Ce ne dezvăluie piramidele + documentare (RO)

-->

PIRAMIDA LUI KEOPS
SAU MAREA PIRAMIDĂ DIN GIZEH


Piramida lui Keops – numită și Marea Piramidă din Giza (Gizeh), este una dintre cele 7 minuni ale Lumii Antice. Deși este cea mai veche, această piramidă egipteană este singura minune care s-a păstrat până în prezent. Construită în jurul anului 2.560 î.e.n., Piramida lui Keops a fost timp de mai mult de 4.000 de ani cea mai înaltă construcție din lume (până la ridicarea Turnului Eiffel, în anul 1889). A fost construită de faraonul Keops (așa cum era numit de istoricul grec Herodot, sau Khufu, cum îl numeau vechii egipteni), pentru a-i servi drept mormânt, afirmă egiptologii. Piramida lui Keops face parte din ansamblul celor 3 mari piramide de la Gizeh, alături de Piramida lui Kefren și de cea lui Mikerinos. Platoul de la Gizeh, care găzduiește aceste 3 piramide celebre, se află lângă capitala Egiptului, Cairo.

Herodot spune că a primit de la preoții egipteni detalii despre modul de construire a Piramidei lui Keops. Istoricul grec precizează că la construirea ei au lucrat echipe de câte 100.000 de oameni, timp de 20 de ani. Pentru menținerea unui ritm de muncă satisfăcător, echipele erau schimbate o dată la 3 luni. Obținem astfel un număr fantastic: 8 milioane de lucrători! A fost posibil așa ceva la vremea respectivă? Herodot precizează și faptul că mai întâi s-a făcut un drum pentru transportarea materialelor și numai construcția lui ar fi durat 10 ani!

Când a fost construită, Marea Piramidă a lui Keops avea o înălțime de 145,75 metri, dar a pierdut 10 metri din vârf de-a lungul timpului. Unii experții afirmă că, după terminarea construcției, Marea Piramidă din Giza ar fi fost acoperită cu blocuri de calcar enorme, pe care arhitecții au înscris metodele lor de lucru, dar aceste inscripții s-au șters de-a lungul timpului. E interesant de știut de unde au luat ei această informație...

Piramida lui Keops a fost construită din peste 2 milioane de blocuri de piatră, fiecare cântărind peste 2 tone. În ciuda masei lor enorme, blocurile au fost așezate cu o precizie uimitoare, iar rosturile se disting cu multă greutate cu ochiul liber. Blocurile șlefuite de la baza piramidei, fiecare cântărind 15 tone, sunt potrivite cu o precizie milimetrică: între ele, nu poate fi strecurată nici o foaie de hârtie. Cum a fost posibil? Există mai mult teorii: una dintre ele se referă la construirea unei rampe drepte sau în spirală, ce era înălțată pe măsură ce se ridica piramida. Această rampă, îmbrăcată cu noroi și apă, ușura transportarea blocurilor împinse (sau trase) la locul lor. O altă teorie sugerează că blocurile de piatră erau puse la locul lor folosind pârghii lungi. 

Când au cucerit Egiptul, în anul 641 e.n., arabii au găsit piramida intactă și, după ce au deschis-o, căutând comoara lui Keops, au descoperit că sarcofagul era gol. Așadar, a fost ea un mormânt faraonic?

Matematicienii care au studiat Marea Piramidă a lui Keops au ajuns la concluzia că aceasta a fost construită de o civilizație foarte avansată (chiar superioară nouă), care deținea cunoștințe deosebite de matematică, astronomie și geofizică, pe care le-a aplicat în proporțiile acestei piramide. Unii cercetători cred că egiptenii au moștenit aceste cunoștințe de la atlanți (locuitorii misterioasei Atlantida). Iată câteva dintre amănuntele care i-au făcut pe piramidologi să ajungă la concluzia că Marea Piramidă de la Giza este o adevărată bancă de date din domeniul matematicii și astronomiei:

- Piramida lui Keops este situată exact pe paralela de 30° – cea care desparte uscatul de ape în proporții egale.
- Distanța de la Pământ la Soare este de 90 de milioane de mile engleze, adică de 1 miliard de ori înălțimea Marii Piramide de la Giza (145,75 metri = 0,09 mile). Astfel, între planeta noastră și astrul zilei încap 1 miliard de piramide ale lui Keops, socotind depărtarea la data de 17 februarie (aceasta variază între anotimpuri).
- Fiecare față a Piramidei lui Keops este orientată exact spre câte un punct cardinal (N, E, S și V).
- Cele două diagonale ale pătratului care formează baza Piramidei lui Keops, prelungindu-se spre NE și NV, coincid cu limita răsăriteană și cea apuseană a Deltei Nilului.
- Diagonalele prelungite ale Marii Piramide trec prin centrul tuturor continentelor, ca niște solii ale centrului bazei.
- Inginerii lui Napoleon au observat că meridianul care trece prin vârful Piramidei lui Keops împarte Delta Nilului în două sectoare cu arii egale, fiecare sector având un unghi la centru de 45°. Mai mult, acesta este meridianul ideal, deoarece traversează cele mai multe continente și împarte întregul uscat de pe glob în 2 părți egale.
- Ocupând Egiptul, englezii au măsurat Piramida lui Keops (evident, cu măsurile lor de lungime) și au obținut că o latură a bazei are 365 de coți și aproape un sfert, adică exact zilele dintr-un an. Cercetătorii geofizicieni au ajuns la concluzia că cotul utilizat de constructorii Marii Piramide de la Giza este unitatea de măsură ideală, deoarece este a zecea milioana parte din raza polară a Pământului (care are 6.356,7 km). Metrul – pe care îl folosim noi ca unitate de măsură – este dedus greșit, dintr-un grad oarecare al meridianului, într-o vreme când nu se știa că Pământul nu este un glob perfect. De aceea, metrul nu redă numeric proporțiile Universului, pe când suma de coți ai înălțimii Piramidei lui Keops exprimă milioanele de kilometri ale distanței dintre Pământ și Soare – distanță fără de care nu s-ar putea efectua celelalte măsurători cosmografice în ceea ce privește spațiul, timpul, materia, energia. Astfel, unitatea de măsură cosmografică este ascunsă în Marea Piramidă de la Giza, singura minune a lumii care nu necesită descrieri ale istoricilor din antichitate sau ale poeților. Este singura minune asupra căreia nu se fac speculații referitoare la formă, mărime și prezentare. 

Marea Piramidă din Gizeh avea la început înălțimea de 146 m (azi 138 m), latura de 227 m și cuprinde 2.521.000 m³ de piatră. Tradiția construirii de piramide ar fi început în Egiptul Antic ca o sofisticare a ideii de "mastaba" sau "platformă" ce acoperea mormântul regal. Mai târziu, au fost folosite mai multe "mastaba", fapt dovedit de primele piramide, cum este Piramida în trepte a Regelui Zoser (Djoser), construită de faimosul arhitect egiptean Imhotep.

De-a lungul istoriei, piramidele de la Gizeh au stimulat imaginația oamenilor, aceștia numindu-le "Grânarele lui Iosef" sau "Munții Faraonului". Când Napoleon a invadat Egiptul în 1798, mândria resimțită de el atunci a fost exprimată în faimosul citat: Soldats! Du haute de ces pyramides, 40 siècles nous contemplent (Soldați! Din vârful acestor piramide, 40 de secole ne privesc).

În ultimii ani, s-au mai descoperit încă trei sau patru camere în apropiere de camera funerară, într-una fiind corabia regală, iar celelalte fiind în curs de explorare. Aceste încăperi ar putea conține ultimele secrete ale Marii Piramide: tezaurul și mumia faraonului.

Azi, Marea Piramidă este inclusă, împreună cu celelalte piramide și cu Sfinxul, în zona turistică a Platoului Gizeh. Aici se află și muzeul ce găzduiește misterioasa Barcă Solară, descoperită abia în 1954, lângă partea de sud a piramidei. Această barcă se presupune că a purtat corpul lui Khufu în ultima sa călătorie, înainte de a fi înmormântat în piramidă. Se poate de asemenea să fi servit și ca mijloc de transport în viața de apoi, conform credințelor antice egiptene.

La început, Marea Piramidă era acoperită cu piatră șlefuită (o parte se mai vede în vârful piramidei lui Khefren). Unghiul sub care e construită este de 54 de grade și 54 de minute. Fiecare parte a ei este orientată precis către unul dintre punctele cardinale, adică nord, sud, est și vest. Perimetrul orizontal al fiecărei secțiuni în piramidă descrie un pătrat. Cea mai mare eroare între lungimile laterale este, uimitor, mai mică de 0,1%!

Fiecare bloc de piatră din cele 2 milioane cântărește mai mult de 2 tone. S-a estimat faptul că în cele trei piramide sunt suficiente blocuri de piatră pentru a construi un zid gros de 30 cm și înalt de 3 m care să înconjoare Franța. Suprafața ocupată de Marea Piramidă poate înghiți laolaltă Catedrala Sf. Petru din Roma, catedralele din Florența și Milano și Catedralele Westminster și Sf. Paul din Londra.

Pe fațeta de nord se află intrarea în piramidă. Coridoarele și galeriile duc fie spre camera mortuară a regelui, fie spre încăperi nedescoperite încă. Camera regelui se află în centrul piramidei, putând fi accesată numai prin Marea Galerie și printr-un coridor ascendent. Sarcofagul regelui este făcut din granit roșu, ca și pereții interiori ai camerei. Cea mai impresionantă este piatra cu laturi foarte fin șlefuite de deasupra intrării, lungă de peste 3 m, înaltă de 2,4 m și groasă de 1,3 m. Toate pietrele din interior se potrivesc așa de bine, încât nu poți strecura o lamă de ras între ele. Sarcofagul este orientat conform punctelor cardinale și este cu numai 1 cm mai mic decât intrarea în cameră. Probabil a fost introdus în timpul construcției.

Au fost propuse noi teorii referitoare la originea și scopul piramidelor de la Giza: observații astronomice; locuri de venerare; structuri geometrice construite de o civilizație de mult dispărută. Au fost avansate chiar și teorii legate de extratereștri. Comunitatea științifică sprijină în continuare teoria că Marea Piramidă, ca și altele mai mici din regiune, a fost construită de civilizația egipteană de pe malul vestic al Nilului, pentru a servi ca morminte regilor Khufu, Khefren și Menkaure, de unde puteau să-și înceapă călătoria mistică în viața de apoi.

După cum spuneam, Herodot afirmă că piramida a fost construită în 20 de ani, adică 7300 zile, (Khufu a domnit circa 23 ani). Prin urmare, toate cele 2.521.000 blocuri de piatră de peste 2 tone fiecare ar fi fost urcate pe piramidă în acest timp. Asta înseamnă că, dacă s-a lucrat tot anul în fiecare zi pe întreaga durată de 20 ani, atunci, în medie au fost adăugate 345,4 blocuri de piatră pe zi. Dacă s-a lucrat 8 ore pe zi, atunci s-au adăugat 43,2 blocuri de piatră pe oră, adică aproape 1 piatră de peste 2 tone pe minut. Dacă s-a lucrat 24 ore pe zi, ceea ce e mai puțin probabil, atunci s-au adăugat în medie 14,4 pietre pe oră. Pietrele însă au trebuit tăiate în forma pe care o au și aduse la fața locului, unele de la câteva sute de kilometri distanță. În încăperea regelui au fost folosite mai multe blocuri de piatră de până la 80 de tone fiecare și probabil nu a fost ușor pentru egipteni să le ridice până în inima piramidei, la 50 de metri de sol. Majoritatea pietrelor au însă în jur de 2.500 kilograme, așa că, dacă s-au înghesuit 20 de persoane în jurul pietrei, care are în medie 127 cm x 127 cm x 71 cm și fiecare a ridicat 125 kilograme, atunci cele 20 persoane, cărând 125 kilograme fiecare, au trebuit să urce treptele de 71 cm înălțime pentru a urca piatra pe piramidă, ceea ce este imposibil! 

Toate aceste improbabilități i-au făcut pe unii cercetători să se aibă dubii serioase în ceea ce privește explicațiile oficiale ale ridicării piramidelor egiptene. Cum au reușit egiptenii să organizeze o forță de muncă atât de complexă și mișcarea fizică a blocurilor de piatră? Este încă un subiect supus dezbaterilor. Există însă un număr de oameni de știință care consideră că au dezlegat misterul. Ei au dezvoltat și argumentat teorii noi, pe cât de fascinante, pe atât de plauzibile. Să le cunoaștem...

The Pyramid Code (Codul piramidelor)

The Pyramid Code este un documentar cu 5 episoade, care explorează domeniul piramidelor şi al templelor antice din Egipt, dar şi al site-urilor megalitice antice din toată lumea, în căutarea indiciilor unei conștiințe matriarhale, a științei antice şi a unei sofisticate tehnologii a unei Epoci de Aur a omenirii. Seria de documentare se bazează pe cercetări extinse, efectuate pe parcursul a 23 de călătorii în Egipt şi în 50 de alte țări de pe glob, de către dr. Carmen Boulter de la Graduate Division of Educational Research a Universității din Calgary - Canada.
Sunt ridicate întrebări pertinente, de genul:
- Cine erau anticii şi ce cunoştinţe aveau?
- Ar putea fi piramidele mult mai vechi decât ne lasă să credem egiptologii tradiţionali?
- De ce cunoaştem atât de puţin despre anticii egipteni? 
- Ar fi putut fi anticii mult mai avansaţi tehnologic decât suntem astăzi?
- Există oare secrete încă ascunse la vedere?
- Oare noile descoperiri vor forța modificarea cronologiei oficiale?
- Există situri mai puțin cunoscute, care ne-ar putea oferi indicii asupra trecutului nostru îndepărtat?
- Chiar suntem cea mai avansată civilizaţie care a trăit pe Pământ?


Episodul 1 - Fâșia păcii
Episodul 2 - Tehnologii avansate
Episodul 3 - Cosmologia sacră
Episodul 4 - Omul împuternicit
Episodul 5 - O nouă cronologie

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Un caricaturist surprinde perfect cum este viața cu o pisică în casă - Partea a II-a + FOTO
    06.05.2023 - 0 Comments
    #21 Bună, sunt aici!Dacă este un lucru pe care l-am observat la majoritatea pisicilor, acela este faptul că le place să se bage sub pături. Fac asta pentru că le face să se simtă în siguranță. Deși…
  • 10 celebrități care au făcut Facultatea de Medicină
    11.07.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Ernesto „Che” Guevara, Universidad de Buenos Aires (UBA) Ați auzit, probabil, de faimosul revoluționar argentinian Ernesto „Che”…
  • O cină în întuneric
    20.09.2014 - 3 Comments
    --> O CINĂ ÎN ÎNTUNERIC Alwyn Menezes Vreau să vă împărtășesc o experiență minunată pe care am avut-o recent în Singapore. Într-o seară de vineri am fost invitat la un eveniment…
  • Găinile și vulturul
    06.05.2012 - 0 Comments
    --> GĂINILE ŞI VULTURUL Într-o zi, plimbându-se prin pădure, un om găsi un pui de vultur de-abia ieşit din găoace. Dându-şi seama că dacă l-ar lăsa acolo, singur şi părăsit, l-ar…
  • Haremul imperial al Chinei + VIDEO
    18.04.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); HAREMUL IMPERIAL AL CHINEI Chiar dacă, cel mai adesea, asociem haremul cu cea mai veche dovadă istorică a exploatării femeilor de către…
  • 25 de fotografii impresionante care demonstrează că animalele sălbatice sunt cei mai buni părinți din toate timpurile + FOTO
    10.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nimic nu se compară cu dragostea părinților și este la fel pentru toate speciile. De fapt, oamenii nu sunt singurii care își protejează,…
  • Psyllium - o nouă fibră alimentară
    29.03.2012 - 2 Comments
    --> PSYLLIUM –  o nouă fibră alimentară Psyllium (Plantago psyllium) face parte din familia pătlaginii și creşte mai ales în sudul Franţei şi Spaniei şi pe coasta de nord a…
  • Fahrenheit 9/11 - documentar (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> FAHRENHEIT 9/11 Născut pe 23 aprilie 1954 într-o familie americană de muncitori la uzinele General Motors din Flint, Michigan, Michael Moore a avut drept reper un unchi cu…
  • Puterea subconștientului tău + documentar (RO)
    19.10.2016 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PUTEREA SUBCONȘTIENTULUI TĂU Omule, tu faci minuni fără să știi și nu cunoști puterea formidabilă a gândirii tale. Să știi că tot ce…
  • Cutremurul pe înțelesul tuturor
    24.09.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUTREMURUL PE ÎNȚELESUL TUTUROR Dacă am compara Pământul cu un măr, atunci scoarța terestră ar fi coaja mărului, numai că mult mai…
  • Taxi către infern - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    --> TAXI CĂTRE INFERN Preambul: George Carlin - Politică și război „made in USA” (RO) Taxi to the Dark Side (RO) Documentarul descrie cazul unui taximetrist afgan care,…
  • Rozmarinul - energie și optimism
    30.03.2012 - 0 Comments
    -->   ROZMARINUL - ENERGIE ȘI OPTIMISM Datorită efectului de stimulare a corticosuprarenalelor, rozmarinul este considerat un elixir al tinereţii. El fortifică…
  • Masaru Emoto - Apa + documentar (RO)
    02.08.2012 - 1 Comments
    --> APA – MIRACOLUL VIEȚII Dr. Masaru Emoto este un om de știință japonez, celebru datorită rezultatelor sale uluitoare în cercetările referitoare la proprietățile apei. Experienţele…
  • 15 sfaturi de frumusețe care pot face orice fată să suspine cu entuziasm
    28.10.2021 - 0 Comments
    Cele mai multe femei din lume își fac griji în legătură cu aspectul lor și vor să arate mereu perfect. Industria frumuseții evoluează rapid, dar majoritatea produselor sunt scumpe și, de cele mai…
  • Salvia - planta care salvează
    18.04.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SALVIA – PLANTA CARE SALVEAZĂ – „De ce să moară omul când în grădină crește salvia?”, spune un dicton din Evul Mediu. În Antichitate…
  • Piramidele din Caral, Peru - documentar (RO)
    27.06.2012 - 0 Comments
    --> PIRAMIDELE DIN CARAL Filmul documentar „Piramidele pierdute din Caral” încearcă să explice motivele care au stat la baza dezvoltării sociale prin studierea civilizațiilor…
  • 24 de asemănări surprinzătoare între monumentele antice din întreaga lume
    03.05.2024 - 0 Comments
    Monumentele antice sunt mărturii ale ingeniozității, măiestriei și devotamentului spiritual al civilizațiilor din trecutul îndepărtat. Deși separate de distanțe mari și de culturi distincte, aceste…
  • Rețete culinare - SUPE-CREMĂ
    07.04.2012 - 0 Comments
    SUPE-CREMĂ SUPĂ-CREMĂ DE BROCCOLI CU AVOCADO Ingrediente 1-2 avocado 1 castravete 3-4 bucheţele de broccoli (crude sau opărite) 1 lingură ulei de măsline 1 lingură sos de soia zeamă…
  • Cum identificăm o relație de tip psihopat
    09.03.2017 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM IDENTIFICĂM O RELAŢIE DE TIP PSIHOPAT Ai avut vreo relație care te-a lăsat confuză, golită, epuizată? A încercat să te seducă cu…
  • 10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
    15.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Peste 23 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an doar prin consumul de alimente contaminate, potrivit OMS. Și, conform unui alt…
  • Cum să ne protejăm ficatul + VIDEO
    16.04.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM SĂ NE PROTEJĂM FICATUL Dacă sunteți un om obișnuit, înseamnă că nu v-ați gândit niciodată la ficatul dumneavoastră. La urma…
  • Medicamente periculoase
    23.11.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICAMENTE PERICULOASE Și la capitolul medicamente România e un sat fără câini, un maidan pe care vin și se joacă cu sănătatea și…
  • Cardul de sănătate la români + VIDEO
    01.05.2013 - 7 Comments
    --> CARDUL DE SĂNĂTATE LA ROMÂNI Informaţiile din microcipul cardului - numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului - - codul unic de identificare în sistemul de asigurări - - numărul…
  • 7 lucruri pe care femeia ta nu le spune, dar pe care vrea să le știi
    01.07.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Doamnelor și domnișoarelor, cred că sunteți extraordinare, dar, să nu mă înțelegeți greșit, a vă înțelege este echivalent cu a înțelege un…
  • Diferența dintre apa dură și apa moale (și de ce este importantă)
    12.12.2021 - 0 Comments
    Înțelegeți cum poate influența duritatea apei casa și corpul dumneavoastră. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Atunci când totul funcționează așa cum ar trebui, ați putea…
  • 20+ poze amuzante care sunt perfecte pentru a începe săptămâna cu zâmbetul pe buze
    26.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); O nouă zi poate aduce întotdeauna noi provocări. De aceea, este vital să ne încărcăm cu maximum de energie pozitivă chiar de la începutul…
  • 16 dintre cele mai bine păstrate secrete ale istoriei
    30.10.2023 - 0 Comments
    În analele istoriei umane, nenumărate povești, mistere și enigme ne-au captat imaginația și ne-au stârnit curiozitatea. Cu toate acestea, în paginile trecutului se ascund secrete care au scăpat de…
  • Arta conversației
    16.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ARTA CONVERSAŢIEI Brian Tracy O persoană îşi demonstrează personalitatea prin modul în care comunică cu ceilalţi, prin schimbul de…
  • Clasificarea alimentelor comercializate
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CLASIFICAREA ALIMENTELOR PE PIAȚA PRODUSELOR ALIMENTARE Piaţa produselor alimentare cunoaşte astăzi o intensă înnoire şi diversificare, pusă pe seama satisfacerii dorinţelor,…
  • Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii + VIDEO (RO)
    04.07.2014 - 2 Comments
    --> DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ A STATELOR UNITE ALE AMERICII Înfiriparea ideii de independență în mințile americanilor se produce odată cu publicarea broșurii lui Thomas…
  • Fenomenul telepatic există + documentar (RO)
    05.12.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FENOMENUL TELEPATIC EXISTĂ Dintotdeauna gândirea logică a existat alături de cea magică. Lumea fenomenelor paranormale sau…
  • Viața ta e aici, pe pământ + VIDEO (RO)
    12.01.2014 - 3 Comments
    --> VIAȚA TA E AICI, PE PĂMÂNT După ce ați trecut de 60 de ani, pentru că nu mai aveți foarte mulți ani în față și pentru că nu puteți lua cu voi nimic atunci când vă duceți, n-are rost…
  • Măceșele - campioanele României la vitamina C
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> MĂCEŞELE - CAMPIOANE LA VITAMINA C Sunt cunoscute ca medicamente din timpuri preistorice. Culoarea lor roşie, extrem de vie şi gustul dulce-acrişor, înviorător, inspiră…
  • 9 puteri vindecătoare ale torsului unei pisici
    07.04.2016 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; 1. Pisicile torc cu vibrații cuprinse în intervalul…
  • Ești ceea ce mănânci
    06.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); EȘTI CEEA CE MĂNÂNCI Beneficiile unui stil de viață sănătos sunt enorme. Trebuie să știți că puteți: • să trăiți mai mult • să…
  • Unde este virusul hepatitei C?
    02.11.2013 - 2 Comments
    --> UNDE ESTE VIRUSUL HEPATITEI C?   „Unde este virusul hepatitei-C? L-a văzut cineva?” întreba Michael Houghton…
  • Scrisoarea unui tată către fiul său + VIDEO (RO)
    19.12.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SCRISOAREA UNUI TATĂ CĂTRE FIUL SĂU Un cunoscut realizator TV din Hong Kong, de profesie psiholog, i-a scris fiului său o scrisoare…
  • Dr. Călin Mărginean - Soia, o plantă minune (VIDEO)
    10.04.2012 - 1 Comments
    --> SOIA, O PLANTĂ - MINUNE dr. Călin Mărginean Soia este o plantă originară din Asia, unde este consumată în cantităţi…
  • Există viață după pensionare + VIDEO (RO)
    24.10.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); EXISTĂ VIAȚĂ DUPĂ PENSIONARE Sfaturile de mai jos nu se adresează neapărat numai persoanelor recent pensionate sau celor pentru care…
  • Capra - cel mai rentabil animal domestic
    13.03.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CAPRA – CEL MAI RENTABIL ANIMAL DOMESTIC În gospodăriile țărănești, capra domestică (Capra hircus) este o prezență obișnuită. Este ușor…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *