Amigdalina - un leac pentru cancer + documentar (RO)

-->

AMIGDALINA, UN LEAC PENTRU CANCER
BLOCAT DE MAGNAŢII DIN INDUSTRIA FARMACEUTICĂ

Un documentar realizat în urmă cu aproape 40 de ani prezintă o ipoteză uluitoare, potrivit căreia cancerul ar putea fi tratat foarte uşor, cu ajutorul vitaminei B17. Conform dezvăluirilor prezentate în material, crunta boală, pe care nimeni şi nimic nu reuşeşte să o combată de zeci de ani, nu ar reprezenta decât „o boală a deficienţei”, care apare la persoanele al căror organism suferă de o lipsă a amigdalinei (vitamina B17). Deşi o asemenea descoperire ar duce la salvarea a milioane de vieţi anual, realizatorii filmului susţin că asociaţiile medicale şi companiile farmaceutice ţin secret acest lucru şi resping cu orice preţ promovarea acestui leac, deoarece le-ar atrage, practic, falimentul. Pentru a dovedi această ipoteză, documentarul realizat în 1974 de americanul G. Edward Griffin (scriitor, analist politic, producător de film și jurnalist) prezintă mai multe cazuri de persoane bolnave de cancer care s-au vindecat după ce au urmat un tratament cu amigdalină, precum şi mărturii ale unor medici care au folosit această metodă pentru tratarea bolnavilor lor.

Instituţiile medicale şi farmaceutice au etichetat filmul drept o fraudă şi o şarlatanie dar, în ciuda acestui fapt, unii medici au continuat să utilizeze noul medicament, dovedindu-i utilitatea. S-a trecut imediat la intimidarea curanţilor, s-au confiscat filme şi cărţi ce promovau noul leac şi chiar au fost arestate persoanele care organizau manifestații publice pentru promovarea miraculosului leac. Acest tip de tratament a fost astfel abandonat de către majoritatea medicilor. Cu toate acestea, deşi în multe locuri este considerată o metodă neconvenţională, vindecarea cancerului cu vitamina B17 este posibilă în prezent în clinici din ţări precum Marea Britanie, Germania, Mexic sau Elveţia.

Potrivit documentarului, cancerul apare la persoanele cu deficit de amigdalină sau letril (vitamina B17), fiind asemănător, din acest punct de vedere, bolilor precum scorbutul (deficit de vitamina C), sau pelagra (deficit de vitamina B3). Vitamina B17 este o vitamină mai puţin cunoscută la ora actuală, însă ea a fost descoperită cu mai bine de 5.000 de ani în urmă, fiind folosită de egipteni şi de locuitorii Chinei Antice, care au numit-o amigdalină deoarece era extrasă din migdalele amare. Elixirurile făcute pe baza amigdalinei erau consumate în special pentru menţinerea sănătăţii, fiind cunoscute efectele ei detoxifiante. Amigdalina a fost folosită ulterior de greci şi romani în scopuri terapeutice, iar în zilele noastre, unele triburi de indieni îşi prepară diverse băuturi din sâmburi de fructe care conţin amigdalină. Ca structură chimică, vitamina B17 este o combinaţie de două molecule de glucoză, una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale, amigdalina este cunoscută sub numele de nitrilozidă. Vitamina poate fi folosită şi în scop terapeutic, nu doar profilactic.

Cum poate ajuta vitamina B17? Potrivit medicilor, carenţa de vitamină B17 poate duce la depresie şi insomnie, anorexie, oboseală şi uscarea pielii. În schimb, excesul de vitamina B17 poate duce la intoxicaţii. Astfel, se recomandă folosirea acesteia în doze optime de 50-100 mg pe zi în cazul copiilor, 50-200 mg pentru adulţi şi 1-2 grame zilnic în cazul bolnavilor de cancer. În natură, vitamina B17 se găseşte în sâmburii de caise, cireşe, migdale, piersici, prune, în seminţele merelor, perelor şi gutuilor, în legume precum mazărea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanacul, ceapa sau vinetele. De asemenea, vitamina mai poate fi găsită în stare naturală în cereale, în scoarţa de mălin sau în frunzele de gutui, prun, cais, cireş, vişin și piersic. Sâmburii de caise conţin cea mai mare cantitate de amigdalină. Doza recomandată este de maximum 8 sâmburi pe zi, deoarece, în cantitate mai mare pot deveni toxici pentru organism. Și o ultimă precizare: consumul de antibiotice, alcoolul, cafeaua, precum și alimentele procesate, nesănătoase reduc foarte mult acţiunea amigdalinei în organism.


Vă propun să vizionați atât documentarul „O lume fără cancer”, realizat de G. Edward Griffin în 1974 (care beneficiază de subtitrare), cât și alte două filme excepționale ale sale, mai recente, pe aceeași temă a terapiilor ascunse publicului sau interzise. De ce? Pentru că un om informat e pe jumătate salvat...

A World Without Cancer - The Story of Vitamin B17 - G. E. Griffin (RO)




The Science and Politics of Cancer - G. E. Griffin


Monopoly Medicine - G. E. Griffin interviews Mike Adams

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *