păstrăm această apă într-un loc răcoros. Argila din
vas se schimbă după 10 utilizări.
Citiți și celelalte articole din categoria Totul despre apă
Citiți și celelalte articole din categoria Totul despre apă
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.