Cancerul adoră zahărul


CANCERUL ADORĂ ZAHĂRUL

Nu zeii sunt vinovaţi pentru bolile oamenilor. Ele sunt rezultatul nesăbuinței lor”. Pitagora

Toți doctorii au învățat la facultate despre Otto Warburg și descoperirea lui, o descoperire de o importanță enormă. În anii ’20 ai secolului trecut, acest om de știință a descoperit principala cauză biochimică a cancerului, sau ce deosebește o celulă canceroasă de una normală, sănătoasă. Atât de importantă a fost această descoperire, încât Otto Warburg a fost recompensat cu Premiul Nobel.


Prima cauză a apariției cancerului este înlocuirea respirației normale, cu oxigen, a unor celule ale corpului cu respirația anaerobă, adică fără oxigen, afirma dr. Otto Warburg. Ce înseamnă acest lucru? Deducem că celulele canceroase au un metabolism diferit de cel al celulelor normale. Celulele normale au nevoie de oxigen, în timp ce cele canceroase îl resping. De fapt, terapia cu oxigen a cancerului se numără printre terapiile favorite ale multor clinici de medicină alternativă.  Un alt fapt care rezultă din descoperirea lui  Otto Warburg este acela că celulele canceroase își desfășoară metabolismul printr-un proces de fermentație. Dacă ați făcut vreodată vin, știți că, pentru ca fermentația să se producă, este nevoie de zahăr. În sfârșit, mai știm că metabolismul cancerului este de circa 8 ori mai intens decât cel al celulelor normale.

Ce concluzii putem trage din cele afirmate mai sus? Organismul este constant suprasolicitat, în încercarea lui de a hrăni cancerul. Cancerul este în permanență flămând și-i cere corpului hrană. Când alimentarea îi este întreruptă, el forțează corpul să producă zahăr, ca să se dezvolte în continuare. Sindromul numit cașexie definește o scădere accentuată în greutate și însoțește fazele finale ale cancerului. Cașexia apare atunci când corpul începe să producă zahăr din proteine (ați citit bine, nu din carbohidrați sau grăsimi), printr-un proces numit glicogeneză. Acest zahăr hrănește cancerul. În final, corpul moare de foame, încercând să hrănească cancerul.

Să facem aici o paranteză, ca să aflăm ce sunt, de fapt, carbohidrații:
Carbohidrații sau glucidele (zaharurile) sunt substanțe nutritive indispensabile pentru funcționarea normală a organismului uman. Aceștia sunt prezenți în natură sub diverse forme:
- Carbohidrații simpli, alcătuiți din zaharuri care conțin o singură moleculă (glucoza, fructoza și galactoza) și care sunt asimilați cu rapiditate de organism.
- Zaharurile, care conțin două molecule, cele mai cunoscute fiind zahărul alb rafinat, fabricat din trestie sau sfeclă de zahar (fructoză și glucoză), lactoza (zahărul din lapte) și maltoza.
- Carbohidrații complecși, forma de combustibil preferată a organismului, sunt stocați în mușchi, se descompun mai încet decât glucidele simple și sunt formați dintr-un lanț lung de molecule de glucoză.
- Amidonul face parte din compoziția legumelor rădăcinoaselor și a tuberculilor;
- Glicogenul este forma sub care glucoza este depozitată în organism și are o compoziție asemănătoare amidonului.
Datorită dimensiunii lor reduse, carbohidrații simpli pot fi metabolizați foarte repede, dându-ne energie aproape imediat. Vorbim de zahăr, alimentele preparate din făină albă și cele procesate și rafinate. Carbohidrații complecși, fiind alcătuiți din molecule mari, durează mai mult să fie metabolizați de către organism. Aceștia se află în legume și cereale integrale. Tot ei sunt și o sursă de fibre pentru organism. Dar și fructele sunt carbohidrați. Carbohidrații buni din fructe sunt partea care conține coaja și pulpa.  

Acum, după ce am aflat că dezvoltarea cancerului depinde de prezența zahărului, are vreo logică să-l hrănim cu așa ceva? Vi se pare normal să aveți o alimentație bogată în carbohidrați simpli? Motivul pentru care terapiile naturale existente astăzi funcționează în cazul cancerului este pentru că cineva, cândva, a văzut legătura dintre zahăr și cancer. Există multe feluri de terapii alimentare, dar niciuna nu recomandă ingerarea de alimente bogate în carbohidrați sau zaharuri simple. De ce? Pentru că zahărul hrănește cancerul.

Acum vă întrebați probabil de ce medicul dv. nu vă spune asta. Greu de spus... Poate pentru că el consideră că e datoria lui să vă vindece cancerul, nu a dv. Poate pentru că doctorul dv., care a învățat despre descoperirea lui Warburg, nu are studii temeinice în nutriție și nu i-a dat prin cap s-o introducă în ecuație. Sau poate că poziția unor organisme medicale oficiale l-a indus în eroare: în 1978, de pildă, poziția oficială a Asociației Medicale Americane (AMA) a fost aceea că „alimentația n-are nicio legătură cu cancerul”. Cu toate aceste, există medici care iau în considerare apetența pentru zahăr a cancerului și obțin rezultate remarcabile în terapiile lor. Aceștia recomandă pacienților sulfatul de hidrazină sau amigdalina (numită și  letril sau vitamina B17), care stopează procesul glicogenezei în peste 50% dintre pacienții bolnavi de cașexie.

În concluzie, aveți mare grijă! În stomac, carbohidrații rafinați se transformă rapid în zahăr (în principal în glucoză), producând ceea ce culturiștii numesc „febra zahărului”. Aceasta declanșează producerea imediată de insulină, în încercarea de a menține sub control nivelul zahărului din sânge, inclusiv prin transformarea excesului de zahăr în grăsime. Și aceasta, pentru a-l împiedica să atingă niveluri periculoase.

Acum, știind ce alimente îi plac cancerului, tot ce trebuie să faceți e să le evitați. Cancerul preferă mâncarea gătită (focul distruge enzimele și vitaminele) și adoră zahărul, grăsimile și uleiurile rafinate, proteinele animale, alimentele procesate și aditivii chimici. Tăiați-le definitiv din meniul dumneavoastră zilnic. Pe lângă acestea, renunțați la cafea, cacao, pâine și paste din făină albă, orez alb, lapte, sare rafinată, alcool, alimente acre, carnea animalelor crescute cu hormoni și antibiotice și, nu în ultimul rând, la vitaminele și medicamentele de sinteză.

Mâncați numai când vă e foame și niciodată pe săturate. În acele momente ale zilei închideți radioul sau televizorul. Mâncați întotdeauna așezați și mestecați îndelung fiecare îmbucătură. Nu vorbiți când sunteți la masă. Mulțumiți-i entității divine în care credeți, înainte și după fiecare masă. Acest gând imprimă hranei dumneavoastră o vibrație înaltă, benefică. Suntem ființe spirituale, care experimentează realitatea fizică. Invitați spiritualitatea la masa dumneavoastră!

Sursa: http://www.mnwelldir.org/docs/nutrition/sugar.htm

Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa verde)


Comentarii

  1. Excelent articol! Cred ca in categoria zahar intra si mierea de albine, chiar daca are in compozitie enzime si vitamine. Ce credeti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Gheorghe Neag, cred că mierea și fructele dulci nu au nici pe departe efectul devastator al zahărului rafinat, dar în cazul unei terapii naturale anticancer ar trebui să le folosim cu măsură: o linguriță într-o cană de ceai de plante, plus câteva picături de lămâie, e un adevărat medicament. Mai cred că și celelalte produse ale stupului sunt benefice în caz de cancer: propolisul, polenul, păstura. Există o documentație vastă în acest sens. Toate acestea, plus o alimentație fără carne, lactate și ouă dau înapoi orice formă de cancer. E păcat că oamenii nu se informează singuri și se bazează pe terapiile toxice și scumpe ale medicinii oficiale. Să sperăm că acest articol ajunge la cât mai mulți.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • 4 sfaturi pentru cumpărături de mobilă online
    04.06.2023 - 0 Comments
    Pare o nebunie să cumperi ceva atât de important precum mobila fără să o încerci mai întâi, dar cumpărăturile online de mobilă au cunoscut un adevărat avânt în ultimii ani. Cu toate acestea, mulți…
  • 13 trucuri Google Calendar pentru a vă spori productivitatea
    31.10.2023 - 0 Comments
    Descoperiți o lume de funcții de stimulare a productivității și integrări care vă pot revoluționa programarea și gestionarea timpului.Google Calendar poate fi un instrument valoros pentru creșterea…
  • Dezvăluirea celor mai mari iluzii ale istoriei: Separarea realității de ficțiune
    04.08.2023 - 0 Comments
    În tapiseria mereu schimbătoare a timpului, istoria a fost țesută cu nenumărate povești, mituri și legende transmise din generație în generație. În timp ce aceste povești adaugă o notă de magie…
  • Copil sănătos, chiar și fără doctor + VIDEO
    03.04.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COPIL SĂNĂTOS, CHIAR ȘI FĂRĂ DOCTOR Dr. Robert S. Mendelsohn Atunci când vă duceți cu copilul la medicul pediatru, acesta îi face un…
  • Diferența dintre mersul pe jos, jogging și alergare
    01.12.2023 - 0 Comments
    În peisajul mișcării umane, unde fiecare pas spune o poveste unică, există un spectru de expresii ritmice - de la cadența deliberată a unei plimbări pe îndelete până la ritmul implacabil al unui…
  • Miceal Ledwith - Universul „Hamburger” + documentar (RO)
    08.07.2012 - 3 Comments
    --> UNIVERSUL „HAMBURGER” Numele meu este Míċeál Ledwith. Míċeál este forma lui Michael în limba irlandeză. M-am înscris ca student pentru a deveni preot catolic în 1960, la…
  • A fi sau a nu fi... longeviv + VIDEO
    17.02.2015 - 0 Comments
    A FI SAU A NU FI… LONGEVIV În sens larg, longevitate înseamnă lungimea vieții unei ființe. Particularizând, ne putem referi la longevitatea potențială, adică durata maximă de viață pentru care…
  • Misteriosul mormânt nr. 10
    28.07.2012 - 2 Comments
    --> BISERICA DOMNEASCĂ A BASARABILOR MISTERIOSUL MORMÂNT NR. 10 Biserica domnească din Curtea de Argeș În timp ce autocarele cu turişti se varsă la Mănăstirea lui Manole,…
  • Istoria secretă a imperiului american + documentare
    30.04.2012 - 1 Comments
    --> ISTORIA SECRETĂ A IMPERIULUI AMERICAN Istoria ne învaţă că imperiile nu dăinuiesc; ele fie se prăbuşesc, fie sunt răsturnate. Urmează un război şi un alt imperiu vine să umple…
  • 20 de trucuri utile care ți-ar putea ușura viața de zi cu zi + VIDEO
    19.10.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; De la curățenie, până la sfaturi în bucătărie, de…
  • OSHO - Societatea te vrea prost + VIDEO (RO)
    16.02.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SOCIETATEA TE VREA PROST Osho Una dintre problemele cu care se confruntă fiecare fiinţă umană este mediul în care vine pe lume. Fiinţa…
  • Inuiții - victime ale rasismului științific + VIDEO (RO)
    22.05.2013 - 0 Comments
    --> INUIŢII - VICTIME ALE RASISMULUI ŞTIINŢIFIC ÎN EUROPA SECOLULUI AL XIX-LEA Profesor la Universitatea Greifswald,…
  • Masaru Emoto - Apa + documentar (RO)
    02.08.2012 - 1 Comments
    --> APA – MIRACOLUL VIEȚII Dr. Masaru Emoto este un om de știință japonez, celebru datorită rezultatelor sale uluitoare în cercetările referitoare la proprietățile apei. Experienţele…
  • 30 de motive pentru care copilul tău are nevoie de un câine (FOTO)
    12.04.2018 - 0 Comments
    Copiii și câinii pot fi cei mai buni prieteni dacă li se face cunoștință în mod corect și cu puțin dresaj de bun simț. Copiii pot învăța astfel lecții valoroase despre cum să aibă grijă de alte…
  • 40 de fapte uimitoare necunoscute despre pisici (FOTO + VIDEO)
    16.06.2017 - 0 Comments
    Știați că un fizician și-a numit pisica co-autor a lucrării sale pentru că a scris peste tot în document „noi” în loc de „eu” și i-a fost lene să-l modifice? De asemenea, fie că credeți sau nu,…
  • Mică antologie a patriotismului amărât
    24.04.2012 - 0 Comments
    --> MICĂ ANTOLOGIE A PATRIOTISMULUI AMĂRÂT „În perspectiva morţii mele, doresc să fac această confesiune: dispreţuiesc naţiunea germană din cauza prostiei sale nesfârșite şi roşesc…
  • 10 random facts - part 6
    23.01.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Corpul tău este cel mai vulnerabil între orele 3:00-4:00 AM. Acesta este momentul când majoritatea oamenilor mor în somn. 2.…
  • 46 de fapte, superstiții și tradiții de Anul Nou din întreaga lume
    21.12.2022 - 0 Comments
    Anul Nou marchează sfârșitul unui an vechi și începutul unui nou an.  Oamenii tind să sărbătorească această zi în funcție de modul în care le spune inima pentru a o face memorabilă. …
  • Imunizarea prin vaccinare + documentar (RO)
    24.01.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); IMUNIZAREA PRIN VACCINARE – O BOMBĂ CU EFECT ÎNTÂRZIAT – Vaccinările în masă reprezintă, prin inutilitatea lor, cea mai mare…
  • 30+ scurtături din tastatură care te vor ajuta să lucrezi mai repede
    08.06.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 30+ scurtături din tastatură care te vor ajuta să lucrezi mai repedeViața e prea scurtă ca să ne-o petrecem dând click la nesfârșit pentru…
  • 17 fapte interesante despre Las Vegas care te vor pune pe gânduri
    16.08.2023 - 0 Comments
    Istoria Vegasului este plină de culoare și, uneori, incredibilă, dar Sin City este unul dintre cele mai diverse și unice locuri din Statele Unite. Deși astăzi este cunoscut pentru luxul de neegalat…
  • 10 moduri prin care câinele tău îți spune că are dureri
    29.12.2022 - 0 Comments
    Câinii își vor masca adesea durerea sau o vor exprima în moduri diferite. Deoarece durerea este un semn că ceva nu este în regulă, este important să recunoaștem simptomele durerii canine. Deși unele…
  • The War You Don't See (Războiul pe care nu-l vezi) - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    --> THE WAR YOU DON’T SEE  Războiul pe care nu-l vezi Documentar (RO) Prin acest extraordinar documentar, lansat în decembrie 2010, John Pilger, un curajos…
  • Cele patru legăminte toltece (eBook)
    22.04.2012 - 0 Comments
    --> CELE PATRU LEGĂMINTE TOLTECE Miguel Ruiz Don Miguel Ángel Ruiz (n. 1952) este un scriitor mexican, șaman și profesor. El a fost un binecunoscut chirurg, până când a avut o…
  • Pisica albă, pisica neagră - mituri, legende, superstiții + VIDEO
    27.07.2013 - 0 Comments
    --> PISICA ALBĂ, PISICA NEAGRĂ – MITURI, LEGENDE, SUPERSTIȚII – De-a lungul timpului, animalele i-au provocat omului o gamă largă de sentimente, de la adorație până la repulsie.…
  • Sfecla roșie - depozit de vitamine și minerale
    01.04.2012 - 2 Comments
    --> SFECLA ROŞIE - depozit de vitamine şi minerale PUȚINĂ ISTORIE Legumă banală în zilele noastre, sfecla roşie are un trecut glorios. Descoperită în urmă cu aproape patru…
  • What You Didn't Know About Japan
    17.12.2022 - 0 Comments
    Here's a list of interesting facts about Japan:- Japan is made up of 6,852 islands, 430 of which are uninhabited.- The Japanese name for Japan is 'Nihon' or 'Nippon', which means 'origin of the…
  • Insulele Galapagos - paradisul Oceanului Pacific + VIDEO
    05.12.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INSULELE GALAPAGOS – PARADISUL OCEANULUI PACIFIC – Insulele Galapagos poartă numele oficial de Archipiélago de Colón (Arhipelagul lui…
  • Rasismul evoluționist + documentar (RO)
    30.01.2013 - 2 Comments
    --> RASISMUL EVOLUȚIONIST Cei care susţin evoluţionismul refuză, de obicei, orice confruntare deplină cu faptele. Acceptă doar ceea ce le convine şi se feresc de restul. Astfel, faptul…
  • Minimundus - Lumea în miniatură
    14.11.2013 - 0 Comments
    --> MINIMUNDUS – LUMEA ÎN MINIATURĂ – În Austria, la Klagenfurt, există un parc tematic de o rară frumusețe, în care poți face…
  • 23 august 1944 - lovitura de stat
    23.08.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 23 AUGUST 1944 - LOVITURA DE STAT Actul de la 23 August a fost opera colectivă a membrilor oligarhiei tradiționale, a monarhiei și…
  • Bruce Lipton - Doctorii - țapii ispășitori ai industriei farmaceutice + documentar (RO)
    18.11.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DOCTORII  ȚAPII ISPĂŞITORI AI INDUSTRIEI FARMACEUTICE Bruce Lipton Motto: Medicina a progresat atât de mult, încât nimeni nu…
  • Contul tău bancar curent + slideshow
    14.04.2013 - 0 Comments
    --> CONTUL TĂU BANCAR CURENT Imaginează-ți următoarea situație: În urma unei competiții, ai câștigat următorul premiu: În fiecare dimineață, banca ta îți depozitează într-un cont…
  • 5 feluri de mâncăruri japoneze incredibile + VIDEO
    06.10.2015 - 0 Comments
    1. Calmar dansator la bol Ați mai văzut vreodată felul de mâncare „calmar dansator la bol”? Este cel mai discutat fel de mâncare japonez. Calmarul se mișcă în bol! Acest lucru este posibil…
  • Cum să ne protejăm ficatul + VIDEO
    16.04.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM SĂ NE PROTEJĂM FICATUL Dacă sunteți un om obișnuit, înseamnă că nu v-ați gândit niciodată la ficatul dumneavoastră. La urma…
  • Sfaturi părintești...
    13.08.2012 - 18 Comments
    --> SFATURI PĂRINTEȘTI M-am gândit să împărtăşesc cu voi câteva dintre povețele și lecțiile de viață învățate de la tata. Probabil că aceste postări vor ajuta părinții şi nu…
  • Curiozități din lumea animalelor + documentar (RO)
    15.07.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CURIOZITĂȚI DIN LUMEA ANIMALELOR - Termitele australiene sunt cei mai ingenioși arhitecți din lume. Ele pot construi…
  • 30+ fapte mai puțin cunoscute despre animale + FOTO
    05.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Liliecii orfani care sunt salvați sunt înfășurați strâns în pături pentru a imita îmbrățișarea caldă a aripilor mamei…
  • Medicina integrală + documentar (RO)
    21.05.2014 - 2 Comments
    --> MEDICINA INTEGRALĂ – O PRIVIRE ISTORICĂ – Ce se înţelege prin „medicină alternativă”? De fapt, e un paradox să se folosească termenul de „alternativ” în legătură cu medicina…
  • Puterea subconștientului tău + documentar (RO)
    19.10.2016 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PUTEREA SUBCONȘTIENTULUI TĂU Omule, tu faci minuni fără să știi și nu cunoști puterea formidabilă a gândirii tale. Să știi că tot ce…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *