Gândul ca energie + documentar (RO)


GÂNDUL CA ENERGIE

Motto: Ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gândit. Buddha

Trăim într-o atmosferă fizică ce variază în funcție de condițiile climatice și de calitatea aerului. În același timp, suntem înconjurați de o atmosferă non-fizică, ce nu poate fi văzută, auzită sau măsurată, dar poate fi percepută și influențată de mintea noastră. Această atmosferă subtilă este numită vibrație și este definită ca o predispoziție dominantă. Cauza acestei atmosfere, a acestor vibrații nevăzute, este gândul. Gândurile noastre s-au dovedit a fi o energie puternică, deși nevăzută, ce poate influența alte suflete și corpurile lor fizice (materia). Gândurile, emoțiile, dorințele, stările noastre psihice generează un câmp în jurul nostru. Ca și câmpul electric, acest câmp poate fi pozitiv, negativ sau neutru, după efectul pe care-l are asupra materiei și altor suflete. Când un număr mare de suflete emit gânduri, sentimente și emoții pozitive, atmosfera se încarcă pozitiv. Când aceste suflete trăiesc emoții negative, se întâmplă opusul.

Gândurile, intențiile și atitudinile noastre ne influențează destinul. Fiecare acțiune este precedată de un gând, care se transformă într-o intenție și sfârșește într-o acțiune concretă și un anumit tip de comportament. În funcție de intenție și de atitudinea cu care o materializăm, această acțiune se va întoarce la noi într-o formă pozitivă, negativă sau neutră. Această lege a cauzei și efectului este o lege imuabilă și nimeni nu o poate sfida. Ea funcționează de fiecare dată când gândim, simțim și acționăm. De pildă, dacă seara, înainte de culcare, avem un gând negativ pe care îl menținem în atenție și-l dezvoltăm timp de o oră, ca rezultat, a doua zi ne sculăm deprimați, mânioși, cu durere de cap și lipsiți de energie. În consecință, vom avea o zi proastă, iar sistemul nostru imunitar va fi slăbit, făcându-ne vulnerabili la boli.

Dar gândurile noastre nu ne afectează numai pe noi, ci și pe cei din jurul nostru. Mai ales copiii și animalele au capacitatea de a prelua cu ușurință aceste vibrații. Toți părinții au remarcat că uneori copilul lor păstrează distanța față de un cunoscut al nostru sau îl simpatizează imediat, instinctiv. Tot așa, stăpânii de animale de companie nu au încredere într-o anumită persoană, dacă animalul lor nu-l place, se ferește de el sau îl mârâie, pentru că ei știu că animalele au o mare putere de percepție.

Un om cu o vibrație pozitivă are gânduri și intenții bune, care sunt percepute de subconștientul nostru. Ca urmare, îl simpatizăm și-i căutăm compania. În schimb, un om cu o vibrație negativă poartă în el mânie, ură, invidie, aroganță, și ne determină să-l ocolim instinctiv, pentru că nu ne simțim bine în prezența lui, chiar dacă nu conștientizăm de ce.

Prin gândurile noastre, putem materializa trei tipuri de acțiuni:
- acțiuni impure;
- acțiuni pure;
- acțiuni neutre.
Acțiunile impure sunt acelea influențate de intențiile negative, cum ar fi mânia, furia, răzbunarea, necinstea, lăcomia, gelozia. Acțiunile pure sunt cele influențate de intențiile pozitive și clare, ca de exemplu bunătate, iertare, bucurie, pace, iubire, modestie, generozitate, empatie. În sfârșit, acțiunile neutre sunt cele care nu sunt dictate nici de o intenție clar negativă, nici de una clar pozitivă. Acestea nu duc nici la un rezultat negativ, nici la unul pozitiv, totul rămânând ca mai înainte. De pildă, dacă intenționăm să facem ceva ce ar fi în beneficiul mai multor oameni, dar nu obținem rezultatul dorit, nu vom primi înapoi un efect negativ, deoarece intenția noastră a fost bună. În schimb, dacă pornim o acțiune cu intenția clară de a ne răzbuna, de a răni pe cineva anume, iar această acțiune a noastră nu a afectat persoana țintă în felul în care am vrut, vom primi înapoi energia negativă pe care am radiat-o în Univers. Cu alte cuvinte, prin intențiile, atitudinile și acțiunile noastre, culegem ceea ce am semănat, modelându-ne astfel singuri destinul. De aceea, trebuie să ne reglăm singuri conturile și să ne curățăm sufletele de intențiile și acțiunile negative. Numai așa vom putea culege fructele dulci ale semințelor bune pe care le-am semănat.


Fiecare dintre noi am fost înzestrați de natură cu cea mai puternică unealtă: mintea. Dacă vom învăța s-o folosim în direcția bună, ea ne va conduce spre o viață fericită. Din păcate, noi, oamenii, ne irosim prea mult timp raportându-ne unii la alții și încercând să ne controlăm fiecare aspect al vieții, în drumul nostru obsesiv spre succes și bogăție. Trebuie, în sfârșit, să conștientizăm că nu ne putem controla destinul în totalitate. Există însă gânduri pe care le putem emite și acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a minimaliza șansele ca întâmplări negative să ne perturbe armonia vieții. Iată câteva dintre acestea:

- Ceea ce faci: Acțiunile tale sunt numai ale tale. Tu alegi să le faci sau să nu le faci, și prin urmare ești singurul responsabil de efectele acestor acțiuni.

- Ceea ce spui: Cuvintele pe care le rostești sau le scrii sunt alese în mod conștient de tine. Ca și acțiunile tale, ele au un impact asupra vieții tale și asupra vieții celor cu care intri în contact.

- Ceea ce gândești: Da, e adevărat că există și gânduri emise de subconștient pe care nu le poți controla, dar lucrurile la care te gândești în mod conștient - credințele, idealurile și planurile tale - sunt gânduri pe care le-ai acceptat și de care ești convins. Transformă-le în acțiuni concrete numai după ce ai analizat cu grijă efectul lor asupra viitorului tău.

- Serviciul tău: La capitolul acesta, cei mai mulți oameni ridică din umeri neputincioși, pentru că e mult mai ușor să-ți spui „n-am relații, n-am încotro, n-am experiență, n-am calificarea necesară, n-am noroc” etc. Este cel mai simplu mod de a-ți declina orice responsabilitate pentru alegerea unui loc de muncă nesatisfăcător. De fapt, tu l-ai ales și este alegerea ta în continuare dacă vrei să rămâi sau să-ți cauți alt serviciu, care să-ți aducă satisfacții și împliniri.

- Oamenii cu care te asociezi: „E greu să înveți să zbori ca un vultur când ești înconjurat de găini” sună o zicală. Absolut corect. Prietenii pe care ți i-ai ales te pot înălța sau coborî, în funcție de nivelul la care se găsesc ei. Alegerea prietenilor și a celorlalți oameni cu care relaționezi îți aparține în totalitate.

- Sănătatea ta fizică: Doar o mică parte din starea ta de sănătate poate fi influențată de factori genetici, mediu sau expunerea involuntară la anumite toxine. În cea mai mare parte, sănătatea ta ține de propriile tale decizii – ce mănânci, ce bei, câtă mișcare faci, cât dormi. Dacă preferi să ignori regulile de viață sănătoasă și te îmbolnăvești, ți-ai făcut-o cu mâna ta.

- Mediul în care trăiești: Casa ta, localitatea în care trăiești, facilitățile la care ai sau nu acces, vecinii pe care trebuie să-i suporți etc. sunt lucruri pe care le poți controla, într-o măsură mai mică sau mai mare. Numai tu poți decide dacă vrei să tolerezi inconvenientele sau să te muți în altă parte, îmbunătățindu-ți calitatea vieții.

- Situația ta financiară: A avea sau a nu avea suficienți bani depinde numai de tine, anume de cât câștigi versus cât cheltuiești. Nimeni nu te poate băga în „insolvență” fără participarea ta.

- Timpul tău: Tu hotărăști cum să-ți folosești timpul și cât din timpul tău să-l dedici fiecărei activități. Nimeni nu-ți poate oferi mai mult de 24 de ore pe zi ca să faci tot ce ți-ai propus.

- Moștenirea ta: „Un gând pozitiv fără o acțiune pozitivă este o pierdere de timp pozitivă”, spunea un guru mai șugubăț. Toate gândurile tale bune, cuvintele, acțiunile și cunoștințele tale pe care în timpul vieții le-ai  împărtășit cu alții vor fi darul tău lăsat celor vii, după ce ai părăsit această lume.

Influența gândurilor asupra corpului fizic


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Rețete culinare - Pui cu smântână și piper
    08.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PUI CU SMÂNTÂNĂ ȘI PIPER Ingrediente - piept de pui - o ceapă mică - o cană de smântână dulce - două linguri de piper verde - o…
  • Terapia Gerson - Demonstații practice de preparare a hranei (VIDEO)
    14.06.2012 - 0 Comments
    --> ÎN CE CONSTĂ TERAPIA GERSON - DEMONSTRAȚII PRACTICE DE PREPARARE A HRANEI -   În această prezentare maraton, ținută în 1990 la Institutul Gerson, dr. Charlotte…
  • 50 de alimente care previn cancerul
    23.06.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 50 DE ALIMENTE CARE PREVIN CANCERUL Mâncarea sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Expertul în nutriţie Sven David Müller afirmă că…
  • Misterul din Egipt. Primul tunel - Radu Cinamar (eBook)
    10.07.2012 - 3 Comments
    --> MISTERUL DIN EGIPT - PRIMUL TUNEL Radu Cinamar Cel de-al treilea volum al seriei inițiate de Radu Cinamar reprezintă mult așteptata continuare la best-seller-ul „Viitor cu cap…
  • Statul terapeutic + VIDEO
    18.03.2014 - 1 Comments
    --> STATUL TERAPEUTIC Dr. Thomas Szasz (1920-2012) a fost profesor emerit de psihiatrie la Universitatea de Stat din New York, bursier la Institutul Cato și membru al Asociației…
  • Ponturi pentru alegerea unui coș cadou Gourmet
    24.05.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ponturi pentru alegerea unui coș cadou Gourmet Sursa:http://www.hickoryfarms.com Coșurile cadou sunt o opțiune minunată pentru orice…
  • Lista păcatelor – „Cele 177 de păcate”
    18.01.2018 - 29 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LISTA PĂCATELOR – „CELE 177 DE PĂCATE” „Listă de păcate ortodoxe” sau „Îndreptar de spovedanie” conform…
  • 10 avantaje și 10 dezavantaje ale Instagram
    07.06.2023 - 0 Comments
    Instagram este o platformă populară de socializare care le permite utilizatorilor să partajeze fotografii și videoclipuri cu cei care îi urmăresc. A fost lansată în 2010 și, de atunci, a devenit una…
  • Diabetul nu e, practic, o boală! + VIDEO
    06.06.2016 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DIABETUL NU E, PRACTIC, O BOALĂ! prof. dr. Roman Morar În urmă cu câţiva ani, scriam despre DIAVIT – cel mai nou şi mai…
  • Din ciclul „Stăpânul meu e un idiot...”
    07.11.2012 - 2 Comments
    --> DIN CICLUL „STĂPÂNUL MEU E UN IDIOT...” A apărut o nouă modă în rândul bogaților din China: transformarea animalelor de companie, printr-un styling elaborat, în alte animale.…
  • Fizica și filozofia puterii gândului + VIDEO (RO)
    05.03.2013 - 0 Comments
    --> FIZICA ŞI FILOZOFIA PUTERII GÂNDULUI Omul este produsul gândurilor sale; ce gândește, aceea devine. Mahatma Gandhi, părintele independenței…
  • În sfârșit știm de ce betonul roman antic a rezistat testului timpului
    15.08.2023 - 0 Comments
    Romanii antici au fost maeștri constructori și ingineri, poate cel mai bine reprezentați de apeductele încă funcționale. Iar aceste minuni arhitecturale se bazau pe un material de construcție unic:…
  • Test de cultură generală (slideshow)
    17.08.2012 - 2 Comments
    --> CULTURA GENERALĂ ÎN CITATE   Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE …
  • Nu face aceste 18 lucruri în străinătate!
    25.06.2015 - 0 Comments
    1. Franța - nu vorbi despre și nu cere bani 2. Ucraina - Nu da flori în număr par (ca și la noi) 3. Noua Zeelandă - Nu claxona, este considerată o insultă. 4. India - Nu atinge o persoană de…
  • 30+ imagini uluitoare care te vor face să te gândești de două ori înainte de a înota în ocean (partea I)
    08.12.2021 - 0 Comments
    Dacă ți-a fost vreodată teamă să intri în ocean, nu te învinovățim. Adâncul albastru este un loc misterios, cu multe creaturi nedescoperite. De fapt, oamenii de știință recunosc în mod deschis că nu…
  • Rețete culinare - Saleuri
    09.04.2012 - 1 Comments
    --> SALEURI Ingrediente 150 g unt sau margarină 150 g făină 150 g cașcaval ras 2 gălbenușuri crude semințe de chimen Preparare Se…
  • Laptele - nutritiv sau toxic? + documentare
    21.07.2012 - 0 Comments
    --> LAPTELE - NUTRITIV SAU TOXIC? Miliarde de dolari au fost investite de industria producătoare de lactate pentru a ne convinge că laptele și derivatele sale sunt sănătoase sau…
  • 12 fapte curioase despre alte țări din lume pe care probabil că le-ai ratat
    01.06.2023 - 0 Comments
    Se întâmplă adesea ca, atunci când vizitează o țară nouă, oamenii să nu facă un efort pentru a învăța despre obiceiurile și modul de viață local. Cu toate acestea, acest lucru poate fi o greșeală,…
  • 8 citate inspiraționale ale lui George Clooney despre leadership, eșec și cum să rămâi umil
    13.05.2023 - 0 Comments
    Actorul-antreprenor are câteva cuvinte de înțelepciune pentru antreprenori.Actor, regizor, producător, umanitar, antreprenor - există ceva ce nu face George Clooney? Cu o listă atât de lungă de…
  • Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: Mezelurile - ce conțin ele?
    29.08.2014 - 0 Comments
    --> MEZELURILE – CE CONŢIN ELE? Știți ce mâncați? Aflați de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, cum sunt preparate mezelurile: Ce…
  • Dr. Călin Mărginean - „Excesul de sare, zahăr și grăsimi...” + VIDEO
    12.10.2012 - 0 Comments
    --> „PENTRU SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ, EVITAȚI EXCESUL DE SARE, ZAHĂR ȘI GRĂSIMI” Dr. Călin Mărginean Am auzit cu…
  • Cum să deosebiți tipurile de băuturi de CAFEA
    12.10.2021 - 0 Comments
    Există câteva zeci de băuturi cu cafea în lume, deci nu este surprinzător că le poți confunda între ele. Acest lucru este valabil mai ales atunci când se ia în considerare faptul că acestea constau…
  • Prostia la români - sezonul estival (slideshow)
    12.05.2012 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6203181050"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; Prostia la români - sezonul estival from…
  • Erich von Däniken și teoria astronautului antic + eBook + documentare (RO)
    16.10.2013 - 2 Comments
    --> TEORIA ASTRONAUTULUI ANTIC În a doua jumătate a secolului XX, câțiva autori nonconformiști au lansat în scrierile lor teoria fascinantă a extratereștrilor antici. Este vorba de…
  • Pericolul din ambalajele alimentelor
    05.04.2012 - 0 Comments
    --> PERICOLUL DIN AMBALAJELE ALIMENTELOR Ne fac viața mai ușoară, dar ne pot îmbolnăvi la fel de ușor! Ambalajele care protejează mâncarea și băuturile ne pot face mult rău, dacă nu…
  • Știința creării propriei realități + VIDEO
    18.05.2012 - 1 Comments
    --> ŞTIINŢA CREĂRII PROPRIEI REALITĂŢI În 1633, un bătrân astronom italian, Galileo Galilei, se afla în faţa Inchiziţiei, judecat, găsit vinovat de erezie şi condamnat să-şi…
  • Dale Carnegie - Dorința de a fi important
    02.11.2012 - 0 Comments
    --> DORINȚA DE A FI IMPORTANT MARELE SECRET AL COMPORTAMENTULUI UMAN Nu există decât un singur mijloc pe lume care să pornească…
  • Haremul imperial al Chinei + VIDEO
    18.04.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); HAREMUL IMPERIAL AL CHINEI Chiar dacă, cel mai adesea, asociem haremul cu cea mai veche dovadă istorică a exploatării femeilor de către…
  • Tribul Himba + slideshow
    26.10.2014 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "0222328888"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; TRIBUL HIMBA Membrii tribului Himba, locuitori…
  • Un Rubens la Gherla
    23.09.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "9627982567"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; UN RUBENS LA GHERLA Peter Paul Rubens…
  • Cele 7 principii ale cuplurilor fericite
    18.04.2012 - 0 Comments
    --> CELE ȘAPTE PRINCIPII ALE CUPLURILOR FERICITE John Gottman este un psiholog care se bucură de o reputație internațională ca specialist cercetător în domeniul relațional și al…
  • Dușmanul dușmanului meu - Klaus Barbie - documentar (RO)
    26.05.2012 - 0 Comments
    --> DUȘMANUL DUȘMANULUI MEU   - Klaus Barbie - Nikolaus „Klaus” Barbie (1913-1991) a fost unul dintre cei mai cruzi torționari naziști. Ca şef al Gestapoului din Lyon, Franţa…
  • 30+ fapte mai puțin cunoscute despre animale + FOTO
    05.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Liliecii orfani care sunt salvați sunt înfășurați strâns în pături pentru a imita îmbrățișarea caldă a aripilor mamei…
  • 18 poze la care s-ar putea să trebuiască să te uiți de două ori ca să realizezi ce reprezintă
    31.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Faptul că scrisul cursiv rusesc arată astfel:2. Faptul că plantele știu cum arată păsările:Florile magnoliei Yulan arată ca niște…
  • Sfecla roșie - depozit de vitamine și minerale
    01.04.2012 - 2 Comments
    --> SFECLA ROŞIE - depozit de vitamine şi minerale PUȚINĂ ISTORIE Legumă banală în zilele noastre, sfecla roşie are un trecut glorios. Descoperită în urmă cu aproape patru…
  • Aliyaua română din Israel
    14.05.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ALIYAUA ROMÂNĂ DIN ISRAEL Termenul Aliyah înseamnă imigrarea evreilor din diaspora în țara lui Israel (Eretz Yisrael), identificată de…
  • Invențiile revoluționare ale lui Nikola Tesla + VIDEO (RO) + documentar
    10.07.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INVENȚIILE REVOLUȚIONARE ALE LUI NIKOLA TESLA Einstein a fost întrebat la un moment dat cum se simte ca cel mai deștept om de…
  • 30+ dintre cele mai drăguțe fapte despre animale + FOTO
    28.11.2021 - 0 Comments
    Animalele sunt cele mai drăguțe lucruri de pe planetă. Văzându-le fețele drăguțe ne ridică moralul de fiecare dată. Dar au existat și acele momente în care am aflat o informație care ne-a dat pe…
  • Medicina oficială e greșită + VIDEO
    29.05.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICINA OFICIALĂ E GREȘITĂ Raymond Francis Într-o înregistrare video postată pe Internet, cunoscutul biochimist și nutriționist…
  • SIDA - business-ul de miliarde de dolari
    18.04.2013 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SIDA – BUSINESS-UL DE MILIARDE DE DOLARI    Dacă există dovezi cum că virusul HIV este cauza SIDA, atunci trebuie să existe…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *