Conacul girafelor + VIDEO

-->

CONACUL GIRAFELOR

Situat la 20 de km de capitala Nairobi, Conacul girafelor este una dintre cele mai renumite clădiri istorice din Kenya, datând din anii 1930, reminiscență a instalării primilor europeni în Africa de Est. În timp ce clădirea pare încremenită în trecut, foarte ancorate în prezent sunt cele opt girafe „Rothschild”, care vin în vizită la conac în fiecare seară și dimineață, să-i salute pe oaspeți și să adulmece bunătățile de la masa lor. După ce își aleg preparatele favorite, se întorc satisfăcute în rezervația lor, care se întinde pe 140 de acri.
Din 1974, Conacul girafelor este proprietatea lui Jock și a lui Betty Leslie-Melville, a căror dorință de-o viață a fost aceea de a ocroti această frumoasă specie de girafe, pe cale de dispariție. Ei au transformat conacul într-un hotel de lux, care-și păstrează și astăzi stilul și farmecul de odinioară. Proprietatea beneficiază de un peisaj minunat, în care, pe lângă girafe, zburdă libere și fără griji numeroase alte animale și 180 de specii de păsări. În plus, oaspeții au parte de o experiență unică: prietenia girafelor.



Denumită după bancherul, politicianul și zoologul Walter Rothschild, care a descoperit-o, girafa Rothschild este o subspecie pe cale de dispariţie, motivul fiind pierderea habitatului natural din vestul Africii. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), cea mai mare organizaţie de acest fel din lume, a adăugat această girafă pe „lista roşie” a animalelor ameninţate. Există 9 subspecii de girafe, din care 2 sunt amenințate. Aproximativ 650 de girafe Rothschild mai există acum în sălbăticie. 40% din ele trăiesc în parcuri naţionale şi private din Kenya, iar 60% în Uganda. Conservaţioniştii spun că de vină este extinderea agriculturii în habitatul animalelor. În 2010 a fost lansat proiectul „The Rothschild’s Giraffe”, care speră să adune mai multe informaţii despre obiceiurile acestei specii, pentru a o putea ocroti. Girafa Rothschild poate atinge o înălţime de 6 metri şi o greutate de 1.900 kg. Girafele din această subspecie trăiesc în medie 25 de ani. Grădina zoologică din Schönbrunn este cea mai veche instituţie de acest gen din lume (1752) şi găzduieşte girafe Rothschild.

Comentarii

  1. Incredibil de frumos ! Nu degeaba are legatura cu numele Rothschild , cei mai bogati din lume , care ar fi vrut sa transforme pamantul in proprietatea lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Walter Rothschild a fost fiul lui Nathan, un bancher londonez cu o avere imensă. Pentru că de mic a fost timid și a avut dificultăți de vorbire, a fost educat acasă. A fost unul dintre puținii rebeli ai familiei. La vârsta de 7 ani a declarat că el ar vrea să conducă un muzeu de zoologie. Îi plăcea să colecționeze insecte și fluturi. Printre animalele lui de companie se numărau canguri și păsări exotice. La vârsta de 21 de ani, tatăl l-a forțat să lucreze în banca familiei, N.M. Rothschild & Sons, unde a lucrat 9 ani. Deoarece n-a manifestat niciun interes sau abilitate pentru finanțe, în final, familia i-a permis să se retragă din afacere. Mai mult, i-a finanțat crearea unui muzeu zoologic și i-a cumpărat animale din toate colțurile lumii. La un moment dat, a înhămat 6 zebre la trăsura cu care a mers la Palatul Buckingham, pentru a dovedi că acestea pot fi îmblânzite. În timpul vieții, a primit numeroase diplome și distincții din partea unor universități și instituții științifice prestigioase din întreaga lume.
      Aceste informații se găsesc pe Wikipedia:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Rothschild,_2nd_Baron_Rothschild
      Prin urmare, este vorba de un alt fel de Rothschild, care n-a vrut să stăpânească lumea, ci s-o facă cunoscută în toată splendoarea ei.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *