Papa Benedict şochează: Calendarul creştin e greşit! + documentar (RO)

-->

PAPA BENEDICT AL XVI-LEA ȘOCHEAZĂ:
CALENDARUL CREȘTIN E GREȘIT!


Pe 23 noiembrie 2012, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus din Bucureşti a avut loc lansarea cărţii lui Joseph Ratzinger, alias Papa Benedict al XVI-lea, intitulată „Isus din Nazaret - De la intrarea în Ierusalim la Înviere”. Acesta este al doilea volum din trilogia „Isus din Nazaret” scrisă de Papa Benedict. Lansată în martie 2011 la Vatican și în alte 15 țări simultan, cartea tratează în detaliu primii 12 ani de viaţă ai Mântuitorului – de la naştere, până la prezentarea lui în templu. Volumul în limba română este editat de Galaxia Gutenberg.   

În această carte, Papa face și câteva afirmații cel puțin surprinzătoare, dacă nu bulversante pentru lumea creștină. Calendarul creştin ar fi greşit, pentru că Iisus s-ar fi născut mai devreme, cel mai probabil între anii 6 și 4 î.e.n. Benedict contestă calculele făcute acum 1.500 de ani de Dionisie cel Smerit (Dionysius Exiguus), un călugăr originar de pe meleagurile pe care astăzi se află Dobrogea. Suveranul Pontif susține în carte că toate datele din calendarul creștin sunt eronate, iar Dionisie cel Smerit, considerat drept inventatorul calendarului creștin modern și al erei Anno Domini, ar fi plasat naşterea Mântuitorului cu câţiva ani mai târziu.

Nici atât de mediatizata scenă a naşterii în iesle a bebeluşului Iisus, înconjurat de capre, măgari şi alte animale nu este conformă cu adevărul, dezvăluie Benedict al XVI-lea în paginile cărţii sale. Un alt mister dezlegat de Papă este cel al Stelei de la Bethleem, care ar fi fost de fapt o supernovă. Reprezentanţii lumii religioase spun că toate aceste noi adevăruri nu schimbă în realitate nimic. În ceea ce-i priveşte pe credincioşi însă, părerile sunt împărţite.

Originile Crăciunului (RO)

-->

Comentarii

  1. nici actualul papă nu este mai breaz, ce-i drept, ca tânăr nazist, entuziast membru al Hitlerjugend sau, dacă vreţi, în calitatea sa de prefect, încă din 1981, al "Congregaţiei pentru doctrină şi credinţă" a bisericii catolice, adică buna şi străvechea noastră Inchiziţie, căreia i-au inventat o nouă denumire în 1965, mai puţin belicoasă, dar n-au avut măcar un minim de bun simţ să-i schimbe şi sediul, fiindcă funcţionează, încă de la 1588, în acelaşi "Palat al Sfântului O(ri)ficiu", din incinta Vaticanului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana acum l-am vazut pe Papa Benedict fotografiat si filmat in nenumarate imprejurari. Drept sa va spun, mie mi se pare ca are o figura sinistra...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *