Când și cum se mănâncă fructele


CÂND ŞI CUM SE MĂNÂNCĂ FRUCTELE


În general, oamenii nu ştiu cum să mănânce fructele. Iar corpul nostru strigă disperat după ele. Fructul este alimentul cel mai energizant, binefăcător, dătător de viaţă, de confort şi de armonie care există. Fructele sunt alimentele cele mai importante, mai bune şi totodată mai potrivite structurii noastre. Strămoşii noştri au mâncat numai fructe timp de milioane de ani. Alimentele pe care le mâncăm lasă urme pe dinţii noştri. Din examinarea dinţilor fosilizaţi, rezultă că primii oameni nu mâncau carne, și nici măcar seminţe, tulpini, rădăcini sau frunze, ci fructe. Timp de milioane de ani, oamenii au fost frugivori. Așadar, deoarece fructul este alimentul pentru care omul este adaptat biologic cel mai bine, e mai important să ne întrebăm câte fructe am mâncat azi, decât câte proteine.

Se cunosc numeroase cazuri de otrăvire cu proteine. Supraconsumul lor duce la leucemie, cancer de stomac, ficat, sân, vezică urinară, ceea ce înseamnă o treime dintre toate cancerele umane. Toxinele cu care proteinele ne otrăvesc corpul nu există deloc în fructe. Deoarece scopul nostru este de a ne curăţa corpul de toxine, calea cea mai eficientă este consumul de fructe. Acestea constituie alimentele cu conţinutul cel mai mare de apă (80-90%). Această apă vegetală, VIE, este dătătoare de viaţă şi aducătoare de curăţenie în ţesuturi; în plus, ea este plină de vitamine, minerale, carbohidraţi, aminoacizi, acizi graşi. Prin natura lui, fructul dă corpului posibilitatea să se cureţe de toxine, cu condiția să fie consumat corect.

Energia necesară digerării fructelor este mult mai mică decât cea pentru digerarea oricărui alt aliment. Pentru digerarea fructelor, este necesară o cantitate mult mai mică de energie decât cea pe care acestea o furnizează organismului. Tot ce intră în stomacul omului trebuie să fie descompus şi transformat în glucoză, fructoză, glicerină, aminoacizi şi acizi graşi. Aceştia sunt nutrienţii extraşi din alimente şi folosiţi de organism. Creierul funcţionează numai cu glucoză. Fructul înseamnă glucoză în corpul nostru. Digestia, absorbţia şi asimilarea lui necesită o energie infimă faţă de cea cheltuită pentru descompunerea altor alimente. Alte alimente (corect combinate) se digeră în timp de 2-4 ore, cu o cheltuială notabilă de energie. Fructele trec din stomac în intestine în 20-30 min (bananele, curmalele şi fructele uscate stau cel mai mult – cam 1 oră). Energia economisită astfel este enormă şi este folosită imediat de organism pentru curăţarea ţesuturilor de toxine. Singura condiţie pentru ca acest lucru să se întâmple este ca fructele să fie mâncate corect, adică singure și pe stomacul gol.

Deoarece fructele stau în stomac foarte puţin timp, ele nu trebuie mâncate împreună cu sau după altceva, ci dimineaţa pe stomacul gol sau între două mese. Să detaliem puțin: imediat ce fructul vine în contact cu alt tip de alimente din stomac şi cu sucurile digestive secretate deja pentru digerarea acestora, întreaga masă de alimente începe să se strice. Orice proteină din stomac va putrezi, orice hidrat de carbon va fermenta. Totul devine acid. Totuşi, s-ar putea să nu vă fie rău imediat. Asta nu înseamnă însă că nu aţi încălcat o regulă de bază în alimentaţie, ci arată mai curând enorma adaptabilitate a corpului nostru. 

Un corp acid, toxic, se poate recunoaşte după: balonare, greutate excesivă, păr încărunţit, izbucniri nervoase, cercuri negre sub ochi, riduri premature, ulcerări. Consumul corect de fructe duce la o incredibilă întinerire, longevitate, vigoare, sănătate, energie, vitalitate. Exemplu: pepenele nu trebuie niciodată mâncat imediat după masă, deoarece produce fermentaţie. Dacă îl mâncaţi pe stomacul gol, iar după 30 de minute mâncaţi altceva, veţi vedea ce efecte pozitive va avea acest fapt.

Toate fructele conţin acizi organici (în special acid citric, malic şi tartric) care, dacă sunt mâncate pe stomacul gol, o dată ajunşi în stomac sunt catabolizaţi şi generează substanţe alcaline. Ca şi vegetalele crude, ele neutralizează acizii care se formează în corp. Apoi, pe lângă faptul că fructele aduc în corp apă vie, care curăţă şi purifică, ele nu lasă reziduuri în sistem, nu cheltuiesc aproape deloc energie pentru digestie, importanţa lor constând în rolul de combustibil. Și chiar valoarea de combustibil este ceea ce trebuie să căutăm noi în orice aliment.

Procentele ideale ale celor 5 nutrienţi esenţiali de care are nevoie corpul sunt:
Glucoză 90%
Aminoacizi 4-5%
Minerale 3-4%
Acizi graşi 1%
Vitamine sub 1%
Fructele sunt singurele alimente care furnizează toți acești nutrienți într-o compoziţie perfectă.

Fructele (sau sucul lor) se vor consuma numai proaspete. Fructele fierte sau coapte la cuptor nu mai furnizează nici substanţe nutritive, nici apa atât de necesară purificării; ele devin foarte acide şi forţează corpul să le anuleze aciditatea cu o mare cheltuială de calciu şi energie. Gătitul de orice fel distruge valoarea potenţială a fructelor. Să nu uităm niciodată că trebuie să mâncăm preponderent alimente crude și să le mestecăm îndelung, nu să le înfulecăm la repezeală, cu lăcomie.

Cât timp trebuie să treacă de la consumarea altor alimente până la consumarea fructelor? Timpul necesar ca celelalte tipuri de alimente să fie digerate complet și să părăsească stomacul – 3-4 ore. Când stomacul este gol, putem mânca câte fructe vrem, lăsând să treacă măcar 30 de minute înainte de a mânca alte tipuri de alimente.

Dacă ne întreabă cineva care credem noi că este cea mai periculoasă masă din zi, vom răspunde: cu siguranţă, înainte de culcare. Dar a doua masă, ca pericol? Vă spunem noi: micul dejun copios. De ce? Să ne amintim că energia este baza vieţii. Când ne sculăm dimineaţa, suntem odihniţi şi în cea mai bună formă (datorită energiei pe care ne-o furnizează somnul). Pe ce vom cheltui această energie? Pe un mic dejun copios? Digestia mare cheltuitoare de energie a acestui „mic dejun” ne va consuma din energie, nu ne va încărca cu energie. Mai ales micile dejunuri tradiţionale – ouă, brânză, pâine, ceai, lapte, unt, gem, conserve, toate prost combinate, necesită o cantitate enormă de energie pentru a fi digerate. Energia nu poate fi furnizată corpului decât după ce mâncarea este absorbită de intestine. Dacă vom înlocui acest amalgam absolut haotic cu fructe, energia acestora va fi asimilată de organism aproape instantaneu (în loc să dureze ore), iar starea de somnolenţă ce urmează micului dejun bogat (tradiţional) va dispărea. La micul dejun putem mânca fructe, iar pe parcursul zilei la fel, ori de câte ori ne este foame. Mâncatul fructelor pe stomacul gol accelerează şi pierderea greutăţii, atunci când este necesar. Caloriile de înaltă calitate care se găsesc în fructe nu vor crea probleme de greutate corpului nostru.

Raţiunea pentru care se recomandă consumul fructelor dimineaţa este legată de desfăşurarea celor 3 cicluri ale corpului nostru:

1. Eliminarea (4 a.m. - 12 p.m.). Mâncând fructe în acest interval, căpătăm rapid energie şi favorizăm eliminarea toxinelor. Fibrele și apa conţinute de fructe au un rol hotărâtor în procesul eliminării. Consumarea altor alimente frânează eliminarea.

2. Consumarea de alimente (12 p.m. - 8 p.m.). Putem mânca, dar cu atenţie: digestia alimentelor prelucrate artificial consumă mai multă energie decât livrează. Cel mai bine este să începem cu salate şi, pe măsură ce ne apropiem de ora 8 seara, să consumăm şi alimente care conţin proteine animale, dar corect combinate (de pildă, fără pâine).

3. Asimilarea (8 p.m.-4 a.m.). Acum corpul nostru îşi extrage substanţele nutritive şi le utilizează. Dacă am combinat corect alimentele, în aproximativ 3 ore ele ajung în intestin, unde începe absorbţia lor de către corp.



Comentarii

  1. Ca intotdeauna , articole de adevarata anvergura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim, domnule Arghiropol! Sperăm să vă fie de folos ce citiți aici.

      Ștergere
  2. O adevarata filosofie a vietii.
    Aceste cunostinte au fost ascunse intentionat oamenilor,efectul acestei actiuni fiind vizibil in starea de boala generalizata,scurtare a vietii, tulburare a gandirii si comportamentului uman.
    Percep activitatea dv. ca pe o arheologie a vietii si un apostolat in raspandirea rezultatelor ei.Imi doresc ca de fapt sa fiti mult mai mult de atat, sa fiti un izvor de viata care se redescopera oamenilor pentru a reusi sa se renasca.
    Cu mult respect si pretuire
    Andrei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă mulțumim pentru prețuirea activității noastre, domnule Andrei. Facem această muncă de informare a semenilor noștri fără vreun alt beneficiu decât al mulțumirii că astfel putem fi de ajutor celor dispuși să facă schimbări în viața lor și să-și ia sănătatea în propriile mâini.

      Ștergere
  3. Un articol de 10🌟 bravo👏👏

    RăspundețiȘtergere
  4. Fructele sunt asimilate cel mai bine de organism inaintea mesei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumin pentru astfel de articole cu adevarat educative. Multumim pentru informatiile pretioase furnizate prin intermediul acestui site.
    Multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim pentru apreciere. Ne bucurăm că articolele noastre vă sunt de folos. Vă dorim sănătate și viață lungă.

      Ștergere
  6. AS FI DORIT SURSA SA REDEA STUDII, ARGUMENTE ALE CERCETATORILOR


    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Cânepa - drog sau medicament + VIDEO (RO)
    03.05.2016 - 1 Comments
    CÂNEPA – DROG SAU MEDICAMENT? În vreme ce unor bătrâni trecuţi de 80 de ani, care cultivă din moşi strămoşi pe ţarina lor cea mai veche plantă de cultură a omenirii, li se face dosar penal şi…
  • Din istoria prostiei omenești
    02.12.2013 - 0 Comments
    --> DIN ISTORIA PROSTIEI OMENEȘTI – PROCEDURI JUDICIARE ÎN EVUL MEDIU – Judecătorul de odinioară se îmbrăca în robă, își punea peruca pe cap și din momentul acela se…
  • Cancerul adoră zahărul
    04.03.2016 - 2 Comments
    CANCERUL ADORĂ ZAHĂRUL „Nu zeii sunt vinovaţi pentru bolile oamenilor. Ele sunt rezultatul nesăbuinței lor”. Pitagora Toți doctorii au învățat la facultate despre Otto Warburg și…
  • Romanșii - frații noștri din Alpi
    28.06.2012 - 0 Comments
    --> ROMANŞII – FRAŢII NOŞTRI DIN ALPI Urme aproape româneşti în Elveţia. Sunt vreo 60.000 în toată Elveţia şi îşi spun cu mândrie "romanşi": oamenii liberi ai munţilor, de alt…
  • Ce nu vi se spune despre donarea de organe + documentar (RO)
    23.03.2017 - 16 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU VI SE SPUNE DESPRE DONAREA DE ORGANE Știați că, pentru a i se putea preleva organele, „mortul” trebuie anesteziat? Ei bine, da,…
  • București - numele cartierelor
    20.05.2012 - 2 Comments
    --> ORIGINEA NUMELOR DE CARTIERE BUCUREȘTENE Toată lumea știe de unde vine numele București. Legenda lui Bucur, care a îmbrăcat mai multe identități - de la cioban, fiu de voievod,…
  • Ce nu știați despre Japonia
    22.10.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU ȘTIAȚI DESPRE JAPONIA - Japonia este alcătuită din 6.852 de insule, dintre care 430 sunt nelocuite. - Numele japonez al…
  • 25 de invenții cu adevărat folositoare
    23.02.2016 - 0 Comments
    Se spune că necesitatea este mama invenției, și în timp ce s-ar putea să nu fie cazul pentru fiecare invenție în parte, majoritatea acestor invenții se dovedesc a fi utile. Cine știe? Una dintre…
  • Zona crepusculară din Bucegi
    14.06.2012 - 0 Comments
    --> ZONA CREPUSCULARĂ DIN BUCEGI MISTERIOASE TRATAMENTE BIOENERGETICE  APLICATE ACUM 13 000 DE ANI Poporul român are o tradiţie milenară în arta vindecării.…
  • Din ciclul „Stăpânul meu e un idiot...”
    07.11.2012 - 2 Comments
    --> DIN CICLUL „STĂPÂNUL MEU E UN IDIOT...” A apărut o nouă modă în rândul bogaților din China: transformarea animalelor de companie, printr-un styling elaborat, în alte animale.…
  • Eclipsa din România - note circulare
    10.05.2012 - 0 Comments
    --> ECLIPSA TOTALĂ DE SOARE DIN ROMÂNIA 11 AUGUST 1999 – note circulare –  NOTĂ de la Directorul General către Directorii executivi: „Astăzi, la ora 11 va fi o eclipsă…
  • Vaccinul Gardasil - primele plângeri penale + VIDEO (RO)
    27.03.2014 - 0 Comments
    --> VACCINUL GARDASIL - PRIMELE PLÂNGERI PENALE - Impunerea vaccinării cu Gardasil pentru a se preveni, chipurile, apariţia cancerului de col uterin, a declanşat la vremea respectivă…
  • Riscurile și avantajele unei vieți fără carne + VIDEO (RO)
    18.08.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); RISCURILE ŞI AVANTAJELE UNEI VIEŢI FĂRĂ CARNE Ne plac grătarul, fripturica la cuptor, cârnăciorii mâncaţi la iarbă verde. În același…
  • 22 de reguli care îți vor face viața mai frumoasă
    16.08.2023 - 0 Comments
    Viața poate fi o încercare. Trebuie să ne fixăm, să fim solizi și să acceptăm viața așa cum vine ea la noi. Suntem suficient de apți.În cazul în care alegem în mod corespunzător, viața poate fi o…
  • Rețete culinare - salată de cușcuș
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> SALATĂ CU CUȘCUȘ Este o salată răcoritoare, ce poate fi preparată rapid. Este ideală când vrem să mâncăm ceva sănătos și ușor de digerat. Ingrediente - 1 cană de cușcuș -…
  • Uriașa minciună a roșiilor românești + VIDEO + documentar
    10.09.2012 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); URIAȘA MINCIUNĂ A ROȘIILOR ROMÂNEȘTI O substanţă controversată care face legumele să crească mai repede este folosită intens de către…
  • Banca Centrală a Germaniei recunoaște: Creditele sunt create din nimic + documentar (RO)
    26.04.2013 - 1 Comments
    --> BANCA CENTRALĂ A GERMANIEI RECUNOAȘTE: CREDITELE SUNT CREATE DIN NIMIC Un articol incitant despre geneza banilor și funcționarea sistemului monetar actual poate fi citit pe…
  • 12 zile. O inițiere secretă - Radu Cinamar (eBook)
    02.06.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 12 ZILE - O INIŢIERE SECRETĂ ÎN TĂRÂMUL TAINIC AL ZEILOR - Radu Cinamar Volumul Viitor cu cap de mort a pus societatea românească…
  • Cele mai sănătoase alimente care ne protejează organele + VIDEO
    07.11.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CELE MAI SĂNĂTOASE ALIMENTE  CARE NE PROTEJEAZĂ ORGANELE Care sunt criteriile după care putem alcătui o listă a celor mai…
  • Falsa problemă a proteinelor
    31.01.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FALSA PROBLEMĂ A PROTEINELOR În privința adevăratului aspect cantitativ și calitativ al proteinelor, trebuie precizat de la bun…
  • Vitamina B12 în dieta vegană + VIDEO
    17.07.2012 - 0 Comments
    --> „PROBLEMATICA” VITAMINĂ B12 ÎN DIETA VEGANĂ (VEGETARIANĂ TOTAL) Dr. Călin Mărginean Vitamina B12 sau cobalamina este o vitamină hidrosolubilă, rezistentă la acţiunea…
  • Cine și când a început Al Doilea Război Mondial
    23.08.2013 - 5 Comments
    -->  CINE ȘI CÂND A ÎNCEPUT AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL „23 August 1944 - ziua eliberării patriei noastre de sub jugul fascist”. Timp de peste patru decenii, 23 august a fost ziua…
  • Paradisul din Letonia
    23.03.2016 - 3 Comments
    PARADISUL DIN LETONIA Letonia este una dintre țările baltice din nordul Europei, având ca vecine Estonia, Lituania, Rusia, Belarus și Suedia. Aici, la 80 km de capitala Riga, există un tărâm de…
  • Pretinsa călătorie spre Lună a misiunii Apollo + documentar (RO)
    11.07.2017 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRETINSA CĂLĂTORIE SPRE LUNĂ A MISIUNII APOLLO Termenul „aselenizare” înseamnă coborârea unui vehicul (cu sau fără echipaj uman) pe…
  • Contraindicații ale unor plante, alimente și terapii naturiste
    22.03.2012 - 0 Comments
    --> CONTRAINDICAŢII ALE UNOR PLANTE,  ALIMENTE ŞI TERAPII NATURISTE Ca orice medicament, şi plantele medicinale luate în exces au efecte secundare şi contraindicaţii. Comparativ…
  • Excesul de sare, zahăr și... minciuni
    23.03.2012 - 0 Comments
    --> EXCESUL DE SARE, ZAHĂR ȘI… MINCIUNI Europenii importau cantităţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări. De ce? Sarea  lor era fără iod! Fără iod în…
  • Români celebri
    24.04.2012 - 1 Comments
    --> ROMÂNI CELEBRI Putem observa cu stupoare cum chiar unii români afirmă despre locuitorii acestei ţări că ar fi încă nişte barbari de pe vremea dacilor, care n-ar fi ştiut…
  • 30 de mutații genetice care-i fac unici pe acești oameni + FOTO
    15.10.2021 - 0 Comments
    Genetica este o știință care nu încetează să ne surprindă și să ne uimească. Și, deși mulți dintre noi nu știm prea multe despre asta, este sigur să spunem că natura este capabilă de unele lucruri cu…
  • În sfârșit știm de ce betonul roman antic a rezistat testului timpului
    15.08.2023 - 0 Comments
    Romanii antici au fost maeștri constructori și ingineri, poate cel mai bine reprezentați de apeductele încă funcționale. Iar aceste minuni arhitecturale se bazau pe un material de construcție unic:…
  • 28 de fotografii interzise scoase ilegal din Coreea de Nord
    29.11.2015 - 0 Comments
    Întreaga Coree de Nord este învăluită în întuneric, atât literal cât și figurativ, fiind unul dintre cele mai misterioase locuri din lume. Nu mulți din afară au șansa să viziteze Coreea de Nord. De…
  • Rețete culinare - Maioneză de soia
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> MAIONEZĂ DE SOIA Aveți nevoie de: 1 măsură făină de soia 3 măsuri apă rece 3 măsuri ulei 2-3 linguri zeamă de lămâie, după gust sare, piper proaspăt măcinat Punem…
  • The War You Don't See (Războiul pe care nu-l vezi) - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    --> THE WAR YOU DON’T SEE  Războiul pe care nu-l vezi Documentar (RO) Prin acest extraordinar documentar, lansat în decembrie 2010, John Pilger, un curajos…
  • Vitaminele și sănătatea celulară + VIDEO (RO)
    22.02.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VITAMINELE ȘI SĂNĂTATEA CELULARĂ Dr. Matthias Rath Ne putem lua…
  • Cum să faci cancer în cinci pași simpli + VIDEO
    12.03.2016 - 11 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM SĂ FACI CANCER ÎN CINCI PAȘI SIMPLI   Hesh Goldstein De-a lungul anilor, mulți oameni m-au întrebat cum de se întâmplă să…
  • Din istoria creștinismului - Știați că... + documentar (RO)
    05.05.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DIN ISTORIA CREȘTINISMULUI ȘTIAȚI CĂ... Începând cu Conciliul de la Constantinopol, care a avut loc în anul 381 e.n. și a fost…
  • Prea multă medicină! + VIDEO
    29.04.2017 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PREA MULTĂ MEDICINĂ! Pilule fără efect, operaţii inutile, terapii riscante... Foarte multe dintre metodele medicinii alopate moderne…
  • 10 mituri despre alergare pe care cei mai mulți dintre noi le cred adevărate
    11.10.2022 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrivit datelor oficiale, aproximativ 621 de milioane de persoane aleargă ca hobby sau sport, iar peste 11 miliarde de dolari sunt…
  • Eminescu despre români + documentar
    17.06.2012 - 2 Comments
    --> EMINESCU DESPRE ROMÂNI   ARTICOL APĂRUT ÎN PRESA ANILOR 1870 De când lumea, nu s-a văzut ca un popor să stea politicește sus și economicește jos; amândouă ordinele de…
  • Vaccinurile - prevenția care îmbolnăvește + eBook
    21.06.2013 - 3 Comments
    --> VACCINURILE PREVENŢIA CARE ÎMBOLNĂVEŞTE ŞI UNEORI CHIAR UCIDE De curând, a fost publicată o carte care a stârnit atât interesul părinţilor, cât şi al medicilor: „Vaccinurile:…
  • Fanatismul religios și nevoia de „sânge” + VIDEO
    21.11.2012 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FANATISMUL RELIGIOS ȘI NEVOIA DE „SÂNGE” Surprinzător de real, secolul…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *