Alimentația în tratarea bolii canceroase




ALIMENTAȚIA ÎN TRATAREA BOLII CANCEROASE

Hrana joacă un rol esenţial în tratarea cancerului. Alimentaţia ideală al fi: 55% glucide, 30% lipide şi 15% proteine.

- Carnea. Ar fi bine să se consume doar de 2 ori pe săptămână; ideal - deloc. În trecut, la noi în ţară oamenii mâncau carne doar duminica sau la sărbători, dar astăzi se consumă zilnic şi sunt familii în care nu se găteşte fără carne. Consumul cărnii în tratarea bolii canceroase este foarte nociv, pentru că ea va furniza materie primă pentru formarea celulelor canceroase. Cu alte cuvinte, carnea este hrană pentru cancer. E bine deci să se consume foarte rar sau deloc.

- Grăsimile. Este suficientă o lingură de grăsimi pe zi (cam 30 g). Un sfert poate fi acoperit de carne şi trei sferturi de ulei vegetal. Grăsimile saturate se găsesc în unt, mezeluri, ouă şi carne. Dacă acestea se consumă în exces, creşte colesterolul rău în organism. Grăsimile nesaturate se găsesc în uleiurile vegetale, legumele oleaginoase şi peşte. Acestea contribuie la scăderea colesterolului şi fluidizează sângele. Se va evita la gătit grăsimea, cu excepţia uleiului de măsline sau palmier, care rezistă la căldură. Se poate folosi o linguriţă de unt.

Legumele proaspete. Acestea sunt surse de minerale şi vitamine şi vor constitui o parte însemnată din hrana zilnică. De asemenea, sunt foarte bogate în fibre. Ar fi bine să fie prezente la fiecare masă. Legumele de culoare galbenă sau roşie (morcovi, sfeclă, tomate, ardei) sunt foarte bogate în betacaroten, un element indispensabil în lupta contra bolii. Este bine ca acestea să fie consumate în cantităţi cât mai mari. Se preferă crude sau sub formă de sucuri, care de asemenea se vor putea consuma în orice cantitate și combinații, în funcţie de toleranţa individuală. Este bine să se folosească întotdeauna legume proaspete, crescute fără îngrăşăminte chimice şi cât mai aproape de timpul când au fost culese.

Fructele. Obligatoriu, se vor consuma de cel puţin două ori pe zi. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre. Conţin şi zaharuri, dar aproape toate conţin vitamina C, un foarte bun antioxidant. Căpşunile, cireşele, pepenii, piersicile conţin şi vitamina A, foarte utilă organismului, deci abuzaţi de ele. Cu cât se consumă mai multe fructe crude sau sub formă de sucuri obţinute în casă, la storcător (nu de la supermarket, cu conservanţi şi preambalate) cu atât se ajută mai mult la vindecare. Dacă aveţi balonări sau probleme intestinale, faceţi compot, dar fără zahăr. Este foarte bine să înlocuiţi definitiv zahărul cu mierea în alimentaţie. Siropurile de cătină, măceşe, coacăze sau afine se vor lua zilnic în doze de 2-3 linguriţe de către cei care fac tratamente contra cancerului (chimioterapie).

Fructe şi legume care ajută la vindecare: căpşuni, castraveţi, cătină, ceapă, cireşe, coacăze, dovleac, floarea-soarelui, grâu, lămâi, măcriş, nuci, orez, ovăz, pătrunjel, vinete, pepeni, prune, ridiche neagră, roşii, salată, sfeclă, soia, spanac, ţelină, usturoi, varză, vişine. Seminţele de caise, piersici, prune se consumă câte 10 pe zi, perioade lungi de timp. Acestea conţin vitamina B17 sau letril, foarte eficientă în tratarea cancerului. De asemenea, se vor consuma cât mai multe mere cu coajă şi seminţe zilnic. Acestea conţin quercitină.

Terapia prin dietă: există din ce în ce mai multe cazuri de vindecări datorate unei anumite diete. Boala canceroasă afectează întregul organism şi nu numai un anumit organ sau grup de celule, prin urmare e utilă orice dietă care ajută la refacere. Se vor elimina în primul rând toate grăsimile animale prăjite sau care au suferit un proces termic prin care au ajuns  toxice. Se vor înlocui cu uleiuri vegetale, consumate crude.
Zahărul va fi eliminat din alimentaţie şi înlocuit cu miere. Se vor consuma cât mai multe legume şi fructe proaspete sau cu minime transformări eventual sub formă de sucuri de legume şi fructe proaspete. Nu se admit conservanţii, aditivii alimentari şi alte adaosuri sintetice. Având în vedere că fructele şi legumele proaspete, în momentul în care se transformă în sucuri suferă un proces rapid de oxidare, este indicat să se consume cât mai repede. Aşadar, nu se vor prepara sucuri de legume şi fructe decât în cantitatea care se va bea imediat. În hrana zilnică se indică în special: cartofii copţi sau fierţi în coajă, roşiile crude, morcovii suc sau fierţi, fasolea verde fiartă, soia sub formă de lapte, cereale germinate de orice fel (grâu, orz, ovăz, orez, secară, porumb) în orice cantitate. Meiul germinat se poate da la orice tip de cancer. Este bine ca în dietă să fie incluse zilnic cel puţin 200 g de seminţe germinate, pe perioade lungi de timp. Acestea vor contribui la aportul de vitamine naturale, care vor ajuta la o mai rapidă redresare a organismului. De asemenea, acestea conţin o serie de minerale şi enzime utile organismului. Deci nu ezitaţi să le folosiţi. În cazul în care bolnavul nu dispune de o dantură sănătoasă, cerealele se pot măcina cu ajutorul unei râşniţe de cafea. Cantitatea este de minimum 200 g pe zi, administrate în cursul întregii zile. Bineînţeles că această cantitate se poate mări, în funcţie de toleranţa fiecăruia. Se poate chiar ca anumite mese să fie suplinite de acestea. Se vor consuma zilnic şi seminţe oleaginoase: floarea-soarelui, dovleac, soia, cânepă, susan. Dintre fructe, menţionăm toate fructele de pădure, fie crude, fie sub formă de suc sau, în caz de intoleranţă alimentară, sub formă de compot.

Apa plată sau minerală se va înlocui cu apă de la robinet sau de izvor. La 2 litri de apă, se rad mărunt 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel şi o felie de rădăcină de ţelină. Se lasă apoi apa pentru 24 ore, acoperită doar cu un tifon şi apoi se poate consuma fără nicio teamă, pentru că rădăcinoasele absorb substanţele toxice din apă, lăsând în schimb o serie de vitamine. Se bea după 24 ore (fără legumele depuse), la temperatura camerei.

Spălatul pe dinţi. Pentru că majoritatea pastelor de dinţi conţin fluor, este indicat să se pună pe periuţa de dinţi sare de bucătărie sau bicarbonat şi să se spele dinţii, clătind apoi cu apă. Apa cu sare este de fapt ser fiziologic şi nu este nocivă. Ea vă ajută să aveţi dinţii albi şi desfundă glandele salivare din cavitatea bucală.

Alimente cu proprietăţi anticancerigene

Alunele - sunt bogate în vitamina E, un antioxidant care creează starea de spirit optimistă.
Ardeiul iute - determină secreţia endorfinei, substanţă care te face să te simţi bine.
Bananele -  conţin vitaminele grupei B şi minerale (potasiu, magneziu, fier) care dau energie.
Ceapa - are un conţinut ridicat de herceptină (substanţă anticancerigenă) ce poate suprima celulele maligne înainte ca acestea să devină tumori.
Conopida, varza, hreanul, broccoli, ridichile, ţelina, guliile - conţin carotenoizi, substanţe ce pot preveni şi reduce riscul de formare a tumorilor canceroase.
Curmalele – sunt o sursă naturală de serotonină, care mai este numit şi hormonul fericirii, substanţă ce va crea o stare generală mai bună.
Merele conţin  quercitină, o substanţă care împiedică transformarea canceroasă a celulelor prostatei şi încetinesc boala. Quercitina blochează efectul cancerigen al hormonilor masculini.
Morcovii, dovleceii - conţin betacaroten care, gătit, este mai uşor absorbit de organism.
Pepenele galben, spanacul sunt surse bogate de vitamina A, betacaroten şi vitamina C, au valoare calorică scăzută şi conţin fibre vegetale utile tratamentului.
Varza - scade riscul de cancer colorectal.
Tonul, somonul, sardinele, macroul – au conţinut ridicat de acizi graşi Omega-3, care ajută sistemul imunitar, împiedicând metastazele.
Tărâţele de grâu - conţin fibre alimentare, previn cancerul de colon.
Tărâţele de porumb, grâu, orez ovăz - asigură protecţia împotriva agenţilor cancerigeni.
Alimentele bogate în vitamina A,C, E şi seleniu - factori de prevenire a  cancerului.
Vitamina B17 (letril) - ajută atât preventiv cât şi la tratarea cancerului. Se găseşte în: sâmburi de caise, mere, cireşe, piersici şi prune. Se recomandă 10 sâmburi de caise pe zi.
Berea fără alcool este foarte bună în tratarea cancerului, susţin cercetătorii japonezi.
Dieta - pentru că este foarte important ce şi cum mâncăm în timpul tratării bolii, vom arăta cam cum ar trebui să arate o dietă pentru orice afecţiune canceroasă.

Îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră şi confecţionată din fibre naturale. La fel, pijamaua şi lenjeria de pat. Înainte de culcare, e bine să se facă o plimbare uşoară, care va contribui la un somn profund. Nu e bine să se obişnuiască administrarea de somnifere pentru că, odată învăţat cu ele, organismul va cere din ce în ce mai multe. Un duş înainte de culcare, care se termină de fiecare dată cu un duş rece, scurt, este de preferat unui somnifer. De asemenea, dacă este cazul, pentru un somn liniştit, se pot lua ceaiuri şi preparate din plante medicinale.

Somnul este foarte important, pentru că în timpul somnului organismul lucrează pentru vindecare. De aceea, este bine să fie respectat şi să înceapă la orele 22:00 cel mai târziu. Cel mai bun somn este cel de dinainte de miezul nopţii.

Dezintoxicarea organismului este indispensabilă şi obligatorie înaintea oricărui tratament. În decursul prelucrării alimentelor, în corp, se acumulează o serie de substanţe ce trebuie eliminate înainte de a începe un tratament. Dacă nu se începe tratamentul cu o dezintoxicare serioasă, acesta nu-şi va atinge ţelul. Clismele, purificarea corpului prin alimentaţie exclusiv vegetariană, sucurile de legume şi fructe, ceaiurile diuretice şi laxative sunt tot atâtea metode de dezintoxicare. Prin urmare, începeţi orice tratament cu dezintoxicarea şi veţi avea mult mai multe şanse de reuşită.

Postul este foarte important pentru tratament. Un bolnav n-are cum să se vindece dacă nu ţine din când în când post. Un post negru, timp în care nu se bea decât apă şi eventual sucuri de legume şi fructe, se va ţine săptămânal.

Constipaţia. Chiar dacă nu e o boală, constipaţia duce la agravarea multor afecţiuni. Efortul în timpul defecaţiei pe durata tratamentului trebuie evitat, pentru că poate contribui la agravarea bolii. Acest lucru se va face numai prin alimentaţie şi prin tratamente naturiste, şi niciodată cu chimicale sau medicamente de sinteză.

Surseaici și aici

Comentarii

  1. I general bun articolul, dar:
    1.Cica sa inlocuim zaharul cu miere (care contine 75% zahar). O varianta mai buna ar fi zaharul de nuca de cocos - are indicele glicemic mai mic, printre altele.
    2.Nu avem nevoie de grasimi - produce tot ficatul. Uleiurile vegetale contin si grasimi saturate si trans-grasimi + dau peste cap echilibru omega 3/6. De evitat - complet.
    3.Evitati sucurile de fructe - nu au fibra - incercati smoothie-uri.
    4.Cerealele germinate de evitat (daca nu esti vegan de cativa ani) - au efect de crestere (inclusiv si la celule canceroase).
    5.Bearea fara alcool e buna. Glumiti or ce?
    5.De oua nu ati pomenit nimic - evident scoase complet. Alcool, cafea, tutun out.

    Surse - cautati singuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte bune observațiile dv. Mierea, deși are vitamine și minerale, creează aciditate, adică exact ce trebuie evitat. Noi am recomanda uleiul de in și pe cel de cânepă, dar nu mai mult de o lingură pe zi, într-o salată. Fructele ar trebui mâncate întregi, cu pulpă și coajă, și mestecate îndelung înainte de a fi înghițite. De grăunțele germinate am mai citit că au efect de creștere, probabil că în prima fază de tratament n-ar trebui folosite,dar oricum sunt mai bune decât pâinea. Berea fără alcool e chimică, unii nutriționiști spun că e chiar mai dăunătoare decât cea clasică. Cât despre carne, lapte, brânză, ouă, ar trebui renunțat la ele pe tot restul vieții, altfel cancerul va reveni. Ne întrebăm, totuși, câți au această voință...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *