CÂND ŞI CUM
SE MĂNÂNCĂ FRUCTELE
În general, oamenii nu ştiu cum să mănânce fructele. Iar corpul nostru strigă disperat după ele. Fructul este alimentul cel mai energizant, binefăcător, dătător de viaţă, de confort şi de armonie care există. Fructele sunt alimentele cele mai importante, mai bune şi totodată mai potrivite structurii noastre. Strămoşii noştri au mâncat numai fructe timp de milioane de ani. Alimentele pe care le mâncăm lasă urme pe dinţii noştri. Din examinarea dinţilor fosilizaţi, rezultă că primii oameni nu mâncau carne, și nici măcar seminţe, tulpini, rădăcini sau frunze, ci fructe. Timp de milioane de ani, oamenii au fost frugivori. Așadar, deoarece fructul este alimentul pentru care omul este adaptat biologic cel mai bine, e mai important să ne întrebăm câte fructe am mâncat azi, decât câte proteine.
Se cunosc numeroase
cazuri de otrăvire cu proteine. Supraconsumul lor duce la leucemie, cancer de stomac,
ficat, sân, vezică urinară, ceea ce înseamnă o treime dintre toate cancerele
umane. Toxinele cu care proteinele ne otrăvesc corpul nu există deloc în
fructe. Deoarece scopul nostru este de a ne curăţa corpul de toxine, calea cea
mai eficientă este consumul de fructe. Acestea constituie alimentele cu conţinutul
cel mai mare de apă (80-90%). Această apă vegetală, VIE, este dătătoare de
viaţă şi aducătoare de curăţenie în ţesuturi; în plus, ea este plină de
vitamine, minerale, carbohidraţi, aminoacizi, acizi graşi. Prin natura lui,
fructul dă corpului posibilitatea să se cureţe de toxine, cu condiția să fie
consumat corect.
Energia necesară
digerării fructelor este mult mai mică decât cea pentru digerarea oricărui alt aliment.
Pentru digerarea fructelor, este necesară o cantitate mult mai mică de energie
decât cea pe care acestea o furnizează organismului. Tot ce intră în stomacul
omului trebuie să fie descompus şi transformat în glucoză, fructoză, glicerină,
aminoacizi şi acizi graşi. Aceştia sunt nutrienţii extraşi din alimente şi folosiţi
de organism. Creierul funcţionează numai cu glucoză. Fructul înseamnă glucoză
în corpul nostru. Digestia, absorbţia şi asimilarea lui necesită o energie
infimă faţă de cea cheltuită pentru descompunerea altor alimente. Alte alimente
(corect combinate) se digeră în timp de 2-4 ore, cu o cheltuială notabilă de
energie. Fructele trec din stomac în intestine în 20-30 min (bananele,
curmalele şi fructele uscate stau cel mai mult – cam 1 oră). Energia
economisită astfel este enormă şi este folosită imediat de organism pentru
curăţarea ţesuturilor de toxine. Singura condiţie pentru ca acest lucru să se
întâmple este ca fructele să fie mâncate corect, adică singure și pe stomacul gol.
Deoarece fructele
stau în stomac foarte puţin timp, ele nu trebuie mâncate împreună cu sau după altceva,
ci dimineaţa pe stomacul gol sau între două mese. Să detaliem puțin: imediat ce fructul vine
în contact cu alt tip de alimente din stomac şi cu sucurile digestive secretate deja pentru digerarea acestora, întreaga masă de
alimente începe să se strice. Orice proteină din stomac va putrezi, orice
hidrat de carbon va fermenta. Totul devine acid. Totuşi, s-ar putea să nu vă
fie rău imediat. Asta nu înseamnă însă că nu aţi încălcat o regulă de bază în
alimentaţie, ci arată mai curând enorma adaptabilitate a corpului nostru.
Un corp acid, toxic, se poate recunoaşte după: balonare, greutate excesivă, păr încărunţit, izbucniri nervoase, cercuri negre sub ochi, riduri premature, ulcerări. Consumul corect de fructe duce la o incredibilă întinerire, longevitate, vigoare, sănătate, energie, vitalitate. Exemplu: pepenele nu trebuie niciodată mâncat imediat după masă, deoarece produce fermentaţie. Dacă îl mâncaţi pe stomacul gol, iar după 30 de minute mâncaţi altceva, veţi vedea ce efecte pozitive va avea acest fapt.
Un corp acid, toxic, se poate recunoaşte după: balonare, greutate excesivă, păr încărunţit, izbucniri nervoase, cercuri negre sub ochi, riduri premature, ulcerări. Consumul corect de fructe duce la o incredibilă întinerire, longevitate, vigoare, sănătate, energie, vitalitate. Exemplu: pepenele nu trebuie niciodată mâncat imediat după masă, deoarece produce fermentaţie. Dacă îl mâncaţi pe stomacul gol, iar după 30 de minute mâncaţi altceva, veţi vedea ce efecte pozitive va avea acest fapt.
Toate fructele
conţin acizi organici (în special acid citric, malic şi tartric) care, dacă
sunt mâncate pe stomacul gol, o dată ajunşi în stomac sunt catabolizaţi şi
generează substanţe alcaline. Ca şi vegetalele crude, ele neutralizează acizii
care se formează în corp. Apoi, pe lângă faptul că fructele aduc în corp apă vie,
care curăţă şi purifică, ele nu lasă reziduuri în sistem, nu cheltuiesc
aproape deloc energie pentru digestie, importanţa lor constând în rolul de
combustibil. Și chiar valoarea de combustibil este ceea ce trebuie să căutăm noi în
orice aliment.
Procentele ideale
ale celor 5 nutrienţi esenţiali de care are nevoie corpul sunt:
Glucoză 90%
Aminoacizi 4-5%
Minerale 3-4%
Acizi graşi 1%
Vitamine sub 1%
Fructele sunt
singurele alimente care furnizează toți acești nutrienți într-o compoziţie perfectă.
Fructele (sau
sucul lor) se vor consuma numai proaspete. Fructele fierte sau coapte la cuptor
nu mai furnizează nici substanţe nutritive, nici apa atât de necesară
purificării; ele devin foarte acide şi forţează corpul să le anuleze aciditatea
cu o mare cheltuială de calciu şi energie. Gătitul de orice fel distruge valoarea potenţială
a fructelor. Să nu uităm niciodată că trebuie să mâncăm preponderent
alimente crude și să le mestecăm îndelung, nu să le înfulecăm la repezeală, cu
lăcomie.
Cât timp trebuie
să treacă de la consumarea altor alimente până la consumarea fructelor? Timpul
necesar ca celelalte tipuri de alimente să fie digerate complet și să
părăsească stomacul – 3-4 ore. Când stomacul este gol, putem mânca câte fructe
vrem, lăsând să treacă măcar 30 de minute înainte de a mânca alte tipuri de
alimente.
Dacă ne întreabă
cineva care credem noi că este cea mai periculoasă masă din zi, vom răspunde:
cu siguranţă, înainte de culcare. Dar a doua masă, ca pericol? Vă spunem noi:
micul dejun copios. De ce? Să ne amintim că energia este baza vieţii. Când ne
sculăm dimineaţa, suntem odihniţi şi în cea mai bună formă (datorită energiei pe
care ne-o furnizează somnul). Pe ce vom cheltui această energie? Pe un mic
dejun copios? Digestia mare cheltuitoare de energie a acestui „mic dejun” ne va
consuma din energie, nu ne va încărca cu energie. Mai ales micile dejunuri
tradiţionale – ouă, brânză, pâine, ceai, lapte, unt, gem, conserve, toate prost
combinate, necesită o cantitate enormă de energie pentru a fi digerate. Energia
nu poate fi furnizată corpului decât după ce mâncarea este absorbită de
intestine. Dacă vom înlocui acest amalgam absolut haotic cu fructe, energia
acestora va fi asimilată de organism aproape instantaneu (în loc să dureze ore),
iar starea de somnolenţă ce urmează micului dejun bogat (tradiţional) va
dispărea. La micul dejun putem mânca fructe, iar pe parcursul zilei la fel, ori
de câte ori ne este foame. Mâncatul fructelor pe stomacul gol accelerează şi
pierderea greutăţii, atunci când este necesar. Caloriile de înaltă calitate
care se găsesc în fructe nu vor crea probleme de greutate corpului nostru.
Raţiunea pentru
care se recomandă consumul fructelor dimineaţa este legată de desfăşurarea
celor 3 cicluri ale corpului nostru:
1. Eliminarea (4
a.m. - 12 p.m.). Mâncând fructe în acest interval, căpătăm rapid energie şi
favorizăm eliminarea toxinelor. Fibrele și apa conţinute de fructe au un rol hotărâtor în
procesul eliminării. Consumarea altor alimente frânează eliminarea.
2. Consumarea de
alimente (12 p.m. - 8 p.m.). Putem mânca, dar cu atenţie: digestia alimentelor
prelucrate artificial consumă mai multă energie decât livrează. Cel mai bine
este să începem cu salate şi, pe măsură ce ne apropiem de ora 8 seara, să
consumăm şi alimente care conţin proteine animale, dar corect combinate (de pildă, fără pâine).
3. Asimilarea (8
p.m.-4 a.m.). Acum corpul nostru îşi extrage substanţele nutritive şi le
utilizează. Dacă am combinat corect alimentele, în aproximativ 3 ore ele ajung
în intestin, unde începe absorbţia lor de către corp.
Ca intotdeauna , articole de adevarata anvergura
RăspundețiȘtergereMulțumim, domnule Arghiropol! Sperăm să vă fie de folos ce citiți aici.
ȘtergereO adevarata filosofie a vietii.
RăspundețiȘtergereAceste cunostinte au fost ascunse intentionat oamenilor,efectul acestei actiuni fiind vizibil in starea de boala generalizata,scurtare a vietii, tulburare a gandirii si comportamentului uman.
Percep activitatea dv. ca pe o arheologie a vietii si un apostolat in raspandirea rezultatelor ei.Imi doresc ca de fapt sa fiti mult mai mult de atat, sa fiti un izvor de viata care se redescopera oamenilor pentru a reusi sa se renasca.
Cu mult respect si pretuire
Andrei
Vă mulțumim pentru prețuirea activității noastre, domnule Andrei. Facem această muncă de informare a semenilor noștri fără vreun alt beneficiu decât al mulțumirii că astfel putem fi de ajutor celor dispuși să facă schimbări în viața lor și să-și ia sănătatea în propriile mâini.
ȘtergereUn articol de 10🌟 bravo👏👏
RăspundețiȘtergereMulțumim!
ȘtergereFructele sunt asimilate cel mai bine de organism inaintea mesei.
RăspundețiȘtergereMultumin pentru astfel de articole cu adevarat educative. Multumim pentru informatiile pretioase furnizate prin intermediul acestui site.
RăspundețiȘtergereMulta sanatate
Mulțumim pentru apreciere. Ne bucurăm că articolele noastre vă sunt de folos. Vă dorim sănătate și viață lungă.
ȘtergereAS FI DORIT SURSA SA REDEA STUDII, ARGUMENTE ALE CERCETATORILOR
RăspundețiȘtergere