ASPARTAMUL
– OTRAVA CU ZERO CALORII –
– OTRAVA CU ZERO CALORII –
Aspartamul este o substanţă
care aduce prejudicii grave sănătăţii. Producătorii au ştiut de la început de
pericolele acestei substanţe şi de faptul că ea va distruge sănătatea populaţiei
şi totuşi au insistat să fie comercializată. Documentele referitoare la
toxicitatea aspartamului spun că, pentru a fi manipulat în laborator, este nevoie
de mănuşi, măşti de protecţie, şorţ special şi purificator de aer! Lobby-iştii,
medicii, politicienii şi cercetătorii care susţin aspartamul sunt nişte criminali
care, ştiind cât de nocivă e această substanţă, mint cu neruşinare, condamnând
oameni la moarte. Din cauza acestei josnice şi lacome alianţe, aspartamul se
bucură încă de succes comercial, fiind prezent în cca 7000 de produse alimentare
şi medicamente şi utilizat de sute de milioane de oameni din întreaga lume. În
urma unor teste de laborator, s-a găsit aspartam şi în produse care nu-l aveau
menţionat pe etichetă. Aflat odinioară pe lista Pentagonului ca armă
biochimică, în prezent este nelipsit din alimentaţia zilnică a populaţiei mondiale!
Aspartamul
este cel mai răspândit îndulcitor artificial din lume, dar şi cel mai periculos
aditiv. Denumirile lui comerciale sunt Nutrasweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure,
Canderel, Benevia, Neotame. Are o putere de îndulcire de 150-200 de ori mai
mare decât zahărul şi este lipsit de calorii. Neotame este o otravă şi mai
puternică decât aspartamul, fiind derivat din acesta. Aspartamul este obţinut
printr-un proces de inginerie genetică. Componenta sa principală, fenilalanina,
este produsă de o bacterie. Compania Monsanto a modificat genetic bacteria
pentru a produce mai multă fenilalanină. Monsanto, care pe lângă culturile de
plante modificate genetic produce şi acest îndulcitor, minte încă o dată şi ne
asigură că aspartamul nu este nociv, dar oamenii de ştiinţă sinceri recunosc că
efectele lui nocive sunt evidente.
Compania producătoare a acestui îndulcitor artificial a
avut doar în anul 1990 un profit de 996 milioane de dolari. Aspartamul este un
drog sofisticat. Efectul lui este intensificat de prezenţa glutamatului şi a
altor excitotoxine. O doză mică de aspartam adăugată la o doză mică de glutamat
se transformă într-o doză şi mai toxică decât ar fi ele separat. Aspartamul a
fost descoperit în cadrul companiei G.D. Searle din Illinois, SUA, companie
care a mai produs în ultimele decenii şi alte substanţe periculoase, destinate
a fi incluse în alimente, de pildă hormonul bovin de creştere, RBGH.
Mecanismul
de acţiune al aspartamului
În urma
metabolizării în organismul uman, aspartamul se descompune în: 50%
fenilalanină, 40% acid aspartic, 10% metanol și dicetopiperazină (DCP).
Fenilalanina este un aminoacid care se găseşte în mod normal în creier.
Persoanele care suferă de fenilcetonurie nu pot metaboliza fenilalanina.
Aceasta duce la acumularea unor niveluri foarte ridicate de fenilalanină în
creier, ce pot fi letale. Dr. Russell Blaylock spune că mai ales în anumite
zone ale creierului se acumulează niveluri foarte ridicate de fenilalanină:
hipotalamus, medula oblongata, corpus striatum.
Pentru
a susţine creşterea rapidă a fătului, sunt necesari mulţi aminoacizi. Aminoacizii
din venele fătului sunt de 4 ori mai mulţi decât în sângele mamei. Hrana naturală
este un amestec complex de aminoacizi. Niciun aliment nu are unul sau doi
aminoacizi izolaţi, aşa cum are aspartamul. Dr. Louis J. Elsas, profesor de
pediatrie de la Universitatea Emory, a depus mărturie în faţa Congresului
American: „Am petrecut 25 de ani în cercetări biomedicale, încercând să previn
defectele de naştere apărute din cauza excesului de fenilalanină. Şi iată îngrijorarea
mea: aspartamul este o neurotoxină şi o substanţă teratogenă care produce
efecte adverse grave, reversibile la adult, dar ireversibile în creierul
fătului sau al copilului”.
Aşa-zisele
suplimente alimentare cu fenilalanină, acid aspartic, acid glutamic şi alţi
aminoacizi dicarboxilaţi sunt neuroexcitotoxine, comercializate fie din ignoranţă,
fie intenţionat, și fac exact opusul a ceea ce sunt destinate să facă.
Fenilalanina izolată întrerupe transmiterea neuronală, intoxică și privează
creierul de nutrienți, ceea ce duce la retard mintal, depresie, migrene etc.
Acidul
aspartic (ASP) este al doilea aminoacid din aspartam, aflat în proporţie de 40%.
Acesta, atunci când este izolat, este o excitotoxină, excitând neuronii până la
distrugerea lor completă. La fel ca şi formaldehida, aspartamul este un agent
care distruge cromozomii. Pericolele neurologice pentru făt sunt evidente.
Distrugerile cromozomiale din corpul mamei pot fi moştenite de copil, şi toate
generaţiile viitoare sunt în pericol prin moştenirea distrugerilor cromozomiale.
Metanolul
(alcoolul metilic) se metabolizează prin oxidarea aspartamului şi formează
formaldehida şi apoi acidul formic. Acesta se acumulează treptat în corp şi
inhibă metabolismul oxigenului. Metanolul se obţine la nivelul intestinului
subţire, atunci când gruparea metil din aspartam întâlneşte enzima
chimotripsină. Formaldehida este o neurotoxină letală, care interferează în procesul
de replicare a ADN-ului şi determină malformații. Intoxicarea cu alcool metilic
şi formaldehidă generează o serie de boli degenerative cumulative, precum şi
anomalii funcţionale în organism. Asociaţia pentru Protecţia Mediului (EPA)
spune: „Metanolul este o otravă cumulativă pentru că, o dată ingerată, se elimină
foarte greu. În corp, metanolul este oxidat şi se descompune în formaldehidă şi
acid formic: ambele sunt extrem de toxice”. De aceea, EPA recomandă o doză-limită
de metanol de 7,8 mg/zi. Dar 1 litru de băutură dietetică conţine cca 56 mg metanol!
Metanolul
natural este prezent în anumite fructe şi legume (de exemplu, în roşii), dar el
nu se găseşte niciodată izolat de etanol şi pectină, acestea din urmă
împiedicând metanolul să fie metabolizat în formaldehidă şi acid formic, ambele
toxine letale. Metanolul sintetic este o otravă. Doza letală este de 1 ml/kg
corp! O absorbţie de 50 până la 100 ml este mortală pentru om, deşi există
cazuri în care moartea a survenit la sub 30 ml. Cantitatea de metanol din
aspartam este de 1.000 de ori mai mare decât cea din alimentele obişnuite,
conform publicaţiei americane Medical
World News din anul 1978. În plus, metanolul din aspartam este „metanol
pur”, care nu se găseşte ca atare în natură. Metanolul din natură este
întotdeauna în amestec cu etanolul şi cu alţi compuşi care îi scad concentraţia
atunci când este eliberat în organismul uman.
Este suficient ca sticlele de
Cola sau Pepsi light să rămână mai multe ore într-un depozit sau într-un vehicul
fără răcire şi expus la soare, pentru ca ele să devină extrem de toxice. Mii de
containere de băuturi light au fost trimise militarilor care au participat la
operaţiunea „Furtună în deşert”. Navetele de băuturi carbogazoase au rămas timp
de săptămâni întregi în containere, la o temperatură de peste 40° C. Numeroşi
soldaţi au manifestat tulburări identice cu simptomele otrăvirii cu metanol:
dureri de cap, acufene, ameţeală, greaţă, tulburări gastrointestinale,
slăbiciune, vertigo, frisoane, pierderi de memorie, amorţeala membrelor,
tulburări de comportament. Cele mai cunoscute probleme ale otrăvirii cu metanol
sunt tulburările de vedere: pierderea treptată a vederii, înceţoşarea,
restrângerea progresivă a câmpului vederii, vătămarea retinei, iar în final,
orbirea.
Din cauza lipsei unor
enzime-cheie, oamenii sunt mult mai expuşi la efectele toxice ale metanolului
decât animalele. De aceea, testele cu aspartam şi metanol făcute pe animale nu
reflectă în mod corect pericolele acestor substanţe asupra oamenilor. Mai mult,
formaldehida face ca proteinele străine să fie percepute de sistemul imunitar
ca antigene, activând răspunsuri imunitare de distrugere a lor. Sistemul
imunitar se întoarce împotriva propriilor ţesuturi şi astfel apare lupusul
eritematos (o boală cronică, autoimună, în care sistemul imunitar al bolnavului
nu reuşeşte să facă diferenţa între ţesuturile proprii şi intruşi,
atacându-le).
Aspartamul denaturează
ţesuturile fetale, creând stimuli antigenici, care atrag distrugerea lor de către
sistemul imunitar. Încheierea sarcinii poate fi atât de rapidă, încât mama nici
nu are timp să observe diferenţa dintre întârzierea menstruaţiei şi avort. Aspartamul
atacă direct şi fătul. Un exemplu este sindromul alcoolului fetal. Consumul de
băuturi cu aspartam al mamei aduce fătului grave prejudicii. Apar diformităţi
care marchează bebeluşul pe viaţă: invaliditate şi lipsa acuităţii mintale la
copiii care supravieţuiesc intoxicaţiei alcoolice uterine. Intoxicaţia cu
alcool metilic este de 50 de ori mai puternică decât intoxicaţia cu alcool
etilic (din băuturile alcoolice), iar intoxicaţia cu formaldehidă este de 5.000
de ori mai puternică. Asamblate cu grijă în molecula
de aspartam, aceste neurotoxine sunt de 20.000 de ori mai puternice decât băuturile
alcoolice. Din cauza extremei toxicităţi a aspartamului, chiar şi dozele mici
sunt distructive, vătămând sistemul nervos al fătului şi structurile legate de
acesta.
Capacitatea
chelatoare a aspartamului
În
limba latină, chelate înseamnă
gheară, iar în chimie, prin substanţă chelatoare se înţelege o substanţă
chimică ce reţine alte substanţe chimice, cel mai adesea metale. Unul dintre
motivele pentru care FDA a respins la început aprobarea aspartamului este
puternica sa acțiune chelatoare, prin care extrage rapid metale toxice sau
netoxice şi le transportă în întregul organism (extrage chiar metale pe care în
mod normal corpul le-ar respinge din timpul digestiei şi le-ar elimina rapid).
Apare, de exemplu, pericolul de otrăvire cu plumb al creierului şi al altor
organe. Multe dintre metalele pe care NutraSweet le poartă prin întregul nostru
organism sunt la fel de toxice ca plumbul. Acidul aspartic se combină (formează
chelaţi) cu cromul (un element necesar pentru funcţionarea corectă a glandei
tiroide). Persoanelor care consumă mari cantităţi de aspartam li se poate
atribui un diagnostic fals, boala Basedow-Graves, pentru tratarea căreia
bolnavul este supus unei terapii prin iradierea glandei tiroide, fără a se
trata cauza reală!
Boala
aspartamului
Când
pacienţii care se plâng de simptomele asociate aspartamului încetează să mai
consume produsele respective, simptomele dispar, dar ele revin atunci când
persoana începe din nou să consume aspartam. Medicii numesc această
simptomatologie „boala aspartamului”. Simptomele pot apărea imediat sau gradat
și pot degenera în boli cronice. Există şi consumatori de aspartam care nu par
să sufere de reacţii imediate. Aceştia însă sunt susceptibili de a dezvolta
afecţiuni pe termen lung. Aspartamul generează următoarele afecţiuni:
LA NIVELUL OCHILOR
• conjunctivită
• dilatarea pupilei
• sindrom exoftalmic; umflarea ochilor
• iritaţii, durere şi presiune oculară
• orbirea treptată a unuia sau a ambilor ochi
• probleme la folosirea lentilelor de contact
• reducerea lichidului lacrimal
• conjunctivită
• dilatarea pupilei
• sindrom exoftalmic; umflarea ochilor
• iritaţii, durere şi presiune oculară
• orbirea treptată a unuia sau a ambilor ochi
• probleme la folosirea lentilelor de contact
• reducerea lichidului lacrimal
LA NIVELUL URECHILOR
• intoleranţă severă la zgomot
• probleme cu auzul, pierderea auzului
• tinitus (ţiuituri în urechi)
• intoleranţă severă la zgomot
• probleme cu auzul, pierderea auzului
• tinitus (ţiuituri în urechi)
LA NIVEL NEUROLOGIC
• ameţeală, probleme de echilibru
• amorţeli, dureri ale extremităţilor, artrită
• atacuri cerebrale parţiale sau complexe
• atacuri de panică
• convulsii, crize de apoplexie, crize epileptice
• slăbiciune în membre, încheieturi şi articulaţii
• dureri de cap, migrene (femeile sunt mult mai vulnerabile)
• dureri musculare şi la nivelul scheletului, dureri faciale
• febrilitate, halucinaţii
• hiperactivitate acută şi nevoia de a da încontinuu din picioare
• incapacitate de concentrare, pierderea memoriei, tulburări de gândire, îngreunarea vorbirii
• parestezie, amorţeala membrelor
• retard la copii
• spasme musculare, tremurături ale muşchilor
• ameţeală, probleme de echilibru
• amorţeli, dureri ale extremităţilor, artrită
• atacuri cerebrale parţiale sau complexe
• atacuri de panică
• convulsii, crize de apoplexie, crize epileptice
• slăbiciune în membre, încheieturi şi articulaţii
• dureri de cap, migrene (femeile sunt mult mai vulnerabile)
• dureri musculare şi la nivelul scheletului, dureri faciale
• febrilitate, halucinaţii
• hiperactivitate acută şi nevoia de a da încontinuu din picioare
• incapacitate de concentrare, pierderea memoriei, tulburări de gândire, îngreunarea vorbirii
• parestezie, amorţeala membrelor
• retard la copii
• spasme musculare, tremurături ale muşchilor
LA NIVEL PSIHIC
• agresivitate, anxietate, fobii
• depresii moderate până la severe (deoarece scade nivelul de serotonină)
• insomnie, somnolenţă, probleme de somn
• iritabilitate, modificări de personalitate
• oboseală accentuată
• agresivitate, anxietate, fobii
• depresii moderate până la severe (deoarece scade nivelul de serotonină)
• insomnie, somnolenţă, probleme de somn
• iritabilitate, modificări de personalitate
• oboseală accentuată
LA NIVELUL PIEPTULUI
• aritmie
• dispnee
• dureri în piept
• hipertensiune, palpitaţii, tahicardie, respiraţie astmatică
• aritmie
• dispnee
• dureri în piept
• hipertensiune, palpitaţii, tahicardie, respiraţie astmatică
LA NIVEL GASTROINTESTINAL
• balonare,constipaţie, crampe, diaree, uneori cu cheaguri de sânge
• durere şi dificultăţi la înghiţire, dureri abdominale, greaţă, vomă
• modificarea apetitului şi a sensibilităţii gustative
• modificări în greutate
• probleme ale sinusurilor
• sete persistentă şi reţinerea apei în organism
• tendinţă de a mânca şi a bea excesiv
• tuse cronică, uscarea gâtului, dureri de gât
• balonare,constipaţie, crampe, diaree, uneori cu cheaguri de sânge
• durere şi dificultăţi la înghiţire, dureri abdominale, greaţă, vomă
• modificarea apetitului şi a sensibilităţii gustative
• modificări în greutate
• probleme ale sinusurilor
• sete persistentă şi reţinerea apei în organism
• tendinţă de a mânca şi a bea excesiv
• tuse cronică, uscarea gâtului, dureri de gât
LA NIVELUL PIELII
• eczeme, înroşirea feţei, leziuni dermatologice
• reacţii alergice în regiunea gurii şi a buzelor
• senzaţii de mâncărime, fără erupţii cutanate
• eczeme, înroşirea feţei, leziuni dermatologice
• reacţii alergice în regiunea gurii şi a buzelor
• senzaţii de mâncărime, fără erupţii cutanate
LA NIVEL ENDOCRIN ŞI
METABOLIC
• apariţia diabetului, agravarea complicațiilor diabetice
• apariţia diabetului, agravarea complicațiilor diabetice
• hipoglicemie sau
hiperglicemie
• diverse tulburări metabolice, anemie
• căderea părului sau subţierea lui
• crampe în perioada dintre ciclurile menstruale
• creşterea apetitului pentru carbohidraţi
• creşterea gradată în greutate, obezitate
• dificultăţi în timpul sarcinii
• dismenoree
• schimbarea mirosului corporal, modificări ale transpiraţiei
• noduli
• pierderea sau modificarea gustului
• diverse tulburări metabolice, anemie
• căderea părului sau subţierea lui
• crampe în perioada dintre ciclurile menstruale
• creşterea apetitului pentru carbohidraţi
• creşterea gradată în greutate, obezitate
• dificultăţi în timpul sarcinii
• dismenoree
• schimbarea mirosului corporal, modificări ale transpiraţiei
• noduli
• pierderea sau modificarea gustului
LA NIVEL UROGENITAL
• impotenţă, reducerea funcţiei sexuale
• dificultăţi de urinare, modificări ale cantităţii de urină
• impotenţă, reducerea funcţiei sexuale
• dificultăţi de urinare, modificări ale cantităţii de urină
ALTE TULBURĂRI
• modificarea temperaturii corpului
• probleme cu dantura
• scăderea imunităţii, sensibilitate crescută la infecţii
• sete excesivă, retenţie de lichide, umflarea picioarelor
• modificarea temperaturii corpului
• probleme cu dantura
• scăderea imunităţii, sensibilitate crescută la infecţii
• sete excesivă, retenţie de lichide, umflarea picioarelor
CELE MAI GRAVE EFECTE
• comportament agresiv
• creşterea incidenţei cancerului, precum şi a gradului de malignitate a tumorilor pe creier
• defecte la naştere (inclusiv retard mintal) şi avorturi spontane (nu doar în cazul în care mama a consumat aspartam, ci şi atunci când şi tatăl a consumat)
• dependenţă de aspartam şi apetit exagerat şi incontrolabil pentru dulciuri
• hiperactivitate la copii
• moarte subită
• schizofrenie
• tendinţe suicidale
• vătămarea iremediabilă a creierului
• comportament agresiv
• creşterea incidenţei cancerului, precum şi a gradului de malignitate a tumorilor pe creier
• defecte la naştere (inclusiv retard mintal) şi avorturi spontane (nu doar în cazul în care mama a consumat aspartam, ci şi atunci când şi tatăl a consumat)
• dependenţă de aspartam şi apetit exagerat şi incontrolabil pentru dulciuri
• hiperactivitate la copii
• moarte subită
• schizofrenie
• tendinţe suicidale
• vătămarea iremediabilă a creierului
BOLI PROVOCATE DE ASPARTAM
• boala Alzheimer
• boala Basedow-Graves
• boala Lyme
• boala Ménière
• boala Parkinson
• epilepsie
• fibromialgie
• limfom malign non-Hodgkin
• limfom la nivelul creierului
• lupus eritematos diseminat
• scleroză multiplă
• sindromul cronic de oboseală
• tumori cerebrale, ale glandei tiroide, mamare, pancreatice, testiculare, ovariene, uterine, adenoame ale glandei pituitare, tumori uterine.
• boala Alzheimer
• boala Basedow-Graves
• boala Lyme
• boala Ménière
• boala Parkinson
• epilepsie
• fibromialgie
• limfom malign non-Hodgkin
• limfom la nivelul creierului
• lupus eritematos diseminat
• scleroză multiplă
• sindromul cronic de oboseală
• tumori cerebrale, ale glandei tiroide, mamare, pancreatice, testiculare, ovariene, uterine, adenoame ale glandei pituitare, tumori uterine.
Aspartamul
modifică nivelul de aminoacizi din sânge, blocând sau scăzând nivelul de
serotonină, tirozină, dopamină, norepinefrină şi adrenalină. Apar astfel tulburări
emoţionale, cum ar fi dureri de cap, insomnie, depresie, ostilitate, anxietate.
Nu-i de mirare că medicamentul Prozac înregistrează vânzări extrem de mari: el
maschează toate aceste tulburări! În sfârșit, oamenii mai trebuie să
ştie că aspartamul interacţionează cu toate medicamentele şi vaccinurile. Prin
urmare, atâta timp cât cineva consumă aspartam, niciun medicament pe care-l ia
nu este sigur.
Sursa: Gregorian
Bivolaru - Enciclopedia aditivilor, Ed. Shambala, 2008
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.