Vaccinările multiple scad imunitatea organismului + VIDEO (RO)



VACCINĂRILE MULTIPLE
SCAD IMUNITATEA ORGANISMULUI

Atunci când permitem Statului să impună decizii medicale în privinţa sănătăţii noastre, ne dăm acceptul ca Statul să devină proprietarul corpului nostru. Ron Paul, senator american

Dr. Rareș Simu a absolvit Universitatea de Medicină Iuliu Hațieganu din Cluj, specializându-se în imunologie, alergologie și homeopatie. Formulele oferite de el sunt soluția ideală pentru reechilibrarea organismului prin dezvoltarea propriului sistem de apărare. În farmacii există produse homeopate care-i poartă numele. Este autorul brevetului „Metodă de tratament prin câmpuri electromagnetice”. De asemenea, este autorul cărții „Boli digestive” și a numeroase lucrări științifice, prezentate la conferințe naționale și internaționale.


– Domnule doctor, aș vrea să vorbim despre fenomenul vaccinării, ca să-l numesc aşa, care a început să fie intens mediatizat. Ca orice lucru care ajunge în centrul atenţiei, vaccinurile au început să stârnească multe reacţii. Este deja un fapt comun acela că am început să ne vaccinăm tot mai des. Aş vrea să ne spuneți la început cum acţionează un vaccin, în general.

– În primul rând, ceea ce nu se cunoaşte despre vaccinuri este că ele au o acţiune pe termen lung. Aproape nimeni sau foarte puţini îşi pun problema că adevărata reacţie, bună sau rea, este pe termen lung. Efectul bun al unui vaccin se presupune a fi pe termen lung. Ani, zeci de ani de zile sau chiar toată viaţa, un vaccin poate influenţa sistemul imunitar. Şi atunci trebuie să te gândeşti că şi efectele negative pot fi pe acelaşi termen. Un alt aspect de care nu se ţine seamă este că aceste vaccinuri reprezintă mai degrabă un tratament profilactic, prin care se urmăreşte să se prevină o anumită boală. Şi atunci, ca în orice tratament, ar trebui să se ţină cont de indicaţii şi contraindicaţii. Or, la noi nu prea se ţine seama de indicaţii, iar de contraindicaţii, în foarte puţine cazuri. Asta, mai ales pentru că nu se iau în calcul efectele pe termen lung, ci doar cele pe termen scurt sau imediate. Ar trebui să se ţină cont, în primul rând, de indicaţii. Adică să faci un vaccin la grupele de oameni care au un risc pentru afecţiunea care se urmăreşte a se combate prin acel vaccin. De pildă, în cazul gripei, există grupe de risc, în care intră persoanele cu boli cronice cardiace, pulmonare, persoanele care au un sistem imunitar slăbit, cu imunodepresie, adică copiii sau bătrânii cu probleme, mai ales asociate cu altă patologie. În statisticile care ni se prezintă, legate de gripa nouă, nu găsim precizat acest aspect, anume că cei care mor din cauza acestui virus gripal nu mor de fapt din cauza virusului ca atare, ci din cauza complicaţiilor pe care le produce acesta pe un anumit teren.

– Care ar fi bolile autoimune pentru care vaccinurile sunt contraindicate?

– Una dintre principalele contraindicaţii ale vaccinării o reprezintă prezenţa unei boli autoimune, printre care amintesc lupusul eritematos, sclerodermia, dermatomiozita, poliartrita reumatoidă, tiroidita autoimună, hepatitele autoimune, diabetul zaharat de tip I, care sunt întotdeauna agravate de vaccinare. Dacă pacientul ştie că are o boală autoimună, lucrurile sunt simple. Medicul care face vaccinarea, dacă respectă protocolul şi-l întreabă pe pacient de eventuale boli cronice, poate opri administrarea vaccinului. Există însă şi cazuri când medicul nu a depistat boala autoimună şi, deci, pacientul nu ştie că o are. Vă dau câteva exemple din cazuistica personală. În ultimii ani, se prezintă la cabinet tot mai multe paciente cu anumite probleme: erupţii, dureri de cap, palpitaţii, stări depresive sau probleme ginecologice, inclusiv sterilitate. Aceste probleme sunt tratate separat – la dermatolog, la psihiatru, la ginecolog. În cel mai bun caz, pacienta ajunge la endocrinolog şi acesta stabileşte că este o dereglare tiroidiană. Dincolo de acest diagnostic, sunt puţini cei care caută şi cauza dereglării tiroidiene. Cel puţin una din trei femei cu astfel de dereglări are de fapt o afecţiune tiroidiană autoimună. La aceste paciente, orice vaccin (chiar şi cel antigripal) este contraindicat, căci poate avea efecte grave. În asemenea cazuri vaccinarea este strict interzisă, şi totuşi ea se face.

– Să discutăm, totuşi, în general, ca să înţelegem problema vaccinurilor şi a efectelor lor. Ce se întâmplă în realitate? Apar noi viruşi, din ce în ce mai agresivi, sau se constată că oamenii devin mai slabi? Sau vrea omul să-i fie mai comod, ca să nu mai sufere?

– Viruşii nu devin neapărat mai agresivi. Problema este că a apărut o abordare greşită a modalităţii de control al acestor îmbolnăviri. Se urmăreşte o profilaxie individualizată, una specifică. Se face un vaccin care acţionează doar împotriva unui anumit virus. Şi atunci, evident, omul nu mai este protejat şi pentru alţi viruşi şi ajunge să-şi facă vaccinuri pentru diverşi viruşi. Așa au apărut din ce în ce mai multe vaccinuri. Problema este să aflăm cât slăbesc aceste vaccinuri sistemul imunitar sau cât îl dereglează. N-ar fi posibil să se găsească o altă cale de a preveni aceste îmbolnăviri? Ar trebui să ne gândim şi la modalităţile de stimulare a sistemului imunitar, care ar lupta eficient nu doar împotriva unui singur virus, ci în general, împotriva viruşilor.
După părerea mea, vaccinul ar trebui să rămână o armă împotriva unor îmbolnăviri care au o mortalitate sau o agresivitate foarte mare, de exemplu rabia. Acestor tipuri de îmbolnăviri ar trebui să se adreseze vaccinarea, nu celor care nu au un risc crescut, dacă omul face boala respectivă. Ar trebui analizat mai bine raportul riscuri/beneficii. Dacă acest raport este în favoarea beneficiilor, vaccinarea ar fi indicată. Dacă măreşte mult riscurile, trebuie bine analizată situaţia înainte de a-l face. La urma urmei, şi vaccinarea, ca orice manevră terapeutică sau act medical, presupune o opţiune individuală. Important e ca omul să aibă acces la informaţie, să ştie riscurile şi beneficiile unui vaccin. Şi, în cunoştinţă de cauză, să ia singur hotărârea.

– În ce măsură aceste informaţii bune, despre care vorbiţi, circulă în presă?

– Nu circulă prea multe informaţii. Nu circulă nici punctul de vedere al celor pentru vaccinuri, nici al celor care sunt împotriva vaccinurilor. Şi dintr-o parte şi din alta vin mai mult reacţii emoţionale. Unii spun, de exemplu, că dacă nu faci vaccinul o să mori, așa cum s-a spus despre vaccinul anti HPV [Gardasil]. Cei care susţineau vaccinul încercau să creeze o reacţie emoţională a părinţilor fetelor, susţinând că, dacă fetiţa nu-şi face vaccinul, o să facă un cancer de col uterin şi o să moară. Ceea ce este total deplasat şi foarte departe de adevăr. Vaccinul a fost prezentat inadecvat, ca unul împotriva cancerului de col uterin, ceea ce este total fals.

– Ce ne puteţi spune despre unele vaccinuri la copii?

– În cazul vaccinului împotriva hepatitei B ar trebui să se ţină seama de indicaţii şi contraindicaţii. La un copil care nu are o problemă de sănătate şi nu necesită medicamente injectabile sau operaţii repetate și transfuzii de sânge, riscul să facă acest tip de hepatită este aproape zero. Ar putea să se infecteze la stomatolog sau dacă-şi face găuri în urechi. Dar şi acolo riscul este aproape zero, pentru că hepatitele virale de tip B şi C, cele care presupun riscuri de cronicizare, nu se transmit decât prin contactul direct cu sânge, materii infectate sau contact sexual. La un copil care nu are probleme de sănătate – şi sunt copii care nu fac nicio injecţie până la 20 de ani – riscul de a se infecta cu virusul hepatitei B este nul. Pentru hepatita C nu există un vaccin. Şi atunci, indicaţia este: de ce să-l faci, dacă nu faci boala respectivă? În schimb, sunt oameni cu riscuri mari, cei care necesită tratamente și operaţii repetate pentru diverse afecţiuni. Atunci, desigur, poți să pui problema utilităţii vaccinului.

– De ce vaccinul scade imunitatea și care ar fi alternativele la vaccin?

– Unul dintre motivele scăderii imunităţii îl reprezintă vaccinările multiple. Orice vaccin care acţionează asupra sistemului imunitar provoacă în organism reacții care, în timp, pot să ducă la dereglarea sau chiar la slăbirea lui. Mecanismul prin care acţionează vaccinul este aproape identic cu mecanismul prin care acţionează un virus sau un microb asupra sistemului imunitar: îi produce o reacţie de apărare. Cu cât faci mai multe vaccinuri, cu atât mecanismul respectiv se poate deregla. În primul an de viaţă se fac o grămadă de vaccinuri plus rapeluri. Practic, la fiecare două luni, copilul primeşte câte un vaccin, care nu conţine o singură tulpină (şi asta este o altă problemă), ci 5, 6, 7 tulpini virale sau microbiene. Efectul asupra sistemului imunitar este de dezechilibrare totală. Dacă sunt mai multe microorganisme, e ca şi cum te-ai îmbolnăvi de mai multe boli odată. Plus că, pe lângă vaccinul ce conţine 6-7 tulpini, peste o lună-două, se mai face altul. Din primii ani de viaţă, se bombardează sistemul imunitar, care nu este pe deplin maturizat, cu aceşti stimuli foarte puternici. Aici este un alt subiect de discutat.
Vaccinurile moderne conţin nişte substanţe care au rolul să amplifice răspunsul imun al organismului respectiv, deoarece vaccinul nu conţine în totalitate microbul respectiv împotriva căruia trebuie să lupte. Conţine sau microbul respectiv, dar care este mort sau inactivat, sau doar o replică, produsă prin inginerie genetică, a unei caracteristici a microbului respectiv, a unui determinant antigenic. Niciun vaccin de astăzi nu conţine microorganismul, microbul în totalitatea lui. Şi, evident, nu poate să provoace aceeaşi reacţie în răspunsul imunitar şi aceeaşi capacitate a organismului de a se apăra, după aceea, împotriva unei infecţii naturale (de obicei microbiană). Logica vaccinului este: dacă te infectezi o dată cu un virus, organismul dobândeşte ulterior imunitate la acel virus. Dar, repet, pentru că în vaccin microbul nu este în stare naturală, răspunsul nu este la fel de bun. Adjuvanţii din vaccinurile moderne sunt diverse substanţe prin care se încearcă să se obţină un răspuns imunitar mai puternic decât infecţia naturală. Aceste substanţe pot provoca o reacţie atât de puternică, încât să fie prea mult pentru sistemul imunitar.
Fiecare vaccin produce anticorpi şi se spune că organismul poate produce o cantitate mare de anticorpi fără să i se întâmple ceva. Dar ca organismul să producă aceşti anticorpi, mecanismul care se pune în funcţiune este acelaşi, indiferent de tipul de virus. Aceşti anticorpi sunt diferiţi, placa turnantă a sistemului imunitar rămâne aceeaşi. Este evident că, dacă o stimulezi intens de mai multe ori, rişti ca ea să crape, să se deregleze, să nu mai funcţioneze.

– Care ar fi, totuşi, alternativele la vaccin?

– Există aşa-numitele vaccinuri nespecifice, care stimulează imunitatea. Sunt ultra-cunoscute Bronhovaxom, Urovaxom, Luivac și altele. Sunt alternative. Medicina alternativă oferă suficiente metode de a întări sistemul imunitar, în aşa fel încât să facă faţă infecţiilor. Am avut copii care erau trataţi pentru alte probleme şi li s-a întărit foarte mult sistemul imunitar. S-a ajuns de pildă ca mama să se îmbolnăvească de varicelă, care are o contagiozitate de aproape 100%, şi copilul să nu facă boala, nefiind anterior infectat cu acest virus şi nici vaccinat.

– Se urmăreşte utilitatea unui vaccin care s-a făcut la noi sau într-o anume zonă?

– Acest lucru se face înainte de a se introduce vaccinul pe piaţă, prin studii. Asta este problema cu vaccinul pentru gripa nouă – n-a fost suficient studiat. Orice vaccin presupune două etape de studiu. Una este aceea în care se urmăreşte capacitatea de a produce răspunsul imun. Dacă este suficient de puternic încât să-l producă, şi pe ce termen. Şi aici se studiază simplu, prin determinarea nivelului anticorpilor din sângele celui care a primit vaccinul. Dacă apare un răspuns, trebuie să apară și aceşti anticorpi. A doua etapă este perioada în care se menţin aceşti anticorpi. Acestea sunt studii care se pot face, și care s-au făcut şi pentru vaccinul împotriva gripei noi, nu mă îndoiesc. Dar există al doilea aspect aici: nu întotdeauna aceşti anticorpi sunt protectori. Nu întotdeauna protejează împotriva afecţiunii respective. Aici trebuie să-şi facă treaba studiile pe termen lung, şi acestea sunt studiile clinice. Cum se face un studiu clinic? Se urmăreşte un segment de populaţie, în care se are în vedere gradul de îmbolnăvire, ea fiind expusă în aceleaşi condiţii cu un lot-martor. Se urmăreşte care este diferenţa dintre cele două loturi, cel vaccinat şi cel nevaccinat. Dar acest studiu nu-l poţi face în două săptămâni. Asta e marea problemă a unui vaccin: trebuie studiată capacitatea lui pe termen lung.

– Credeţi că din cauza vaccinurilor a crescut şi numărul de alergii?

– Există anumite teorii, chiar şi printre alergologi, că terenul alergic, care este în continuă creştere, ar putea să aibă o legătură cu aceste vaccinări în exces care se fac în perioada copilăriei. Dar dacă stai şi te gândeşti logic, terenul alergic este legat direct de o dereglare a sistemului imunitar. Un vaccin se adresează sistemului imunitar, produce nişte modificări acolo, bune sau rele. Şi trebuie să-ţi pui problema că el deregla sistemului imunitar în aşa fel, încât să se dezvolte terenul alergic. Este clar că în ultimii 20 de ani numărul persoanelor alergice a crescut exponenţial. După unele studii, cam 50% din populaţia globului are un teren alergic, care se manifestă sau nu printr-o boală alergică.

– Există un minim de cultură medicală referitor la viruşii care circulă şi la vaccinuri?

– Nu, nu prea există, pentru că nu există informaţii... Lipsa informaţiei nu e legată doar de vaccinuri sau de viruşi. Este legată de informaţia de tip general din domeniul medical, care, de cele mai multe ori, se propagă în mod fals, prin televizor şi ziare, şi văd asta şi la pacienţii care vin la mine, cu care discut...

– În ce măsură alimentaţia şi modul de viaţă contribuie la scăderea imunităţii și la accelerarea îmbolnăvirilor?

– Într-o măsură foarte mare. Fie îl face mai puternic – asta însemnând nişte condiţii de viaţă, de muncă şi de alimentaţie bune – fie îl slăbeşte. Şi aici aş putea da exemplul tuberculozei, care este o boală a celor cu condiţii de locuit precare, mâncare proastă, muncă grea. În aceste condiţii, sistemul imunitar este deprimat şi nu poate face faţă infecţiilor. Frecvenţa tuberculozei este foarte mare în ţările în curs de dezvoltare. A avut o recrudescenţă chiar şi la noi în ţară. Aici e şi problema vaccinului BCG, care se face automat la naştere şi care n-are nicio eficienţă împotriva tuberculozei. În Statele Unite, de pildă, acest vaccin nu se mai face. Apărarea împotriva tuberculozei nu se face prin anticorpi, ci mediată celular, alt compartiment imunitar. Sigur, cei care susţin în continuare acest vaccin sunt de părere că, făcându-l, dacă faci tuberculoză, totuşi, nu faci forma gravă, ci una uşoară. Dar este un exemplu tipic de vaccin inutil. Majoritatea medicilor cunosc acest aspect, și totuşi, el se face automat la naştere, apoi se fac acele rapeluri. Exact ca şi cel pentru hepatită B. Medicii îl fac fără să întrebe părintele dacă este de acord sau nu.

Sursa: aici

Fost ministru al Sănătății din Finlanda
spune adevărul despre vaccinuri (RO)


Comentarii

  1. Loredana Vasile15 ian. 2015, 11:26:00

    Mi se pare trist din partea unui dr. care de dragul succesului personal neaga evidenta si profita de teama unui parinte pentru ceea ce i s-ar putea intampla copilului sau. Dl. dr. incepe direct cu reclama la propriile produse si a cabinetului sau. Ar fi trebuit sa se limiteze la atat!
    Cateva informatii despre care vorbeste ( complet gresite): ”vaccinurile slabesc sistemul imunitar” = ingnorarea oricaror cunostinte de imunologie. Avem cate un set de celule cu receptori specifici (antene) pentru fiecare posibil invadator si sunt capabile sa produca anticorpi impotrivaaceluioa, specific. Atunci cand se intalnesc - fie prin infectie, fie prin vaccin -incep sa se inmulteasca si sa produca anticorpi. Setul de celule pentru un virus sau bacterie anume (ex. HIV sau SARS)doar stau si asteapta cel mai probabil degeaba toata viata, dar nu impiedica celelalte celule, pentru varicela de ex. sa isi faca treaba la nevoie.
    Hepatita B este o boala de temut (se poate croniciza in 20% din cazuri si poate duce la cancer sau ciroza, iar copii sub 5 ani care au contactat virusul au risc de 90% de cronicizare) si nu se transmite doar prin injectii.
    Bronchovaxomul si produsele similare au rol dovedit in rinosinuzite cronice, exista studii in acest sens. NU te protejeaza de difterie de care se moare in 40-50% din cazuri, rabie - mortalitate 100% fara ”controversatul vaccin”, poliomielita - paralizie ireversibila in 1 din 200 cazuri si fata de care nu avem tratament (ultimul caz in Romania in 1992 la Giurgiu), tuberculoza (in Romania are o frecventa de 87cazuri/100.000 de locuitori fata de Franta cu doar 8,8 sau SUA cu 3,3) - vaccinul protejeaza de formele severe, meningita si tbc miliara care care au complicatii serioase si chiar moarte etc.
    Legatura cu cresterea alergiilor (nu au frecventa de 50% -este doar exagerarea de dragul spectacolului) a fost investigata, la fel cu alte boli a caror legatura cu vaccinurile a fost exclusa, de ex. autism, diabet, sindromul mortii subite a sugarului, boala celiaca etc. Si in ciuda a ceea ce se sustine exista studii si chiar studii copii vaccinati vs. copii nevaccinati. Vaccinurile au efecte secundare, cunoscute si sunt permanent supuse controlului, verificate si rasverificate, dar nu sunt responsabile de toate relele pamantului.
    Nu va lasati pacaliti de pseudostiinta. Informati-va, verificati sursele si ramaneti sceptici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loredana Vasile, mi se pare trist să văd că faci aici așa un efort ca să discreditezi un doctor de renume, cu atâtea realizări în plan profesional. Spui că neagă evidența, doar de dragul succesului profesional. Păi, în primul rând, succesul profesional l-a obținut deja, prin studiu, muncă și lucrări publicate. Iar cu asemenea afirmații, din contră, riscă să-și taie singur craca de sub picioare. Iar dacă totuși își asumă acest risc, e numai pentru că e un medic onest, căruia-i pasă de sănătatea copiilor, și nu de câștigul material. Spui că ce practică el e pseudoștiință. Și știința adevărată la cine e? La tine? Cine ești tu? Vreun medic particular care are nevoie de cât mai mulți clienți? Spui să verificăm sursele. Ești tu o sursă mai bună decât acest medic renumit sau decât sutele de articole și documentare realizate în Occident și care arată consecințele groaznice, ireversibile, ale vaccinărilor? Cred că tu ar trebui să cercetezi sursele, după care să-ți faci meseria cu probitate și cu grijă pentru sănătatea oamenilor. Amintește-ți Jurământul lui Hipocrate, pe care probabil l-ai depus și tu: „În primul rând, să nu faci rău”.

      Ștergere
    2. Dna dr Vasile, tocmai pentru a ramane sceptici, mi se pare important sa vedem si alte opinii decat cele promovate de industria farmaceutica, una dintre cele mai prospere si influente entitati economice. Politica vaccinala este una dintre cele mai importante surse de venit pentru acestia, asa incat cred ca merita sa ne pastram scepticismul si fata de ceea ce promoveaza ei. Ca si medic, si spun asta fara dorinta de a va ataca, cred ca ati vazut si dvs puterea de convingere si fondurile investite de catre reprezentatii farmaceutici pentru influenta, chiar la nivel de subconstient, mediciul prescriptor. Imaginati-va ce ar fi in stare sa faca pentru a-si vinde produsul TUTUROR copiilor; poate nu o fac, dar cam cat de departe credeti ca nu ar merge?
      Ca si parinte, pe masura ce te documentezi, realizezi ca nu vei mai avea liniste nici daca vaccinezi, nici daca nu vaccinezi, atat de contradictorii sunt argumentele "liderilor de opinie"; ori faci tot ca la carte si, ideal si ce e in plus, ori nu faci absolut nimic. Eu tind sa am mai multa incredere intr-o opinie temperata (pe care nu am gasit-o inca), dispusa sa accepte atat avantajele, cat si dezavantajele vaccinurilor, si sa hotaram impreuna ce este mai potrivit pt copilul meu. Cred ca asta este cea mai mare problema a politicii vaccinale, lipsa de individualizare si personalizare a schemei, care ar trebui facuta de fiecare specialist, pentru fiecare copil in parte.
      De aceea, dna Dr Vasile, v-as ruga sa-mi spuneti opinia dvs: sunt necesare toate vaccinurile, atat de repede, atat de frecvente, si atat de multe tulpini de-odata?
      Multumesc

      Ștergere
  2. Loredana Vasile21 ian. 2015, 23:29:00

    In primul rand dna Ioana I. ma bucura provocarea dumneavoastra, e lucrul pe care il solicit si pacientilor mei. Cititi, veniti cu intrebari si raspund sau ma documentez, fiindca nimeni nu e atotstiutor.
    1. Din pacate da, se folosesc metode de convingere in promovarea produselor farmaceutice. Din fericire se insista pe declararea acestora, reducerea la nivele minime care sa constea de preferat doar in informarea stiintifica. Marii producatori s-au grupat intr-o organizatie ARPIM care a stabilit reguli punctuale si clare in acest sens.
    2. Piata vaccinurilor nu este insa cea care aduce cele mai mari venituri. Sunt atatea suferinte cornice, fizice si psihice, mai mult sau mai putin severe, sau cele care se acutizeaza frecvent, chiar si banalele raceli de care fara 5 medicamente "nu" se poate sa scapi! Toleranta noastra la boala si suferinta e f. mica, mai ales ca avem atatea posibilitati la indemana si ne ajuta sa nu ne oprim din graba noastra zilnica. Ganditi-va conparativ cat costa spitalizarea, eventual si la ATI pentru pneumonie sau encefalita fata de vaccinul pentru rujeola. Vaccinezi mii de copii cu banii necesari pentru un singur caz si aici chiar eviti o suferinta enorma si inutila. Jonas Salk, un nume care ar trebui rostit cu recunostinta, putea castiga enorm daca patenta vaccinul antipolio, dar a ales sa beneficieze si amaratii de el.
    Studiile adevarate in care spunem noi medici ca avem incredere sunt dublu orb, controlat placebo, multicentric, multinational, randomizat (adica nici dr. nici pacientul nu stie daca a primit medicamentul sau apa de ploaie, la intamplare, cu analize facuta la 2-3 centre) cu mii de pacienti, rezultate evaluate de comisii, cu declararea conflictelor de interese si apoi reevaluate de alte comisii, tot multinationale. Si e nevoie de mai multe astfel de studii pentru a ajunge la un grad inalt de incredere. Sunt extreme de complexe si nu prea poti sa minti.
    3. Vaccinarea personalizata este doar o iluzie frumoasa. Intr-o lume in care chiar si bunicii au ajuns sa zboare prin lume dupa copii si nepoti vi se pare ca ne putem feri de cineva infectat, cu vreo urma de eficienta? Pentru a contacta virusul rujeolei e suficient sa intri intr-o incapere unde anterior a stranutat cineva bolnav. Poti sa garantezi ca ti-ai educat copilul atat de extraordinar ca va fi abstinent pana isi va gasi jumatatea si astfel nu va contacta HPV si va mai avea si norocul sa fi dat peste cineva la fel? Care vaccin vi se pare inutil? Discutam punctual fiindca generalizarile par stresante, ca atunci cand urci un munte si te lasi coplesit de marimea lui, dar daca te concentrezi pe pasii pe care ii faci nu iti mai pare la fel de inspaimantator.

    RăspundețiȘtergere
  3. si totusi de ce nu se asteapta un timp de la nasterea copilului pt a vedea daca nu sufera cumva de boli autoimune? sau de ce nu se fac analize speciale in acest sens, inainte de a vaccina? iar referitor la ”ai educat copilul atat de extraordinar ca va fi abstinent pana isi va gasi jumatatea si astfel nu va contacta HPV si va mai avea si norocul sa fi dat peste cineva la fel”, oricum daca e atat de dobitoc sa se culce cu oricine, oricand, neprotejat, poate lua si alte boli grave, sifilis sau SIDA, mare lucru ca nu ar contacta HPV???

    RăspundețiȘtergere
  4. Loredana Vasile14 mar. 2015, 19:36:00

    Bolile autoimune nu sunt caracteristice perioadei de sugar, iar analizele nu arata ce se poate intampla in viitor. Prezervativul nu protejeaza complet impotriva HPV, fiindca si pielea din jurul zonei genitale poate transmite virusul. Apoi, rolul nostru, ca parinti si ca medici este sa ii ajutam fara sa ii judecam si sa consideram ca isi merita soarta daca au gresit. Asa cum cei care fac vaccinarea anti hepatita nu vor bea apa din prima baltoaca intalnita in cale, doar asa, ca acum sunt protejati, la fel, nici cei vaccinati contra HPV nu vor avea o viata promiscua din cauza vaccinului, dar acesta ii va proteja daca vor avea ghinionul sa intalneasca pe cineva infectat si nu vor face cancer pe la 25 - 40 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand o vad pe Vasilica asta ca explica despre HPV...nu exista asa ceva domnia ta! Totul este pur marketing si minciuna...Omul este făcut după Chipul si Asemănarea...nu exista nimic mai presus decât Dumnezeu...26.000 ani a supravietuit omenirea fara vaccin si acum trebuie sa facem 5 pe an pentru a ne ASIGURA ?! Nu am calificarea dvs...sunt foarte tanar insa an de an aud aceeasi poveste : s au inventat noi modalitati si noi medicamente...interesant faptul ca anual apar boli noi autoimune si fel de fel de maladii...cu tot acest avans stiintific! Ce sa spun..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Vegetarian de zile lucrătoare + VIDEO
    25.11.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false …
  • Ce nu trebuie să-i spună medicul pacientului cu cancer
    09.04.2016 - 2 Comments
    CE NU TREBUIE SĂ-I SPUNĂ MEDICUL PACIENTULUI CU CANCER Bill Henderson și-a propus să cerceteze și să găsească tratamente alternative pentru pacienții diagnosticați cu cancer. Moartea soției sale…
  • Aselenizarea din 1969 între adevăr și minciună + documentar (RO)
    15.05.2012 - 0 Comments
    --> ASELENIZAREA DIN 1969  ÎNTRE ADEVĂR ŞI MINCIUNĂ Ideea marii păcăleli a aselenizării nu este una nouă. La numai câțiva ani după eveniment, popularitatea acestei idei nu…
  • Scrisoare deschisă către Barack Obama + VIDEO (RO)
    21.12.2012 - 0 Comments
    --> SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE BARACK HUSSEIN OBAMA PREȘEDINTELE ALES AL STATELOR UNITE ALE AMERICII Dr. Mahathir Mohamad, fost prim-ministru al Malaeziei …
  • 15 fapte interesante despre jocul de cuvinte Wordle
    30.12.2024 - 0 Comments
     Ce este Wordle?Wordle este un joc online, de browser, care oferă jucătorilor șase încercări de a ghici corect un cuvânt din cinci litere. Jocul a fost lansat în octombrie 2021 și a fost creat…
  • 60 de nume de bebeluși interzise în întreaga lume
    21.11.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Franța Nutella, Strawberry, Deamon, Prince William, Mini Cooper 2. Germania Matti, Osama Bin Laden, Adolf Hitler, Kohl,…
  • 60 de fapte uluitoare despre spațiul cosmic pe care nu le știam până acum + FOTO
    22.11.2021 - 0 Comments
    Spațiul cosmic este un loc incredibil, iar astronomii nu au făcut decât să zgârie suprafața. De fapt, doar aproximativ 4% din universul vizibil, compus din diferite planete, stele și galaxii, a fost…
  • De ce îi place pisicii tale să te lingă? 8 explicații susținute de experți
    04.01.2024 - 0 Comments
    Descoperiți semnificația din spatele sărutărilor pisicii dumneavoastră și învățați tehnici pentru a o descuraja să lingă excesiv.Să primești o lingere blândă de la pisica ta poate fi o adevărată…
  • Trenul de ciocolată
    13.06.2013 - 4 Comments
    --> TRENUL DE CIOCOLATĂ În noiembrie 2012, cu ocazia sărbătorii anuale din Belgia intitulată „Săptămâna ciocolatei”, un tren…
  • 14 obiecte de uz casnic care nu sunt atât de utile pe cât vor producătorii să ne facă să credem
    12.05.2023 - 0 Comments
    Rafturile supermarketurilor sunt pline de diverse produse de uz casnic care promit să îndepărteze petele, să scape de bacterii și multe alte lucruri aparent utile. Dar, în realitate, nu toate sunt…
  • O pisică dispărută se întoarce cu un bilet la gât, iar povestea ia o întorsătură neașteptată
    20.07.2023 - 0 Comments
    Cu ceva timp în urmă, o poveste interesantă s-a petrecut în Thailanda. O pisică și-a părăsit stăpânul timp de 3 zile și toată lumea a crezut că a dispărut. Pisica s-a întors, iar proprietarul a fost…
  • 11 ponturi de psihologie a culorilor care te pot ajuta să obții ținuta perfectă pentru orice situație
    29.04.2023 - 0 Comments
    Mulți oameni pot întâmpina dificultăți atunci când aleg o ținută pentru un interviu de angajare. De cele mai multe ori, au tendința de a purta ceva care le stă foarte bine, în opinia lor. Dar acest…
  • Cineva a decis să inverseze fotografiile celebrităților în funcție de sex, iar rezultatul este mai bun decât ne-am fi așteptat + 30 FOTO
    28.01.2022 - 0 Comments
    Cu mult înainte ca Instagram și Snapchat să existe, mulți dintre noi au folosit diverse filtre și efecte pentru a-și îmbunătăți fotografiile. Dar s-a gândit vreodată vreunul dintre noi la ce ne…
  • Cum a „descoperit” Columb America
    12.10.2014 - 2 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "7562398612"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CUM A „DESCOPERIT” COLUMB AMERICA În…
  • Semnele deficienței de fier
    23.02.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SEMNELE DEFICIENȚEI DE FIER Deficiența de fier este o problemă de sănătate extrem de răspândită, care afectează milioane de oameni.…
  • Pericolele din pâinea albă
    17.11.2013 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PERICOLELE DIN PÂINEA ALBĂ Știați că, în urmă cu zeci de ani, guvernul elvețian, fiind informat asupra pericolului pentru sănătate…
  • Țiganii în istoria României + VIDEO
    19.02.2017 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ȚIGANII ÎN ISTORIA ROMÂNIEI Într-o abordare obișnuită, istoria României poate fi scrisă și fără a aminti ceva despre țigani.…
  • Ce este uitarea?
    02.05.2012 - 2 Comments
    --> CE ESTE UITAREA? Faptul că nu toate cunoştinţele, informaţiile pe care le achiziţionăm sunt păstrate şi reactualizate este foarte răspândit, de aceea şi foarte cunoscut. Este…
  • Cartea cărților - În căutarea trecutului misterios - eBook + documentar (RO)
    20.08.2016 - 0 Comments
    CARTEA CĂRȚILOR - ÎN CĂUTAREA TRECUTULUI MISTERIOS - Istoria autentică a civilizațiilor este interzisă. Conjurații puternice veghează asupra menținerii stricte a unei versiuni alterate, care…
  • În căutarea fericirii - Bertrand Russell (eBook)
    14.06.2012 - 0 Comments
    --> ÎN CĂUTAREA FERICIRII Dă-i omului sănătate și un țel de urmat și nu se va opri să se întrebe dacă e fericit sau nu. George Bernard Shaw Nu există fericire de care…
  • Nume de localități românești pentru turiștii străini
    10.05.2012 - 0 Comments
    NUME DE LOCALITĂȚI ROMÂNEȘTI PENTRU TURIȘTII STRĂINI Adunații Copăceni - Gathered Tree People Afumați - NeverSober Baia Mare - MasterBath Băicoi - YouBall Broșteni -…
  • Povestea lui Tommy - câinele care își așteaptă stăpâna în biserică
    27.11.2013 - 3 Comments
    --> POVESTEA LUI TOMMY CÂINELE CARE ÎȘI AȘTEAPTĂ STĂPÂNA ÎN BISERICĂ Povestea lui Tommy, un ciobănesc german în vârstă de 7 ani, a impresionat o lume întreagă, pe Facebook fiind…
  • Jurisprudența romanțată din Evul Mediu
    29.03.2016 - 0 Comments
    JURISPRUDENȚĂ ROMANȚATĂ DIN EVUL MEDIU E greu să acordezi barocul cu romanticul. Totuși, nu pot caracteriza altfel grupul de juriști care s-a format la începutul secolului al XVIII-lea în jurul…
  • 10 fapte despre cumpărăturile online care vă vor ajuta să fiți mai atenți la fiecare achiziție
    17.08.2023 - 0 Comments
    Când a fost ultima dată când ați cumpărat ceva online? Să recunoaștem - cumpărăturile online sunt foarte convenabile. Nu mai trebuie să așteptați la coadă, nu mai plătiți benzină și nu mai trebuie să…
  • Colesterolul, o problemă? + VIDEO
    21.03.2013 - 0 Comments
    --> COLESTEROLUL, O PROBLEMĂ? Mass-media au introdus o adevărată anxietate generală: teama de colesterol. Oameni de o splendidă sănătate fizică telefonează la cabinet şi cer cu o…
  • 11 fapte de geografie europeană care ne-au făcut să spunem „Stai, ce?!”
    10.11.2021 - 0 Comments
    Geografii se întreabă dacă Pământul are șapte continente - Africa, Antarctica, Asia, Australia/Oceania, Europa, America de Nord și America de Sud - sau doar șase. Cei din cea de-a doua tabără spun că…
  • Melania Trump - drumul către visul american + VIDEO
    03.02.2017 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MELANIA TRUMP  - DRUMUL CĂTRE VISUL AMERICAN - Până de curând, Melania Trump a fost percepută de publicul larg ca „soția-trofeu”…
  • Era geoingineriei stratosferice + VIDEO (RO)
    21.01.2016 - 0 Comments
    ERA GEOINGINERIEI STRATOSFERICE – CHEMTRAILS ȘI VIITORUL PLANETEI NOASTRE – Având în vedere multitudinea de informații despre geoinginerie și „chemtrails” (dâre chimice pe cer) care au ajuns…
  • 15 părți ale corpului uman ce vor dispărea în viitor
    04.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); În primul capitol din „Originea omului și selecția sexuală”, Charles Darwin a identificat aproximativ o duzină de componente ale corpului…
  • Frica de moarte + VIDEO (RO)
    13.07.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1162117595"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Cel mai bine se vinde hrana otrăvită + documentar (RO)
    03.12.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CEL MAI BINE SE VINDE HRANA OTRĂVITĂ Glutamatul de monosodiu, aditivul alimentar care ne omoară lent Care este secretul pentru care…
  • Dr. Călin Mărginean - Fructe sau dulciuri concentrate? + VIDEO
    11.04.2012 - 0 Comments
    --> FRUCTE SAU DULCIURI CONCENTRATE? Dr. Călin Mărginean Creaţie şi motivaţie Fructe: Au fost create de Dumnezeu pentru întreţinerea sănătăţii şi a vigorii…
  • Gândurile și vorbele tale pot fi cei mai mari dușmani ai tăi
    20.09.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); GÂNDURILE ȘI VORBELE TALE POT FI CEI MAI MARI DUȘMANI AI TĂI Dacă ești mulțumit cu ce ai, întotdeauna vei avea mai mult. Dacă…
  • Drojdia de bere - o uzină de medicamente
    23.03.2012 - 3 Comments
    --> DROJDIA DE BERE  - O UZINĂ DE MEDICAMENTE Era în iarna anului 1898, într-o seara friguroasă de februarie, când inginerul german Wolfgang Schulze a rămas mult după lăsarea…
  • 20 de trucuri utile care ți-ar putea ușura viața de zi cu zi + VIDEO
    19.10.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; De la curățenie, până la sfaturi în bucătărie, de…
  • Avantajele vegetarianismului + VIDEO
    22.09.2016 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AVANTAJELE VEGETARIANISMULUI În ultimul timp, tot mai mulți oameni au devenit conștienți de beneficiile vegetarianismului. Pe…
  • Rețete culinare - Dovlecei cu iaurt
    08.04.2012 - 0 Comments
    DOVLECEI CU IAURT Ingrediente dovlecei măsline ceapă ardei roșu rozmarin, piper smântână sau iaurt orez – o ceașcă Preparare Într-o tigaie wok, dovleceii și ardeiul roșu…
  • Chemtrails - Dârele morții + VIDEO
    09.05.2012 - 0 Comments
    --> CHEMTRAILS - DÂRELE MORȚII Mărturii privind chemtrails - dârele care apar pe cer în urma unor avioane Top of Form Tot mai multe avioane care zboară chiar şi la mică…
  • 23 de fapte uimitoare despre stângaci
    10.11.2015 - 2 Comments
    1. Stângacii reprezintă 5-10% din populație. 2. Au de 3 ori mai multe șanse să devină alcoolici. 3. Își folosesc mai mult emisfera dreaptă a creierului. 4. Ajung la pubertate cu 4-5 luni…
  • Criza energetică - adevăr sau minciună? + documentar (RO)
    13.08.2015 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2835576272"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *