Cei mai bogați oameni din lume + cele mai scumpe mașini din lume + VIDEO

-->

CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN LUME

Oxfam este o confederație de 17 organizații active în 94 de țări, care încearcă să găsească soluții la sărăcia și nedreptatea prezente în toată lumea. Conform unui studiu realizat de acest organism în 2013, averea primilor 85 cei mai bogaţi din lume este egală cu cea deținută de jumătate din populaţia globului – 3,5 miliarde de oameni. Aceştia deţin în jur de 1 trilion de lire sterline, adică 1,21 trilioane de euro (1 trilion = 1.000 de miliarde).

Anul trecut, încă 210 oameni au devenit miliardari în dolari, numărul total al acestora ajungând la 1.426. Miliardarii au o avere combinată de 5,4 trilioane de dolari (3,98 trilioane de euro), iar 1% populaţia globului controlează 110 trilioane de dolari (81,24 trilioane de euro), ceea ce reprezintă 46% din averea mondială.E uimitor cum în secolul XXI, jumătate din populaţia globului poate să deţină la fel de mult ca o mică elită, care ar încăpea într-un autobuz supraetajat”, spune Winnie Byanyima, din partea Oxfam.

Conform topului Forbes, întocmit tot în 2013, 9 dintre primii 10 cei mai bogați oameni din lume sunt bărbaţi, iar în afară de Bill Gates (58 de ani) toţi miliardarii din top 10 au peste 60 de ani. Iată-i pe cei care ocupă primele 5 poziții:

Carlos Slim Helu are o avere de 53,9 miliarde de euro. Mexicanul deţine Telmex, cea mai mare reţea de telefonie fixă din Mexic, care oferă servicii de telecomunicaţii şi în Argentina, Columbia, Brazilia, Ecuador şi alte ţări din America Latină, dar şi compania America Movil, al cincilea operator de telefonie mobilă din lume, cu 246 de milioane de abonaţi în 18 ţări.

Bill Gates ocupă a doua poziţie în topul Forbes, cu o avere de 49,4 miliarde euro. Bloomberg (agenție de știri americană) anunţă însă că averea lui Gates a crescut cu aproape 12 miliarde de euro până la sfârşitul lui 2013, ajungând la 57,7 miliarde de euro şi îi oferă americanului prima poziţie în clasament. Bill Gates este fondatorul companiei Microsoft, care dezvoltă, produce şi comercializează softuri pentru calculator, electronice şi calculatoare personale.

Amancio Ortega Gaona, un spaniol cu o avere estimată de Forbes la 42,09 miliarde de euro, ocupă poziția a treia în topul Forbes. Ortega este fondatorul Inditex, o companie producătoare de haine, care comercializează mărcile Zara, Bershka, Pull and Bear, Stradivarius sau Massimo Dutti şi este cel mai bogat european.

Warren Buffett ocupă locul al patrulea, cu o avere estimată de Forbes la 39,4 miliarde de euro, şi de Bloomberg la 43,45 miliarde de euro. Buffett este unul dintre cei mai importanţi investitori ai secolului trecut. Americanul este preşedintele Berkshire Hathaway, o companie care deţine numeroase subsidiare în domenii precum asigurări, transporturi, construcţii sau mobilă şi care are acţiuni la American Express, The Coca-Cola Company sau IBM.

Larry Ellison se află pe poziţia a cincea în topul Forbes. Este fondatorul companiei Oracle, care dezvoltă componente de calculator şi softuri, în special destinate firmelor şi nu utilizatorilor individuali. Oracle este a doua companie de software din lume, iar averea lui Ellison este estimată de Forbes la 31,7 miliarde de euro.

Dar oricare ar fi la ora actuală cea mai bogată persoană în viaţă, aceasta nici nu se apropie de primele poziţii ale topului celor mai bogaţi oameni din istorie. Averea familiei Rothschild, de exemplu, ajustată la inflaţie, este estimată a valora în prezent undeva între 350 de miliarde şi 1 trilion de dolari americani, iar John D. Rockefeller, prima persoană care a depăşit suma de un miliard de dolari, a avut o avere estimată între 392 şi 663 de miliarde de dolari, dacă se ţine cont de rata inflaţiei între anul 1937, la moartea sa, şi anul 2013. Andrew Carnegie deţinea la un moment dat o avere estimată la 0,6% din PIB-ul Statelor Unite, adică 297,8 miliarde de dolari la valoarea de astăzi, iar Cornelius Vanderbilt, Henry Ford sau ţarul Nicolae al II-lea ar fi depăşit uşor 150 de miliarde de dolari în prezent.

CELE MAI SCUMPE MAȘINI DIN LUME

Probabil că numai unul dintre miliardarii listați mai sus îşi poate permite să-şi achiziţioneze unul dintre automobilele de mai jos:

Lamborghini Veneno Roadster
Ţara de origine: Italia 
Motor: 750 CP, 6,5 litri, 12 cilindri 
0-100 km/h: 2,9 secunde
Preţ de pornire: 4,5 milioane dolari
Lamborghini intenţionează să construiască doar 9 exemplare Lamborghini Veneno Roadster. Viteza maximă atinsă de acest bolid este 355 km/h.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse
Ţara de origine: Franţa 
Motor: 1.200 CP, 8 litri, 16 cilindri 
0-100 km/h: 2,6 secunde
Preţ de pornire: 2,5 milioane dolari
Cei de la Bugatti spun că acesta este cel mai scump automobil de stradă din lume, după ce a fost înregistrat cu viteza de 411 km/h în aprilie 2013. Compania a vândut 400 de modele Veyron de la începerea producţiei, în 2005.

Koenigsegg Agera S
Ţara de origine: Suedia 
Motor: 1.030 CP, twin-turbo, 5,0 litri,  V8 0-100 km/h: 2,9 secunde
Preţ de pornire: 1.520.000 dolari
Koenigsegg a livrat primul model Agera S în SUA în luna decembrie a anului 2013.

Hennessey Venom GT
Ţara de origine: Marea Britanie 
Motor: 1.244 CP, 7,0 litri, twin-turbo V8 
0-100 km/h: 2,7 secunde
Preț de pornire: 1,2 milioane dolari
Hennessey Venom GT a intrat în Cartea Recordurilor după ce a atins 300 km/h în doar 13,63 secunde. Compania a vândut 11 exemplare din 29, câte vor fi produse.

Porsche 918 Spyder
Ţara de origine: Germania 
Motor: 887 CP, 4,6 litri V8 
0-100 km/h: 2,5 secunde
Preţ de pornire: 845.000 dolari

Surse: aici și aici

Cea mai tare reclamă BMW



Cum se fabrică un BMW


Cum se fabrică un BMW de frumoasaverde

Comentarii

  1. Lol..ce top ieftin...Din lista lipsesc marii escroci internationali Rothschild si Rockeffeller care au o avere estimata la peste 500 trilioane de dolari adica toti banii lumii ..ei sunt cei care detin planeta de fapt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveți dreptate, dar ce vreți? Să ne punem rău cu ei?

      Ștergere
  2. Nu pot sa imi dau seama ce pot sa faca cu atatia bani...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe lângă viața trăită în răsfăț, miliardarii ăștia ar putea să facă multe lucruri bune, dar ați auzit ca vreunul dintre ei să fi făcut un singur gest de generozitate? Cred că pentru ei, acumularea de bani este un scop în sine, singura rațiune de a fi. Sunt făcuți din alt aluat, de aceea noi, ceilalți, nu-i putem înțelege.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *