OSHO - Meditația - calea perfectă (eBook + VIDEO)

-->

  MEDITAȚIA - CALEA PERFECTĂ


DESPRE OSHO

1931 – 11 decembrie, Osho (Bhagwan Shree Rajneesh) se naşte într-o familie modestă jaină, la Kuchwada în Madhya Pradesh (India). Îşi petrece primii 7 ani din viaţă la bunici, care-i acordă o mare libertate şi aprobă total interesul pe care copilul îl manifestă pentru problemele fundamentale privind viaţa, moartea, adevărul. Bunica i-a rămas nepotului cea mai mare prietenă şi discipolă.

1953 – 21 martie, Osho atinge iluminarea. Urmează studii strălucite la Universitatea din Sangar (diplomă în filozofie, obţinută cu cea mai mare distincţie, şi medalia de aur în concursuri naţionale de elocinţă). Apoi va deveni profesor de filozofie.

1966 – Decide să se consacre în întregime trezirii conştiinţei umane. Parcurge ţări sub numele de Acharya (învăţător) Rajneesh şi învaţă arta de a medita. În timp ce mii de persoane se îndreaptă către el, ostilitatea crește în mediile politice, religioase şi altele, pe care el le denunţă drept ipocrite şi având o influență negativă.

1968 – Se instalează la Bombay şi predă tehnici de meditaţie revoluţionare, în special meditaţia Kundalini şi meditaţia dinamică, tehnică prin care mentalul este pregătit pentru tăcere, prin  faza iniţială de catharsis. Începe să i se spună Bhagwan - Cel binecuvântat.

1970 – Vesticii i se alătură; renume lui ajunge în Europa, SUA, Australia etc.

1974 – Este inaugurat ashramul Poona, un centru important de psihoterapie, dezvoltare personală şi meditaţie, care se dezvoltă rapid. Din ce în ce mai des, Osho se retrage în camera sa, pe care o părăsește de două ori pe zi, pentru a se adresa auditoriului. Aceste discuţii de dimineaţă şi de seară sunt exegeze strălucite din marile tradiţii spirituale ale lumii, impregnate cu noţiuni ştiinţifice absolut moderne.

1981 – Osho pleacă în Statele Unite. Creează o comună în Oregon -  Rajneeshpuram - cu 5.000 de locuitori. Alte centre autonome se deschid aproape peste tot în lume.

1985 – 29 octombrie, Osho este arestat pentru nerespectarea legislaţiei privind imigrarea. Este expulzat sub forma unei persecuţii, ai cărei instigatori şi protagonişti vor sfârşi prin a fi cunoscuţi într-o zi. Începe un periplu stupefiant în căutarea unei ţări în care să se stabilească. Din raţiuni neîntemeiate sau neadevărate, sau chiar fără nicio explicaţie (dar întotdeauna la presiunea exercitată de Statele Unite), este declarat indezirabil în 21 de ţări.

1986 – 29 iulie, Osho revine în India. Şase luni mai târziu, ashramul Poona, Osho Commune International, îşi redeschide porţile şi cunoaşte o nouă dezvoltare.

1988 – Pentru prima dată, după 14 ani, Osho conduce din nou, personal, meditaţia, la începutul şi la sfârşitul fiecărei convorbiri. El implementează, de asemenea, o tehnică meditativă nouă, Meditaţia Mistică Roz”, unde două dintre cele mai refulate expresii ale timpului nostru – râsul şi plânsul – sunt duse până la paroxism - 7 zile de râs, 7 zile de plâns, pentru a face loc la 7 zile de tăcere interioară.

1989 – Osho decide să nu i se mai spună Bhagwan. Discipolii decid să-i spună Osho Rajneesh. Îşi continuă munca în ashramul Poona. În fiecare seară, mii de persoane din lumea întreagă, discipoli şi prieteni, se adună în auditoriu, pentru a-l asculta şi a comunica în tăcere cu el.

1990 – 19 ianuarie, Osho îşi părăseşte corpul, pe deplin conştient



Meditation, the most valuable contribution of the East to humanity (RO)



OSHO - Meditation is a very simple phenomenon (RO)



OSHO - With meditation life will be a sheer joy (RO)



-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *