Risipind fumul - Știința canabisului + documentar (RO)

-->

RISIPIND FUMUL

- ŞTIINȚA CANABISULUI -

Un nou documentar lansat liber în 2011 de Montana PBS, un post TV non-profit, susţinut prin subvenţii publice, Clearing the Smoke - The Science of Cannabis, opera Annei Rau, corespondent special al postului, investighează ştiinţa din spatele controversatei plante, dezvăluind cum acționează canabisul în creier şi în organism, în moduri evident benefice din punct de vedere medical, putând trata simptome ca greaţa, durerea sau chiar boli grave, ca epilepsia şi cancerul, incluzând interviuri cu pacienţi şi doctori, cercetători şi sceptici, detaliind potenţialul acestei plante minunate.

Principalul instrument de propagandă care a impus stigmatul social asociat marijuanei este un film comandat de guvern, Reefer Madness, din 1936, în regia francezului Louis Gasnier, intrat în arhiva filmelor clasice şi având în distribuţie actori practic necunoscuţi, refolosit ca argument în timpul campaniei anti-marijuana din anii '70. Ceea ce se ignoră convenabil este caracterul pur fictiv al acestui film de duzină, pe care Gasnier a acceptat să-l regizeze ca pe un compromis, într-un moment în care decăzuse puternic în carieră.
Fiindcă s-a tot vorbit de Anexa I la legea Comprehensive Drug Abuse Prevention and Control Act of 1970, promulgată de unul dintre cei mai corupţi şi violenţi preşedinţi americani, Richard Nixon, promotorul „marelui război contra cancerului”, purtat exclusiv pe cale chimică, e momentul să aflăm şi motivele clasificării drept drog de mare risc:

- Drogul sau substanţa prezintă mare risc de abuz.
- Drogul sau substanţa nu are o utilizare medicală acceptată curent în Statele Unite.
- Drogul sau substanţa nu este considerată ca sigură să fie folosită sub supervizare medicală.

Haideţi să vedem în contrapartidă ce stă scris în decizia luată în problema petiţiei de reclasificare a canabisului de către DEA, din 6 septembrie 1988, în care judecătorul Francis Young enunţa argumentele favorabile marijuanei (care este denumită ca atare, şi nu canabis) şi le voi expune în totalitate, ca să puteţi constata şi singuri cât de argumentate ştiinţific sunt deciziile DEA şi cât de ipocrite sunt, de fapt, deciziile guvernelor de interdicţie a uzului marijuanei:

„În privinţa siguranţei marijuanei sub control medical, dosarul prezintă următoarele fapte ca fiind necontroversate:
- Aproape toate leacurile au efecte toxice, potenţial letale. Dar marijuana nu este o asemenea substanţă. Nu există nici o înregistrare, în întreaga literatură medicală, care să descrie un deces dovedit, documentat şi indus de canabis.
- Aceasta este o declaraţie remarcabilă. În primul rând, înregistrările privind marijuana acoperă peste 5.000 de ani de experienţă umană. În al doilea rând, marijuana este folosită actualmente zilnic, de un număr enorm de mare de oameni din întreaga lume. Estimările sugerează că 20-50 de milioane de americani, în mod cotidian, chiar dacă ilegal, fumează marijuana fără beneficiile unei supervizări medicale directe. Totuşi, în pofida acestei lungi istorii a unui număr extraordinar de mare de fumători, în societate, nu există rapoarte medicale credibile, care să sugereze că uzul de marijuana a cauzat măcar un singur deces.
- Prin contrast, aspirina, un leac comun distribuit fără reţetă, provoacă sute de decese anual.
- Drogurile folosite în medicină primesc, în mod curent, o clasificare numită LD-50. Această clasificare arată la ce dozaj, 50% dintre animalele de test, care au primit drogul, vor muri ca urmare a toxicităţii induse de drog. Un număr mare de cercetători au încercat să determine valoarea LD-50 pe animale de test, fără vreun succes. Simplu spus, cercetătorii au fost incapabili să le dea animalelor suficientă marijuana pentru a le induce decesul.
- În prezent, LD-50 este estimată în jurul valorii de 1:20.000 sau 1:40.000. În termeni profani, aceasta înseamnă că pentru a induce moartea unui fumător de marijuana, acesta ar trebui să consume de 20.000 la 40.000 de ori cantitatea de marijuana conţinută de o singură ţigară. Ţigările furnizate de NIDA (National Institute on Drug Abuse) cântăresc cca 9 grame. Un fumător ar trebui să consume 680 kg de marijuana în interval de 15 minute pentru a induce un răspuns letal.
- În termeni practici, marijuana nu poate induce un răspuns letal ca urmare a toxicităţii drogului.
- Un alt mod de a determina siguranţa unui drog, este raţia terapeutică. Aceasta se defineşte ca diferenţa dintre doza terapeutică eficientă şi o doză care ar fi capabilă să inducă efecte adverse.
- Un produs comun, eliberat fără prescripţie, ca aspirina, are o raţie terapeutică de 1:20. Două aspirine reprezintă doza recomandată pentru un pacient adult. De 20 de ori această doză, 40 de aspirine adică, pot cauza reacţii letale la unii pacienţi şi mai mult ca sigur vor provoca răniri considerabile ale sistemului digestiv și hemoragii interne intense.
- Raţia terapeutică pentru drogurile pe reţetă este de circa 1:10 sau mai scăzută. Valium, un drog prescris uzual pe reţetă, poate provoca daune biologice serioase dacă pacienţii consumă de 10 ori doza terapeutică (recomandată).
- Există, desigur, droguri pe reţetă, care au raţii terapeutice mult mai scăzute. Multe dintre drogurile folosite în tratamentul pacienţilor cu cancer, glaucom şi scleroză multiplă, de exemplu, sunt privite ca toxine extrem de otrăvitoare, cu raţii terapeutice aflate mult sub valoarea de 1:1,5. Aceste droguri au, de asemenea, o clasificare LD-50 foarte mică şi pot conduce la reacţii toxice sau chiar letale, dacă sunt folosite necorespunzător.
- Prin contrast, raţia terapeutică a marijuanei, la fel ca şi clasificarea LD-50, este imposibil de cuantificat, fiindcă este extrem de ridicată.
- În termeni strict medicali, marijuana este, de departe, mai sigură decât multe alimente pe care le consumăm uzual. De pildă, e imposibil să mănânci suficientă marijuana pentru a induce decesul.
- Marijuana, în formele sale naturale, este una dintre cele mai sigure substanţe terapeutice active, cunoscute de om. Aceasta poate fi utilizată în siguranţă în cadrul unui tratament supervizat medical”.

Din acest film aflăm că dr. Eric Voth de la Institute on Global Drug Policy a fost una din principalele „eminenţe cenuşii” din spatele campaniei moderne anti-marijuana, fiind considerat o autoritate mondială în acest domeniu, în calitate de consilier al celor mai malefici şi războinici preşedinţi americani: Reagan, cuplul Bush şi Clinton. Ce anume susţine, înfocat, ipochimenul? Că marijuana, în totalitate, este o plantă inutilă şi periculoasă, tocmai fiindcă are prea multe substanţe chimice în compoziţie (488, dintre care 66 canabinoizi), singura sa utilizare eficientă fiind dată de extragerea individuală a canabinoizilor, de către companiile farmaceutice, fireşte, şi nu de orice profan în propria-i bucătărie, şi vinderea acestora la preţuri obscene, sub formă de pastile ca Marinol şi Dronabinol, a căror valoare de stradă este de 5$ pastila de 250 mg. Individul susţine neargumentat, ignorând statisticile, că marijuana accentuează cazurile de schizofrenie şi e incapabil să inventeze un efect secundar al marijuanei mai periculos decât euforia.

Să enunţăm, pentru comparaţie, efectele secundare (de fapt primare, în absenţa unei vindecări efective a pacientului) ale unui „drog minune” produs de Pfizer, amintit şi în film, Zoloft sau Sertralina, care funcţionează ca inhibitor de serotonină şi care nu este considerat deloc dăunător de către DEA, FDA sau vreun guru medicamentos, ca Eric Voth:

Efecte secundare minore: anxietate, pe care se chinuie de fapt s-o trateze, constipaţie, scăderea dorinţei sexuale, diaree, ameţeli, somnolenţă, uscăciunea gurii, transpiraţie crescută, pierderea poftei de mâncare, greaţă, nervozitate, stomac deranjat, oboseală, tulburări de somn, vărsături, scădere în greutate.…şi, dacă nu v-aţi plictisit cumva, să trecem şi la ceva mai serios:

Efecte secundare majore: reacţii alergice severe (erupţie cutanată, urticarie, mâncărimi, dificultăţi de respiraţie, senzaţie de apăsare în piept, umflarea gurii, feţei, buzelor, limbii), comportament bizar, scaune negre sau cu sânge, dureri toracice, confuzie, control scăzut al vezicii urinare, incapacitate de concentrare, coordonare redusă, reflexe exagerate, leşin, febră, halucinaţii, pierderea memoriei, atacuri de panică, agresivitate, impulsivitate, iritabilitate, ţiuit sever în urechi, agitaţie, ostilitate, senzaţie exagerată de bine, nelinişte, erecţie persistentă, dureroasă, convulsii, anxietate severă şi persistentă sau insomnii, dureri de cap severe, dureri de stomac, gânduri de sinucidere sau tentative, tremor, hemoragii, reacţii psihice neobişnuite severe sau modificări ale dispoziţiei, slăbiciune neobişnuită, tulburări de vedere, agravarea depresiei.

Trebuie să recunosc că nu m-am putut lipsi de plăcerea de a le enunţa pe toate, fiindcă numai moartea subită mai lipseşte din lista de mai sus a efectelor „benefice” ale unui drog prescris şi administrat sub supervizare medicală competentă, de către indivizi în halate albe, care te conving definitiv că anumite ţări orientale nu au greşit deloc atunci când au definit această culoare ca având semnificaţie funerară. Ce au reuşit până la urmă, în problema canabinoizilor, să obţină DEA şi FDA, care se laudă că există numai pentru siguranţa cetăţeanului?
Pastila de tetrahidrocannabinol THC sintetic (Marinol sau Dronabinol) a intrat deja în statisticile FDA ca fiind responsabilă de 4 dintre cele 11.687 de decese provocate de numai 17 dintre „drogurile sigure” aprobate de această instituţie, în perioada 1 ianuarie 1997 şi 30 iunie 2005. Ca nefumător, administrarea marijuanei prin fumat mi se pare o metodă destul de dură, recunosc, dar nici măcar acest fapt nu poate constitui un argument defavorabil plantei, fiindcă aceasta poate fi şi ingerată, aşa cum a demonstrat canadianul Rick Simpson în filmul Run From The Cure, sub forma unui ulei dens, ce are aceleaşi efecte generale benefice ca şi fumatul în sine.
Îmi pare rău pentru un partizan obiectiv şi documentat ca doctorul Lester Grinspoon, deoarece, la fel ca şi prietenul său apropiat, Carl Sagan, care recunoştea că este consumator de marijuana, este posibil să nu mai apuce să vadă apusul unei legislaţii atât de ipocrite şi abuzive, impusă insidios în formă financiară, iniţial, împotriva căreia a militat aproape 40 de ani, dar rămân convins că cercetări complexe derulate de colective ca cel al doctorului Prakash Nagarkatti, care confirmă mecanismele de acţiune celulară descrise de Bruce Lipton, vor documenta incontestabil capacitatea generică de vindecare a canabisului, tocmai prin acţiunea sa infinit de complexă, la nivelul receptorilor CB1, prezenţi în toate organele corporale majore şi, mai ales, la nivelul receptorilor CB2, prezenţi în celulele sistemului imunitar.

În concluzie, marijuana rămâne o plantă extrem de periculoasă, dar numai pentru veniturile companiilor farmaceutice şi ale slugoilor lor politici. Lăsând la o parte imposibilitatea reproducerii pe cale sintetică a oricărei substanţe generate de uzina vie a unei plante, efectele pozitive documentate ale canabisului se datorează nu atât componentelor lui individuale, ci tocmai combinaţiei halucinante de 488 substanţe, pe care ştiinţa actuală a fost incapabilă să le descifreze încă, aflate în strânsă corelaţie cu sistemul endocanabinoid uman.

40 de milioane de americani au fumat marijuana. Singurii cărora nu le-a plăcut sunt judecătorul Ginsberg, Clarence Thomas şi Bill Clinton.  Jay Leno


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • OSHO – Posesivitatea, o dimensiune a violenței + VIDEO (RO)
    27.11.2012 - 0 Comments
    --> OSHO – Posesivitatea, o dimensiune a violenței Aparigraha – non-posesivitatea – este o mare virtute. Posesivitatea nu înseamnă „a avea” lucruri. Se referă la sentimentul de posedare…
  • Vitamina D - activatorul sistemului imunitar
    02.08.2016 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VITAMINA D - ACTIVATORUL SISTEMULUI IMUNITAR - Vitamina D sau calciferolul este o vitamină liposolubilă, cunoscută și ca…
  • 10 trucuri pentru iubitoarele de modă
    15.10.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ești prea leneșă dar îți place să fii la modă? Atunci aceste trucuri sunt exact ce ai nevoie: 1. Folosiți șampon de bebeluși pentru a…
  • Capsula Mundi + VIDEO (RO)
    20.02.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CAPSULA MUNDI Adio coșciuge! Acest sac organic te va transforma într-un copac, atunci când vei muri. …
  • Rețete culinare - Mâncare de ardei cu vinete și coriandru
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> MÂNCARE DE ARDEI CU VINETE ȘI CORIANDRU Ingrediente - trei ardei grași - o vânătă - doi căței de usturoi - un ardei iute - o ceapă - ulei - frunze de coriandru - sare,…
  • Rozmarinul - energie și optimism
    30.03.2012 - 0 Comments
    -->   ROZMARINUL - ENERGIE ȘI OPTIMISM Datorită efectului de stimulare a corticosuprarenalelor, rozmarinul este considerat un elixir al tinereţii. El fortifică…
  • Miceal Ledwith - Oamenii nu au nevoie de un Dumnezeu răzbunător + documentar (RO)
    08.01.2013 - 0 Comments
    --> „OAMENII NU AU NEVOIE DE UN DUMNEZEU RĂZBUNĂTOR” Interviu cu Miceal Ledwith Reporter: Cristian Mureșan, realizatorul emisiunii „Știință și cunoaștere”, TVR Cluj După un an de…
  • Pisica - singurul animal care a reușit să îmblânzească omul
    20.04.2014 - 2 Comments
    --> PISICA SINGURUL ANIMAL CARE A REUȘIT SĂ ÎMBLÂNZEASCĂ OMUL Pisica - un animal filozofic, prieten al ordinii şi curăţeniei, care vrea să fie prietenul și nu sclavul nostru.…
  • Operațiunea „Paperclip” - documentar (RO)
    17.05.2012 - 0 Comments
    --> OPERAȚIUNEA „PAPERCLIP” „Paperclip” înseamnă agrafă de birou. Un nume inofensiv, sub care se ascunde una dintre cele mai mari…
  • Încălzirea globală - un subiect controversat + documentare (RO)
    25.05.2012 - 1 Comments
    --> MAREA ÎNȘELĂTORIE A ÎNCĂLZIRII GLOBALE De câtăva vreme, omenirea trăiește sub spectrul sfârșitului lumii, psihoză indusă de unii oameni de știință, susținuți financiar de…
  • Suplimentele pentru ADHD funcționează într-adevăr?
    14.05.2023 - 0 Comments
    Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție este o stare cronică de neurodezvoltare care afectează atât copiii, cât și adulții. Probabilitatea de a dezvolta simptome de ADHD crește atunci…
  • Un pic mai crud pentru dumneavoastră
    21.05.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); UN PIC MAI CRUD PENTRU DUMNEAVOASTRĂ Cel mai nou trend culinar din Statele Unite cucereşte Marea Britanie: preparatele să fie crude,…
  • 6 moduri neobișnuite prin care corpul tău te avertizează că ceva ar putea fi în neregulă
    08.04.2023 - 0 Comments
    De obicei, nu ne facem griji cu privire la sănătatea noastră până când ceva începe să ne deranjeze. Deși chiar și cei mai sănătoși oameni pot experimenta disconfort ocazional, există unele semnale…
  • Caisele - nectarul zeilor
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CAISELE - nectarul zeilor Originea acestui arbore se pierde în negura timpului. Cu secole înaintea nașterii lui Christos, grecii au adus de pe teritoriul Armeniei de astăzi…
  • Romanșii - frații noștri din Alpi
    28.06.2012 - 0 Comments
    --> ROMANŞII – FRAŢII NOŞTRI DIN ALPI Urme aproape româneşti în Elveţia. Sunt vreo 60.000 în toată Elveţia şi îşi spun cu mândrie "romanşi": oamenii liberi ai munţilor, de alt…
  • Fanatismul religios și nevoia de „sânge” + VIDEO
    21.11.2012 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FANATISMUL RELIGIOS ȘI NEVOIA DE „SÂNGE” Surprinzător de real, secolul…
  • Fapte uluitoare despre alimente pe care majoritatea oamenilor nu le știu
    14.10.2022 - 0 Comments
    Petrecem aproximativ o oră mâncând în fiecare zi. Știm ce ingrediente ne plac și ce feluri de mâncare am prefera să evităm. Dar sunt încă atât de multe lucruri pe care nu le știm despre alimentele pe…
  • Amintiri din tinerețea noastră + documentar
    18.05.2012 - 0 Comments
    --> AMINTIRI DIN TINEREŢEA NOASTRĂ Anii tinereţii noastre,  când ne durea în cot de comunism,  pentru că eram prea ocupaţi să ne trăim tinereţea... Din 1948, România…
  • Bancherii evrei împotriva României Mari
    18.01.2014 - 3 Comments
    --> BANCHERII EVREI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI MARI Conferința de Pace de la Paris, 1919  «Deşi victorioasă după Primul Război Mondial, României nu i s-a permis să participe la masa…
  • Comunicarea telepatică + VIDEO
    03.09.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMUNICAREA TELEPATICĂ Germanul Hans Bender, într-o pasionantă carte apărută în 1976, intitulată „Universul parapsihologiei”,…
  • Gândul ca energie + documentar (RO)
    24.11.2014 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "4570505163"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; GÂNDUL CA ENERGIE Motto: Ceea ce suntem este…
  • Rețete culinare - Pască de griș
    08.04.2012 - 0 Comments
    PASCĂ DE GRIŞ Ingrediente - 1 kg brânză dulce de vaci - 6 ouă - 200 g unt - 1 cană zahăr - ½ plic praf de copt - 10 linguri rase griș - vanilie, stafide Preparare Se amestecă…
  • Cosmetice bio sau cosmetice de marcă? + VIDEO
    29.05.2012 - 7 Comments
    --> COSMETICE BIO SAU COSMETICE „DE MARCĂ”? E posibil ca unele cosmetice folosite în timpul igienei de zi cu zi să dăuneze ficatului, rinichilor sau chiar să ducă la…
  • Rețete culinare - Dovlecei cu iaurt
    08.04.2012 - 0 Comments
    DOVLECEI CU IAURT Ingrediente dovlecei măsline ceapă ardei roșu rozmarin, piper smântână sau iaurt orez – o ceașcă Preparare Într-o tigaie wok, dovleceii și ardeiul roșu…
  • Cum să faci cancer în cinci pași simpli + VIDEO
    12.03.2016 - 11 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM SĂ FACI CANCER ÎN CINCI PAȘI SIMPLI   Hesh Goldstein De-a lungul anilor, mulți oameni m-au întrebat cum de se întâmplă să…
  • 8 fapte despre Punctul Nemo
    14.01.2023 - 0 Comments
    Impresionează-ți cei mai apropiați prieteni și chiar și astronauții, cu cunoștințele tale despre cel mai greu de atins loc din lume.În etapa a 7-a, ambarcațiunile din cadrul Volvo Ocean Race trec pe…
  • 30 de mutații genetice care-i fac unici pe acești oameni + FOTO
    15.10.2021 - 0 Comments
    Genetica este o știință care nu încetează să ne surprindă și să ne uimească. Și, deși mulți dintre noi nu știm prea multe despre asta, este sigur să spunem că natura este capabilă de unele lucruri cu…
  • 20 de lucruri costisitoare care și-au meritat banii pe termen lung
    29.01.2023 - 0 Comments
    Uneori, este dificil să iei o decizie atunci când ești pe cale să cumperi un lucru scump fără să știi dacă acesta va fi cu adevărat util sau nu. Dar anumite lucruri se dovedesc a fi atât de…
  • Postul alimentar ca terapie + documentar (RO)
    16.03.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POSTUL ALIMENTAR CA TERAPIE Dacă pentru combinarea corectă a alimentelor literatura de specialitate este deosebit de săracă,…
  • Proteinele animale între mit și realitate + documentar (RO)
    17.07.2012 - 4 Comments
    --> PROTEINELE ANIMALE ÎNTRE MIT ȘI REALITATE Avem nevoie de proteine animale, pentru a fi sănătoși? Vom suferi cumva de carențe de proteine, dacă nu consumăm produse de origine…
  • Busuiocul - plantă magică și vindecătoare
    04.04.2013 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BUSUIOCUL - PLANTĂ MAGICĂ ȘI VINDECĂTOARE Busuiocul este o plantă originară din India, cunoscută și folosită încă în urmă cu 3…
  • Vinul - cea mai apreciată băutură din lume + slideshow
    18.04.2014 - 0 Comments
    --> VINUL - CEA MAI APRECIATĂ BĂUTURĂ DIN LUME Nu contrazice voia sorţii Şi nu sfida stihiile! Aşa fu scris: cei morţi cu morţii, Iară cei vii... cu viile. Păstorel…
  • 12 obiecte pe care le folosim zilnic, dar nu ne gândim niciodată să le curățăm
    13.03.2023 - 0 Comments
    Nu există nici o îndoială că curățenia în casă este un lucru important de făcut. Dar, chiar dacă încercați să vă păstrați mediul înconjurător în condiții perfecte, există unele colțuri și obiecte la…
  • Mănâncă mai puțin! + VIDEO (RO)
    01.01.2013 - 0 Comments
    --> MĂNÂNCĂ MAI PUȚIN! Te-ai întrebat vreodată ce alte avantaje ai putea avea, dincolo de scăderea în greutate, dacă ai mânca mai puțin? Adevărul e că a mânca mai puțin îți poate…
  • Politețea pe hartă
    18.04.2012 - 0 Comments
    --> POLITEŢEA PE HARTĂ O dată cu începutul existenţei sale sociale, umanitatea a impus norme de comportament în toate domeniile esenţiale ale vieţii: hrana, vestimentaţia, relaţiile…
  • 30+ pisici adorabile care au adormit în locuri bizare + FOTO
    19.11.2021 - 0 Comments
    „Dacă încap, stau (sau dorm).” Pisicile sunt cunoscute pentru abilitățile lor de a dormi. Ele pot adormi aproape oriunde și în cele mai ciudate poziții. De la pantofi la cutii de șervețele, pisicilor…
  • 50 de poze capturate exact la momentul potrivit - PARTEA 1
    08.03.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CLICK AICI PENTRU PARTEA A…
  • Dăunătorii din Grădina Domnului + VIDEO
    19.11.2012 - 3 Comments
    --> DĂUNĂTORII DIN GRĂDINA DOMNULUI – SPECIA HOMO RELIGIOSUS PROFITORIUS – Primii indivizi ai acestei specii au apărut…
  • Ponturi pentru alegerea unui coș cadou Gourmet
    24.05.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ponturi pentru alegerea unui coș cadou Gourmet Sursa:http://www.hickoryfarms.com Coșurile cadou sunt o opțiune minunată pentru orice…
  • Eliberarea creativității: Puterea transformatoare a LEGO în dezvoltarea copiilor
    06.05.2024 - 0 Comments
    În peisajul colorat al copilăriei, puține jucării au farmecul durabil și potențialul educațional al LEGO. Aceste cărămizi umile care se întrepătrund au traversat generațiile, captivând mințile tinere…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *