Ce nu trebuie să-i spună medicul pacientului cu cancer

CE NU TREBUIE SĂ-I SPUNĂ MEDICUL
PACIENTULUI CU CANCER

Bill Henderson și-a propus să cerceteze și să găsească tratamente alternative pentru pacienții diagnosticați cu cancer. Moartea soției sale în 1994, după patru ani de tratament convențional al unui cancer ovarian, l-a determinat să caute metode mai sigure și mai puțin traumatizante de vindecare a acestei boli cumplite. Studiind și documentându-se intens în domeniul metodelor naturale de tratament, Bill Henderson și-a dedicat activitatea pentru a ajuta cât mai mulți oameni să evite suferințele și soarta soției sale. Este autorul cărților Cure Your Cancer (Vindecă-ți cancerul) și Cancer Free (Nu mai am cancer), iar website-ul său se numește Beating Cancer Gently (Să învingem cancerul cu blândețe).

Ty Bollinger a devenit, de asemenea, un cercetător asiduu al domeniului terapiilor alternative ale cancerului, după ce mai mulți membri ai familiei sale au murit în urma tratamentelor propuse de medicina oficială. El este gazda unei emisiuni radio, realizatorul seriei de interviuri „Căutarea tratamentelor continuă” și un autor de succes. Vă oferim mai jos transcrierea unui fragment din interviul pe care Ty Bollinger i l-a luat lui Bill Henderson:

T.B.: Bill, ai adus în discuție frica. Vrei să explici care este rolul pe care-l joacă frica în ecuația cancerului?


B.H.: Oh, da! Ceea ce este important ca oamenii să înțeleagă despre cancer este că acesta este o formă de răspuns la ceea ce se petrece în corpurile noastre. Unul dintre lucruri este, după cum știi, tulburarea emoțională. Emoțiile negative de tot felul sunt foarte dăunătoare, deoarece, ca reacție la aceste stări, corpul nostru produce un hormon care se numește cortizol. Când acesta este eliberat, el provoacă aciditate în corp. Deci orice fel de supărare, stres, îngrijorare, panică, frică, ură, mânie schimbă PH-ul mediului nostru intern din alcalin în acid, și ne predispune la cancer. Cancerului îi place starea acidă a fluidelor din corpul nostru. Și al doilea lucru care se întâmplă din cauza acestei acidități este slăbirea sistemului nostru imunitar. Prin urmare, orice reacție negativă provoacă o emoție dăunătoare sănătății noastre.

T.B.: Prin urmare, Bill, dacă un oncolog îi spune pacientului său „ai cancer în faza terminală, mai ai maximum 6 luni de trăit”, acest verdict creează un răspuns emoțional care va fi în detrimentul lui. Omul va fi într-o stare de sănătate și mai proastă decât înainte să audă acest diagnostic, din cauza reacției emoționale.

B.H.: Da, este dovedit că în acest caz, creierul „ascultă” literalmente de acest „dumnezeu” care este doctorul, și pe care noi toți am învățat să-l venerăm încă din copilărie, ca pe cel care are răspunsul la orice boală am avea. Și acesta tocmai ne-a dat sentința la moarte. Cuvintele lui ne programează mintea – omul ăsta nu greșește – iar mintea ne dirijează corpul. Cealaltă consecință a acestui tip de abordare pe care mulți medici o au în relația cu pacienții lor este problema emoțională permanentă pe care o are persoana diagnosticată în acest fel. Bolnavul va încerca să depășească cele 6 luni de viață care i s-au mai dat, dar trăind într-o stare continuă de frică. Este foarte dăunător să fii anunțat când vei muri, să ți se dea un preaviz atât de hain... Ar trebui ca acest lucru să fie considerat o crimă în sine. Din păcate, nu este. De fapt, din câte înțeleg eu, cu astfel de prognoze, doctorii încearcă să-și acopere spatele, și nimic mai mult. Adică, dacă mori în primele 2-3 luni de la investigații și doctorul n-a anticipat asta, el poate fi dat în judecată de familia ta, așa că mai bine îți dă preavizul de moarte. Iar dacă nu mori, el este în regulă, nu pățește nimic, este acoperit.



Comentarii

  1. Se numeste efect NOCEBO, opusul efectului binecunoscut si demonstrat stiintific, PLACEBO. Practic, medicul ucide prin pronosticul sau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect adevărat! Este o precizare binevenită.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *