Cele mai sănătoase alimente care ne protejează organele + VIDEO




CELE MAI SĂNĂTOASE ALIMENTE 
CARE NE PROTEJEAZĂ ORGANELE

Care sunt criteriile după care putem alcătui o listă a celor mai sănătoase alimente din lume? Acestea pot fi variate, dar, cu siguranță, ele trebuie să aibă un numitor comun: să fie alimentele cele mai bogate în nutrienți esențiali, pentru a beneficia de o sănătate optimă. Specialiștii în nutriție determină valoarea unui aliment comparând numărul de nutrienți cu numărul de calorii al acestuia. Astfel, un aliment este cu atât mai valoros pentru sănătatea noastră, cu cât numărul de nutrienți este mai mare în raport cu numărul de calorii conținut de acesta. Prin urmare, introducând zilnic în dieta noastră unele dintre cele mai sănătoase alimente, recunoscute de nutriționiști ca atare, vom obține toți nutrienții necesari pentru a ne proteja organele interne și avea o sănătate excelentă: vitamine, minerale, fitonutrienți, acizi grași esențiali etc., și toate acestea la numărul cel mai mic de calorii. Și, slavă Domnului, avem de unde alege, indiferent în ce parte a lumii am trăi.


Piele/păr 
- Pepenele – are foarte puţine calorii şi este un fruct excelent pentru menţinerea fermităţii pielii.
- Grâul – are calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu, adică sănătate pentru piele, păr şi unghii.
- Orzul – conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează şi revitalizează.
- Cimbrul – curăţă organismul şi redă strălucirea pielii.
- Hreanul – regenerează părul, pielea şi unghiile, graţie substanţelor active conţinute.
- Muştarul – reglează fluxul sanguin la nivelul pielii.  

Rinichi
- Sfecla roşie – stimulează arderile celulare.
- Vişinele – conţin potasiu, substanţă pe care rinichii o elimină din sânge când e în exces.
- Castravetele – are multă apă şi stimulează activitatea rinichilor.
- Ţelina – protejează rinichii de virusuri.
- Varza roşie – aminoacizii şi proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi.
- Gulia – vitamina C protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.
- Ridichea neagră – are proprietăţi de antibiotice naturale.
- Varza murată – detoxifică întregul organism.
- Hrişca – în medicina complementară este folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet; este eficientă şi pentru cei ce suferă de hipertensiune arterială.
- Pătrunjelul – are combinaţia ideală de minerale care curăţă rinichii şi foarte multă vitamină C.

Oase
- Migdalele – conţin magneziu, care menține oasele sănătoase.
- Spanacul – asigură necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor şi funcţionarea muşchilor.
- Meiul – este foarte bun pentru copii: le întăreşte dinţii şi oasele şi le stimulează creşterea.
- Secara – este benefică pentru dinţi, oase şi muşchi. Este o sursă excelentă de vitamine şi oligoelemente: vitaminele din complexul B, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc.
- Seminţele de susan (neapărat râșnite) – sunt cea mai bună sursă de calciu.

Intestine/stomac
- Tinctura de fenicul – protejează mucoasele intestinale.
- Păstârnacul – stimulează digestia.
- Mango – are vitamina A şi antioxidanţi care protejează mucoasa intestinală.
- Arpacaşul – aduce necesarul de fibre, magneziu şi fosfor pentru o digestie sănătoasă.
- Mărarul – ameliorează indigestia.
- Soia – are proprietăţi anticancerigene.
- Nucile – conţin o formă purificată de Omega-3, care reduce riscul de cancer la intestine.

Ficat
- Anghinarea – conține proteine regenerative, acid folic şi antioxidanţi ce previn bolile hepatice.
- Sucul de ridiche – stimulează secreţia bilei.
- Conopida – contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea activităţii ficatului.
- Drojdia de bere – este o importantă sursă de vitamina B, care detoxifică ficatul.
- Năsturelul – conţine uleiuri bune pentru metabolismul bilei şi al ficatului.
- Păpădia – reduce colesterolul şi ajută la buna funcţionare a ficatului.
- Menta – uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară şi ajută la calmarea crampelor.

Creier
- Lintea – conţine proteine, glucide şi lecitină, de care au nevoie celulele creierului.
- Quinoa – bogată în fier, întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire.
- Fasolea – creşte puterea de concentrare.
- Oul – este o sursă de proteine; gălbenuşul conţine colină, care ajută la dezvoltarea memoriei.
- Avocado – e un fruct care combate stresul, nervozitatea şi insomnia.
- Bananele – au substanţe benefice pentru creier: glucoză, vitamine şi minerale.
- Caisele – sunt un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii.
- Stafidele – au mult zahăr natural (75%), resursă energetică pentru creier.
- Perele – facilitează circulaţia sanguină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea de lucru a creierului.
- Mazărea – este bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare.
- Salata verde (lăptuca) – substanţele opiacee conţinute calmează sistemul nervos.

Ochi
- Castanul sălbatic – substanţele sale active calmează iritaţiile şi senzaţia de usturime.
- Arnica – uleiurile sale esenţiale calmează inflamaţiile oculare.
- Mesteacănul alb – vitamina C, potasiul şi calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor.
- Rostopasca – este eficientă împotriva viruşilor, în special pentru ochii uscaţi.
- Gutuia – are pectină şi calciu şi e bună pentru alergii şi febra fânului.
- Silurul – calmează ochii persoanelor tensionate, care stau mult în faţa calculatorului.
- Grăsimea de găină – împreună cu iarba de silur, face minuni aplicată ca unguent pe ochi.
- Strugurii – aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.
- Pătlagina – taninurile sale tratează infecţiile oculare.
- Căpşunile – ajută ochiul în timpul vederii nocturne.
- Ţintaura – tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare.
- Ananasul – conţine enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la calculator.
- Rozmarinul – purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare.

Inimă
- Varza – are mult potasiu şi fier, necesare inimii şi circulaţiei sanguine.
- Broccoli – previne ateroscleroza şi atacurile de cord, având calciu, fier şi caroten.
- Ridichea – apără împotriva infarctului miocardic.
- Portocalele – conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge.
- Morcovul – acidul folic şi bioflavonoidele acestei rădăcinoase protejează inima.
- Peştele – acizii graşi Omega-3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi calcifieri.
- Ceapa – scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia.
- Usturoiul – alicina conţinută reduce tensiunea arterială, îmbunătățește circulația periferică și previne accidentele vasculare cerebrale.
- Leurda – este un adevărat detergent natural, substanţele sale curăţând sângele de toxine.
- Sparanghelul – asparagina conţinută curăţă cordul şi vasele mari de sânge.
- Cicoarea – scade tensiunea arterială şi colesterolul şi curăţă sângele.
- Uleiul de măsline – energizează cordul şi reduce colesterolul.
- Somonul – e o sursă de acizi graşi Omega-3, care scad nivelul trigliceridelor din sânge.
- Dovleacul – are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă.
- Cartofii – protejează contra accidentelor cerebrovasculare.
- Boiaua de ardei sau paprica – protejează inima şi vasele de sânge.
- Roşiile – sunt diuretice eficiente şi normalizează tensiunea arterială.
- Măslinele – reduc colesterolul rău şi tensiunea arterială.
- Merele – conţin cca 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistem vascular.
- Fasolea neagră – o cană din acest aliment furnizează între 120 şi 320 miligrame de magneziu, mineral, ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac.
- Coacăzele – au cea mai mare concentraţie de minerale şi de vitamine C, B, D şi E.
- Zmeura – acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul imunitar.
- Murele – sunt considerate fructe cardio-active, ajutând la funcţionarea optimă a cordului.
- Socul – îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
- Piersicile – au multe vitamine şi oligoelemente care protejează inima.
- Cireşele – împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu.
- Rubarba – fortifică inima şi scade tensiunea arterială.
- Grepfrutul – are o enzimă specială, care previne obstrucţiile vasculare şi tromboza.
- Ciupercile shiitake – reduc nivelul colesterolului rău.
- Prunele – previn tromboza.
- Curmalele – sunt bogate în fier, calciu şi potasiu; reduc tensiunea arterială şi protejează împotriva aterosclerozei. 
- Afinele – pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sanguine.
- Ovăzul – are acizi graşi, benefici în bolile cardiovasculare.
- Porumbul – are vitamina D şi vitamina K, foarte bune pentru inimă.
- Ardeiul iute – previne creşterea zahărului din sânge, care poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii.

Sursa: aici


Alimentele care ucid creierul vs nutriția enzimatică



Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *