Adevăratele cauze ale tensiunii arteriale

-->

ADEVĂRATELE CAUZE ALE TENSIUNII ARTERIALE

Deși hipertensiunea arterială este una dintre cele mai răspândite boli și una dintre cauzele majore de deces din „lumea civilizată”, nici medicina clasică, nici bolnavii nu știu nimic despre cauza acestei boli. Pentru a arăta acest lucru, am copiat mai jos un articol standard despre hipertensiune pentru a-l analiza. Citiți-l cu atenție! La urmă, vă voi arăta că și la această boală cauza este necunoscută și că tratamentul nu numai că dă dependență, dar aduce și daune masive sănătății.

HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ

Ce este important să cunoaștem despre hipertensiunea arterială?
Creșterea tensiunii arteriale, cunoscută sub numele de hipertensiune este un factor de risc pentru boli de inimă, rinichi sau accidente vasculare cerebrale. Aceasta înseamnă că, având tensiune arterială înaltă, aveți un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă sau de rinichi. Acest aspect este foarte important, deoarece bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale sunt printre principalele cauze de deces în lume. Hipertensiunea arterială (HTA) este foarte periculoasă, deoarece adesea nu prezintă niciun simptom alarmant. Din fericire, puteți afla dacă aveți tensiunea crescută controlând valoarea ei regulat. Dacă este mare, puteți lua măsuri pentru a o scădea. La fel de important, dacă tensiunea arterială are valori normale, puteți învăța cum să o împiedicați să crească. Acest articol vă va spune cum să procedați.


Ce se întâmplă când tensiunea arterială este înaltă?
Sângele este transportat de inimă în țesuturi prin vase numite artere, presiunea sângelui reprezentând forța cu care împinge sângele în pereții arterelor. La fiecare bătaie a inimii (60-70 bătăi pe minut în repaus), se pompează sânge în artere. Presiunea arterială este maximă în momentul contracției inimii și pompării sângelui. Aceasta se numește presiune arterială sistolică. Între bătăi, când inima se relaxează, presiunea arterială scade. Aceasta se numește presiune arterială diastolică. Tensiunea este caracterizată de aceste două valori. De regulă, sunt scrise una după alta, de ex. 120/80 mm Hg, prima valoare reprezentând presiunea sistolică, iar a doua, cea diastolică.
Anumite activități fac ca presiunea arterială să crească sau să scadă. De exemplu, dacă alergați după autobuz, presiunea arterială crește. Când dormiți, ea scade. Aceste variații sunt normale. Dar unele persoane au o presiune arterială care stă în majoritatea timpului la valori ridicate. Sângele acestora împinge în pereții arterelor cu o forță mai mare decât în mod normal. În lipsa tratamentului, se poate ajunge la probleme medicale serioase, cum ar fi ateroscleroza (îngroșarea și rigidizarea pereților arterelor). Astfel, se accelerează procesul de depunere de colesterol, ca rugina pe o țeavă, ceea ce, în timp, poate duce la infarct de miocard sau accident vascular cerebral.
Infarctul de miocard (atacul de cord): când arterele ce duc sângele la miocard (mușchiul inimii) se blochează, inima nu mai primește oxigenul necesar. Reducerea fluxului de sânge poate duce la dureri de piept (angină). Când fluxul sanguin este oprit complet se produce infarctul.
Inima mărită. Presiunea arterială crescută obligă inima la un efort suplimentar. În timp, aceasta duce la îngroșarea și la întinderea pereților inimii, până ce aceasta nu mai funcționează normal, instalându-se insuficiența cardiacă. Controlul tensiunii poate preveni acest fenomen.
Suferința rinichilor. Rinichiul funcționează ca un filtru ce curăță organismul de toxine. De-a lungul anilor, presiunea arterială crescută afectează vasele de sânge din rinichi; aceștia filtrează mai puțin lichid, toxinele acumulându-se în sânge. Astfel, rinichii pot ceda, moment în care tratamentul medical (dializa) sau transplantul de organ devin necesare.
Accidentul vascular cerebral. Îngustarea arterelor face ca la creier să ajungă mai puțin sânge. Dacă un cheag de sânge blochează o arteră îngustată, apare un accident vascular trombotic. Tot ca urmare a presiunii arteriale crescute, se poate rupe un vas sanguin, producându-se un accident vascular hemoragic.

Care sunt persoanele cu risc de a dezvolta hipertensiune arterială?
Oricine poate dezvolta hipertensiune arterială, dar unele persoane sunt mai predispuse la această suferință. De pildă, HTA apare mai devreme și se dezvoltă mai sever la populația afro-americană decât la cea albă. La adultul tânăr, bărbații suferă de HTA mai frecvent decât femeile. Pe măsură ce îmbătrânesc, raportul se schimbă. După menopauză, femeile dezvoltă mai frecvent HTA decât bărbații de aceeași vârstă. Pe măsura înaintării în vârstă, numărul bolnavilor de HTA crește rapid la ambele sexe. Factorii ereditari pot fi și ei o cauză: dacă părinții și bunicii suferă de HTA, este foarte probabil ca și dv. să dezvoltați această suferință. Dar, deși este frecventă la adulți, poate apărea și la copii. Chiar dacă toată lumea pare sănătoasă, trebuie ca membrii familiei dv. să se controleze regulat, căci presiunea arterială crescută poate să nu prezinte simptome alarmante.

Ce reprezintă diferitele valori ale tensiunii arteriale?
Tensiunea arterială este expresia a două numere care reprezintă presiunea sistolică și cea diastolică. Valorile sunt notate în milimetri (mm) coloană de mercur (Hg). Prima este presiunea sistolică și apoi cea diastolică. De ex. 120/80 mm Hg, este enunțată verbal ca 120 cu 80 sau 12 cu 8. Dacă presiunea arterială este mai mică de 140 cu 90 mm Hg se consideră normală. Oricum, o tensiune de 120 cu 80 este mai benefică pentru inima dv. Unele studii consideră ca tensiunile arteriale scăzute (de exemplu 105 cu 65 mm Hg) sunt dăunătoare. Cu excepția câtorva rase, acest lucru nu este adevărat. Valorile considerate hipertensiune sunt clasificate pe stadii și sunt cu atât mai periculoase cu cât sunt mai ridicate.

Cauzele care determina apariția hipertensiunii arteriale
La majoritatea persoanelor nu există o cauză determinantă pentru apariția hipertensiunii arteriale. Acest gen de presiune arterială crescută se numește hipertensiune arterială esențială sau primară. Unele persoane suferă de HTA determinată de o serie de cauze cunoscute cum ar fi: tumori de suprarenală, boli cronice de rinichi, exces de pilule contraceptive, sarcină la femei etc. Aceasta este numită hipertensiune arterială secundară și este în general vindecabilă, dacă sunt corectate cauzele determinante.
http://sanatateverde.blogspot.com/2008_12_15_archive.html

ANALIZA ARTICOLULUI

Medicina nu cunoaște cauza hipertensiunii arteriale, ba chiar mai mult, se consideră că NICI NU EXISTĂ O CAUZĂ! „La majoritatea persoanelor nu există o cauză determinantă pentru apariția hipertensiunii arteriale”. Boala este descrisă și clasificată în „hipertensiune arterială esențială sau primară”, dar despre cauzele bolii nu se știe o iotă! Ce medicamente se dau în cazul hipertensiunii arteriale de către medicina clasică? Medicamentul standard, pe care îl primesc aproape 100% din pacienți, este unul care conține o substanță numită betablocher și care inhibă bătăile normale ale mușchiului inimii, reducându-i randamentul natural. Prin această metodă, inima nu mai bate cu amplitudinea necesară organismului, ceea ce duce automat la scăderea presiunii sângelui în artere, ca atunci când un robinet la care se află legat un furtun este închis un pic.

Randamentul inimii redus prin betaclocheri cu 20-40% va duce inevitabil la:
- distrugerea sigură a mușchilor inimii și, ca urmare, la boli cronice de inimă;
- lipsă de putere și energie, oboseală cronică;
- infecții în sânge din cauza lipsei de oxigen și de sânge proaspăt în extremități;
- slăbirea sistemului imunitar;
- slăbirea tuturor organelor (organele sunt alimentate și întărite cu sângele pompat de inimă);
- capacitate cerebrală scăzută.
Alte medicamente date împreună cu betablocherii sunt cele care „subțiază” sângele (adică cele care alterează în mod artificial consistența lui) sau medicamente care dilată arterele.

Întrebarea 1: Dacă, după cunoștințele actuale ale medicinii, hipertensiunea n-are nimic de-a face cu inima, de ce se dau medicamente care reduc puterea inimii? Pentru că prin aceste medicamente se obține cea mai rapidă reducere a hipertensiunii, efect dorit și de pacienți. Dar acestea produc efecte nefaste și ireparabile asupra sănătății, de care, până la urmă, tot fabricanții de medicamente vor profita cel mai mult.


Întrebarea 2: Vindecă betablocherii hipertensiunea arterială? Bineînțeles că nu, pentru că inima are de a face cu tensiunea arterială la fel de mult ca și un robinet cu un furtun înfundat, conectat la el. Prin închiderea robinetului nu se curăță furtunul, chiar dacă presiunea din el scade.

Întrebarea 3: Dacă betablocherii nu vindecă nimic, de ce se dau totuși la hipertensiune arterială? Tocmai pentru că nu vindecă! Dacă medicamentele ar vindeca ceva, cine le-ar mai cumpăra decenii întregi? Scopul industriei farmaceutice este profitul. Cu vindecarea nu se fac bani.

Întrebarea 4: De ce doctorii nu caută o alternativă mai bună? Pentru că industria farmaceutică nu produce alte medicamente contra acestei afecțiuni și, ca urmare, doctorii nu au din ce să aleagă. Betablocherii funcționează rapid (deși slăbesc întregul organism și distrug inima) și acest lucru le este mai mult decât suficient celor mai mulți „doctori”. Un doctor adevărat, însă, va căuta cauza bolii și va încerca s-o înlăture, dar un astfel de doctor este mai rar decât cele 6 cifre de la loto.

Întrebarea 5: Care este, de fapt, cauza adevărată a hipertensiunii arteriale? Dacă privim sistemul cardiovascular, îl putem compara cu o pompă de apă care ține apa în circulație într-un lac artificial. Acest sistem este format dintr-o pompă (inima), un furtun (vase sanguine) și un filtru (rinichii). Pompa este aleasă de așa natură, încât să garanteze circulația ideală a apei. Dacă la un moment dat presiunea din furtun crește, există doar două cauze posibile: inundarea furtunului sau înfundarea filtrului. Reducând randamentul pompei de apă, scade tensiunea în furtun, dar acest lucru nu duce la repararea problemei. Un instalator va face în acest caz ce trebuie: el va curăța filtrul înfundat. În cazul organismului uman, cauza hipertensiunii arteriale sunt rinichii. Aceștia filtrează permanent sângele, iar atunci când randamentul lor scade, crește automat tensiunea arterială, căci inima nu-și schimbă randamentul în funcție de cel al rinichilor.
De ce scade randamentul rinichilor? Rinichii omului sunt organele cel mai direct legate de emoții și sunt afectați puternic de supărări și de alte emoții negative, îndeosebi de cele de durată (tristele, depresie, decepții sentimentale, pierderea cuiva drag, singurătate). Cei mai mulți oameni fac hipertensiune arterială după un deces sau o supărare care ține mai mult timp. În acest caz, rinichii nu mai lucrează cum trebuie (se strâng de la tristețe) și, reducându-și capacitatea de filtrare, tensiunea din artere crește automat.
Și conflictele și enervările zilnice ale oamenilor care nu sunt triști sau depresivi duc la hipertensiune arterială, dar acest lucru este cauzat nu atât de randamentul slăbit al rinichilor, cât de ficat, care are o funcție compensatoare la volumul de sânge aflat în circulație în corp. Enervarea afectează ficatul direct. Deci cauzele hipertensiunii sunt conflictele, certurile, care duc la tensiune emoțională și implicit la tensiune sanguină. Ca urmare, voia bună și echilibrul emoțional sunt factorii care vindecă cel mai ușor hipertensiunea arterială. Pentru că pacienții nu știu acest lucru, de îndată ce au aflat că suferă de această afecțiune, ei vor lua medicamentele prescrise de medic ani de zile – chiar dacă necesitatea lor dispare – fiind convinșii că boala este nevindecabilă și că trebuie să ia aceste medicamente o viață întreagă.
Așadar, un alt factor important în hipertensiune este ficatul. Acesta acționează ca un rezervor care menține cantitatea de sânge din organism la nivelul necesar – asemănător rezervoarelor de dilatare de la instalațiile de încălzire. Oricine a văzut un ficat de animal știe că acesta este ca un burete ce conține mult sânge. La mișcare, mușchii trebuie alimentați cu sânge și acesta este eliberat de ficat, care îl adună în timpul repausului. Și la enervare sau emoții puternice ficatul eliberează acest sânge, care se duce în zonele necesare, mai ales la cap, unde se creează o congestie. La un om cu ficatul sănătos, sângele se retrage repede înapoi în ficat după efort sau enervare, pe când la unul cu ficatul afectat acest lucru nu se mai petrece rapid.
Din cauza afecțiunilor ficatului sau ale rinichilor, pe care le are aproape orice om din ziua de azi (alimentație nesănătoasă, lipsă de mișcare, toxine acumulate, calculi renali și biliari) ficatul nu mai poate îndeplini aceasta funcție în mod ideal, iar compensarea cantității de sânge din artere nu mai poate fi făcută în timp util, ducând la valori mărite de tensiune. Un ficat bolnav și enervările duc deci la valori mai mari ale tensiunii arteriale decât în cazul unui ficat sănătos. Acest lucru este binecunoscut: bolnavii depresivi și mânioși fac tensiune mai mare decât cei care sunt numai depresivi. Deși cauza primară a hipertensiunii este sistemul renal, ficatul are o influență destul de mare asupra valorilor ei.
Al treilea factor în hipertensiunea arterială, care este însă minor, este pierderea elasticității arterelor. Arterele elastice sunt capabile să compenseze, prin umflare, o parte din tensiunea mărită apărută, în timp ce arterele rigide, cu elasticitatea alterată, vor păstra presiunea arterială la valoarea cauzată de emoție sau enervare, factorii zilnici care duc la variația tensiunii arteriale, așa cum știe orice hipertensiv din proprie experiență.

Întrebarea 6: De ce doctorul meu nu știe toate lucrurile astea? Doctorii au fost învățați la facultate – în mod evident, greșit – că hipertensiunea „nu are cauze” și că se tratează cu betablocheri. Majoritatea doctorilor au rămas la acest stadiu, la care a rămas și „știința” oferită de industria farmaceutică de mai multe decenii. În ultimii 30 de ani nu s-a făcut un singur pas înainte în vindecarea hipertensiunii, căci cine are nevoie, când se câștigă atâția bani cu betablocherii și cu alte medicamente similare? Timp de cercetare proprie și mai ales de gândire doctorii din ziua de azi nu au, și ei, ca și cei mai mulți „oameni de știință”, se mulțumesc cu ceea ce știu deja.

Cum se poate vindeca cu adevărat hipertensiunea? Există un singur mod real și eficient: trebuie vindecată sau eliminată depresia, supărarea sau tristețea pacientului! Acest lucru se poate face cu ajutorul homeopatiei sau prin schimbarea modului de viață. Cei mai mulți oameni fac hipertensiune la scurt timp după decesul partenerului sau al unui membru din familie. O soluție ar fi găsirea unui nou partener, a unui nou punct de sprijin în viață. Astfel de pierderi nu pot fi înlocuite, dar există metode de a face față mai ușor problemelor sufletești. Oamenii rămași singuri trebuie să-și găsească pe cineva. Singurătatea și tristețea duc la hipertensiune. Cei care se enervează ușor trebuie să înlăture sursele de conflict.

În cazul hipertensiunii, rinichii și ficatul trebuie tratați cu remedii naturiste, iar cauzele psihice care duc la dereglarea acestor organe cu remedii naturale. Tratamentul cu betablocheri și subțietori de sânge aduce daune întregului organism și nu vizează cauza adevărată a bolii, făcându-i pe bolnavi dependenți de aceste medicamente pentru decenii întregi. În plus, doctorii dau la hipertensiune un medicament pentru inimă, când de fapt cauza bolii nu este cunoscută și în niciun caz atribuită inimii! Acest tratament este o prostie la fel de mare ca aceea a unui instalator care ar reduce randamentul pompei în loc să desfunde filtrul. Dacă un instalator ar face așa ceva, ar fi concediat imediat. Doctorii fac acest lucru de decenii...

Mulți bolnavi care au reușit să depășească stadiul depresiv nu mai au hipertensiune și deci nu mai au nevoie de medicamente, dar le iau în continuare, din obișnuință sau pentru că doctorii lor nu le spun nimic. Frica de „a nu se întâmpla ceva” este menținută și inoculată de sistemul medical și acești betablocheri se prescriu în continuare, deși necesitatea lor a dispărut. Mult mai eficiente în vindecarea hipertensiunii ar fi drenoarele renale și hepatice (care înlătură depunerile), împreună cu remedii naturale contra depresiei sau a irascibilității.


Pe aceeași temă citiți și articolul:
-->

Comentarii

  1. Foarte bun articol ,mai ales partea cu analiza articolului si cu lucrurile spuse pe "nume ")) !

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo faceti o treaba foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumim comentatorilor de mai sus pentru aprecieri. Ne-am bucura dacă acest articol ar cădea și sub ochii bolnavilor de hipertensiune. I-ar putea scuti de suferință, riscuri și cheltuieli inutile. Le-ar deschide ochii și le-ar reda calitatea vieții.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant articol si foarte explicit ! Dupa mine, principali factori cauzatori ai hipertensiunii arteriale sunt stresul, alimentatia haotica si lipsa de miscare. Pe primul loc este stresul...ar trebui sa fim mai indiferenti si "sa nu mai punem totul la inima" la problemele vietii, dar este greu...

    RăspundețiȘtergere
  5. Articolul este foarte bun . Dar cu intreprinderile farmaceutece nu se poate pune nimeni. Asa ca jocul este pierdut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jocul nu este deloc pierdut. Dimpotrivă, dacă ești informat, și mai ales dacă înțelegi că te poți vindeca singur, companiile farmaceutice și medicii sunt cei care pierd jocul.

      Ștergere
  6. Minunat. Multumim. Dar... ce ne puteti spune despre pacientii cu hipertensiune secundara?

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim din inima pentru acest articol!Si eu am hipertensiune si nu eram inca hotarata sa renunt la medicamente.M-ati convins!Trec pe ceaiuri de paducel,talpa gastii,vasc +tincturi din aceleasi plante.Hrana vegetariana ,iarasi e de mare importanta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesant. Felicitări si mulțumiri!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Codex Alimentarius în România
    21.06.2013 - 1 Comments
    --> CODEX ALIMENTARIUS ÎN ROMÂNIA Din 31 decembrie 2009, Guvernul României a început, alături de alte 165 de state, reprezentând aproape 85% din populaţia planetei, implementarea Codex…
  • Semne că ai îmbătrânit + slideshow
    10.08.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SEMNE CĂ AI ÎMBĂTRÂNIT Recent, cercetătorii britanici (care alții?) au inițiat un studiu, bazat pe un chestionar amplu, la care au…
  • Adevărul despre iaurturile probiotice
    10.11.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ADEVĂRUL DESPRE IAURTURILE PROBIOTICE   Gigantul producător de iaurturi Danone nu va mai promova, în reclamele sale din SUA,…
  • Croissante cu Nutella
    26.05.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Croissantele sunt foarte pufoase, moi și foarte dulci. Dacă preparați croissante pentru prima dată vi se va părea un pic cam greu, dar vă…
  • 21 de lucruri pe care omenirea ar fi trebuit să le inventeze mult mai devreme + FOTO
    21.12.2021 - 0 Comments
    În prezent, auzim în mod constant despre noi invenții. Dar înainte, visam la aceste creații futuriste doar după ce citeam cărți SF. Probabil că v-ați gândit cât de tare ar fi să aveți buzunare în…
  • Topul miturilor despre alimentele sănătoase, în sfârșit demontate
    17.01.2022 - 0 Comments
    Se pare că la fiecare două săptămâni apare o nouă tendință în materie de alimente sănătoase despre care ni se spune că ar trebui să o încercăm. Dar se pare că multe dintre aceste tendințe nu sunt…
  • Medicina călugăriței Hildegard von Bingen
    13.04.2012 - 2 Comments
    --> MEDICINA LUI DUMNEZEU  DATĂ CĂLUGĂRIȚEI HILDEGARD VON BINGEN După o dispariţie de 800 de ani, au fost descoperite cunoştinţele detaliate ale călugăriței germane Hildegard…
  • 40+ Ilustrații oneste despre cum sunt cu adevărat căsătoria și viața de familie + FOTO
    12.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Yehuda Devir este un popular ilustrator și desenator de benzi desenate din Israel, cunoscut pentru desenarea tuturor lucrurilor fantastice…
  • Condimentele și mirodeniile
    21.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CONDIMENTELE ŞI MIRODENIILE - BENEFICIILE LOR PENTRU SĂNĂTATE - Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da…
  • 10 alternative ieftine ale unor produse scumpe
    15.10.2021 - 0 Comments
    10 produse scumpe de pe urma cărora puteți economisi bani, deoarece nu diferă cu nimic de alternativele lor mai ieftineCând vine timpul să facem alegeri la supermarket, este posibil ca unele persoane…
  • Codex Alimentarius - siguranță alimentară sau complot mondial? + documentare (RO)
    17.09.2012 - 0 Comments
    --> CODEX ALIMENTARIUS - SIGURANȚĂ ALIMENTARĂ SAU COMPLOT MONDIAL? - Denumirea „Codex Alimentarius” provine din limba latină şi se traduce prin legea sau codul produselor alimentare.…
  • Un Rubens la Gherla
    23.09.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "9627982567"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; UN RUBENS LA GHERLA Peter Paul Rubens…
  • Cătina - polivitamina naturii
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CĂTINA – polivitamina naturii Cătina albă (Hippophea rhamnoides) este un arbust întâlnit la noi în ţară în zonele subcarpatice din Moldova şi Muntenia, pe văile…
  • 23 August 1944 - Un eveniment controversat
    23.08.2014 - 0 Comments
    --> 23 AUGUST 1944 – UN EVENIMENT CONTROVERSAT – General maior (r) dr. Mihail E. Ionescu în „Revista de istorie militară” nr. 113-114/2009 Unul dintre punctele culminante ale celui…
  • Ce tipuri de oase pot consuma câinii?
    05.12.2021 - 0 Comments
    Este un pic mai complicat decât credeai.Câinii și oasele merg împreună ca untul cu dulceața, nu? Eh, într-un fel. Există unele oase pe care câinii le pot mânca (sau, tehnic vorbind, mesteca) și…
  • Secretul apei de piramidă + eBooks
    04.02.2014 - 3 Comments
    --> SECRETUL APEI DE PIRAMIDĂ Mircea-Mugurel Șerban Scurtimea vieţii, opacitatea simţurilor, amorţeala indiferenţei şi ocupaţiile neprofitabile ne lasă să ştim foarte puţine…
  • Aluminiul - criminalul tăcut din viața noastră
    02.07.2014 - 0 Comments
    --> ALUMINIUL – CRIMINALUL TĂCUT DIN VIAŢA NOASTRĂ – Prezent în alimente, aer şi apă, aluminiul este un element chimic neurotoxic, responsabil de apariţia multor boli. Prima măsură:…
  • Daniel Ridgway Knight - Pictorul femeilor și al florilor + slideshow
    01.03.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DANIEL RIDGWAY KNIGHT PICTORUL FEMEILOR ȘI AL FLORILOR Daniel Ridgway Knight s-a născut pe 15 martie 1839 în Chambersburg,…
  • 24 de fapte despre Titanic de care probabil nu știai + VIDEO
    07.03.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Cel mai bogat pasager de la bordul Titanicului era John Jacob Astor IV. Averea lui netă era în jur de 85 milioane de dolari (sau…
  • Puterea ascunsă a zâmbetului + VIDEO (RO)
    23.01.2013 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PUTEREA ASCUNSĂ A ZÂMBETULUI „Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar…
  • Rețete culinare - Salată cu porumb dulce
    09.04.2012 - 0 Comments
    --> SALATĂ CU PORUMB DULCE Ingrediente   - 1 conservă mică de porumb (sau 200 g boabe congelate) - ciuperci - 200 g (din conservă sau înăbușite, cu sare) - cașcaval ras -…
  • Codex Alimentarius - o istorie mai puțin cunoscută + documentare (RO)
    19.09.2012 - 4 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Țigani = Romi?
    03.05.2012 - 2 Comments
    --> ŢIGANI = ROMI? În ultimul timp, temele principale ale ştirilor au fost legate de reacţia ostilă împotriva cetăţenilor români din Italia şi, mai nou, şi din alte ţări europene.…
  • Pericolul din ambalajele alimentelor
    05.04.2012 - 0 Comments
    --> PERICOLUL DIN AMBALAJELE ALIMENTELOR Ne fac viața mai ușoară, dar ne pot îmbolnăvi la fel de ușor! Ambalajele care protejează mâncarea și băuturile ne pot face mult rău, dacă nu…
  • Miceal Ledwith - Din secretele Vaticanului + documentar (RO)
    19.05.2013 - 1 Comments
    --> DIN SECRETELE VATICANULUI Fragment de interviu cu Miceal Ledwith, profesor de teologie, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea Cristian Mureşan: Bine ai revenit la…
  • 15 automobile incredibil de scumpe ale celebrităților + FOTO
    28.11.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pentru cetățeanul de rând, prețul acestor mașini este mai mult decât suficient pentru a-și achita creditul ipotecar, creditul ipotecar al…
  • Dr. Călin Mărginean - Antioxidanții - armata organismului + VIDEO
    21.10.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ANTIOXIDANŢII – ARMATA ORGANISMULUI dr. Călin Mărginean Război chimic (ne)declarat împotriva sănătății noastre - radicalii…
  • Dr. Călin Mărginean - Dieta ideală (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> DIETA IDEALĂ „Şi Dumnezeu a zis: Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă. Aceasta să…
  • Hoitarii - ultimul articol al lui Fănuș Neagu + VIDEO
    23.06.2012 - 1 Comments
    --> ULTIMUL ARTICOL AL LUI FĂNUȘ NEAGU Fănuș Neagu s-a născut la 5 aprilie 1932, în comuna Grădiștea de Sus, județul Brăila și a murit pe 24 mai 2011. A fost un povestitor,…
  • Vampirismul energetic
    11.04.2012 - 1 Comments
    --> VAMPIRISMUL ENERGETIC Atât noi, cât şi ceilalţi putem întreţine sau lua rolul de „vampiri”. Vampirismul este o „boală” care produce leziuni într-unul din corpurile energetice –…
  • Andiva - o cicoare aristocrată
    19.03.2012 - 0 Comments
    --> ANDIVA – O CICOARE ARISTOCRATĂ Legume albe şi delicate, andivele sunt renumite atât pentru aroma lor deosebită, cât şi pentru valoarea nutritivă ridicată. Andivele sunt specii de…
  • Semnele deficienței de fier
    23.02.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SEMNELE DEFICIENȚEI DE FIER Deficiența de fier este o problemă de sănătate extrem de răspândită, care afectează milioane de oameni.…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *