Regina Elisabeta a II-a - detalii mai puțin cunoscute + slideshow



REGINA ELISABETA A II-A

– DETALII MAI PUȚIN CUNOSCUTE –

Elisabeta a II-a (n. 21 aprilie 1926) este regină a 16 state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth, și anume: Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vincent și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis. Este al doilea monarh în viață după numărul de ani de domnie, domnind din 6 februarie 1952. Primul monarh în viață după numărul de ani de domnie este regele Thailandei, Bhumibol Adulyadei, care este rege din 9 iunie 1946. În istoria Marii Britanii, domnia sa este a doua ca lungime; numai regina Victoria a avut o domnie mai lungă. Jubileele de Argint, de Aur și de Diamant ale Reginei Elisabeta a II-a s-au celebrat în 1977, 2002 și 2012.


Numele şi titlurile sale complete sunt Elizabeth Alexandra Mary Windsor, regină a Regatului Unit, regină a 16 state suverane independente din Commonwealth, şefa Commonwealth-ului naţiunilor (54 de state), lord mare amiral al Amiralității britanice, guvernator suprem al Bisericii Angliei, comandant suprem al armatei, apărătoarea credinţei, sursă a onorurilor, ducesă de Normandia și ducesă de Lancaster. Pentru maori – băştinaşii din Noua Zeelandă – ea este Kotuku, o pasăre rară sfântă, iar pentru populaţia din Papua Noua-Guinee este Mrs. Kiwin sau „Mama marii familii”. Pentru soţul ei, este Lilibet sau „cârnăciorul meu”.
Regele Mihai este strănepotul reginei Victoria şi vărul de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a.

Conform listei celor mai bogați oameni din lume, întocmită de Sunday Times în aprilie 2012, Regina Elisabeta a II-a are o avere personală de 500 de milioane de dolari. Aceasta include castele, ferme, teritoriile marine din Marea Britanie și Scoția, opere de artă și bijuterii, precum și una dintre cele mai mari colecții de timbre, alcătuită de bunicul său. Nu intră în averea sa personală bunurile aparținând Coroanei, cum ar fi Palatul Buckingham (estimat la 5 miliarde de dolari) și alte castele și bunuri imobiliare, colecția regală de artă sau lebedele de pe malurile Tamisei. Aceste păsări au fost declarate proprietatea Coroanei încă din secolul al XII-lea, când carnea de lebădă era considerată o delicatesă. Astăzi însă lebedele nu mai sunt mâncate. Mai trebuie menționat că Regina primește anual subvenții guvernamentale în valoare de cca 13 milioane de dolari. Deoarece cea mai mare parte a averii sale este legată de poziția pe care o ocupă și nu de persoana sa, regina nu poate vinde niciunul dintre bunurile regale.

O evaluare precisă a averii Elisabetei este dificilă, pentru că secretomania funcţionează perfect când e vorba de propriile posesiuni, așa că englezii se întreabă: regina este multimilionară sau multimiliardară? Un lucru este însă cert: regina de 88 de ani are reputația unei femei econoame.

Cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elisabeta, ziarul Le Figaro a consacrat acestui eveniment un articol în care Stéphane Bern, expertul francez în monarhia engleză, a dezvăluit câteva dintre micile secrete ale reginei Angliei:

- De ce poartă haine în culori atât de vii? Pentru că regina trebuie remarcată imediat, chiar și de la mare distanță. Când apare în public, trebuie să fie impecabilă. Hainele nu trebuie să o jeneze, iar fustele sunt croite în așa fel, încât să nu se ridice deasupra genunchiului când stă pe scaun sau când bate vântul. Fiecare rochie are un nume şi este catalogată după locul unde a fost purtată şi cine era prezent, pentru a nu purta aceeași ținută dacă se va întâlni încă o dată cu acea persoană. În ceea ce privește bijuteriile, regina preferă un şirag de perle şi o broşă, chiar dacă deţine accesorii mult mai preţioase.

- Ce face cu hainele pe care nu le mai poartă? Cu excepţia lenjeriei intime, toate sunt păstrate în dulapurile din Palatul Buckingham. Creatorii de modă care îi concep ţinutele inimitabile sunt scoţianul Stewart Parvin şi Angela Kelly, care se pricepe foarte bine la modificarea hainelor mai vechi, pentru ca ele să capete un aer mai modern, deoarece regina este foarte cumpătată şi criza o obligă la astfel de decizii.

- Potrivit apropiaţilor, regina are în geantă o pereche de mănuşi de schimb, un ruj Elizabeth Arden, o pudrieră, o batistă şi uneori câţiva biscuiţi pentru câini. Niciodată bani, exceptând o bancnotă de 5 lire pentru slujba de duminică.

- Cel mai apropiat colaborator al reginei este secretarul ei particular, care face legătura cu guvernul, îi pregăteşte discursurile şi îi face programul zilnic de lucru şi al vizitelor. Mai are şi şase doamne de onoare, şefa acestora fiind Fortune FitzRoy.

- Monarhia îi costă pe britanici 62 de cenți pe an, pe cap de locuitor.

- Regina are o avere estimată la cca 290 de milioane de lire sterline (locul 245 în Regatul Unit). Ea primeşte de la stat, pentru a face faţă cheltuielilor de funcţionare, 7,9 milioane de lire [n.n.: această sumă a fost suprimată în 2013].

- Colecţia regală de opere de artă cuprinde peste 7.000 de tablouri, 40.000 de acuarele şi desene şi aproape 150.000 de gravuri, precum şi alte obiecte de artă.

- Mâncărurile sale preferate, pregătite de bucătarul şef Mark Flanagan, sunt limbă de mare Douvres la grătar, salată de pui, friptură de vită, spată de miel și budincă Yorkshire, garniturile fiind din legume.

- Elisabeta a II-a s-a născut la 21 aprilie 1926, dar ziua ei de naştere este sărbătorită oficial în a doua sâmbătă a lunii iunie [n.n.: anul acesta, pe 14 iunie], pentru că atunci probabilitatea de vreme frumoasă în emisfera nordică este mai mare, iar ceremoniile se pot desfășura în aer liber. Cu această ocazie, se trag 21 de salve de tun şi regina primeşte un buchet de narcise galbene.

- Printre cadourile primite de regină se numără şi animale exotice, pe care ea le-a oferit grădinii zoologice din Londra: leneşi din Brazilia, doi castori din Canada, două broaşte ţestoase gigant din Insulele Seychelles şi un elefant din Camerun.

- Cum îşi petrece regina serile? Îi place să se uite la televizor. În vacanţă, îi place să construiască puzzle-uri gigant, să dezlege cuvinte încrucişate şi şarade.

- Când pleacă în diverse călătorii, îşi ia la ea ceaiul Fortnum & Mason, apa Malvern, perna cu fulgi de gâscă, bomboanele Barley şi biscuiţii specific englezeşti Shortbread.

- Cocktailul preferat al reginei este jumătate gin, jumătate Dubbonet, cu două cuburi de gheaţă şi o felie de lămâie.

- Printre principalele privilegii regale, trebuie menţionat că ea deţine toţi sturionii, balenele şi delfinii din apele teritoriale ale Angliei. Din anul 1324, aceştia au chiar statutul de peşti regali.

- Regina are două reşedinţe oficiale la Londra – Palatul Buckingham şi castelul Windsor – precum şi Palatul Holyrood din Edinburgh, dar oficial, Curtea este la Palatul St. James. Mai are două castele personale – Sandringham, în Norfolk (unde se duce de la Crăciun până în februarie), şi Balmoral, din Aberdeenshire (Scoţia), unde merge vara.

- În 1976 a trimis primul e-mail (pe site-ul armatei britanice) în 1997 şi-a lansat propriul site (www.royal.gov.uk), este pe YouTube din 2007, pe Twitter din 2009 şi pe Facebook din 2010.

- Care sunt dimensiunile reginei? Înălţimea 1,62 m, 91 cm la bust şi 95 cm la şolduri.

- Înainte de culcare, îşi consemnează activitatea de peste zi, gesturile şi gândurile secrete într-un jurnal intim, pe care nimeni nu are voie să-l citească.

- O mică manie de-a sa: pune să-i fie călcate ziarele de dimineaţă, pentru a nu se păta cu cerneala tipografică.

- Parfumurile preferate sunt de la firma Floris of London, dar nu vrea să se ştie care dintre ele. Îşi îngrijeşte pielea cu produse Clarins pentru hidratare şi demachiere şi mai foloseşte şi o cremă antirid.

- Are la dispoziţie opt limuzine: trei Rolls-Royce, două Bentley şi trei Daimler. Rolls-urile şi Bentley-urile nu au plăcuţe de înmatriculare.

- În sipetul cu bijuterii are nu mai puţin de zece tiare şi diademe, dar ea o adoră pe cea pe care a primit-o de la bunica ei, regina Mary, când s-a căsătorit în 1947 – „Diadema fetelor din Marea Britanie şi Irlanda”, din diamante.

- Când regina este nervoasă, îşi răsuceşte verigheta şi uneori spune „Nu mă amuză”.

- Poetul laureat al reginei este din 2009 Carol Ann Duffy, prima femeie căreia i-a revenit această distincție după ce, timp de patru secole, ea a fost acordată numai bărbaților. Aceasta are un salariu de 200 de lire pe an, plus un butoiaș de sherry.

- Regina Elisabeta a II-a nu va abdica niciodată în favoarea fiului ei Charles, sau a nepotului William, lucru consfinţit de arhiepiscopul de Canterbury în 1953. Ea consideră că e un apostolat pe viaţă şi doreşte să moară ca regină pe tron.

Surse: aici, aici și aici

PARLAMENTUL CANADEI

Canada este o monarhie constituțională și o țară a Commonwealth-ului care o recunoaște în mod formal pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ca Regină a Canadei. Funcțiile de zi cu zi ale acesteia sunt îndeplinite de către un Guvernator General la nivel federal și de câte un Locotenent Guvernator la nivelul fiecărei provincii. Dar chiar dacă Guvernatorul General a preluat multe dintre funcțiile șefului statului, monarhul rămâne, din punct de vedere constituțional, șeful statului canadian. Astfel, funcțiile oficiale ale guvernului și chemările la urne sunt exercitate, iar legile promulgate în numele Suveranului. Regina Elisabeta a II-a este suveranul Canadei din 6 februarie 1952.



Comentarii

  1. Daca suntem la lucruri nestiute despre regina Commonwelthului, pe langa cele asazis frumoase care sunt de imagine si propaganda sunt multe altele . Fara a fi rauvoitor suntem in perioada cand adevarul trebuie sa se spuna cat ar fi de dur si sa indreptam sau sa inlaturam raul care exista in lume, asta pentru a putea recrea o civilizatie profund pozitiva pe baze spirituale si energie divina. Deci, adevarul este ca regina are o parte ascunsa. Pe langa faptul ca numele de Windsor l-a schimbat dupa al Doilea Razboi Mondial ( se numea Bauer, de origine germanica) pentru ca a sustinut si incurajat ascensiunea lui Hitler la putere, este implicata intr-o retea internationala de trafic de droguri, prostitutie si trafic de copii. Participa impreuna cu elita Bilderberg la ritualuri satanice cu ucidere ritualica de copii. Acum este urmarita penal de un tribunal din Bruxelles, cu implicare totala a pastorului Kevin Annett care aduce in instanta numerosi martori care sustin aceste adevaruri. Pe langa ea sunt implicati inalti ierarhi de la Vatican, politicieni si judecatori de top precum si membri ierarhiei regale din Europa. Info aici : http://burebista2012.blogspot.ro/2014/02/regina-elisabeta-ii-poate-fi-arestata.html
    In curand se va transmite in direct arestarea lor....sper ca pana la sfarsitul acestui an
    Doamne ajuta aceasta planeta !!
    Numai bine si Drum drept spre Lumina !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-au placut comentariile de mai sus..."bunicuta" charismatica este de fapt un terorist feroce. Putina luciditate n-ar strica. Iar Charles in mod sigur seamana cu o reptila, am vazut si eu documentarul.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *