Legile industriei farmaceutice + VIDEO (RO)

-->

LEGILE INDUSTRIEI FARMACEUTICE

dr. Matthias Rath

Nu este în interesul financiar al cartelurilor farmaceutice să prevină bolile. Menținerea și răspândirea bolilor este condiția de bază pentru creșterea financiară a acestei industrii.


Iată principiile de bază care guvernează „afacerea cu boala” a industriei farmaceutice:

- Industria farmaceutică este o industrie de investiții, condusă de profiturile acționarilor săi. Îmbunătățirea sănătății umane nu este forța conducătoare a acestei industrii.

- Industria farmaceutică de investiții a fost creată în mod artificial și dezvoltată strategic timp de mai mult de un secol de către aceleași grupuri de investiții care controlează industriile chimice și petrochimice de pe întregul glob.

- Marile profituri ale industriei farmaceutice se bazează pe noile medicamente patentate. În esență, aceste patente permit producătorilor de medicamente să-și stabilească în mod arbitrar profiturile pentru produsele lor.

- Piața de desfacere a industriei farmaceutice este corpul uman – dar numai atâta vreme cât acesta găzduiește boala. De aceea, menținerea și răspândirea bolilor este o precondiție pentru prosperarea acestei industrii.

- O strategie cheie pentru a îndeplini acest scop este crearea medicamentelor care doar maschează simptomele, evitând vindecarea sau eliminarea bolilor. Așa se explică de ce cele mai multe medicamente pe bază de rețetă care se comercializează astăzi nu au o eficacitate dovedită și se adresează în special simptomelor.

- Pentru a-și extinde și mai mult piața farmaceutică, companiile de medicamente caută continuu noi aplicații (indicații) pentru utilizarea medicamentelor pe care deja le comercializează. De exemplu, pastila pentru durere a companiei Bayer, aspirina, este acum ingerată de 50 de milioane de cetățeni sănătoși ai SUA, sub iluzia că aceasta ar preveni infarctul miocardic.

- O altă strategie cheie pentru a extinde piețele farmaceutice este provocarea de noi boli cu ajutorul medicamentelor. În timp ce maschează, pe termen scurt, simptomele unei boli, cele mai multe medicamente pe bază de rețetă luate de milioane de pacienți ai zilelor noastre induc o mulțime de boli noi, ca rezultat al efectelor lor adverse pe termen lung. De pildă, se știe că toate medicamentele pentru scăderea colesterolului disponibile la ora actuală pe piață măresc riscul de dezvoltare a unui cancer – dar numai după ce pacientul a luat acel medicament timp de câțiva ani.

- Efectele secundare ale medicamentelor pe bază de prescripție sunt cea de-a patra cauză a mortalității în lumea industrializată, fiind depășită numai de numărul de decese datorate infarcturilor, cancerului și accidentelor vasculare cerebrale (Journal of the American Medical Association, 15 aprilie 1998). Nici acest lucru nu este o surpriză, deoarece patentele medicamentelor sunt emise în primul rând pentru noi molecule sintetice. Corpul trebuie să se detoxifice și să elimine toate aceste molecule sintetice, proces care eșuează adesea și așa se ajunge la o epidemie de efecte secundare adverse și mortale.

- Promovarea și înmulțirea bolilor extind piața industriei farmaceutice de investiții, în timp ce prevenirea și tratarea cauzelor acestora scad profitabilitatea companiilor farmaceutice; de aceea, acestea sunt evitate sau chiar obstrucționate de către industrie.

- Cel mai rău lucru este că eradicarea bolilor este prin natura sa incompatibilă cu industria farmaceutică și diametral opusă intereselor acesteia. Eradicarea bolilor considerate în prezent ca potențiale piețe de desfacere pentru medicamente ar distruge investiții de miliarde de dolari și, în final, ar falimenta întreaga industrie.

- Vitaminele și alte terapii naturale eficiente care optimizează metabolismul celular amenință „afacerea cu boala” a industriei farmaceutice, pentru că se adresează cauzelor celulare ale unora dintre cele mai comune boli de astăzi – iar aceste substanțe naturale nu pot fi patentate.

- În decursul celor peste 100 de ani de existență a industriei farmaceutice, vitaminele și alți nutrienți esențiali cu funcții definite de co-factori ai metabolismului celular au constituit cea mai acerbă competiție și cea mai mare amenințare a succesului pe termen lung al afacerii farmaceutice de investiții. Vitaminele și alte terapii naturale care previn efectiv bolile sunt incompatibile cu însăși natura „afacerii cu boala” a industriei farmaceutice.

Pentru a-și proteja dezvoltarea strategică a afacerii față de amenințarea terapiilor eficiente, naturale și nepatentabile, industria farmaceutică a folosit cele mai lipsite de scrupule metode:
-  Refuzarea informației salvatoare de vieți pentru milioane de oameni. Este inacceptabil ca în zilele noastre atât de puțini oameni să știe că organismul uman nu poate produce vitamina C și lizină, două molecule cheie pentru stabilitatea țesuturilor și prevenirea bolilor.
-  Discreditarea terapiilor naturale. Cel mai obișnuit mod de a o face este prin intermediul campaniilor PR (relații publice) globale, concepute și finanțate de cartelul farmaceutic, care răspândesc minciuni despre așa-zisele efecte secundare ale substanțelor naturale, pe care umanitatea le-a folosit timp de milenii.
Interzicerea prin lege a răspândirii informațiilor despre beneficiile terapiilor naturale. În acest scop, industria farmaceutică a plasat factori de decizie în poziții politice cheie din piețele de desfacere importante și în națiunile aflate pe primele locuri la exportul de medicamente.

- „Afacerea cu boala” a industriei farmaceutice este cea mai mare înșelătorie și cea mai frauduloasă afacere din istoria umanității. „Produsul sănătate” promis de companiile producătoare de medicamente nu este livrat milioanelor de pacienți. În schimb, „produsele” oferite cel mai adesea sunt exact opusul: noi boli și adesea moarte.

- Supraviețuirea industriei farmaceutice depinde de eliminarea prin orice mijloace a terapiilor naturale eficiente. Terapiile naturale au devenit însă tratamentul ales de milioane de oameni, în ciuda opoziției economice, politice și mediatice a celei mai mari industrii de investiții din lume.

Sursahttp://www4ro.dr-rath-foundation.org/topics/pharmaceutical_business/laws_of_the_pharmaceutical_industry.html

Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)

Pentru mai multe informații privind personalitatea și activitatea dr. Rath vă invităm să consultați categoria Dr. Matthias Rath de pe blogul nostru.

Interviu acordat de dr. Matthias Rath
pentru BCN Lighthouse, Barcelona (RO)

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *