ALIMENTAȚIA ÎN TRATAREA BOLII CANCEROASE
Hrana joacă un
rol esenţial în tratarea cancerului. Alimentaţia ideală al fi: 55% glucide, 30%
lipide şi 15% proteine.
- Carnea. Ar fi bine să se
consume doar de 2 ori pe săptămână; ideal - deloc. În trecut, la noi în
ţară oamenii mâncau carne doar duminica sau la sărbători, dar astăzi se consumă
zilnic şi sunt familii în care nu se găteşte fără carne. Consumul cărnii în
tratarea bolii canceroase este foarte nociv, pentru că ea va furniza materie
primă pentru formarea celulelor canceroase. Cu alte cuvinte, carnea este hrană
pentru cancer. E bine deci să se consume foarte rar sau deloc.
- Grăsimile. Este
suficientă o lingură de grăsimi pe zi (cam 30 g). Un sfert poate fi acoperit de
carne şi trei sferturi de ulei vegetal. Grăsimile saturate se găsesc în unt,
mezeluri, ouă şi carne. Dacă acestea se consumă în exces, creşte colesterolul
rău în organism. Grăsimile nesaturate se găsesc în uleiurile vegetale, legumele
oleaginoase şi peşte. Acestea contribuie la scăderea colesterolului şi
fluidizează sângele. Se va evita la gătit grăsimea, cu excepţia uleiului de
măsline sau palmier, care rezistă la căldură. Se poate folosi o linguriţă de
unt.
Legumele
proaspete. Acestea sunt surse de minerale şi vitamine şi vor constitui o
parte însemnată din hrana zilnică. De asemenea, sunt foarte bogate în fibre. Ar
fi bine să fie prezente la fiecare masă. Legumele de culoare galbenă sau roşie
(morcovi, sfeclă, tomate, ardei) sunt foarte bogate în betacaroten, un element
indispensabil în lupta contra bolii. Este bine ca acestea să fie consumate în
cantităţi cât mai mari. Se preferă crude sau sub formă de sucuri, care de
asemenea se vor putea consuma în orice cantitate și combinații, în funcţie de
toleranţa individuală. Este bine să se folosească întotdeauna legume proaspete,
crescute fără îngrăşăminte chimice şi cât mai aproape de timpul când au fost
culese.
Fructele.
Obligatoriu, se vor consuma de cel puţin două ori pe zi. Acestea sunt
bogate în vitamine, minerale şi fibre. Conţin şi zaharuri, dar aproape toate
conţin vitamina C, un foarte bun antioxidant. Căpşunile, cireşele, pepenii,
piersicile conţin şi vitamina A, foarte utilă organismului, deci abuzaţi de
ele. Cu cât se consumă mai multe fructe crude sau sub formă de sucuri obţinute
în casă, la storcător (nu de la supermarket, cu conservanţi şi preambalate) cu
atât se ajută mai mult la vindecare. Dacă aveţi balonări sau probleme
intestinale, faceţi compot, dar fără zahăr. Este foarte bine să înlocuiţi
definitiv zahărul cu mierea în alimentaţie. Siropurile de cătină, măceşe, coacăze
sau afine se vor lua zilnic în doze de 2-3 linguriţe de către cei care fac
tratamente contra cancerului (chimioterapie).
Fructe şi legume care ajută la
vindecare: căpşuni, castraveţi, cătină, ceapă, cireşe, coacăze, dovleac,
floarea-soarelui, grâu, lămâi, măcriş, nuci, orez, ovăz, pătrunjel, vinete,
pepeni, prune, ridiche neagră, roşii, salată, sfeclă, soia, spanac, ţelină,
usturoi, varză, vişine. Seminţele de caise, piersici, prune se consumă câte 10
pe zi, perioade lungi de timp. Acestea conţin vitamina B17 sau letril,
foarte eficientă în tratarea cancerului. De asemenea, se vor consuma cât mai
multe mere cu coajă şi seminţe zilnic. Acestea conţin quercitină.
Terapia prin dietă: există
din ce în ce mai multe cazuri de vindecări datorate unei anumite diete. Boala
canceroasă afectează întregul organism şi nu numai un anumit organ sau grup de
celule, prin urmare e utilă orice dietă care ajută la refacere. Se vor elimina
în primul rând toate grăsimile animale prăjite sau care au suferit un proces termic
prin care au ajuns toxice. Se vor
înlocui cu uleiuri vegetale, consumate crude.
Zahărul va fi eliminat din
alimentaţie şi înlocuit cu
miere. Se vor consuma cât mai multe legume şi fructe proaspete sau cu minime
transformări eventual sub formă de sucuri de legume şi fructe proaspete. Nu se
admit conservanţii, aditivii alimentari şi alte adaosuri sintetice. Având în
vedere că fructele şi legumele proaspete, în momentul în care se transformă în
sucuri suferă un proces rapid de oxidare, este indicat să se consume cât mai
repede. Aşadar, nu se vor prepara sucuri de legume şi fructe decât în
cantitatea care se va bea imediat. În hrana zilnică se indică în special:
cartofii copţi sau fierţi în coajă, roşiile crude, morcovii suc sau fierţi,
fasolea verde fiartă, soia sub formă de lapte, cereale germinate de orice fel (grâu,
orz, ovăz, orez, secară, porumb) în orice cantitate. Meiul germinat se poate da
la orice tip de cancer. Este bine ca în dietă să fie incluse zilnic cel puţin 200 g de
seminţe germinate, pe perioade lungi de timp. Acestea vor
contribui la aportul de vitamine naturale, care vor ajuta la o mai rapidă
redresare a organismului. De asemenea, acestea conţin o serie de minerale şi
enzime utile organismului. Deci nu ezitaţi să le folosiţi. În cazul în
care bolnavul nu dispune de o dantură sănătoasă, cerealele se pot măcina cu
ajutorul unei râşniţe de cafea. Cantitatea este de minimum 200 g pe zi,
administrate în cursul întregii zile. Bineînţeles că această cantitate se poate
mări, în funcţie de toleranţa fiecăruia. Se poate chiar ca anumite mese să fie
suplinite de acestea. Se vor consuma zilnic şi seminţe oleaginoase: floarea-soarelui,
dovleac, soia, cânepă, susan. Dintre fructe, menţionăm toate fructele de
pădure, fie crude, fie sub formă de suc sau, în caz de intoleranţă
alimentară, sub formă de compot.
Apa plată sau minerală se
va înlocui cu apă de la robinet sau de izvor. La 2 litri de apă, se rad mărunt
2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel şi o felie de rădăcină de ţelină. Se lasă
apoi apa pentru 24 ore, acoperită doar cu un tifon şi apoi se poate consuma
fără nicio teamă, pentru că rădăcinoasele absorb substanţele toxice din apă,
lăsând în schimb o serie de vitamine. Se bea după 24 ore (fără legumele depuse),
la temperatura camerei.
Spălatul pe dinţi. Pentru
că majoritatea pastelor de dinţi conţin fluor, este indicat să se pună pe
periuţa de dinţi sare de bucătărie sau bicarbonat şi să se spele dinţii,
clătind apoi cu apă. Apa cu sare este de fapt ser fiziologic şi nu este nocivă.
Ea vă ajută să aveţi dinţii albi şi desfundă glandele salivare din cavitatea
bucală.
Alimente cu proprietăţi
anticancerigene
Alunele - sunt bogate în
vitamina E, un antioxidant care creează starea de spirit optimistă.
Ardeiul iute - determină
secreţia endorfinei, substanţă care te face să te simţi bine.
Bananele - conţin vitaminele grupei B şi minerale (potasiu,
magneziu, fier) care dau energie.
Ceapa - are un conţinut
ridicat de herceptină (substanţă anticancerigenă) ce poate suprima celulele
maligne înainte ca acestea să devină tumori.
Conopida, varza, hreanul,
broccoli, ridichile, ţelina, guliile - conţin carotenoizi, substanţe ce pot
preveni şi reduce riscul de formare a tumorilor canceroase.
Curmalele – sunt o sursă naturală de
serotonină, care mai este numit şi hormonul fericirii, substanţă ce va crea o
stare generală mai bună.
Merele conţin quercitină, o substanţă care împiedică
transformarea canceroasă a celulelor prostatei şi încetinesc boala. Quercitina
blochează efectul cancerigen al hormonilor masculini.
Morcovii, dovleceii -
conţin betacaroten care, gătit, este mai uşor absorbit de organism.
Pepenele galben, spanacul sunt
surse bogate de vitamina A, betacaroten şi vitamina C, au valoare calorică
scăzută şi conţin fibre vegetale utile tratamentului.
Varza - scade riscul de
cancer colorectal.
Tonul, somonul, sardinele,
macroul – au conţinut ridicat de acizi graşi Omega-3, care ajută sistemul
imunitar, împiedicând metastazele.
Tărâţele de grâu - conţin
fibre alimentare, previn cancerul de colon.
Tărâţele de porumb, grâu, orez
ovăz - asigură protecţia împotriva agenţilor cancerigeni.
Alimentele bogate în vitamina
A,C, E şi seleniu - factori de prevenire a
cancerului.
Vitamina B17 (letril) -
ajută atât preventiv cât şi la tratarea cancerului. Se găseşte în: sâmburi de
caise, mere, cireşe, piersici şi prune. Se recomandă 10 sâmburi de caise pe zi.
Berea fără alcool este
foarte bună în tratarea cancerului, susţin cercetătorii japonezi.
Dieta - pentru că este
foarte important ce şi cum mâncăm în timpul tratării bolii, vom arăta cam cum
ar trebui să arate o dietă pentru orice afecţiune canceroasă.
Îmbrăcămintea trebuie să
fie lejeră şi confecţionată din fibre naturale. La fel, pijamaua şi lenjeria de
pat. Înainte de culcare, e bine să se facă o plimbare uşoară, care va contribui
la un somn profund. Nu e bine să se obişnuiască administrarea de somnifere
pentru că, odată învăţat cu ele, organismul va cere din ce în ce mai multe. Un
duş înainte de culcare, care se termină de fiecare dată cu un duş rece, scurt,
este de preferat unui somnifer. De asemenea, dacă este cazul, pentru un somn
liniştit, se pot lua ceaiuri şi preparate din plante medicinale.
Somnul este foarte
important, pentru că în timpul somnului organismul lucrează pentru vindecare. De
aceea, este bine să fie respectat şi să înceapă la orele 22:00 cel mai
târziu. Cel mai bun somn este cel de dinainte de miezul nopţii.
Dezintoxicarea organismului este indispensabilă şi obligatorie
înaintea oricărui tratament. În decursul prelucrării alimentelor, în corp, se
acumulează o serie de substanţe ce trebuie eliminate înainte de a începe un
tratament. Dacă nu se începe tratamentul cu o dezintoxicare serioasă, acesta
nu-şi va atinge ţelul. Clismele, purificarea corpului prin alimentaţie exclusiv
vegetariană, sucurile de legume şi fructe, ceaiurile diuretice şi laxative sunt
tot atâtea metode de dezintoxicare. Prin urmare, începeţi orice tratament cu
dezintoxicarea şi veţi avea mult mai multe şanse de reuşită.
Postul este foarte
important pentru tratament. Un bolnav n-are cum să se vindece dacă nu ţine
din când în când post. Un post negru, timp în care nu se bea decât apă şi
eventual sucuri de legume şi fructe, se va ţine săptămânal.
Constipaţia. Chiar dacă nu e o boală, constipaţia duce la agravarea multor afecţiuni. Efortul în
timpul defecaţiei pe durata tratamentului trebuie evitat, pentru că poate
contribui la agravarea bolii. Acest lucru se va face numai prin
alimentaţie şi prin tratamente naturiste, şi niciodată cu chimicale sau
medicamente de sinteză.
I general bun articolul, dar:
RăspundețiȘtergere1.Cica sa inlocuim zaharul cu miere (care contine 75% zahar). O varianta mai buna ar fi zaharul de nuca de cocos - are indicele glicemic mai mic, printre altele.
2.Nu avem nevoie de grasimi - produce tot ficatul. Uleiurile vegetale contin si grasimi saturate si trans-grasimi + dau peste cap echilibru omega 3/6. De evitat - complet.
3.Evitati sucurile de fructe - nu au fibra - incercati smoothie-uri.
4.Cerealele germinate de evitat (daca nu esti vegan de cativa ani) - au efect de crestere (inclusiv si la celule canceroase).
5.Bearea fara alcool e buna. Glumiti or ce?
5.De oua nu ati pomenit nimic - evident scoase complet. Alcool, cafea, tutun out.
Surse - cautati singuri.
Sunt foarte bune observațiile dv. Mierea, deși are vitamine și minerale, creează aciditate, adică exact ce trebuie evitat. Noi am recomanda uleiul de in și pe cel de cânepă, dar nu mai mult de o lingură pe zi, într-o salată. Fructele ar trebui mâncate întregi, cu pulpă și coajă, și mestecate îndelung înainte de a fi înghițite. De grăunțele germinate am mai citit că au efect de creștere, probabil că în prima fază de tratament n-ar trebui folosite,dar oricum sunt mai bune decât pâinea. Berea fără alcool e chimică, unii nutriționiști spun că e chiar mai dăunătoare decât cea clasică. Cât despre carne, lapte, brânză, ouă, ar trebui renunțat la ele pe tot restul vieții, altfel cancerul va reveni. Ne întrebăm, totuși, câți au această voință...
Ștergere