AFACEREA CU APĂ ÎMBUTELIATĂ
Ne-am lăsat convinşi de faptul că apa de la robinet e
poluată, dar cumpărăm cu încredere diferite mărci de apă îmbuteliată, fără să
ne punem problema dacă lichidul din interior este într-adevăr așa de pur cum se
pretinde. Diferenţierea dintre o apă curată şi una cu bacterii nu se poate face
foarte uşor, nici vizual şi nici gustativ, ci doar în urma unor analize
specifice, de laborator. Află în continuare de ce ar trebui să pui la îndoială
acurateţea apei pe care o plăteşti, îmbuteliată în sticle de plastic:
Este posibil să bei tocmai apă de la robinet
Dacă ești convins că apa minerală sau plată pe care o
cumperi din comerţ este adusă de la izvoare naturale, din munţi, află că te
înşeli amarnic. Nu trebuie să crezi chiar tot ce se spune în reclame. Este
vorba doar de o strategie de marketing, folosită, bineînţeles, pentru creşterea
vânzărilor. De cele mai multe ori e vorba de apa de la robinet, purificată şi
îmbogăţită chimic cu anumite minerale. Asta e! Totul e împachetat în ambalaje
atrăgătoare şi vândut cu un anumit preţ. De fapt, izvoarele naturale de care
vorbesc reclamele nu sunt decât sursele de apă locale.
Apa îmbuteliată nu este tocmai pură
Mărcile de apă minerală folosesc foarte des termeni ca:
„pur”, „natural” şi „curat”. Culmea, de multe ori tocmai apa îmbuteliată se
prezintă mai toxică decât cea de la robinet. Un studiu din SUA al Consiliului
de protejare a resurselor naturale a arătat că aproape 22% dintre brandurile de
apă testate conţineau cel puţin un tip de contaminare cu substanţe chimice, la
un nivel cu mult peste cel admis pentru protejarea sănătăţii.
Apa îmbuteliată este depozitată în spaţii improprii
Apa îmbuteliată nu este ţinută în frigidere, ci la
temperatura camerei. Aceasta este greşeala producătorilor şi ulterior a
comercianţilor. La rândul lor, consumatorii păstrează apa îmbuteliată la temperaturi
mari, timp îndelungat. Apa de la robinet este, prin comparaţie, mult mai curată
decât cea îmbuteliată, prin simplul fapt că ea circulă la temperaturi mult mai
scăzute, fapt ce nu lasă bacteriile să se dezvolte, aşa cum se întâmplă în
cazul apei cumpărate de la magazin.
Sticlele de plastic – de trei ori problematice
1. Pe de o
parte, PET-ul nu reuşeşte să păstreze calitatea apei pe perioade mari de timp. Plasticul
nu are niciun fel de proprietate de izolare a apei din interior, astfel încât
bacteriile şi substanţele toxice se pot înmulţi incontrolabil, din cauza
depozitării inadecvate în soare şi la temperaturi mari.
2. Pe de altă
parte, sticlele de plastic reprezintă o ameninţare pentru mediul natural. Doar
16% din cantitatea de sticle de plastic este reciclată, şi aceasta doar în cele
mai dezvoltate state ale lumii. Pentru a se degrada, o sticlă de plastic are
nevoie de o perioadă cuprinsă între 400 şi 1000 de ani.
3. În plus,
sunt folosite anual 17 milioane de barili de petrol pentru realizarea
PET-urilor. O risipă imensă, care duce automat la un preţ ridicat pentru
fiecare sticlă de apă îmbuteliată, de 4.000 de ori mai scumpă decât aceeaşi
cantitate de apă luată de la robinet.
Timpul corect pentru a bea apă va îmbunătăţi
eficacitatea ei
Un pahar de apă
imediat după trezire ajută la activarea organelor interne.
Un pahar de apă
cu 30 de minute înainte de o masă ajută digestia.
Un pahar de apă
înainte de a face baie ajută la scăderea tensiunii sanguine.
Un pahar de apă
înainte de culcare ajută la evitarea unui atac cerebral sau de cord.
Sursa: aici
Memoria apei
(Top Secret – Wasser) (RO)
Fără apă curată murim. Ideal ar fi să fie plină de minerale benefice, nu
de pesticide, hormoni, chimicale şi alţi poluanţi. O persoană care face de ceva
vreme experimente asupra apei este naturalistul austriac Johann Grander. El
perfecţionează de ani buni sisteme de revitalizare a apei, scopul său fiind
acela de a readuce apa potabilă la starea ei primordială. Eforturile lui se
bazează pe ideea că apa este înzestrată cu memorie. Ea poate capta frecvențe,
transmiţând informaţii altor ape. Adepţii teoriei apei lui Grander susţin că
atunci când apa încărcată energetic, numită „apă informată”, venită din
străfundurile munţilor Austriei, este pusă în apropierea apei obişnuite, de la
robinet, structura moleculară şi cristalină a apei obişnuite se modifică. Apa
de la robinet devine asemeni apei pure de izvor. Grander spune că moleculele de
apă comunică între ele atunci când sunt așezate la distanţă mică. Revitalizarea
ei se face cu ajutorul unor dispozitive umplute cu apă informată, aflată în tuburi
închise, pe lângă care trece apa ce urmează a fi tratată prin expunere la
câmpul emis de apa informată. Apa informată stă la baza aplicaţiilor
tehnologiei Grander. Acest lucru are implicaţii profunde. Dacă sistemul
funcţionează, aşa cum pare, după spusele susţinătorilor lui Grander – care
includ Ministerul Austriac al Educaţiei, Ştiinţei şi Culturii şi Academia Rusă
de Ştiinţe Naturale – în natură apar transformări pozitive, prin transferul
simpatetic de informaţii la nivel molecular.
Calităţile pe care i le atribuie Grander apei sunt semnificative. El
susţine că este mai gustoasă şi mai sănătoasă, ca urmare a modificării
structurii sale mircobiologice. Te simţi mai bine atunci când o bei sau te
speli cu ea. Hrana spălată şi gătită cu această apă are un gust mai proaspăt şi
este mai aromată. Plantele udate cu această apă cresc mai repede şi au flori
mai colorate. Când speli, e nevoie de o cantitate mai mică de detergent, iar
animalele sunt atrase de această apă. Acolo unde e utilizată, e nevoie de mai puţine
chimicale. La bazinele publice s-a redus cu o treime cantitatea de clor,
deoarece apa inhibă apariţia bacteriilor şi depunerea calcarului, se folosește
mai puţină energie electrică pentru încălzirea ei, iar înotătorii spun că este
mai caldă şi mai delicată cu pielea lor. Când este folosită în fermele
pomicole, recoltele cresc cu 40% şi fructele devin mai dulci şi mai cărnoase. În
fine, apa revitalizată se întoarce în natură, având astfel efecte benefice
asupra mediului. Ea regenerează heleşteiele şi lacurile, ducând la dispariţia
algelor, care apar atunci când apa este contaminată.
Sursa: aici
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.