Moartea din cauze medicale + VIDEO




MOARTEA DIN CAUZE MEDICALE

Dr. Joseph Mercola este un cunoscut medic american, care s-a remarcat nu numai ca un promotor al vieţii sănătoase, ci și prin criticile aduse instituţiilor americane responsabile de protecţia sănătăţii oamenilor. Ca și alți medici celebri, luptători pe câmpul de prevenire a îmbolnăvirii populaţiei – mult mai ieftină pentru oamenii obişnuiţi, dar păguboasă pentru industria medicală, farmaceutică sau agro-alimentară – a fost și el ţinta atacurilor presei sau ale instituţiilor care ocrotesc interesele Sfântului Profit.


Dr. Mercola este autorul best-seller-ului „Gripa aviară – marea păcăleală”, precum și al altor cărți în care îi învață pe oameni cum să evite bolile și să rămână sănătoși tot restul vieții. Site-ul său, www.mercola.com, este unul din cele mai cunoscute şi mai vizitate site-uri de sănătate de pe Internet. Dr. Mercola este adeptul unei alimentaţii echilibrate, bazată pe alimente naturale, nepreparate termic sau ușor prelucrate, și recomandă evitarea laptelui pasteurizat, a consumului excesiv de peşte (din cauza acumulării în carnea acestuia a poluanţilor din apă, în special a mercurului), a îndulcitorilor artificiali, sucurilor acidulate și conservelor de orice fel. În același timp, dr. Mercola este extrem de critic în privința folosirii în exces a medicamentelor și a imunizărilor artificiale cu vaccinuri inutile şi periculoase. Radiografia sa lucidă făcută sistemului american de sănătate ar trebui să ne pună pe gânduri, deoarece propriul nostru sistem de sănătate începe să semene tot mai mult cu cel din Statele Unite.

În loc să crească gradul de sănătate al populației, medicina americană face mai mult rău decât bine. Conform statisticilor, sistemul medical american este în prezent principala cauză de îmbolnăvire și deces în Statele Unite.

Numărul de oameni spitalizați care manifestă reacții adverse la medicamentele prescrise este de 2,2 milioane. Spitalele, care ar trebui să fie cel mai sigur mediu pentru bolnavi, sunt locul în care se capătă cele mai multe infecții (unul din 9 pacienți dezvoltă o infecție dobândită în spital), între care cele mai alarmante sunt cele cu bacterii rezistente la antibiotice. Aceasta, deoarece anual sunt prescrise în mod inutil zeci de milioane de antibiotice pentru infecții virale. Tot în spitale au loc și cele mai multe erori medicale: numai în 2014 au fost raportate 440.000 de cazuri de malpraxis.

Medicina alopată a transformat Statele Unite într-o națiune dependentă de medicamente: aproape 70% dintre americani iau cel puțin un medicament zilnic. Antibioticele, antidepresivele și opioidele sunt în fruntea listei, iar 1 din 5 americani iau cel puțin un medicament psihiatric. Cei în vârstă primesc în medie 30 de rețete diferite anual și iau zilnic 10-19 pastile. La rândul lor, copiii sunt supra-medicați și vaccinați. Această dependență crescută de medicamente nu numai că pune în pericol sănătatea națiunii, ci și o împovărează din punct de vedere financiar.

Cine face bani din așa-zisa nevoie crescândă de medicamente farmaceutice? Gândiți-vă: piața medicamentelor de sinteză a atins în 2014 aproape o mie de miliarde de dolari și este în continuă creștere. Dar oare ne îmbunătățește calitatea vieții această dependență excesivă de medicație? Absolut deloc! 15.000 de omeni mor anual în Statele Unite din cauza opioidelor și narcoticelor, care nu le-au adus niciun beneficiu terapeutic.

Chiar și tânăra generație cade acum victima pericolelor acestui sistem: într-un studiu recent, făcut pe 29 de state avansate economic, Statele Unite sunt pe locul 26 în ceea ce privește mortalitatea în rândul copiilor, urmată de Letonia, România și Slovacia. În același studiu, Statele Unite se plasează pe primul loc la obezitatea infantilă, condiție care-i va predispune pe copii la boli cronice în perioada adultă: diabet zaharat, boli cardiovasculare, arterioscleroză, cancer.

Numărul de proceduri medicale și chirurgicale ne-necesare realizate anual este de 7,5 milioane.

Numărul de persoane spitalizate anual în mod inutil este de 8,9 milioane.

Conform datelor obținute de Institutul de Îmbunătățire a Stării de Sănătate, numărul culpelor medicale este estimat la peste 40.000 zilnic.

Unul din 7 beneficiari ai sistemului de sănătate Medicare care este internat va suferi în urma tratamentului primit în spital.

Se estimează o cifră anuală de 450.000 de cazuri de reacții adverse la medicamente, care ar putea fi prevenite. Cel puțin 106.000 de persoane mor anual din cauza acestor reacții. Doar 6% dintre reacțiile adverse la medicamente sunt identificate corect. Restul sunt considerate simptome ale unor boli noi, conducând la prescrierea altor medicamente și la proceduri medicale inutile, crescând astfel riscul de deces al pacientului. Costurile pentru societate ale reacțiilor adverse la medicamente sunt estimate la peste 136 de miliarde de dolari anual, mai mari decât costul total al tratării diabeticilor sau al celor cu afecțiuni cardiovasculare.

Reacțiile adverse la medicamente provoacă probleme de sănătate la 1 din 5 pacienți internați. Motivul pentru care în Statele Unite există atât de multe reacții adverse la medicamente este faptul că se prescriu și se iau foarte multe medicamente concomitent. Multor pacienți li se recomandă medicamente ale căror substanțe interacționează unele cu altele, dând reacții severe atunci când sunt combinate. Am atins punctul de saturație cu medicamentele prescrise pe rețetă.

Am ajuns în situația în care fiecare mostră de apă testată conține cantități măsurabile de deșeuri de la medicamente. Tonele de medicamente utilizate pe animalele crescute în ferme, care intră ulterior în pânza freatică și în toate apele din jur, dau rezistență la antibiotice unei game largi de germeni patogeni, aceștia regăsindu-se în apa de la robinet.

În anul 2009, în Statele Unite au fost eliberate 3,68 de miliarde de prescripții medicale, aceasta însemnând în medie aproape 12 rețete pe cap de locuitor. La fiecare vizită, specialiștii prescriu mai mult de două medicamente, însă doar 89% dintre pacienții înscriși în programul Medicare își iau zilnic medicamentele recomandate. 45% iau 5 sau mai multe rețete de foarte mult timp și aproape 54% iau medicamente prescrise de mai mult de un medic.

Statele Unite ale Americii se situează pe locul 49 în lume în ceea ce privește speranța de viață, în coborâre de pe locul 24 în 1999. Potrivit datelor publicate în 2009 de Banca Mondială, Statele Unite este cu 41 de locuri înaintea altor țări în ceea ce privește mortalitatea infantilă. Rata mortalității la persoanele cu vârste cuprinse între 45 și 64 de ani, care și-au luat medicamentele corect, a crescut la 90% în doar 5 ani.

Sistemul de sănătate american este orientat spre tratarea afecțiunilor și a bolilor, nu spre prevenirea lor. Judecând după sumele cheltuite în sectorul de sănătate, Statele Unite ar trebui să fie cea mai sănătoasă țară din lume, cu cel mai bun sistem medical disponibil. Dar nu este așa, deoarece liniile directoare ale politicii de sănătate sunt:
- Accentul pe boală și tratament, și nu pe sănătate, starea naturală de bine și prevenție, acestea fiind înlocuite de strategiile ultrasofisticate de marketing, utilizate de industria farmaceutică.
- Frauda, atât în cazul medicilor, cât și al furnizorilor, incluzând aici industria farmaceutică.
- Proceduri medicale, medicație, spitalizare și investigații inutile.
- Culpe medicale, infecții căpătate în spital și erori chirurgicale sau ale aparaturii.

Medicina modernă nu mai este demult orientată către sănătate. Este o industrie a bolii orientată spre profit, care nu poate supraviețui decât dacă milioane de oameni se îmbolnăvesc și rămân în această stare. Este o industrie care nu ia în considerare aspectele vitale ale sănătății, cum ar fi:
- legătura dintre stres și scăderea imunității organismului;
- faptul că alimentele procesate, alcoolul și exercițiul fizic insuficient sunt rețete pentru boală.
- expunerea la sutele de toxine din mediul înconjurător sau din alimentele noastre are o legătură directă cu bolile de care suferiți;

Vi se spune să nu stați la soare. Consecința: peste 50.000 de oameni mor anual de cancer din cauza faptului că nu se expun suficient la soare.

Marketingul înșelător ne-a schimbat obiceiurile alimentare. Astfel, 90% din banii pe care-i cheltuiesc oamenii pe hrană se duc pe alimente super-procesate, nesănătoase. Dacă medicii nu-și vor schimba accentul pe ceea ce trebuie să facem pentru a rămâne sănătoși – exercițiu fizic și nutriție corectă – nu vom vedea nicio schimbare în statisticile sistemului nostru de sănătate.

Având în vedere cheltuielile enorme, ar trebui să avem cea mai bună medicină din lume. Ar trebui să înregistrăm o scădere a numărului de îmbolnăviri, datorate prevenirii bolilor. Cu toate acestea, analizele și rapoartele arată contrariul.

Este timpul să trecem la acțiune: să oprim bombardarea corpului nostru cu intervenții medicale riscante și să ne răsplătim cu un corp sănătos și în formă, care este rezultatul unui trai echilibrat și modest. Este timpul să ne luăm sănătatea în propriile mâini.

Surse:

Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)

Greșelile care ne distrug sănătatea. Dezvăluirile medicului Pavel Chirilă


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *