Telefonul mobil dăunează grav sănătății




TELEFONUL MOBIL DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂȚII

Folosirea curentă a telefonului mobil implică un risc de trei ori mai mare de a face o tumoare cerebrală şi un risc de patru ori mai mare de a avea boli grave ale urechii. Experţii au estimat că numărul persoanelor afectate de tumori cerebrale va creşte de cel puţin 10 ori în următoarea decadă, dând naştere unei veritabile epidemii de tumori cerebrale. În loc să se facă ceva pentru a ne proteja de acest pericol, suntem în continuare asaltaţi de super-oferte ale companiilor de telefonie mobilă, care oferă sute sau mii de minute de convorbiri la preţuri promoţionale, inclusiv abonamente speciale pentru copii şi tineri, pe care caută să-i „stimuleze” să vorbească cât mai mult la telefon.
În ultimii ani, a crescut dramatic numărul persoanelor afectate de tumori cerebrale (de altfel, a crescut numărul persoanelor afectate de toate formele de cancer, precum şi de autism şi alte boli foarte grave). Printre cauzele care stau la baza acestei situaţii îngrijorătoare se numără poluarea electromagnetică, undele radio şi microundele în care suntem practic continuu „îmbăiaţi” şi mai ales telefonia mobilă. Copiii sunt foarte afectaţi de aceste radiaţii. Unele statistici neoficiale arată că tumorile cerebrale au devenit cauza nr. 1 a mortalităţii copiilor în SUA şi Australia şi aceasta deoarece foarte mulţi copii folosesc telefoane mobile.
Diferite studii medicale serioase au căutat să semnaleze pericolul folosirii telefoanelor mobile. În mod consecvent, ele au fost muşamalizate sau minimalizate. Mass-media corporatistă preferă să protejeze interesele marilor corporaţii decât sănătatea populaţiei. În loc să se publice adevărul despre efectele dezastruoase ale telefoniei mobile asupra sănătăţii, suntem asiguraţi că acestea nu prezintă niciun pericol. De câte ori răzbesc în presă cazuri zguduitoare sau studii despre efectele cancerigene ale folosirii telefoanelor mobile, apar şi unii „medici” plătiţi de aceste corporaţii care susţin, nici mai mult nici mai puţin, că telefoanele mobile nu ne pot face niciun rău!
Poate nu ştiaţi că la începutul secolului trecut, prin anii ‘20, când studiile medicale începuseră să dovedească faptul că fumatul creşte riscul de cancer pulmonar, companiile producătoare de tutun susţineau cu încăpăţânare contrariul. În reclamele la ţigări apăreau deseori imaginile unor medici care îi asigurau pe fumători că nu există nici cel mai mic pericol să se îmbolnăvească de cancer pulmonar şi că, din contră, fumatul este foarte bun pentru sănătate! În cele din urmă, deoarece a devenit evidentă incidenţa crescută a cancerului pulmonar la fumători, acest gen de reclame a dispărut. În prezent, aşa cum ştim, producătorii de tutun sunt obligaţi să afişeze pe pachetele de ţigări avertismente privind efectele nocive ale fumatului.
Acest exemplu ar trebui să ne dea tuturor de gândit de câte ori mai auzim pe cineva care încearcă să ne convingă că nu există niciun fel de pericol să folosim telefoane mobile. Şi nu este singurul exemplu! În secolul trecut se folosea deseori în comerţul de încălţăminte un aparat cu raze X pentru picioare, denumit fluoroscop. Ideea era de a stabili mărimea cea mai adecvată de pantofi pe baza osaturii picioarelor. Acum, când ştim că razele X sunt foarte periculoase şi cancerigene, pare de necrezut faptul că aceste aparate au fost folosite extensiv timp de peste trei decenii, doar dintr-o comoditate – practic, un moft. În anii ’50, medicii au început să avertizeze privind pericolul acestor aparate, dar ele au fost folosite în continuare. A fost nevoie de un caz evident extrem de grav – un fotomodel căruia i-a fost amputat un picior – pentru ca aceste aparate să fie scoase din uz.
Telefonia mobilă ne afectează tuturor sănătatea, chiar şi celor care nu au telefoane mobile. Turnurile şi antenele care au o putere foarte mare emit radiaţii electromagnetice. Nu există niciun fel de legislaţie care să interzică amplasarea acestora pe blocuri, lângă şcoli sau spitale. Anumite stări proaste precum dureri de cap, ameţeli, oboseală, tulburări ale vederii şi auzului, provocate de radiaţiile electromagnetice, pot să ne afecteze chiar şi în această clipă, dar să nu ştim care este adevăratul motiv. Toate aceste efecte sunt desigur mult amplificate dacă vorbiţi mult la telefon, dar este bine să ştiţi că ele apar chiar şi dacă folosiţi un hands-free sau dacă vă ţineţi telefonul aproape de trup (în buzunar, atârnat la gât, pe birou, la capul patului etc.). În cazul copiilor, deoarece oasele craniene sunt mult mai fragile până la vârsta de 14 ani, efectele sunt devastatoare.
Enrico Grani, un australian care este pe moarte din cauza unei tumori cerebrale, pe care este convins că a făcut-o pentru că vorbea foarte mult la telefonul mobil, militează pentru a aduce la cunoştinţa cât mai multor oameni pericolele la care se expun zi de zi, de bunăvoie, numai pentru că li se pare că telefonul este inofensiv şi pentru că le-a devenit indispensabil. El consideră că marile corporaţii de telefonie mobilă ar trebui acuzate de genocid şi crimă cu premeditare. El mai spune şi că obişnuitele campanii publicitare ale companiilor de telefonie mobilă, care oferă avantaje şi multe convorbiri gratuite în primele luni de abonament, sunt asemenea tacticii vânzătorilor de droguri, care deseori oferă primele doze gratis, contând pe dependenţa căpătată ulterior.


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Actualitatea lui Eminescu
    15.06.2014 - 1 Comments
    --> ACTUALITATEA LUI EMINESCU La 15 iunie, comemorăm trecerea în neființă a poetului Mihai Eminescu, singurul român care a dat numele unei ştiinţe – eminescologia – studiată în 30…
  • Ghid pentru stomatologi. Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav
    29.06.2018 - 0 Comments
    Ghid pentru stomatologi. Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav Încă din 1879, când Charles Chamberland a inventat autoclavul - pe atunci conceput sub forma unui vas -…
  • 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre spălatul pe dinți
    14.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spălatul pe dinți este o parte integrantă a vieții fiecăruia, dar îl faci cum trebuie? Dacă nu, atunci dinții tăi vor avea de suferit.…
  • 12 rețete sănătoase de smoothie pentru energie pe tot parcursul zilei
    28.11.2022 - 0 Comments
    Rețetele de smoothie abundă pe internet și putem face orice dorim pentru o anumită dietă, ca băutură de pre-antrenament sau pur și simplu pentru a ne răcori pe căldura verii. Aceste rețete sunt…
  • Pașapoartele de-a lungul timpului: De la „scrisori de siguranță” la documente digitale
    16.12.2023 - 0 Comments
    Explorarea teritoriilor străine pentru a întâlni țări noi, culturi diverse și limbi necunoscute este o pasiune universală. Călătoriile sunt o activitate plăcută care ne extinde constant…
  • Codex Alimentarius - o istorie mai puțin cunoscută + documentare (RO)
    19.09.2012 - 4 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Extratereștrii în istorie + documentar (RO)
    16.04.2013 - 1 Comments
    --> EXTRATEREȘTRII ÎN ISTORIA OMENIRII Deși majoritatea oamenilor cred că fenomenul OZN a apărut în secolul trecut, există dovezi care indică un contact încă din preistorie, mergând…
  • Dr. Călin Mărginean - Prelucrarea anumitor alimente sănătoase - Boală sigură (VIDEO)
    12.04.2012 - 0 Comments
    --> EFECTELE PRELUCRĂRII TERMICE A ALIMENTELOR Valoarea hranei în nutriția animală și umană depinde de compoziția ei chimică.…
  • Un pic mai crud pentru dumneavoastră
    21.05.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); UN PIC MAI CRUD PENTRU DUMNEAVOASTRĂ Cel mai nou trend culinar din Statele Unite cucereşte Marea Britanie: preparatele să fie crude,…
  • Mini-ghid pentru părinți: Cum alegi trolerul pentru copilul tău?
    04.12.2018 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mini-ghid pentru părinți: Cum alegi trolerul pentru copilul tău? Atunci când te pregătești de plecare într-o călătorie împreună…
  • Cum să deosebiți tipurile de băuturi de CAFEA
    12.10.2021 - 0 Comments
    Există câteva zeci de băuturi cu cafea în lume, deci nu este surprinzător că le poți confunda între ele. Acest lucru este valabil mai ales atunci când se ia în considerare faptul că acestea constau…
  • Ateism versus religie + VIDEO (RO)
    07.06.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ATEISM VERSUS RELIGIE Mințile sunt ca parașutele: funcționează numai când sunt deschise. Lord Thomas R. Dewar Sensul termenului…
  • Dr. Călin Mărginean - Tratamentul natural antitumoral. Sistemul de sănătate NEW START (VIDEO)
    11.10.2012 - 5 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Cum arătau Statele Unite acum 100 de ani
    04.07.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM ARĂTAU STATELE UNITE ACUM 100 DE ANI Secolul XX a însemnat o perioadă de schimbări majore pentru țările occidentale, mai…
  • OSHO - Dumnezeu versus Existență + VIDEO (RO)
    24.12.2013 - 7 Comments
    --> DUMNEZEU VERSUS EXISTENȚĂ OSHO Într-una dintre întâlnirile sale cu discipolii, Osho a fost întrebat: „Ce este Existenţa? Este ceea ce oamenilor le place să numească Dumnezeu?”.…
  • 20 de rase de pisici unice pe care nu le vezi în fiecare zi + FOTO
    22.12.2022 - 0 Comments
    Când ne gândim la pisici, ne gândim la creaturi pufoase și drăgălașe cu care ne putem ghemui. Realitatea este că pisicile sunt mult mai mult decât atât. Unele rase de pisici nu se încadrează deloc în…
  • 20 de trucuri utile care ți-ar putea ușura viața de zi cu zi + VIDEO
    19.10.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; De la curățenie, până la sfaturi în bucătărie, de…
  • Vacanță la conac
    02.09.2012 - 3 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar avea un "geamăn" în sistemul nostru solar? + VIDEO
    01.06.2023 - 0 Comments
    În cazul în care Pământul ar avea un "geamăn" în sistemul nostru solar, acest lucru ar avea implicații semnificative pentru înțelegerea noastră a universului și pentru posibilitățile de viață…
  • Terapia Gerson - Ce nu vor corporațiile să știi - Documentar
    13.06.2012 - 2 Comments
    --> TERAPIA GERSON - CE NU VOR CORPORAȚIILE SĂ ȘTII - O conversație cu Charlotte Gerson Charlotte Gerson a fondat Institutul Gerson în anul 1977, pentru a face cunoscută…
  • Știința din spatele celei mai temute maladii
    15.10.2014 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ŞTIINŢA DIN SPATELE CELEI MAI TEMUTE MALADII  Ştiinţa din spatele acestei maladii de speriat numită cancer este una simplă şi…
  • Scurtă istorie a automobilului + slideshow
    16.01.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SCURTĂ ISTORIE A AUTOMOBILULUI Păzea! Păzea că trece-n goană, Aleargă, vâjâie ca vântul, Și dacă n-ai urechi normale, Te face una cu…
  • 20 de fapte despre fotbalistul superstar Kylian Mbappé
    20.12.2022 - 0 Comments
    Atacantul în vârstă de 20 de ani de la Paris Saint-German a devenit o senzație internațională după prestația sa uluitoare de la Cupa Mondială 2018. El a devenit unul dintre cei mai adorați cetățeni…
  • Compasiunea față de animale + VIDEO (RO) + documentar (RO)
    09.02.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMPASIUNEA FAȚĂ DE ANIMALE Atâta timp cât oamenii masacrează animalele, se vor omorî și între ei. Cel care seamănă semințele crimei…
  • USTUROIUL alungă vampirii… şi nu numai
    03.04.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); USTUROIUL alungă vampirii… şi nu numai Cura de usturoi distruge celulele canceroase, stopează tumorile maligne şi ţine în…
  • Acum și pentru totdeauna, nefumător + documentar (RO)
    11.04.2012 - 0 Comments
    --> ACUM ŞI PENTRU TOTDEAUNA, NEFUMĂTOR   Tutunul, ca oricare drog, alterează funcţionarea creierului, generând dependenţă fizică şi psihică cu puternice implicaţii emoţionale şi…
  • Aliyaua română din Israel
    14.05.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ALIYAUA ROMÂNĂ DIN ISRAEL Termenul Aliyah înseamnă imigrarea evreilor din diaspora în țara lui Israel (Eretz Yisrael), identificată de…
  • Istoria cânepii + documentar (RO)
    03.06.2012 - 0 Comments
    --> ISTORIA CÂNEPII Cânepa este o plantă originară din Asia Centrală, care s-a răspândit ulterior în China, India şi Europa. Cultivarea cânepii este una dintre cele mai vechi ramuri ale…
  • Rețete culinare - Saleuri
    09.04.2012 - 1 Comments
    --> SALEURI Ingrediente 150 g unt sau margarină 150 g făină 150 g cașcaval ras 2 gălbenușuri crude semințe de chimen Preparare Se…
  • 20 de lucruri pe care nu le știai despre Michael Jackson
    17.01.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Michael Jackson a avut o cariera lunga, întinsă de-a lungul a 45 de ani din cei 50 de ani de viață ai săi. De la suișurile până la…
  • 15 fapte interesante despre Islanda
    12.07.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Când Stalin a murit, pe 5 martie 1953, majoritatea islandezilor l-au jelit ca pe un erou. 2. Leifur Eiríksson a descoperit…
  • Legile industriei farmaceutice + VIDEO (RO)
    04.10.2013 - 0 Comments
    --> LEGILE INDUSTRIEI FARMACEUTICE dr. Matthias Rath Nu este în interesul financiar al cartelurilor farmaceutice să prevină bolile. Menținerea și răspândirea bolilor este…
  • Colesterolul, o problemă? + VIDEO
    21.03.2013 - 0 Comments
    --> COLESTEROLUL, O PROBLEMĂ? Mass-media au introdus o adevărată anxietate generală: teama de colesterol. Oameni de o splendidă sănătate fizică telefonează la cabinet şi cer cu o…
  • Istoria ceaiului
    20.03.2012 - 2 Comments
    --> ISTORIA CEAIULUI Arborele de ceai (Camellia sinensis), planta ale cărei frunze sunt folosite în producerea ceaiului, îşi are originea în sudul Chinei (provincia Yunnan).…
  • Vaccinul BCG - un pericol pentru copiii noștri + VIDEO
    19.02.2014 - 4 Comments
    --> VACCINUL BCG - UN PERICOL PENTRU COPIII NOȘTRI Vaccinul antituberculos BCG (Bacilul Calmette-Guérin, după numele inventatorilor lui) a fost fabricat plecând de la o cultură de…
  • Adrian Păunescu - mai actual ca niciodată
    20.02.2013 - 0 Comments
    --> ADRIAN PĂUNESCU – MAI ACTUAL CA NICIODATĂ – Despre un om atât de puternic cum a fost Adrian Păunescu nu poţi vorbi sau gândi…
  • Proiectul Roșia Montană – „mină de aur” pentru unii... + documentar (RO)
    19.06.2012 - 0 Comments
     -->  PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ, „MINĂ DE AUR” PENTRU UNII Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro! Din 2005, România nu mai scoate nici un gram de aur din…
  • Castelul de coral + documentar (RO)
    16.04.2012 - 0 Comments
    --> CASTELUL DE CORAL Construit de un leton imigrant, castelul uimește și astăzi. Cel care l-a făcut pare să fi redescoperit secretul piramidelor, levitaţiei şi…
  • Personalități românești despre evrei
    12.05.2012 - 6 Comments
    --> PERSONALITĂȚI ROMÂNEȘTI DESPRE EVREI Vasile Conta: „Noi, dacă nu vom lupta în contra elementului jidovesc, vom pieri ca naţiune”. (din discursul Chestia evreiască…
  • Principalii factori ruinători ai sănătății + documentar (RO)
    19.07.2012 - 2 Comments
    --> PRINCIPALII FACTORI RUINĂTORI AI SĂNĂTĂŢII, CARE VĂ POT PRIVA DE CEL PUȚIN 10 ANI DIN VIAŢĂ dr. Călin Mărginean - Consumaţi în fiecare zi băuturi alcoolice; - Fumaţi…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *