Uriașa minciună a roșiilor românești + VIDEO + documentar




URIAȘA MINCIUNĂ A ROȘIILOR ROMÂNEȘTI
O substanţă controversată care face legumele să crească mai repede
este folosită intens de către legumicultorii cu tradiţie din ţara noastră

Românii abia aşteaptă la fiecare început de vară să dea bani pe o min­ciună, aceea că roşiile cultivate de grădinarii noştri sunt mai sănătoase decât cele din import. Cumpără­torii au plătit şi 20 de lei pe kilogram, convinşi că tomatele din zone cu tradiţie, ca sudul ţării sau Galaţiul, sunt cultivate natural. Ce nu ştiu ei este că legumicul­torii români folosesc o substanţă controversată, nu­mită ETHREL. Rolul acesteia este acela de a grăbi coacerea legumelor, dar chiar şi reprezentantul pro­du­că­torului afirmă că în mod normal ar trebui interzisă.

Miracolul numit Ethrel


Trei zile. De atât au avut nevoie reporterii „României libere” pentru a face ca o roşie crudă, abia crescută pe fir, să se înroşească şi să fie gata de vânzare. Secretul coacerii rapide, chiar şi pe vreme rece şi ploioasă, stă în Ethrel, un produs interzis în unele ţări, dar folosit pe scară largă de grădinarii români, care se grăbesc să ajungă la piaţă la începutul sezonului, atunci când roşiile sunt mai scumpe. Orice grădinar cinstit recu­noaşte că în condiţiile climaterice din ţara noastră roşiile n-au cum să se coacă natural până în luna mai, chiar dacă au fost plantate în sere încălzite. Cei mai mulţi dintre legumicultori folosesc însă Ethrel, un produs chimic care face ca o roşie să se coacă aproape instantaneu. Deşi în România folosirea substanței este reglementată strict, ţăranii abuzează de ea, pentru a ajunge cât mai devreme în pieţele din oraşe. 

Reporterii „României libere” au descoperit că producătorii cumpără la liber Ethrel şi îl aruncă pe roşii fără discernământ şi fără să respecte indicaţiile producătorului, punând astfel în pericol sănătatea consumatorilor. Am mers în mai multe comune din judeţul Olt şi ne-am oprit la magazinele care vând pesticide şi îngrăşăminte pentru agricultură. Am cerut să cumpărăm Ethrel şi am fost serviţi încă de la prima unitate în care am intrat. Ethrelul se vinde la discreţie şi în târgurile organizate săptămânal în comune. Unii vânzători sunt totuşi mai precauţi. „Nu mai avem voie să comercializăm acest produs de 5 ani de zile”, ne-a răspuns un comerciant. Totuşi, legumicultorii din Olt ne-au spus că multe magazine vând această substanţă numai dacă vânzătorul îl cunoaşte pe cumpărător.

Cum funcţionează Ethrelul? Hormonul chimic din produs stimulează apariţia mai devreme a unei substanţe care se găseşte în mod natural în legume şi fructe atunci când se coc. Unii specialişti afirmă că dacă s-ar respecta regulile de stropire - diluarea atentă a soluţiei şi acordarea unui timp de pauză de 10 zile, necesar ca hormonul să iasă din roşie - Ethrelul n-ar fi toxic. Numai că legumicultorii români, dornici să prindă preţurile mari care se practică la începutul verii, utilizează o soluţie mai concentrată decât cea recomandată şi nu mai aşteaptă să treacă perioada de volatilizare a substanţei chimice. Roşia este recoltată şi ajunge pe masa consumatorului cu tot cu hormonii de stimulare a creşterii.

„La începutul lunii mai, un vecin a vândut roşiile cu 18 lei kilogramul. A venit un angrosist şi i le-a luat de la poartă. Când am văzut aşa, ne-am pus toţi pe căutat Ethrel”, ne-a povestit un grădinar din Teleorman. El ne-a explicat că majoritatea cultivatorilor de roşii aplică următoarea reţetă: „Plantele sunt în seră. Omul stropeşte plantele şi apoi închide ermetic sera, pentru ca substanţa să nu se piardă în aer. În trei zile, roşia e coaptă, dar restul plantei se usucă. Dar pe producător nu-l deranjează. Vinde roşiile la preţ mare, acum la început de sezon, după care plantează în acelaşi loc vinete sau gogoşari. Nu aşteaptă nimeni 10 zile, pentru că tocmai asta e şi ideea, să ajungem cât mai repede pe piaţă", a explicat grădinarul.

Am încercat să obţinem Ethrel chiar de la producătorul acestei substanţe, compania Bayer. L-am sunat pe unul dintre distribuitorii oficiali pentru zona Teleorman, Nicuşor Ţăroiu, căruia i-am spus că suntem legumicultori începători care vor să ajungă repede pe piaţă cu roşiile. „Nu se mai foloseşte în România, la tomate. A fost scoasă de la omologare şi este practic interzisă. Atenţie mare la lucrul ăsta, pentru că substanţa se aduce pe diverse căi din Moldova, Ucraina sau alte ţări şi se vinde în unele magazine”, ne-a explicat Nicuşor Ţăroiu. El a precizat că Ethrelul a fost interzis în ţara noastră, deoarece a fost folosit în exces de legumicultorii români. „Totul a pornit de la utilizarea excesivă. De dragul de a le face mari şi numai bune de piaţă, s-a exagerat, iar la analizele de laborator a fost găsit în cantităţi mari”, ne-a explicat distribuitorul Bayer. Totuşi, acesta a admis că agricultorii români n-au renunţat la practica grăbirii coacerii roşiilor. „Ethrelul e căutat în continuare, mă sună mulţi, dar nu mai poate fi folosit în România, mai ales dacă produceţi pentru vânzare”.

Am dorit să aflăm care sunt, concret, rezultatele analizelor de laborator despre care vorbeşte Nicuşor Ţăroiu. Din păcate, am fost purtaţi de la o instituţie a statului la alta, fără niciun rezultat. Astfel, Ministerul Agriculturii ne-a răspuns: „Pentru detalii, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică”. De la acest institut, ni s-a transmis că despre analize trebuie să ne interesăm la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Nici aici n-am obţinut vreun rezultat. „Vă comunicăm că în cadrul laboratoarelor din reţeaua ANSVSA care realizează analize din produse alimentare de origine vegetală nu se efectuează determinarea prezenţei produsului Ethrel sau a altui produs utilizat pentru maturizarea rapidă a legumelor”. În fine, am încercat să obţinem o poziţie oficială de la conducerea centrală a companiei. Deşi am aşteptam două săptămâni, n-am primit nimic.

Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, susţine că substanţele care grăbesc maturizarea legumelor nu sunt nocive în sine. „Faptul că se grăbeşte maturarea, mai ales acolo unde se valorifică roşiile mai rapid, nu-i un lucru rău atâta timp cât aceste substanţe nu se acumulează în roşii. Ele se găsesc şi în mod natural în legumele şi fructele aflate la maturitate. Practic, când se creşte artificial această concentraţie, se grăbeşte maturizarea”, a afirmat Valeriu Tabără. Fostul ministru a menţionat totuşi că e important ca producătorii să nu exagereze cu folosirea acestei substanţe. „Problema e să nu se greşească la concentraţie, apoi să se aerisească foarte bine încăperea, iar în câmp, să nu se folosească substanţe care se acumulează în plantă și pe care le găseşti şi peste 10 zile. Pentru că, pe principiul acesta, n-ar trebui să mai folosim substanţe împotriva dăunătorilor. De exemplu, sulfatul de cupru, limitat ca utilizare, este mai periculos decât Ethrelul”, a menţionat Valeriu Tabără. El a mai spus că e esenţial să se respecte perioada de aşteptare, pentru ca substanţa să dispară din plantă înainte de recoltare. 

Dezbateri legate de folosirea Ethrelului au avut loc în toată lumea. Substanţa a fost interzisă în India, unde era folosită în exces pentru coacerea rapidă a bananelor. Reglementări au fost impuse și în ţări precum Ghana, unde hormonul este utilizat pentru coacerea rapidă a ananasului. Uniunea Europeană permite ca în legumele ce se vând pe teritoriul său să se găsească o cantitate infimă din această substanţă, respectiv 0,5 părţi la un milion dintr-un litru. Una dintre ţările în care Ethrelul a fost declarat sigur este Vietnamul.

În stare nediluată, Ethrelul este coroziv şi poate provoca răni grave la ochi, se arată într-un pliant internaţional al acestui produs. „Este periculos dacă este înghiţit, inhalat sau absorbit prin piele”. Chiar în specificaţiile pentru România se menţionează că „cele mai importante simptome şi efecte, atât acute, cât şi întârziate, sunt iritații gastrointestinale și arsuri ale pielii și ale ţesutului membranelor mucoase”.

Cum recunoşti o roşie coaptă cu Ethrel? Consumatorii au o singură metodă de a descoperi cu ochiul liber dacă leguma pe care o cumpără este sau nu coaptă mai repede decât normal. Astfel, tomatele, deşi sunt roşii pe dinafară, în general sunt verzui în interior, miezul este încă tare şi cu gust de necopt.

 
Pâinea noastră cea de toate zilele – documentar

„Pâinea noastră cea de toate zilele” (în germană: Unser täglich Brot) este un documentar care prezintă modul în care industria alimentară folosește tehnologia modernă pentru a-și maximiza eficienţa şi profiturile. Filmul este alcătuit din situații reale, fără naraţiune sau interviuri, regizorul încercând să-i permită spectatorului să-şi formeze propria opinie cu privire la proceduri. Numele companiilor filmate nu sunt afişate intenţionat. Scopul regizorului este acela de a oferi imaginea reală a modului în care este produsă hrana pe care o cumpărăm astăzi din supermarketuri. Documentarul nu conține dialoguri, dar ne oferă, prin imagini, informații uluitoare, pe care n-am avea cum să le căpătăm pe căi obișnuite. Este un film pe care orice om care respiră și mănâncă pe planeta aceasta ar trebui să-l vadă.



Comentarii

  1. Nu e nici o mirare ca se folosesc substante care accelereaza cresterea la noi in tara, in timp ce in alte tari sunt interzise.Doar suntem cobaii Europei.Acum lasand astea la o parte nici legumele cerscute de noi in propria gradina nu sunt 100% naturale, pt ca daca nu le stropim cu diverse substante nu rezista.Nevoia de alimente e in crestere si pe de o parte inteleg nevoia de a folosi diverse substante fara de care probabil nu am avea ce pune pe masa, sau am pune dar oare ne-am permite?Folosirea acceleratorilor e un cutit cu doua taisuri, daca nu le folosim nu avem ce pune pe masa daca le folosim pe termen lung ne imbolnavim....Ar mai fi de scris multe, dar deja m-am lungit destul ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo pentru informarea facuta . Tineti-o tot asa. Succes.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim Anonim! Stai pe faza ca mai postam azi o informatie naucitoare din aceeasi categorie.

    RăspundețiȘtergere
  4. in goana dupa profit producatori nu mai tin cont de nimic, ce legume se vand ca furaje in exterior sunt aduse in romania, aici prostimea cumpara tot nu-i de mirare ca ajungem sa consumam cioara vopsita cu rezultat final stricarea instalatiei interne, cine vinde/produce de ex rosii(si nu numai) si substante de genu ar trebui condamnati ca teroristi si trasi in teapa ca pe vremuri + confiscarea averii_
    unele alimenta ar trebui interzise, nu-i de mirare ca ajungem sa mancam si ultimele FORNETTI(scapa cine stie) alta bomba chimica buna la gust da nu si la instalatie_mai vad mame ce le cumpara la copiii mici
    astfel de produse... da n-ai ce face prostimea e in floare, hai la FORNETTI !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vorbești numai prosti.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Știați că...
    01.04.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1162117595"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Papa Benedict şochează: Calendarul creştin e greşit! + documentar (RO)
    23.12.2012 - 2 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false …
  • Ceapa și binefacerile ei
    21.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CEAPA ȘI BINEFACERILE EI În 1919, când gripa a ucis 40 de milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta…
  • Pericolele din apa îmbuteliată
    16.12.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PERICOLELE DIN APA ÎMBUTELIATĂ Este apa de la robinet mai sigură decât apa îmbuteliată? Este o întrebare la care n-ar trebui să vă vină…
  • De ce foloseau anticii vase de cupru? + VIDEO
    06.05.2013 - 25 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DE CE FOLOSEAU ANTICII VASE DE CUPRU? Cuprul este capabil să distrugă bacteriile și virușii nedoriți. Este interesant că medicina…
  • 20 de fotografii ale vedetelor făcute la scurt timp înainte ca acestea să ne părăsească (FOTO)
    14.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idoli pentru milioane de fani, genii, celebrități - uităm uneori că înainte de toate sunt doar oameni. Și, ca toți ceilalți oameni, nu…
  • Casa Regală de România
    11.06.2012 - 0 Comments
    --> CUVÂNTUL REGELUI MIHAI ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI CU OCAZIA ÎMPLINIRII VÂRSTEI DE 90 DE ANI Sunt mai bine de 60 de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la…
  • Curiosities from the Animal World + Documentary Film
    07.01.2023 - 0 Comments
    - Australian termites are the most ingenious architects in the world. They can build mounds up to 6 meters high and 30 meters wide. Their works, compared to the Empire State Building in New…
  • Mănâncă mai puțin! + VIDEO (RO)
    01.01.2013 - 0 Comments
    --> MĂNÂNCĂ MAI PUȚIN! Te-ai întrebat vreodată ce alte avantaje ai putea avea, dincolo de scăderea în greutate, dacă ai mânca mai puțin? Adevărul e că a mânca mai puțin îți poate…
  • Fabrica de E-uri + VIDEO
    01.05.2012 - 0 Comments
    --> FABRICA DE E-URI Area 51 a industriei alimentare din România Rafturile gigantice sunt pline cu mâncare. Nu vă frecaţi la ochi! Ce se află în saci şi bidoane de plastic nu este…
  • 9/11 - Mărturia șocantă a unui fost pilot CIA
    11.09.2015 - 3 Comments
    9/11 - MĂRTURIA ȘOCANTĂ A UNUI FOST PILOT CIA  TURNURILE GEMENE NU AU FOST LOVITE DE AVIOANE REALE Chiar dacă au trecut 14 ani de la atentatul asupra World Trade Center din New York,…
  • Cum să mâncăm sănătos
    22.03.2012 - 6 Comments
    --> CUM SĂ MÂNCĂM SĂNĂTOS Scuza cel mai des întâlnită la toţi cei care constată că nu se hrănesc sănătos, este timpul.  Nu ai timp să mănânci de 5 ori pe zi, nu ai…
  • Teatrul absurd al învățământului românesc + VIDEO (RO)
    20.06.2012 - 0 Comments
    --> TEATRUL ABSURD AL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ROMÂNESC Acest articol este încercarea mea de a analiza ineficienţa sistemului de învăţământ şi de a arăta cum elevii şi studenţii sunt…
  • Fahrenheit 9/11 - documentar (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> FAHRENHEIT 9/11 Născut pe 23 aprilie 1954 într-o familie americană de muncitori la uzinele General Motors din Flint, Michigan, Michael Moore a avut drept reper un unchi cu…
  • 23 de lucruri pe care toată lumea le urăște dar nu le-ar recunoaște niciodată
    20.04.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Oroarea: Când ai ajuns acasă de 4 ore și realizezi că folosești datele mobile în loc de Wi-Fi, pe telefon. 2. Frica: Când te lași…
  • Încrederea în sine - secretul fericirii tale + VIDEO
    29.07.2013 - 0 Comments
    --> ÎNCREDEREA ÎN SINE – SECRETUL FERICIRII TALE – Ai încredere în tine. Știi mai mult decât crezi că știi. Benjamin Spock Trebuie să fii conștient că, fiind tu însuți, vei fi…
  • Lista păcatelor – „Cele 177 de păcate”
    18.01.2018 - 29 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LISTA PĂCATELOR – „CELE 177 DE PĂCATE” „Listă de păcate ortodoxe” sau „Îndreptar de spovedanie” conform…
  • 50 de fapte incredibile despre lume care te vor face să pari cultivat
    20.12.2022 - 0 Comments
    Ați stat vreodată la masă cu prietenii sau cu familia, bucurându-vă de un prânz sau de o cină perfect acceptabilă, și ați ascultat - neputincios - cum conversația se îndreaptă încet spre subiectul…
  • Vino mamă să mă vezi la spitalul de obezi
    01.11.2014 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VINO MAMĂ SĂ MĂ VEZI LA SPITALUL DE OBEZI În februarie 2010, un reporter al Jurnalului Naţional s-a internat incognito la Institutul…
  • 14 trucuri de make-up care te vor face să arăți și mai frumoasă
    14.09.2015 - 0 Comments
    Fiecare fată dorește să fie propriul ei make-up artist. Fetele care cunosc trucuri de machiere sunt foarte lăudate de prietenele lor. Un machiaj bun și curat te face să arăți proaspătă și…
  • O cină în întuneric
    20.09.2014 - 3 Comments
    --> O CINĂ ÎN ÎNTUNERIC Alwyn Menezes Vreau să vă împărtășesc o experiență minunată pe care am avut-o recent în Singapore. Într-o seară de vineri am fost invitat la un eveniment…
  • Cruciferele - legumele anticancerigene
    22.03.2012 - 0 Comments
    --> CRUCIFERELE – legumele anticancerigene Cruciferele sunt foarte bogate în vitamine şi prezintă o matrice organică foarte bună pentru corpul nostru. Din această familie fac parte:…
  • 9/11 Mitul și realitatea - David Ray Griffin
    07.05.2012 - 0 Comments
    -->    9/11 – FAPTE, NU TEORII ALE CONSPIRAȚIEI Raportul Comisiei de anchetă a atentatelor de la 11 septembrie – capodoperă de omisiuni şi mistificare a lui Philip…
  • 17 reguli nescrise după care ar trebui să trăiești deja
    21.01.2023 - 0 Comments
    În caz că nu era deja evident, iată 17 reguli nescrise după care ar trebui să trăiești deja:1. "Nu atrageți atenția dacă cineva roșește. Nu se poate controla, știe deja, iar tu înrăutățești…
  • Rețete culinare - Roșii umplute cu ciuperci
    09.04.2012 - 0 Comments
    --> ROȘII UMPLUTE CU CIUPERCI Ingrediente - 6 roșii mijlocii - 250 g ciuperci champignon - 100 g smântână - 1 gălbenuș - 1 felie de pâine sau pesmet muiat în lapte - ulei…
  • Istoria fascinantă a hipnotismului + VIDEO
    19.03.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ISTORIA FASCINANTĂ A HIPNOTISMULUI De mai bine de două secole, hipnoza rămâne un fenomen controversat. E ușor de înțeles senzația de…
  • Câștigătorii premiilor Comedy Wildlife Photography 2021 + FOTO
    18.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); O imagine a unei maimuțe cu o expresie dureroasă a câștigat premiul general la ediția din acest an a premiilor Comedy Wildlife…
  • Invențiile revoluționare ale lui Nikola Tesla + VIDEO (RO) + documentar
    10.07.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INVENȚIILE REVOLUȚIONARE ALE LUI NIKOLA TESLA Einstein a fost întrebat la un moment dat cum se simte ca cel mai deștept om de…
  • Vaccinul BCG - un pericol pentru copiii noștri + VIDEO
    19.02.2014 - 4 Comments
    --> VACCINUL BCG - UN PERICOL PENTRU COPIII NOȘTRI Vaccinul antituberculos BCG (Bacilul Calmette-Guérin, după numele inventatorilor lui) a fost fabricat plecând de la o cultură de…
  • Fructele exotice - sănătatea venită de departe
    24.03.2012 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FRUCTELE EXOTICE  SĂNĂTATEA VENITĂ DE DEPARTE Extrem de apreciate în ţările de origine, delicioasele fructe exotice…
  • Ce instrumente se găsesc într-un cabinet stomatologic?
    30.06.2018 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ce instrumente se găsesc într-un cabinet stomatologic? Instrumentarul stomatologic a fost folosit încă de la începuturile…
  • Hrana la care este adaptată specia umană
    20.06.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); HRANA LA CARE ESTE ADAPTATĂ SPECIA UMANĂ Erbivorele (animalele care pasc: bizonii, iepurii, caii, oile, caprele, cerbii, girafele) sunt…
  • Blestemul lui Tutankhamon + slideshow + documentar (RO)
    29.11.2013 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BLESTEMUL LUI TUTANKHAMON Pe 29 noiembrie 1922, egiptologii Howard Carter și Lordul Carnarvon se aflau în fața mormântului lui…
  • Rețete culinare - Ciorbă de burtă fără burtă
    08.04.2012 - 0 Comments
    CIORBĂ DE BURTĂ FĂRĂ BURTĂ Dacă nu ați avut până acum ocazia să gustați o asemenea ciorbă inedită, care imită foarte bine ciorba de burtă, faceți-o cât mai curând! Este absolut…
  • 10 băuturi care pot face minuni pentru sănătatea ta
    23.12.2022 - 0 Comments
    Băuturile nutritive, precum ceaiul de yerba mate, sunt excelente pentru a vă împinge de la spate pe parcursul zilei, în timp ce cafeaua de cicoare poate fi un relaxant plăcut. De fapt, există…
  • 10 random facts - part 5
    26.08.2015 - 0 Comments
    1. Godzilla este un cetățean oficial japonez. 2. Marijuana este legală și nici măcar nu este clasificată ca fiind drog în Coreea de Nord. 3. Mona Lisa, a lui Leonardo Da Vinci, a devenit cea…
  • Economia mondială explicată cu doar două vaci!
    17.08.2015 - 0 Comments
    Fascism - Ai două vaci. Statul ți le ia pe amândouă și îți vinde niște lapte. Comunism - Ai două vaci. Statul ți le ia pe amândouă și îți dă niște lapte. Socialism - Ai două vaci. Îi dai una…
  • Care e problema cu mâncarea gătită? + VIDEO (RO)
    20.11.2014 - 2 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6905085768"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CARE E PROBLEMA CU MÂNCAREA…
  • Dr. Călin Mărginean - Carob versus Cacao (VIDEO)
    23.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  CAROB VERSUS CACAO - O PARALELĂ ÎNTRE PUDRA DE ROŞCOVE ȘI CACAO - Dr. Călin Mărginean …
  • 23 de ilustrații uimitoare care arată cum ar fi dacă oamenii și animalele ar face schimb de roluri
    05.05.2016 - 0 Comments
    Iubim animalele și facem totul ca animalele noastre de companie să fie fericite. Dar oare chiar le facem fericite? Și cum rămâne cu animalele pe care le folosim ca hrană sau pentru…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *