Liniștea minții + VIDEO

-->

LINIȘTEA MINȚII

Pare contradictoriu să vorbești sau să scrii despre liniște, căci liniștea e ceva ce trebuie doar experimentat. În această experiență a liniștii putem descoperi adevăruri spirituale profunde și putem ajunge să ne cunoaștem eul nostru spiritual. Liniștea există în noi, ajutându-ne să creștem și să ne dezvoltăm într-un mod foarte subtil. Este ca o sămânță ce conține în ea o floare. Sămânța stă ascunsă în pământ. Căldura soarelui atinge pământul, care va încălzi sămânța, și atunci o floare minunată va începe să crească.

Precum o sămânță, noi, oamenii, suntem plini de potențial. Ceea ce ne va revela acest potențial nu vor fi neapărat învățăturile, cunoștințele acumulate sau discuțiile cu alții. Și acestea ajută, bineînțeles, dar ceea ce va trezi cu adevărat potențialul din noi va fi căldura liniștii, care ne penetrează adânc, inspirându-ne să ne trezim în interior, să creștem și apoi să înflorim. Când mintea e tăcută şi în linişte, în fiecare din compartimentele ei se eliberează esenţa, conştiinţa noastră pură şi atunci survine trezirea sufletului, bucuria de a fi, extazul. Liniștea e un spațiu care-i dă minții noastre oxigen, stimulând-o să creeze ceva nou, dezvoltându-ne spiritul și îmbogățindu-ne viața.

Religia omului modern e aceea de a fi ocupat. Toată lumea se grăbește undeva, vrea să facă ceva, să dovedească ceva, să se laude cu ceva. În această cursă continuă pentru a ieși în față, trecem prin această lume fără s-o vedem, fără s-o auzim, fără s-o ascultăm. În tumultul vieții moderne am uitat puterea extraordinară a tăcerii, miracolul liniștii.

Acordă-ți zilnic puțin timp pentru a-l petrece de unul singur și, ori de câte ori e posibil, în natură. Sunetele şi mirosurile naturii îți pot purta mintea spre tărâmul invizibil al spiritului, unde lucrurile vibrează mai înalt decât materia. A sta în natură te ajută să te adaptezi ritmului natural al pământului. Astfel, te vei sincroniza cu ritmul vieţii înseși. Aerul proaspăt, razele de soare, culoarea şi parfumul florilor te ajută să pătrunzi cu mintea la niveluri profunde. Înțelepții lumii au înțeles acest lucru, au înțeles că divinitatea se exprimă prin creația sa. Acordă-ți și tu zilnic o parte din timp doar pentru tine însuți și vei descoperi adevărata valoare a minții tale, vei descoperi că ești o ființă divină.

Tăcerea este spaţiul în care omul se trezeşte. OSHO
Tăcerea este înţelegerea reciprocă dintre divinitate şi individ. Søren Kierkegaard
Tăcerea este floarea sfioasă a iubirii. Heinrich Heine
Tăcerea este o virtute care ne face plăcuţi semenilor noştri. Samuel Butler
Tăcerea este zona de siguranţă a conversaţiei. Arnold H. Glasow
Tăcerea este prietenul care nu te trădează niciodată. Confucius
Tăcerea este sanctuarul prudenţei. Baltasar Gracian
Tăcerea capul filozofiei este. Dimitrie Cantemir

Liniștea minții


Liniștea interioară


-->

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *