Gândurile și vorbele tale pot fi cei mai mari dușmani ai tăi


GÂNDURILE ȘI VORBELE TALE
POT FI CEI MAI MARI DUȘMANI AI TĂI

Dacă ești mulțumit cu ce ai, întotdeauna vei avea mai mult. Dacă te gândești mereu la ce nu ai, niciodată nu vei avea destul. Gândurile, cuvintele și visurile tale au puterea de a crea realități în viața ta. Ceea ce crezi și ceea ce afirmi chiar poate să ți se întâmple. Nu uita niciodată acest lucru. Dacă te gândești că nu-ți poți găsi de lucru, vei rămâne șomer. Dacă spui că nu-ți place serviciul pe care-l ai, s-ar putea să-l pierzi. Dacă nu ești mulțumit de corpul tău, te vei îmbolnăvi, iar dacă vorbești mereu de boala ta, vei rămâne bolnav. Dacă spui că nu-ți place mașina pe care o ai, aceasta se va strica sau îți va fi furată. Dacă te plângi mereu că n-ai bani, vei rămâne sărac. Dacă afirmi că n-ai încredere în oameni, vei întâlni doar oameni care te rănesc, te înșeală și te trădează. Dacă ești convins că nu poți întâlni pe cineva care să te iubească și să aibă încredere în tine, vei avea parte numai de relații care îți vor confirma această convingere.


Viața ta ar fi mult mai frumoasă și mai împlinită dacă ai scăpa de aceste credințe păguboase. Când am fost copii, n-am avut credințe limitative. Credeam în Moș Crăciun, în super-eroii din filme și aveam visuri mari în legătură cu viitorul nostru. Apoi, ceva s-a întâmplat. Ne-am trezit închiși în niște cutii cu reguli fixe și am uitat să ne mai întrebăm dacă acestea sunt reale sau nu. Dar chiar dacă cei mai mulți sunt convinși că ele există, nu trebuie să gândim și noi la fel. Iată câteva credințe false de care trebuie să scapi, începând chiar de azi:

- Nu sunt destul de deștept! Fals. Cineva sau ceva te-a condus la această idee: un părinte, un profesor sau un eșec personal. E adevărat că fiecare ne naștem cu un anumit potențial de inteligență, dar diferențele dintre oameni sunt foarte mici. Istețimea este rezultatul învățării, nu al zestrei genetice. Dacă te străduiești să înveți și să practici o activitate mai mult timp, devii cel mai bun în domeniul respectiv, ceea ce te face valoros pentru o companie sau o persoană care are nevoie de abilitățile tale. Nu încerca să fii bun la toate, fii doar cel mai tare din parcare la ceva anume.

- N-am experiență! Și ce dacă? Dacă citești biografiile antreprenorilor de succes, ai să vezi că toți și-au început activitatea pe la 20-25 de ani. Aceștia au avut ambiție și nu le-a păsat că n-au experiență. Nici ție nu trebuie să-ți pese. Îndrăznește și vei căpăta experiență pe parcurs. Ba mai mult! Vei avea șansa să abordezi problemele cu ochiul unui naiv și astfel vei găsi soluții la care nici cei mai experimentați nu s-au gândit. În loc să te plângi de lipsa de experiență, gândește-te că ambiția, munca susținută și creativitatea cu care te-a înzestrat natura te vor duce repede unde ți-ai propus. Ai încredere în tine!

- E prea târziu pentru mine! Așa crezi tu... O mulțime de exemple de oameni încrezători în ei îți vor dovedi că greșești. Există autori celebri care n-au scris nimic până la 60 de ani sau chiar mai târziu. Există afaceriști care n-au gustat succesul înainte de 50 de ani. Singurul moment în care poți considera că e prea târziu pentru tine e atunci când ești la doi metri sub pământ. Dacă timpul acela n-a sosit, nu e prea târziu. Începe acum!

- Nu pot să fiu fericit până când... Dacă continui să gândești în felul ăsta, nu vei fi niciodată fericit. Decide-te singur să fii fericit. Dacă ești convins că fericirea ta depinde de o persoană, un obiect sau o sumă de bani, înseamnă că lași ca fericirea ta să fie dictată de ceva care este în afara controlului tău. Ia-ți fericirea în propriile mâini! Dacă poți face asta (și poți), vei fi fericit în fiecare dimineață când te trezești, vei fi recunoscător pentru ceea ce ai, și nu dezamăgit pentru ceea ce ai vrea și nu ai. Alege să fii fericit acum!

- Ăsta sunt eu! Da, ăsta ești tu acum, în secunda asta, dar ce vei fi peste o oră, o zi sau un an nu e ceva bătut în cuie. Toți ne schimbăm și evoluăm, în funcție de experiențele prin care trecem, de cunoștințele acumulate și de oamenii pe care-i întâlnim. Persoana care ești tu azi e foarte diferită de cea care erai acum un an sau zece ani. Permite-i experienței tale de viață să te modeleze și vei deveni versiunea îmbunătățită a propriei tale persoane.

- Sunt prea ocupat... să-mi încep propria afacere, să-mi caut un partener de viață, să-mi schimb serviciul, să învăț ceva nou, să devin părinte, să ies cu prietenii... A fi ocupat e cea mai folosită scuză ca să nu întreprinzi nimic în folosul propriei fericiri. Dacă ești unul dintre aceia care cred că este prea ocupat ca să facă schimbări în viața lui, întreabă-te: La ce oră te trezești? Cât timp petreci socializând cu amicii sau colegii? Câte ore te uiți la televizor, urmărind știri, talk-show-uri sau serialul preferat? Cât timp stai pe Internet? Dacă ești sincer cu tine însuți, ai să realizezi că nu ești chiar așa de ocupat. Doar că până acum n-ai făcut din visele și aspirațiile tale o prioritate.

Cutiile în care ne-a băgat societatea sunt o iluzie. Oamenii care și-au dat seama că aceste cutii nu sunt reale au parte de succes, iubire, fericire și-și apreciază viața pe care o trăiesc. Sparge cutia în care te-a închis imaginația ta și lumea întreagă ți se va deschide în fața ochilor, așteptând să fie explorată. Dacă ai tăria să faci asta, nu va mai exista niciun zid care să-ți limiteze credințele. Vei fi un alt om, unul capabil să-și împlinească cele mai secrete aspirații.

Comentarii

  1. Si eu consider ca suntem uneori proprii dusmani. Din nestiinta, actionam impotriva propriei fiinte.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord! Ceea ce putem face in viata depinde doar de noi. Din pacate, am fost invatati sa ne subestimam, sa nu avem suficienta incredere in noi insine... De ce? Pentru ca sunt altii mai buni decat noi? Da, sunt, de acord; dar asta nu inseamna ca nu putem fi si noi buni sau chiar foarte buni in acel domeniu. Trebuie doar sa invatam sa trecem peste ceea ce am fost invatati sa credem despre noi si sa ne facem singuri o altfel de educatie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Atât de adevărat articolul ăsta... Însă, lenea e cucoană mjare. Lenea ne trage în jos pe majoritatea.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *