Vitaminele și sănătatea celulară + VIDEO (RO)


VITAMINELE ȘI SĂNĂTATEA CELULARĂ

Dr. Matthias Rath

Ne putem lua toate vitaminele necesare din alimente? Nu. Studii independente efectuate în Statele Unite, Canada, Marea Britanie și multe alte țări arată scăderea substanțială a conținutului de elemente nutritive din hrana noastră în ultimele decenii.


Ce este o vitamină? Termenul „vitamină” a fost introdus în anul 1912 de către un om de ştiinţă polonez, Casimir Funk, pentru a descrie substanţele naturale din alimente care sunt esenţiale pentru viaţă. Lucrând asupra simptomelor de beri beri, Funk a sugerat că patru maladii specifice sunt cauzate de deficienţa unor „amine” vitale din dietă: scorbut (pierdere severă de sânge din scurgeri ale vaselor sanguine – o lipsă a vitaminei C), rahitism (înmuierea oaselor – lipsa vitaminei D), pelagra (modificări ale pielii, diaree persistentă, demenţă – lipsa vitaminei B3) şi beri beri (inimă mărită şi slăbită, dureri în membre, slăbiciune musculară – lipsa vitaminei B1).
Astăzi ştim că sunt peste 20 de molecule organice numite vitamine, fiecare având o structură chimică diferită şi un rol diferit în organism. Există două grupuri distincte de vitamine: cele solubile în apă (vitamina C şi toate vitaminele B) care sunt distribuite prin componentele apoase ale celulei; şi cele care sunt solubile în grăsimi (vitaminele A, D, E şi K), care se găsesc în special în compartimentele celulei bogate în grăsimi, cum ar fi membranele. Deși vitaminele sunt critice în susținerea vieții, majoritatea nu sunt produse de organismul nostru.

Este DZR suficientă? Nu. Există multe dovezi care arată că multe vitamine și minerale – când sunt consumate în cantitate mai mare decât Doza Zilnică Recomandată (DZR) – sunt benefice pentru menținerea unei sănătăți optime și prevenirea dezvoltării unor maladii cronice. DZR indică doar cantitatea de vitamine și minerale necesară prevenirii bolilor comune de nutriție (cum ar fi rahitismul sau scorbutul) la o persoană obișnuită. Aceasta nu ia în considerare nevoile metabolice individuale ale unei persoane, determinate la nivel genetic. Nu se iau în considerare nici obiceiurile alimentare ale unei persoane, stilul de viață, starea de sănătate și numeroși alți factori. DZR ignoră, de asemenea, faptul că nutrienții acționează în echipă în organismul nostru, spre deosebire de modul în care o fac substanțele chimice individuale din medicamentele farmaceutice.

Ce este sănătatea celulară? Conceptul de „sănătate celulară” se bazează pe principiul că sănătatea este determinată la nivelul miliardelor de celule care compun corpul uman. Nivelul celular din corp a fost efectiv neglijat de medicina convențională, iar medicii ortodocși ne tratează organele fără să adreseze în mod potrivit stadiul nutrițional al celulelor care le compun. Vitaminele, mineralele, aminoacizii și alți nutrienți esențiali sunt necesari pentru miile de reacții biochimice care au loc continuu în fiecare celulă, iar o deficiență cronică a acestor nutrienți esențiali este cauza cea mai frecventă a disfuncțiilor celulare, și deci a bolilor. Un consum optim de vitamine, minerale, aminoacizi și alți nutrienți esențiali este deci cheia pentru obținerea unei sănătăți optime și prevenirea dezvoltării bolilor cronice. Pentru mai multe informații accesați Fundația sănătății celulare.

Ce este sinergia nutrienților? Conceptul de sinergie a nutrienților maximizează beneficiile pentru sănătate ale micronutrienților datorită descoperirii faptului că ei lucrează cel mai bine „în echipă”. Astfel, nu ingerarea unui singur nutrient asigură sănătatea deplină, ci ingerarea unui spectru complet de micronutrienţi, ca vitamine, minerale, aminoacizi şi elemente trasoare. Eficienţa clinică a acestei abordări a fost confirmată nu doar în multe studii ale noastre, ci şi prin alte cercetări independente. Cercetările asupra sănătăţii celulare se focalizează pe sinergia nutrienţilor ca cea mai eficientă abordare pentru a optimiza metabolismul celular şi a-i restaura echilibrul, şi s-a demonstrat în mod repetat că această abordare este mult mai eficientă decât utilizarea nutrienţilor individuali sau a combinaţiilor lor aleatoare.

Care sunt avantajele abordării sănătății celulare, comparativ cu medicina convențională? Abordarea sănătății celulare se bazează pe descoperirea faptului că sănătatea şi boala nu sunt stabilite la nivelul organelor, ci la nivelul miliardelor de celule care formează aceste organe și al corpului uman în ansamblu. Acest lucru este în contrast total cu abordarea medicinii convenţionale, care divide corpul în diferite discipline şi tratează fiecare organ ca entitate separată. În consecinţă, în medicina convenţională, cardiologul are grijă de inimă, gastroenterologul este specializat pe sistemul digestiv, hepatologul se ocupă de ficat ş.a.m.d. Această abordare ignoră faptul că singurul şi cel mai important motiv pentru o funcţie celulară deficitară – şi deci pentru dezvoltarea unei boli – este lipsa bioenergiei la nivel celular.
Cele mai importante molecule de bioenergie de care are nevoie celula pentru a funcţiona normal sunt biocatalizatorii, molecule mici, care accelerează reacţiile chimice care au loc în celule. Cele mai importante dintre aceste molecule sunt vitaminele, mineralele, elementele trasoare şi anumiţi aminoacizi. Sănătatea celulară este un nou domeniu de cercetare care aplică aceste cunoştinţe pentru prevenirea şi tratarea celor mai comune boli ale zilelor noastre.
Pe de altă parte, medicina cu bază farmaceutică nu tratează rădăcina cauzelor bolilor – deficienţele nutriţionale la nivel celular – ci numai simptomele: analgezice pentru dureri de cap, antiacizi pentru a contracara aciditatea stomacului, medicamente antiinflamatorii pentru artrită etc.
Mai mult, medicina cu bază farmaceutică este extrem de periculoasă. În 1998 de exemplu, Journal of the American Medical Association (Revista Asociaţiei Medicale Americane) a publicat un studiu care estima că în 1994, în jur de 2.216.000 de pacienţi spitalizaţi din SUA au suferit reacţii alergice severe la medicamente (ADR - adverse drug reactions) şi 106.000 au suferit ADR fatale. Acest lucru sugerează faptul că medicamentele pe bază de reţetă administrate în spital de personal medical calificat, în concordanţă cu instrucţiunile producătorului, au fost între locurile 4 şi 6 ale cauzelor mortalităţii în SUA în acel an. Mai recent, analiştii FDA - Food and Drug Administration (Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA) au estimat în 2004 că un singur medicament, Vioxx, a cauzat între 88.000 şi 139.000 infarcturi, dintre care 30-40% au fost fatale, în cei 5 ani cât a fost pe piaţă.
Prin contrast, terapiile naturale, bazate pe principiile sănătăţii celulare, sunt mai sigure decât mâncarea din farfuriile noastre. În atât de mare măsură, încât s-a estimat, pe baza unor date extensive compilate de statisticile guvernului Noii Zeelande, că riscul de a muri ca urmare a ingerării unui supliment vitaminic se situează undeva între riscul de a fi lovit de trăsnet şi riscul de a fi lovit de un meteorit.

Există cercetări ce susţin abordarea sănătăţii celulare? Da! Site-ul web al dr. Rath, Health Foundation include detalii a numeroase Studii Clinice importante care documentează importanţa supremă a micronutrienţilor şi a nutriţiei în menţinerea unei sănătăţi optime. În afară de paginile noastre despre Sănătate Celulară şi Documente OMS, va fi destul de greu să găsiţi o „bibliotecă” mai cuprinzătoare a beneficiilor vitaminelor, micronutrienţilor şi nutriţiei asupra sănătăţii, în lupta împotriva celor mai comune boli ale lumii industrializate şi dezvoltate de astăzi. În documentarea acestor studii şi rapoarte am avut grijă să includem, pe cât posibil, studii ale anilor precedenţi. Am făcut acest lucru pentru a dovedi că o abundenţă de cunoştinţe şi date ştiinţifice asupra sănătăţii naturale au fost disponibile timp de 50, 60, 70 şi chiar 80 de ani.

De ce nu am auzit despre aceste descoperiri revoluţionare până acum? Terapiile bazate pe utilizarea vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor şi altor nutrienţi esenţiali naturali nu sunt de interes pentru industria farmaceutică, pentru că ele nu pot fi patentate. Totuşi, medicamentele sintetice produse de industria farmaceutică pot fi patentate şi vânzările farmaceutice globale totale au crescut cu 7% în 2006 pentru a atinge 837 miliarde dolari. Cu alte cuvinte, vânzările totale ale industriei farmaceutice într-un singur an ajung acum la aproape 1 trilion de dolari.
Piaţa de desfacere pentru industria farmaceutică este corpul uman – dar numai atâta timp cât corpul găzduieşte o boală. Astfel, menţinerea şi extinderea bolilor sunt o pre-condiţie pentru creşterea industriei farmaceutice. O strategie cheie pentru a realiza acest scop este dezvoltarea medicamentelor care doar maschează simptomele, evitând tratarea sau eliminarea bolii. Aceasta explică de ce majoritatea medicamentelor comercializate astăzi nu au o eficienţă dovedită şi atacă mai ales simptomele.
În timp ce promovarea şi expansiunea bolilor creşte piaţa investiţiilor industriale farmaceutice, prevenirea şi tratarea cauzelor bolilor scad profitabilitatea pe termen lung; de aceea ele sunt evitate sau chiar obstrucţionate de această industrie. Iar ceea ce este cel mai rău este faptul că eradicarea bolilor este prin natura sa incompatibilă şi diametral opusă intereselor de investiţii ale industriei farmaceutice.
Vitaminele şi alte terapii naturale eficiente care optimizează metabolismul celular ameninţă aşadar „afacerea cu boala” a industriei farmaceutice, pentru că se adresează cauzelor celulare ale celor mai comune boli ale zilelor noastre.


Pentru mai multe informaţii pe această temă, citiți și „Legile industriei farmaceutice

Vitamina C vă poate salva viața

Filmul relatează povestea incredibilă a unui fermier din Noua Zeelandă, care a revenit la viață datorită administrării unor doze mari de vitamina C. Bineînțeles că aceasta a presupus o bătălie aprigă cu sistemul medical de stat, pe care însă, în cele din urmă, familia pacientului l-a învins.



Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Diagnosticul - cea mai răspândită boală + documentar (RO)
    16.08.2014 - 3 Comments
    --> DIAGNOSTICUL - CEA MAI RĂSPÂNDITĂ BOALĂ Motto: Un om bolnav se trage dintr-un om sănătos care a fost la doctor. În țările dezvoltate, complexul medico-industrial crește mult…
  • 30 de moduri geniale de întrebuințare a WD-40 care sunt în mare parte necunoscute
    17.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WD-40 este produsul la care apelează mulți oameni care doresc să deșurubeze un șurub încăpățânat, să reducă la tăcere o balama de ușă care…
  • Dale Carnegie - Tehnici fundamentale de a te purta în lume
    01.11.2012 - 1 Comments
    --> SECRETELE SUCCESULUI Dale Carnegie Dale Breckenridge Carnegie (24 noiembrie 1888 - 1 noiembrie 1955) a fost un celebru autor american de cărți de dezvoltare personală,…
  • Politețea pe hartă
    18.04.2012 - 0 Comments
    --> POLITEŢEA PE HARTĂ O dată cu începutul existenţei sale sociale, umanitatea a impus norme de comportament în toate domeniile esenţiale ale vieţii: hrana, vestimentaţia, relaţiile…
  • Integrala manuscriselor Cantemir + VIDEO
    11.12.2012 - 0 Comments
    --> EVENIMENT CULTURAL EUROPEAN Au apărut primele 25 de volume din   „Integrala manuscriselor Cantemir” Lădiţa cu „Integrala manuscriselor Cantemir”, pe care a…
  • Țelina – tonicul sistemului imunitar
    02.04.2012 - 0 Comments
    --> ŢELINA - tonicul sistemului imunitar Este uimitor de câtă popularitate se bucură legumele exotice în defavoarea unor legume precum ţelina, plantă alimentară cu tradiţie în…
  • 5 avantaje și 5 dezavantaje ale unităților de aer condiționat
    05.06.2023 - 0 Comments
    Determinarea tipului de aparat de aer condiționat pe care îl doriți pentru casa sau apartamentul dumneavoastră poate părea o sarcină descurajantă. Cu toate acestea, chiar nu trebuie să fie stresantă,…
  • 12 teorii ale conspirației care chiar s-au dovedit a fi adevărate
    17.11.2023 - 0 Comments
    Adagiul este adevărat: Adevărul depășește adesea ficțiunea. Nu este o minciună - fiecare dintre aceste presupuse "teorii ale conspirației" s-a dovedit a fi autentică.Nu sunt eu nebun, voi toți…
  • Cânepa - fibra de aur a României + documentar (RO)
    04.11.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CÂNEPA – FIBRA DE AUR A ROMÂNIEI Ne-am născut într-un loc în care o plantă naturală care tratează cancerul, SIDA, bolile și durerile de…
  • Mâncarea ucigașă
    26.03.2012 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MÂNCAREA UCIGAŞĂ Un studiu despre securitatea alimentară dat publicităţii în Franţa spune că jumătate din produsele alimentare din…
  • Khazarii de ieri - evreii de azi + documentar (RO)
    02.10.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KHAZARII DE IERI – EVREII DE AZI «O stranie poveste a fost mereu lansată de-a lungul timpului de evrei, relativ la închipuita lor…
  • Țeapa H2O + VIDEO
    18.07.2014 - 2 Comments
    -->  ȚEAPA H2O    – CUM SE ÎMBOGĂȚESC COMERCIANȚII DE APĂ PLATĂ – Consumatorii de apă minerală naturală necarbogazoasă din comerț sunt manipulați prin reclame…
  • Interferonul
    15.04.2012 - 6 Comments
    --> ANALIZA UNUI MEDICAMENT FOLOSIT LA HEPATITĂ: INTERFERONUL Interferonul se foloseşte în multe medicamente: contra sclerozei multiple, hepatitei C şi B, cancerului, infecţiilor…
  • Dezvăluirea misterelor de la Cernobîl: Descoperiți 15 fapte despre cea mai gravă catastrofă nucleară din lume + BONUS
    08.08.2023 - 0 Comments
    Pătrundeți într-o lume învăluită în mister, unde tăcerea vorbește mai tare decât cuvintele, iar structurile abandonate șoptesc povești din trecut. Cuibărit în inima Ucrainei, Cernobîl este o amintire…
  • 8 aptitudini non-tehnologice pe care angajatorii le apreciază cel mai mult la angajații lor
    02.01.2025 - 0 Comments
    La locul de muncă modern, expertiza tehnică poate deschide ușa, dar abilitățile non-tehnice sunt cele care vă ajută să rămâneți și să excelați. Aceste competențe transversale (soft skills) devin o…
  • Marijuana legalizată: Canada se întoarce la înțelepciunea veacurilor trecute
    22.01.2024 - 0 Comments
    În 1997, în Cehoslovacia a fost găsită o frânghie de cânepă datând din 26.900 î.Hr., fiind cel mai vechi obiect cunoscut asociat cu marijuana.  De atunci, cânepa a jucat un rol important în…
  • Conceptul de frumusețe în diferite epoci + VIDEO
    06.08.2012 - 4 Comments
    --> CONCEPTUL DE FRUMUSEȚE ÎN DIFERITE EPOCI Nu se poate vorbi de canoane estetice înainte de secolul V î.e.n., când sculpturile grecești ilustrau concepția potrivit căreia corpul…
  • Ceapa și binefacerile ei
    21.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CEAPA ȘI BINEFACERILE EI În 1919, când gripa a ucis 40 de milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta…
  • Erich von Däniken și teoria astronautului antic + eBook + documentare (RO)
    16.10.2013 - 2 Comments
    --> TEORIA ASTRONAUTULUI ANTIC În a doua jumătate a secolului XX, câțiva autori nonconformiști au lansat în scrierile lor teoria fascinantă a extratereștrilor antici. Este vorba de…
  • Factorul sionist - eBook + documentar (RO)
    03.10.2016 - 1 Comments
    FACTORUL SIONIST  INFLUENȚA IUDAICĂ ASUPRA ISTORIEI SECOLULUI XX   Ivor Benson a fost, ca şi Douglas Reed, un jurnalist britanic participant la evenimentele care au…
  • 12 rețete sănătoase de smoothie pentru energie pe tot parcursul zilei
    28.11.2022 - 0 Comments
    Rețetele de smoothie abundă pe internet și putem face orice dorim pentru o anumită dietă, ca băutură de pre-antrenament sau pur și simplu pentru a ne răcori pe căldura verii. Aceste rețete sunt…
  • Istoria trenului + slideshow
    08.09.2015 - 0 Comments
    ISTORIA TRENULUI Istoria trenului începe acum 200 de ani, o dată cu inventarea primelor vagoane, folosite inițial în mine. De atunci și până în prezent, trenurile au evoluat permanent. Primele…
  • 9 gadget-uri de buzunar ingenioase
    18.07.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Unealtă utilitară-mască cheie Această multi-unealtă îți învelește una din cheile tale și este dotată cu deschizător de sticle, pilă de…
  • Sectele și manipularea religioasă + documentar (RO) + VIDEO (RO)
    01.03.2016 - 0 Comments
    SECTELE ȘI MANIPULAREA RELIGIOASĂ Vestea celor întâmplate în Guyana la sfârșitul anului 1978, în cadrul minusculei secte religioase intitulată pompos „Templul popoarelor”, a provocat în toată…
  • Charles Darwin - Călătoria care a zguduit lumea + documentare (RO)
    21.09.2012 - 4 Comments
    --> DARWIN ȘI TEORIA EVOLUȚIONISTĂ Charles Darwin s-a născut pe data de 12 februarie 1809, în localitatea Shrewsbury, Anglia. Tatăl său, Robert, era un medic din înalta societate, iar…
  • Scurtă istorie a automobilului + slideshow
    16.01.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SCURTĂ ISTORIE A AUTOMOBILULUI Păzea! Păzea că trece-n goană, Aleargă, vâjâie ca vântul, Și dacă n-ai urechi normale, Te face una cu…
  • Pericolele din pâinea albă
    17.11.2013 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PERICOLELE DIN PÂINEA ALBĂ Știați că, în urmă cu zeci de ani, guvernul elvețian, fiind informat asupra pericolului pentru sănătate…
  • Route 66 - Drumul legendar al Americii + VIDEO
    01.10.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ROUTE 66 – DRUMUL LEGENDAR AL AMERICII – Route 66 a fost o șosea americană, care lega orașul Chicago (Illinois) de orașul Los…
  • Cum să trăim 150 de ani - eBook
    29.11.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM SĂ TRĂIM 150 DE ANI S-a scris mult în ultima vreme despre căile prin care se poate să trăim o viaţă lungă și lipsită de boli. Ne…
  • Medicamentele pentru colesterol sunt otravă + VIDEO
    26.05.2013 - 8 Comments
    --> MEDICAMENTELE PENTRU COLESTEROL SUNT OTRAVĂ Raymond Francis Biochimistul Raymond Francis este președintele Beyond Health…
  • Vaccinul Gardasil - primele plângeri penale + VIDEO (RO)
    27.03.2014 - 0 Comments
    --> VACCINUL GARDASIL - PRIMELE PLÂNGERI PENALE - Impunerea vaccinării cu Gardasil pentru a se preveni, chipurile, apariţia cancerului de col uterin, a declanşat la vremea respectivă…
  • Rețete culinare - Sfaturi de preparare și păstrare a alimentelor
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> SFATURI DE PREPARARE ȘI PĂSTRARE A ALIMENTELOR - Legumele ce urmează a fi mâncate crude trebuie să fie bine coapte, proaspete, suculente și viu colorate. Consumate în plin…
  • Cânepa românească - victima vânătorii de canabis + VIDEO (RO)
    19.06.2016 - 1 Comments
    CÂNEPA ROMÂNEASCĂ VICTIMA VÂNĂTORII DE CANABIS Din dorința de a arăta lumii cum se transformă cânepa din plantă în țesătură și mai apoi în costum popular, Iosif Ciunterei, un bistrițean de 20 de…
  • 15 cele mai interesante upgrade-uri ale iOS 9
    17.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); În timp ce lumea încă se obișnuiește cu iOS 9, noi am făcut o listă cu cele mai interesante 15 upgrade-uri ale noului iOS, pe care le vei…
  • Războiul contra cancerului + VIDEO
    11.11.2013 - 2 Comments
    --> RĂZBOIUL CONTRA CANCERULUI Pe 23 decembrie 1971, președintele Statelor Unite, Richard Nixon, a semnat National Cancer Act, supranumit pompos „Războiul contra cancerului” (The War on…
  • Testamentul lui Carol I - primul rege al României + documentar
    10.05.2014 - 2 Comments
    --> TESTAMENTUL LUI CAROL I – PRIMUL REGE AL ROMÂNIEI – Pe 10 mai 1866, Carol I soseşte în Bucureşti şi depune jurământul în faţa Parlamentului. 11 ani mai târziu, pe 10 mai 1877, Carol…
  • Comunități umane care demonstrează rolul alimentației naturale
    22.07.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMUNITĂȚI UMANE CARE DEMONSTREAZĂ ROLUL ALIMENTAȚIEI NATURALE Mulți oameni și-ar schimba mai degrabă religia decât stilul…
  • 40+ Ilustrații oneste despre cum sunt cu adevărat căsătoria și viața de familie + FOTO
    12.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Yehuda Devir este un popular ilustrator și desenator de benzi desenate din Israel, cunoscut pentru desenarea tuturor lucrurilor fantastice…
  • 25 de fapte despre Hitler + VIDEO
    27.04.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 25 de fapte despre Hitler 1.    Hitler nu a vizitat niciodată un lagăr de concentrare.2.    Prima…
  • Cum pregătesc societățile secrete Guvernul Mondial + documentar (RO)
    14.06.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM PREGĂTESC SOCIETĂȚILE SECRETE   GUVERNUL MONDIAL GRUPUL BILDERBERG Unul dintre cele mai mari grupuri de fațadă ale…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *