Derusificarea și „dezghețul”... - Dan Ciachir (eBook)

-->

DERUSIFICAREA ȘI „DEZGHEȚUL”
FEȚELE REGIMULUI COMUNIST ÎN ANII '50-'60


Dan Ciachir s-a născut pe data de 17 septembrie 1951. A urmat cursurile Facultății de Filologie din București, specializarea română-italiană, pe care le-a absolvit în anul 1975. Încă din facultate a colaborat la diferite reviste literare, afirmându-se ca scriitor, traducător și publicist. După terminarea facultății, a ales să meargă profesor în Deltă, în satul Crișan din județul Tulcea. Și-a efectuat acolo stagiatura obligatorie de 3 ani, după care s-a întors în București. Ulterior nu s-a mai angajat la stat niciodată, nicăieri și, după cum afirmă el cu mândrie: „Am fost toată viața un liber profesionist...”. După 1989, s-a remarcat mai ales în postura de comentator al vieții religioase din România, fiind un adept al curentului tradiționalist în Biserica Ortodoxă. A colaborat la cotidienele „Monitorul”, „Cuvântul”, BBC și „Ziua”, întreținând rubrica „Cronica ortodoxă”. Dan Ciachir este, de asemenea, membru al Uniunii Scriitorilor. Cartea sa, pe care vă invit s-o citiți mai jos, a apărut la Editura „Timpul” și reprezintă continuarea cărții „Când moare o epocă”. Este o cronică fidelă și cât se poate de obiectivă a unor vremuri în mare parte trăite de autor. Tinerii de azi, în special, s-ar putea delecta cu un astfel de tip de lectură. Eu unul, care mă număr printre ei, când am citit-o, mi-am spus: „Iată că istoria poate fi scrisă și așa!”
-->

Comentarii

  1. Ştiu de mult expresia "A plecat un lup sătul şi-a venit unul flămând" şi nu mi-e deloc pe plac faptul că ea revine mult prea des în ultimii nişte-zeci-de-ani , ca să zic aşa...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Dr. Călin Mărginean - Principalii factori care influențează apărarea corpului (VIDEO)
    23.04.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • 20 de oameni care regretă că au făcut cumpărături online (FOTO)
    16.03.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shopping-ul online poate fi, uneori, ca un joc de noroc, iar acești săraci indivizi și-au luat poate cea mai mare țeapă a…
  • Ce bem și ce mâncăm de la magazin
    04.04.2012 - 0 Comments
    --> CE SUNT ADITIVII ALIMENTARI?  Cel mai important factor în menţinerea sănătăţii este alimentaţia, ea fiind furnizorul de materie şi energie pentru buna dezvoltare şi funcţionare…
  • 15+ invenții minunate realizate din materiale naturale care ne pot lumina viitorul + FOTO
    06.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); În ziua de azi aruncăm peste 20.000 de sticle de plastic la fiecare secundă, ca să nu mai vorbim de alte gunoaie și deșeuri industriale.…
  • Cimatica - nimic nu e ce pare a fi + documentar (RO)
    09.01.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIMATICA – NIMIC NU E CE PARE A FI Noi nu suntem ființe umane care trăiesc o experiență spirituală, ci ființe spirituale care trăiesc o…
  • Cum să învingi furia de birou
    12.08.2023 - 0 Comments
    Echivalentul de birou al misofoniei.Un studiu recent a arătat că una din cinci persoane din Marea Britanie suferă de "misophonia", o afecțiune în care anumite sunete le provoacă o suferință…
  • Eliberarea creativității: Puterea transformatoare a LEGO în dezvoltarea copiilor
    06.05.2024 - 0 Comments
    În peisajul colorat al copilăriei, puține jucării au farmecul durabil și potențialul educațional al LEGO. Aceste cărămizi umile care se întrepătrund au traversat generațiile, captivând mințile tinere…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *