Care e problema cu mâncarea gătită? + VIDEO (RO)


CARE E PROBLEMA CU MÂNCAREA GĂTITĂ?

Cercetările recente au arătat că ceea ce mâncăm ne determină în mare măsură calitatea vieţii. Ştim cu toţii că motoarele merg bine sau prost în funcţie de calitatea combustibilului folosit. Un combustibil de calitate inferioară duce la uzura prematură a motorului şi depunerea de reziduuri pe căile de evacuare. În mod similar, alimentele naturale, pure şi combinate adecvat, asigură funcţionarea optimă a corpului. Alimentele nepotrivite fiziologiei corpului uman şi cele preparate necorespunzător sunt nocive, deoarece consumă resursele organismului în procesul de digestie, depun toxine în ţesuturi şi duc la apariţia bolilor de tot felul. Puţini dintre noi realizăm că alimentaţia ne determină performanţele fizice, emoţionale şi mentale. Un mod radical de a stopa introducerea de toxine în corp şi de a-i asigura acestuia o energie debordantă este renunţarea la consumul de alimente prelucrate termic. Acest nou mod de hrănire a fost adoptat în ultimii ani de tot mai mulți oameni decişi să-şi ofere o viaţă sănătoasă şi un corp armonios. Rezultatele obţinute de ei sunt încurajatoare.


Toate alimentele care trec prin diferite stadii de prelucrare, cum ar fi încălzirea, conservarea, procesarea tehnologică, adăugarea de substanţe nenaturale etc., ajung să fie distruse în diferite grade. Deşi o astfel de hrană poate da pe moment senzaţia de saţietate, după ce este consumată, produce diferite dereglări în organism şi solicită excesiv resursele acestuia pentru digestie şi eliminarea toxinelor. Din păcate, în mare parte, alimentaţia omului modern are aceste caracteristici. Practicieni renumiţi în domeniul terapiilor naturale, precum dr. W. Kollath, R. Breuss, E. Günter, au prezentat în lucrările lor importanţa alimentaţiei corecte. Deşi în moduri diferite, fiecare cercetător a descoperit acea categorie de alimente numite „vii”. Este vorba despre aşa-numita „hrană vie”, considerată a fi singura potrivită omului. Hrana vie înseamnă alimente pure, aflate cât mai aproape de starea lor naturală, neprelucrate sau prelucrate doar prin mijloace mecanice. Aceste alimente conţin substanţe vii: aminoacizi, oligoelemente, enzime, fermenţi şi vitamine, necesare pentru a întreţine procesele metabolice din organism.

Modul greşit de gândire în ceea ce priveşte viaţa în general şi hrana în special este cauza generală a unor vieți nefericite, măcinate de boli. Suntem fiinţe biologice, prin urmare, modul de hrănire trebuie să fie cel natural. Iată, în acest sens, câteva aspecte esenţiale, de care ar trebui să ţinem cu toţii seama: 

- dieta umană normală este cea frugivoră; fructele, plantele crude, suculente şi seminţele sunt o hrană delicioasă şi sănătoasă – hrană vie pentru oameni vii;
- folosirea focului pentru prepararea hranei este un act de distrugere, care creează toxine; carnea, seminţele şi cerealele prăjite sau coapte sunt cancerigene;
- toţi nutrienţii de care avem nevoie se găsesc în fructe, legume şi seminţe; nu este nevoie să omorâm animale şi să le mâncăm cadavrele ca să funcţionăm în parametri normali;
- un măr este mai hrănitor decât orice aliment pregătit la foc;
- alimentaţia simplă nu e deloc plictisitoare; ne eliberează de senzaţiile tari, care îmbătrânesc prematur organismul;
- corpul nostru ştie singur cum să se vindece, noi trebuie doar să-i dăm ocazia, prin hrănirea cu sucuri integrale de fructe şi legume şi apoi odihnă, pentru a-i permite să elimine toxinele;
- nu ne putem vindeca de o boală dacă ne poluăm corpul cu medicamente şi alimente moarte; majoritatea substanţelor din medicamente sunt otravă pentru corp şi nu determină însănătoşirea reală, ci doar forţează organismul să se comporte într-un anume fel, pentru ca simptomele bolii să nu se mai manifeste, boala continuând să lucreze nevăzută; doar corpul poate să-şi facă ordine în ograda lui, iar pentru asta are nevoie de o hrană pură şi de condiţii propice;
- nimeni nu trebuie să intre în panică atunci când se îmbolnăveşte; boala este modul natural prin care corpul ne semnalează că trebuie să-l curăţăm de toxine;
- o sănătate perfectă şi o viaţă fericită sunt drepturile noastre dobândite prin naştere şi ni le putem asigura în fiecare zi printr-o hrană vie.

Beneficiile sunt evidente. Hrana vie ne dă o permanentă stare generală de bine, pentru că aduce în corpul nostru energie pură, vitală. Somnul devine odihnitor şi eficient, ceea ce înseamnă că în mai puţine ore de somn, corpul se reface repede şi bine. Hrana vie ne măreşte capacităţile intelectuale - atenţia devine mai ascuţită şi gândirea mai clară. Cei care adoptă o dietă bazată pe hrană vie devin treptat mai activi şi mai entuziaşti, capătă o gândire pozitivă şi încredere în ei înşişi. De asemenea, stresul şi tensiunile vieţii de zi cu zi se reduc, sistemul imunitar se întăreşte şi îmbolnăvirile aproape dispar.


Care este problema cu mâncarea gătită? Gătitul este un proces care distruge structura alimentelor în momentul în care sunt supuse la căldură. Cu mult înainte de a apărea arsura pe suprafaţa alimentului, valorile lui hrănitoare sunt anihilate. Orice hrană vie devine moartă odată ce este încinsă. Proteinele încep să se coaguleze sau să se delamineze (îşi pierd structura care le menţinea forma). Ajunse în tractul digestiv, proteinele gătite intră repede în putrefacţie şi dau naştere unor otrăvuri periculoase: ptomaina, leucomaina, mercaptanii, amoniacul, sulfura de hidrogen, putrescina, cadaverina. Toate acestea sunt absorbite în sânge şi provoacă numeroase boli.

Gătitul face ca hrana să devină toxică. Toxicitatea este confirmată de dublarea (uneori triplarea) celulelor albe din sânge imediat după ce începe asimilarea hranei gătite. Celulele albe (leucocitele) sunt componente ale sistemului imunitar şi acţionează pentru a izola toxinele. Din păcate, ele nu reuşesc asta întotdeauna...

Numeroasele cercetări publicate în reviste științifice demonstrează că gătitul prin încălzire generează substanţe mutagene şi cancerigene, care ajung în corpul uman. Fructele şi legumele în stare proaspătă conţin enzime, pe care organismul le foloseşte în cursul proceselor metabolice. Însă la temperaturi de peste 40°C enzimele încep să se deterioreze, iar la 54°C se distrug total. Astfel, dacă ne hrănim predominant cu mâncarea gătită, nu vom avea suficiente enzime în corp.

Vitaminele sunt distruse cel mai uşor de căldură. Mineralele îşi pierd imediat contextul organic (viu) şi se întorc în starea moartă, inactivă. Într-o astfel de stare, ele sunt inutilizabile de către organism, care le elimină ca pe nişte deşeuri. Mineralele anorganice sunt foarte toxice. Iodul, de exemplu, este un nutrient esenţial, cu condiţia să fie în forma lui biologică, vie. În stare anorganică, chimic pură, afectează craniul şi oasele. Fierul, în starea lui anorganică, provoacă hepatită şi hemocromatoză. Grăsimile încinse suferă transformări, generând acroleină, radicali liberi şi alte substanţe mutagene şi cancerigene.

Hrana gătită nu numai că necesită un timp îndelungat de digestie (consumând astfel enorm din energia corpului) dar de multe ori este şi indigestă, ca în cazul proteinelor încălzite. Mâncarea gătită fermentează foarte repede şi, odată ajunsă în intestine, intră în putrefacţie, în timp ce hrana vie este aproape în totalitate absorbită înainte ca fermenţii bacterieni să înceapă procesul de putrefacţie. Acest lucru a fost pus în evidenţă de faptul că o persoană care se hrăneşte cu mâncare gătită are de câteva ori mai multe bacterii intestinale decât una care foloseşte exclusiv hrană vie. Aproape 20% din conținutul fecalelor celor hrăniţi cu alimente gătite reprezintă bacterii moarte, în timp ce hrana vie face ca acest procent să fie uimitor de mic.

Dacă fierbeţi un cartof şi-l puneţi alături de unul crud, acesta din urmă va rămâne neschimbat câteva săptămâni, după care va începe chiar să încolţească, în timp ce cartoful fiert va fermenta în două zile. Asta vă poate da o idee despre ce se întâmplă cu mâncarea gătită ajunsă în intestine, unde timpul de două zile, necesar putrefacţiei în aer liber, este redus la numai două ore.

Dacă tot nu v-am convins de ceea ce se întâmplă în intestin cu mâncarea gătită, nu-mi rămâne decât să vă întreb: aţi vomitat vreodată? Hrana moartă aduce boală şi apropie momentul morţii. Dar nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt! Dacă sunteţi curioşi, puteţi cumpăra câţiva şoricei sau hamsteri şi să hrăniţi o parte din ei numai cu hrană vie, iar cealaltă parte cu aceeaşi hrană, dar fiartă. Va dura numai câteva săptămâni până semnele vor deveni evidente, pentru că oricine poate face diferenţa între un hamster viu şi unul mort. Dar mai bine vă schimbaţi dieta chiar din acest moment şi folosiţi numai hrană vie. Veţi vedea că ceea ce aţi citit aici devine realitate. Atenţie însă la primele săptămâni, când corpul va avea tendinţa să se descotorosească de toxinele acumulate de-a lungul anilor. Veţi avea la început simptome de boală aparentă şi stări de disconfort. Trecerea la noul tip de alimentaţie trebuie să se facă treptat.

- Alimentele bogate în vitamina A sunt: morcovul, roşiile, spanacul, salata, pătrunjelul verde, ceapa verde, mărarul – adică legumele galbene, portocalii şi verde închis.
- Alimentele bogate în vitamina E sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumbul, floarea soarelui, măslinele.
- Alimentele bogate în vitamina C sunt: citricele, ardeiul gras, hreanul, măceşele. Una din cele mai mari concentraţii de vitamina C o are pătrunjelul verde.
- Alimentele bogate în calciu sunt: seminţele de susan, nucile, morcovii, varza, guliile, merele, coada-calului, soia, smochinele.
- Alimentele bogate în fier sunt: spanacul, gălbenuşul de ou, cacaoa, stafidele, brânza tofu, migdalele şi caju.
- Alimentele bogate în Omega-3 sunt: alunele, seminţele de in, uleiul de soia sau de rapiţă.

Cum preparați mâncarea crudă? Prin stoarcere, pasare, înmuiere sau deshidratare. Aşa că, o să vă descurcaţi de minune doar cu un storcător, un blender şi câteva borcane.

Dacă v-aţi hotărât să mâncaţi numai hrană vie, trebuie să aveţi în vedere că, de îndată ce renunţaţi total la hrana gătită, corpul începe procesul de detoxifiere. Cât durează acest proces? Depinde de câte toxine aţi acumulat și de ce fel de viaţă aţi dus până în acel moment. În acest proces natural de eliminare a toxinelor pot apărea diverse manifestări, care vor dispărea de obicei după o scurtă perioadă de timp. Este recomandabil să faceți o trecere gradată, prin creşterea treptată a procentului de hrană vie şi scăderea corespunzătoare a alimentelor gătite la foc. Unii acuză o foame continuă, care este însă de natură psihică.

Specialiştii în nutriţie recomandă luarea mesei într-un cadru plăcut, nestresant. Alimentele consumate în grabă sau sub stres nu satisfac foamea fizică şi nici pe cea psihologică. Dieta vie nu trebuie să se limiteze la fructe şi legume. Adăugaţi cereale, nuci, seminţe şi mieji. Consumaţi şi hrană vie bogată în proteine (germeni de fasole, linte, soia, cereale) şi uleiuri extravirgine.

La început, va persista nevoia de alimente nesănătoase. În locul dulciurilor, mâncaţi fructe uscate (caise, prune, curmale, smochine), fructe dulci (mango, piersici, struguri, banane) şi miere. Pentru cei care simt nevoia de alimente grase, se recomandă pasta de susan sau untul de arahide. O bună măsură pentru a păcăli mintea care tot cere alimente nesănătoase este gândul „ce consecinţe are consumul acestui aliment şi cât de rău mă voi simţi după aceea”.

Pentru cei care se plâng de frig, acest simptom va dispărea cu timpul, pentru că hrana vie aduce energie direct asimilabilă de către organism, iar digerarea ei nu consumă cantităţi uriaşe de energie, ca în cazul mâncării gătite. Un asemenea simptom indică o secreţie biliară insuficientă şi o digestie greoaie. Exerciţiile fizice, mersul pe jos timp de 20 de minute zilnic sau masajul cu uleiuri vegetale nerafinate sunt doar câteva dintre metodele de remediere. Condimentele (cimbru, ghimbir, turmeric, piper, chimen, coriandru) pot şi ele rezolva senzaţia de frig. Reducerea numărului de mese duce la creşterea focului digestiv, pentru că astfel, stomacul are timp să se odihnească între mese.

Oboseala cronică şi slăbiciunea sunt simptomele acumulării de toxine în organism. Oare dormiţi suficient? Sunteţi stresat? Aveţi o activitate sexuală haotică şi epuizantă? Toţi aceştia sunt factori care determină oboseala cronică. Evaluaţi-vă viaţa obiectiv şi eliminaţi cauzele oboselii. Consumul zilnic de zahăr rafinat duce la o oboseală continuă. Înlocuiţi zahărul cu miere, fructe dulci şi suc de morcovi, iar dacă nici acestea nu vă rezolvă problema, consultaţi medicul. Hipocrate spunea: „Alimentele trebuie să fie medicamentele voastre”. El recomanda atât celor bolnavi, cât şi celor sănătoşi, o alimentaţie alcătuită din crudităţi bine alese. Acestea ajută la eliminarea toxinelor. Astfel se recapătă forţa vitală, pierdută din cauza unui stil de viaţă nesănătos.

În încheiere, câteva sfaturi pentru un succes deplin cu hrana vie: Evitaţi obsesiile şi emoţiile negative precum ura, frica, egoismul, invidia, gelozia, pentru că acestea sunt adevărate otrăvuri pentru minte şi implicit pentru corp. Conştientizaţi-vă motivele puternice pentru care vreți să treceți la această dietă. Cel mai bine este să aveţi o relaţie emoţional-mentală bună cu hrana vie. Veţi fi răsplătiţi înzecit!

Sursa: aici

Pam Warhurst - Cum putem să ne mâncăm spațiul verde
How we can eat our landscape (RO)


Comentarii

  1. Am aplicat pe mine insumi timp de 6 luni aceasta terapie si pot sa spun doar ca e incredibila, mie mi-a rezolvat toate problemele de sanatate si nu numai!
    Nici nu-ti vine sa crezi cat de repede se poate face omul sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Acum sunt in spital, m-am speriat si dupa 2,5 ani de vegan, nu intru-totul crud, am mancat 2 zile 2 oua, peste si un pic curcan, deoarece ameteam groaznic pana ;la a lesina sau impletici pe picioare. Azi am intrerupt iar carnea, dar astept analizele, plus perfuzii. Este cineva care ma poate ajuta cu nutritie bogata vegana pentru ceea ce am eu acum? palpitatii puternice, batai repede de inima, extrasistole, ameteli. A murit mama acum cateva luni si am avut un soc, sunt complet singura, fara servici, adica depresie cat incape si numai ganduri negre de la raul care m-a apucat. Va rog, cineva care ma poate indruma, dar fara sa ma coste de sa ma usuce, ca oricum nu am. Ce ar trebui sa mananc zilnic, un fel de nutritionist de mancare vegana sau raw???? Ceva. Va rog! Marilena Ifrim tel 0745145559 adresa email ogar_afgan@yahoo.co.uk Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Istoria mirodeniilor
    10.02.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ISTORIA MIRODENIILOR Mirodeniile sunt acele substanţe care îmbunătăţesc calitatea preparatelor alimentare şi care, de milenii, continuă…
  • Misteriosul manuscris de la Sibiu
    27.07.2014 - 0 Comments
    --> MISTERIOSUL MANUSCRIS DE LA SIBIU Pierre Carnac este pseudonimul scriitorului și conferențiarului francez de origine română Doru Dimitrie Todericiu, care în lucrările sale a…
  • Leurda - detergentul organismului
    26.03.2012 - 1 Comments
    --> LEURDA – detergentul organismului Zonal, această plantă are mai multe denumiri, de la ceapa vrăjitoarelor, până la usturoi de pădure sau alin de iunie. Leurda are un mirosul…
  • 18 animale de companie care se prostesc pentru a vă înveseli ziua + FOTO
    20.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dacă ați avut vreodată un animal de companie, v-ați dat seama că acești prieteni cu 4 picioare fac o mulțime de lucruri care ne încurcă.…
  • Antibiotice uitate de acum câteva decenii ar putea fi un super-ucigaș de bacterii
    18.05.2023 - 0 Comments
    Un antibiotic dezvoltat în urmă cu 80 de ani, înainte de a fi abandonat și uitat, ar putea oferi din nou soluții noi și interesante, de data aceasta în fața amenințării emergente a superbacteriilor…
  • 50 de alimente care previn cancerul
    23.06.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 50 DE ALIMENTE CARE PREVIN CANCERUL Mâncarea sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Expertul în nutriţie Sven David Müller afirmă că…
  • România, colonie a Israelului? (documentar & eBook)
    12.05.2012 - 4 Comments
    --> ROMÂNIA, COLONIE A ISRAELULUI?        prof. univ. Ion Coja    România este azi o ţară ocupată, iar majoritatea ocupanţilor sunt evrei!…
  • 5 feluri de mâncăruri japoneze incredibile + VIDEO
    06.10.2015 - 0 Comments
    1. Calmar dansator la bol Ați mai văzut vreodată felul de mâncare „calmar dansator la bol”? Este cel mai discutat fel de mâncare japonez. Calmarul se mișcă în bol! Acest lucru este posibil…
  • Dosarele secrete ale războiului din Irak (documentar) (RO)
    13.05.2012 - 0 Comments
    --> DOSARELE SECRETE ALE RĂZBOIULUI DIN IRAK „Iraq’s Secret War Files” este un documentar despre crimele comise de armata…
  • Eclipsa din România - note circulare
    10.05.2012 - 0 Comments
    --> ECLIPSA TOTALĂ DE SOARE DIN ROMÂNIA 11 AUGUST 1999 – note circulare –  NOTĂ de la Directorul General către Directorii executivi: „Astăzi, la ora 11 va fi o eclipsă…
  • Soia - leguma vedetă
    01.04.2012 - 0 Comments
    --> SOIA – LEGUMA VEDETĂ Soia este o plantă cu flori mici, fără miros şi fără nectar, care face păstăi ce conţin nişte boabe galbene, asemănătoare cu cele ale fasolei. În China (care se…
  • Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar rămâne fără oxigen pentru 5 secunde?
    08.12.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  - Toți cei aflați plajă ar suferi imediat de arsuri solare. Deși n-ar mai exista nici plajă, nici nisip și nici apă. Oxigenul…
  • 15 trucuri în baie care îți vor ușura viața
    09.06.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Indiferent daca ai o baie mică sau mare, întotdeauna vei vrea să îți utilizezi la maximum spațiul disponibil. Iată câteva idei de…
  • Uriașa minciună a roșiilor românești + VIDEO + documentar
    10.09.2012 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); URIAȘA MINCIUNĂ A ROȘIILOR ROMÂNEȘTI O substanţă controversată care face legumele să crească mai repede este folosită intens de către…
  • 2012 - Știința a înțeles spiritualitatea (eBook + VIDEO)
    21.04.2012 - 0 Comments
    --> 2012 - ȘTIINȚA A ÎNȚELES SPIRITUALITATEA „SFÂRŞITUL TIMPURILOR” ÎN VIZIUNEA UNOR SAVANŢI Ervin Laszlo, Stanislav Grof și Peter Russell în dialog cu Horia Turcanu Ştiinţa…
  • Bruce Lipton - Supraviețuirea celui mai iubitor + VIDEO (RO)
    14.07.2016 - 0 Comments
    SUPRAVIEŢUIREA CELUI MAI IUBITOR Bruce Lipton Poate că sunteți de acord cu expresia „puterea iubirii” ca fiind una nobilă, dar e posibil să nu credeţi că se potrivește acestor vremuri tulburi,…
  • Secretul semințelor germinate
    18.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SECRETUL SEMINȚELOR GERMINATE Consumul de germeni (semințele încolțite ale plantelor comestibile) și-a demonstrat deja efectul…
  • Bancherii evrei împotriva României Mari
    18.01.2014 - 3 Comments
    --> BANCHERII EVREI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI MARI Conferința de Pace de la Paris, 1919  «Deşi victorioasă după Primul Război Mondial, României nu i s-a permis să participe la masa…
  • Scrisoare deschisă către Barack Obama + VIDEO (RO)
    21.12.2012 - 0 Comments
    --> SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE BARACK HUSSEIN OBAMA PREȘEDINTELE ALES AL STATELOR UNITE ALE AMERICII Dr. Mahathir Mohamad, fost prim-ministru al Malaeziei …
  • Cum să ne curățăm corpul de paraziți + VIDEO (RO)
    31.03.2016 - 3 Comments
    CUM SĂ NE CURĂȚĂM CORPUL DE PARAZIȚI Ai grijă de corpul tău! Este singurul loc în care va trebui să trăiești. Jim Rohn Lumea în care trăim este plină de paraziți oportuniști, iar corpul nostru…
  • Încălzirea globală - un subiect controversat + documentare (RO)
    25.05.2012 - 1 Comments
    --> MAREA ÎNȘELĂTORIE A ÎNCĂLZIRII GLOBALE De câtăva vreme, omenirea trăiește sub spectrul sfârșitului lumii, psihoză indusă de unii oameni de știință, susținuți financiar de…
  • Mică antologie a patriotismului amărât
    24.04.2012 - 0 Comments
    --> MICĂ ANTOLOGIE A PATRIOTISMULUI AMĂRÂT „În perspectiva morţii mele, doresc să fac această confesiune: dispreţuiesc naţiunea germană din cauza prostiei sale nesfârșite şi roşesc…
  • Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: Mezelurile - ce conțin ele?
    29.08.2014 - 0 Comments
    --> MEZELURILE – CE CONŢIN ELE? Știți ce mâncați? Aflați de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, cum sunt preparate mezelurile: Ce…
  • Dr. Călin Mărginean - Atenție la vitamina C și la fructoză
    25.06.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ATENȚIE MARE LA VITAMINA C ȘI LA FRUCTOZĂ! Dr. Călin Mărginean - Vitamina C, pe care a făcut-o Tata Dumnezeu și pe care a pus-o…
  • Uimitoarele descoperiri ale lui Gaston Naessens + documentar (RO)
    27.08.2012 - 1 Comments
    --> UIMITOARELE DESCOPERIRI ALE LUI GASTON NAESSENS La nu moment dat, peisajul ştiinţei medicale a fost „în pericol” de a suferi o…
  • Atenție la substanțele toxice din cosmetice!
    19.07.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ATENȚIE LA SUBSTANȚELE TOXICE DIN COSMETICE! Mulţi oameni urmează diete extreme şi aplică diferite metode de detoxifiere, dar folosesc…
  • Chiar avem nevoie de lapte?
    23.04.2014 - 1 Comments
    --> CHIAR AVEM NEVOIE DE LAPTE? Nutriționiștii David Ludwig și Walter Willett de la Universitatea Harvard afirmă că laptele ar trebui să fie doar o preferință alimentară și nu o cerință…
  • Iarba grasă... și frumoasă - buruiană de leac
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> IARBA GRASĂ – buruiana de leac Iarba grasă, (Portulaca oleracea) este o plantă cunoscută de mii de ani, utilizată ca aliment, dar şi ca medicament pentru unele boli. Ea creşte…
  • Elemente de protocol necesare activității de secretariat (eBook)
    19.04.2012 - 0 Comments
    --> CE ESTE DIPLOMAȚIA? Ambasadorul este un om cinstit, trimis în străinătate pentru a minți frumos spre binele patriei sale. (Silviu Neguț) Un diplomat este un om care-şi aminteşte…
  • Cine și când a început Al Doilea Război Mondial
    23.08.2013 - 5 Comments
    -->  CINE ȘI CÂND A ÎNCEPUT AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL „23 August 1944 - ziua eliberării patriei noastre de sub jugul fascist”. Timp de peste patru decenii, 23 august a fost ziua…
  • Junk-food - mai bolnav dar și mai prost + Super Size Me (VIDEO)
    19.04.2012 - 0 Comments
    --> JUNK-FOOD – MAI BOLNAV, DAR ȘI MAI PROST   Faptul că junk-food-ul face rău inimii, articulațiilor și arterelor este un lucru bine stabilit. Ce nu se știe este că a fi obez…
  • Influența geomagnetismului și a rezonanței Schumann asupra sănătății și comportamentului uman + documentar (RO)
    11.03.2013 - 3 Comments
    --> INFLUENŢA GEOMAGNETISMULUI ŞI A REZONANŢEI SCHUMANN ASUPRA SĂNĂTĂŢII ŞI COMPORTAMENTULUI UMAN Aceste informaţii au fost publicate de Annette Deyhle, Ph.D., membru al echipei de…
  • Cum să transformați bucățile de săpun vechi în batoane de săpun noi (3 metode)
    14.10.2022 - 0 Comments
    Avem pentru tine trei metode de reciclare a săpunului, în funcție de cât de mult efort ai chef să depui.Dacă vrei să economisești câțiva bani, să te implici în viața fără deșeuri sau să te pregătești…
  • 10 feluri prin care Edison l-a tratat pe Tesla ca un nemernic
    31.12.2022 - 0 Comments
    Thomas Edison are peste o mie de brevete pe numele său. Unele dintre ele se bazează chiar pe propriile sale idei. Dar, de cele mai multe ori, el a lucrat pe baza descoperirilor unui alt mare inovator…
  • Dezvăluirea celor mai mari iluzii ale istoriei: Separarea realității de ficțiune
    04.08.2023 - 0 Comments
    În tapiseria mereu schimbătoare a timpului, istoria a fost țesută cu nenumărate povești, mituri și legende transmise din generație în generație. În timp ce aceste povești adaugă o notă de magie…
  • Secretele unei vieți sănătoase
    14.09.2014 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SECRETELE UNEI VIEȚI SĂNĂTOASE Ai grijă de corpul tău. Este singurul loc în care ești obligat să trăiești. Jim Rohn, om de afaceri…
  • Consecințele nefaste ale darwinismului în istoria omenirii + documentar (RO)
    21.10.2014 - 6 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "8712232609"; google_ad_width = 468; google_ad_height = 60; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Codex Alimentarius în România
    21.06.2013 - 1 Comments
    --> CODEX ALIMENTARIUS ÎN ROMÂNIA Din 31 decembrie 2009, Guvernul României a început, alături de alte 165 de state, reprezentând aproape 85% din populaţia planetei, implementarea Codex…
  • Caracteristici uimitoare ale corpului uman
    16.01.2013 - 19 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CARACTERISTICI UIMITOARE ALE CORPULUI UMAN  În urma proiectului „Genomul uman”, s-a constatat că ADN-ul uman conţine 23.000…
  • Taxi către infern - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    --> TAXI CĂTRE INFERN Preambul: George Carlin - Politică și război „made in USA” (RO) Taxi to the Dark Side (RO) Documentarul descrie cazul unui taximetrist afgan care,…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *