TOP 10 ORAȘE PE CARE SĂ LE VIZITEZI ÎN 2018

1. Sevilia, Spania

În ultimii 10 ani, Sevilia s-a transformat în totalitate. Cândva o metropolă congestionată de trafic, odihnindu-se pe laurii săi istorici, Sevilia a înflorit într-un oraș al bicicletelor și tramvaielor, dornic să-și revigoreze trecutul artistic. Metamorfoza acestuia n-a trecut neobservată. Capitala Andaluziei va găzdui a 31-a ediție a Premiilor Academiei Europene de Film, unde își va prezenta frumusețea într-un celebru serial de televiziune, epopeea fantastică Urzeala Tronurilor (Game of Thrones).
Adăugând culoare acestei renașteri artistice continue, Sevilia este în toiul sărbătoririi celei de-a 400-a aniversări a pictorului baroc, Bartolomé Esteban Murillo, cu zeci de expoziții pregătite pentru 2018.

2. Detroit, SUA

După decenii în care a fost neglijat, Detroit iese din nou în evidență. E ca și cum tot orașul este sub influența cofeinei, plin de energie și de idei pe bandă rulantă. Minți tinere și creative au revitalizat decorul când au început să transforme multitudinea de clădiri abandonate în distilerii, magazine de biciclete și galerii de artă. Acest lucru a îndemnat și autoritățile locale să țină pasul cu noile transformări ale orașului, astfel au fost deschise de curând arene de hochei și de baschet în centrul orașului, iar tramvaiul QLine oferă acces ușor către toate zonele de interes ale orașului.
Asta nu e tot: trei noi parcuri se vor extinde de-a lungul râului Detroit (ideale pentru mersul pe două roți datorită noului proiect de 43 stații de împrumut de biciclete), plus noi hoteluri interesante vor ieși la iveală din ceea ce a fost odinioară un magazin de peruci și un spațiu de parcare părăsit.
Zgârie-norii art deco din centrul Detroit-ului, un oraș care își revine după ani de declin

3. Canberra, Australia

Canberra, unul dintre orașele trecute cu vederea, are foarte multe de oferit pentru un oraș atât de mic.
Comori naționale se regăsesc la aproape fiecare colț de stradă și buticuri noi au ieșit la iveală, evidențiindu-se prin gastronomie și prin locuri de interes cultural care trebuie vizitate. Acesta este primul an când orașul va găzdui un meci test de crichet la pitorescul Manuka Oval, iar mai târziu în 2018 Memorialul Australian al Războiului va lua prim-planul când va găzdui cea de-a 100-a aniversare a Armistițiului Primului Război Mondial. Canberra va stabili o permanentă Zi a Reconcilierii în calendarul de sărbători legale ale statului începând cu 2018, pentru a simboliza angajamentul față de toleranța dintre australienii indigeni și non-indigeni.
Memorialul Australian al Războiului

4. Hamburg, Germania

Finalizarea uluitoarei săli de concerte Elbphilharmonie, care a costat 790 milioane de euro, pare că a durat o veșnicie, dar se pare că fiecare an de întârziere a meritat din plin. Partea superioară din sticlă strălucește asemenea unor vele cristaline în timp ce baza reflectă esteticul de cărămidă al împrejurimilor istorice ale zonei portului HafenCity. De aici, atrăgătorul și accesibilul Hamburg radiază de-a lungul vastului său port de pe răul Elba. Abundă de surprize: baruri de plajă de-a lungul țărmului, viața de noapte este printre cele mai bune din Europa și zeci de clopotnițe vechi care servesc drept puncte de reper pentru călători.
Sala de concerte Elbphilharmonie, Hamburg

5. Kaohsiung, Taiwan

Un masiv centru artistic și un complex cultural și muzical de 100.000 m², completat de alei vălurite și o piață de noapte. Toate acestea își fac apariția începând dinspre liniștitorul port al orașului Kaohsiung - caseta de prezentare a Taiwanului pentru arhitectura experimentală din întreaga lume. În adăugare, vizitatorii mai au la dispoziție și un spectaculos terminal de croaziere, pentru cei care preferă o abordare „odiseeană” a portului orașului.
Un delicat sistem de metrou ușor conectează aceste monumente cu restul orașului. Mai departe, spre nord, în Zona de Recreere Xiaogang Shan, drumeții pot vedea Strâmtoarea Taiwan de pe noua pasarelă de 88 m numită „Ochiul Muntelui”, o aducere aminte a faptului că apa este omniprezentă. Posibilitățile cresc cu rapiditate în Kaohsiung. Vizitați-l înainte să afle toată lumea de el.
Majoritatea pagodelor și a templelor din jurul Iazului de Lotus din Kaohsiung au fost construite în secolul al XX-lea, inclusiv Pavilioanele de Primăvară și Toamnă (1953)

6. Anvers, Belgia

Odinioară era cel dintâi oraș al nordului Europei, astăzi Anvers este cel mai bine păstrat secret al ei. Capitala neoficială a Flandrei este încărcată cu bogății istorice și servește drept cămin pentru arta și designul de clasă mondială, iar în acest an își prezintă ștampila culturală cu o sărbătorire a gloriei sale baroce. Inspirată de cel mai faimos rezident al orașului, Rubens, Antwerp Baroque 2018 îi va prezenta pe Maeștrii Flamanzi mergând umăr la umăr cu talentele moderne într-un calendar ce cuprinde parade, concerte, artă stradală, spectacole multimedia și ateliere de creație.
Orașului Anvers nu-i este teamă să combine modernul cu tot acel baroc din jurul său Muzeul de ultimă generație Museum aan de Stroom și-a deschis porțile în 2011

7. Matera, Italia

O coroană de case de piatră cocoțată deasupra unei râpe, Matera este năucitor de frumos. Dar asta e doar o parte a poveștii: în subteran se găsește un labirint de locuințe în peșteri, biserici și mânăstiri ce datează de acum peste 9000 de ani - făcându-l unul dintre cele mai vechi orașe încă în viață din întreaga lume. Restaurat în mare parte din ruine, Matera își valorifică acum atracțiile cavernoase, cu hoteluri, restaurante și baruri sculptând o scenă la fel de „tare” ca și zidurile sale stâncoase.
Deja sunt planificate o serie de evenimente înainte ca orașul să devină Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2019, deci vizitați-l acum înainte ca această destinație subterană să ajungă în lumina reflectoarelor.
Matera, regiunea Basilicata - Italia

8. San Juan, Puerto Rico

San Juan este un loc unde vechiul întâlnește noul, unde trecutul colonial al orașului se îmbină perfect cu urbanitatea modernă. Bătrânul San Juan este o enclavă cu pereți, drumuri pietruite, platouri înverzite, biserici istorice și fortărețe. Dincolo de zidurile sale, modernul San Juan este împânzit de picturi murale, iar muzeele și galeriile sale formează o scenă de artă dinamică. În ultimii ani au fost deschise numeroase restaurante inovatoare, localuri care prepară direct produsele venite de la fermele din zonă, satisfăcând astfel atât nevoile gurmanzilor notorii, cât și ale vizitatorilor ocazionali. Viața de noapte este una exuberantă: cluburile de dans, saloanele, barurile, cazinourile - au fost întotdeauna puncte culminante, la fel ca și plajele sale superbe.
În septembrie 2017, uraganul Maria a lovit și Puerto Rico, aceasta fiind cea mai puternică furtună din ultimii 89 de ani care a afectat insula. Deși San Juan nu a scăpat de mânia uraganului, nu există nicio îndoială că acesta se va reconstrui și va rămâne în continuare orașul încântător cu care mulți s-au obișnuit deja.
Rezistentele străzi pietruite din inima Vechiului San Juan

9. Guanajuato, Mexic

De la mineritul de argint până la ecranul de argint, micul oraș Guanajuato din zonele muntoase centrale ale Mexicului, se distinge datorită atractivității sale actuale. Bogăția produsă de exploatarea de argint a creat o panoramă urbană uimitoare - biserici ornamentale, piețe atrăgătoare și case colorate, întinse peste valea verde în care stă Guanajuato. Această frumusețe naturală, cât și antropică, a atras atenția producătorilor de la Pixar, care au folosit orașul drept bază reală pentru „Târâmul Morților” din filmul de animație „Coco”.
Înființat ca oraș minier de argint de către spanioli, în anii 1500, expansiunea montană colorată a Guanajuato este acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO

10. Oslo, Norvegia

Timp de mulți ani, capitala Norvegiei a fost mereu eclipsată de către vecinii săi scandinavi. Însă Oslo, alături de restul națiunii, este pregătit să găzduiască un eveniment important anul acesta: în 2018 regele și regina Norvegiei sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Așteptați-vă la fanfare și multă distracție, alături de un calendar ticsit de evenimente civice, culinare și culturale. De asemenea, Casa Operei din Oslo celebrează cea dea 10-a aniversare în 2018, cu un sezon de concerte și spectacole, astfel că este într-adevăr cel mai bun an pentru a vizita acest oraș magnific.
Diagonalele curate ale Operei din Oslo au reprezentat încă din anul 2007 gustul orașului pentru arhitectura inovatoare

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • 16 întrebuințări creative ale vaselinei
    21.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Vaselina este utilizată la scară largă în întreaga lume, de toată lumea, fie că este vorba de tineri, bătrâni sau chiar copii. A fost…
  • Argintul - un leac prețios
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> ARGINTUL -UN LEAC PREȚIOS Ştiaţi că… - Pentru a ameliora setea când nu aveți ce bea, puteţi ţine în gură un obiect de argint. - Organismul unui om de 70 kg conţine cca 0,07 mg…
  • Era geoingineriei stratosferice + VIDEO (RO)
    21.01.2016 - 0 Comments
    ERA GEOINGINERIEI STRATOSFERICE – CHEMTRAILS ȘI VIITORUL PLANETEI NOASTRE – Având în vedere multitudinea de informații despre geoinginerie și „chemtrails” (dâre chimice pe cer) care au ajuns…
  • Diferența dintre apa dură și apa moale (și de ce este importantă)
    12.12.2021 - 0 Comments
    Înțelegeți cum poate influența duritatea apei casa și corpul dumneavoastră. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Atunci când totul funcționează așa cum ar trebui, ați putea…
  • 14 obiecte de uz casnic care nu sunt atât de utile pe cât vor producătorii să ne facă să credem
    12.05.2023 - 0 Comments
    Rafturile supermarketurilor sunt pline de diverse produse de uz casnic care promit să îndepărteze petele, să scape de bacterii și multe alte lucruri aparent utile. Dar, în realitate, nu toate sunt…
  • Există un moment potrivit pentru a da jos decorațiunile de Crăciun?
    02.01.2024 - 1 Comments
    În zilele noastre, Crăciunul a devenit pentru mulți o sărbătoare seculară, asociată mai puțin cu nașterea lui Iisus, ci mai degrabă cu reuniunile de familie și cu schimbul nerăbdător de cadouri. Prin…
  • Pericolele din pâinea albă
    17.11.2013 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PERICOLELE DIN PÂINEA ALBĂ Știați că, în urmă cu zeci de ani, guvernul elvețian, fiind informat asupra pericolului pentru sănătate…
  • Economia mondială explicată cu doar două vaci!
    17.08.2015 - 0 Comments
    Fascism - Ai două vaci. Statul ți le ia pe amândouă și îți vinde niște lapte. Comunism - Ai două vaci. Statul ți le ia pe amândouă și îți dă niște lapte. Socialism - Ai două vaci. Îi dai una…
  • Energia pentru toți + VIDEO (RO)
    01.06.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ENERGIA PENTRU TOŢI Cătălin Dan Cârnaru «Scriu această carte pentru toţi tinerii din şcolile ţării cărora continuă să li se spună că…
  • Cele mai bune 9 trucuri pentru a lucra de acasă
    01.12.2021 - 0 Comments
    Lucrul de acasă poate fi o provocare, în special pentru echipele care nu sunt obișnuite să lucreze de la distanță. Dar, cu sfaturi, instrumente și mentalitate potrivite pentru munca de acasă, puteți…
  • Mică istorie a artelor divinatorii
    02.01.2014 - 2 Comments
    --> MICĂ ISTORIE A ARTELOR DIVINATORII Artele divinatorii sunt mijloace, metode și tehnici folosite cu scopul de a face o predicție. Ele au apărut în Antichitate, din dorința omului de…
  • Taxi către infern - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    --> TAXI CĂTRE INFERN Preambul: George Carlin - Politică și război „made in USA” (RO) Taxi to the Dark Side (RO) Documentarul descrie cazul unui taximetrist afgan care,…
  • 8 tehnici japoneze pentru a învinge lenea
    05.06.2023 - 0 Comments
    Și tu îți lași toată munca pentru mâine?Ai acea zi de mâine?Deseori s-a întâmplat să vă gândiți că mâine veți face un lucru, dar rareori chiar l-ați și făcut.Toată lumea știe că toți avem la…
  • Mircea Badea despre curve + documentar (RO)
    09.12.2012 - 0 Comments
    --> MIRCEA BADEA DESPRE CURVE Acest text a fost scris în 2009.   Aleg să-l public din nou, ușor adăugit, pentru că e, poate, mai valabil ca atunci. „În opinia mea, curva nu…
  • Vinul - cea mai apreciată băutură din lume + slideshow
    18.04.2014 - 0 Comments
    --> VINUL - CEA MAI APRECIATĂ BĂUTURĂ DIN LUME Nu contrazice voia sorţii Şi nu sfida stihiile! Aşa fu scris: cei morţi cu morţii, Iară cei vii... cu viile. Păstorel…
  • Consemnările Mareșalului Ion Antonescu din noaptea de 23 august 1944 + VIDEO + documentar
    23.08.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CONSEMNĂRILE MAREȘALULUI ION ANTONESCU DIN NOAPTEA DE 23 AUGUST 1944 Astăzi, 23 august 1944. Am venit în audienţă la Rege la ora…
  • 25 de invenții inteligente care-ți vor face viața mult mai ușoară
    15.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Există oameni, peste tot în lume, care inventează produse noi, în fiecare zi. Eu nu sunt atât de creativ, dar măcar știu că cineva este, și…
  • Război făcut cu ușurință - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    --> RĂZBOI FĂCUT CU UȘURINȚĂ (WAR MADE EASY - HOW THEY KEEP SPINNING US TO DEATH) War Made Easy este un documentar care trece în revistă războaiele Statelor Unite din ultimii…
  • Regele Ferdinand I al României - Întregitorul de țară
    10.05.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); REGELE FERDINAND I AL ROMÂNIEI „ÎNTREGITORUL DE ȚARĂ” La 10 mai 1866, în România a fost instaurată monarhia constituțională. La acea…
  • 9 obiceiuri cotidiene de care ar fi bine să scapi cât mai repede posibil
    28.11.2021 - 0 Comments
    Așteptați cu nerăbdare o ceașcă de cafea fierbinte și parfumată în fiecare dimineață? Nu puteți urmări un film fără să ronțăiți niște popcorn sărat cu unt? Dacă răspunsul tău este da, atunci poți fi…
  • Cum s-au schimbat toaletele de-a lungul timpului + FOTO
    19.12.2021 - 0 Comments
    Toaletele sunt obiecte casnice esențiale, iar utilizarea lor este ceva la care majoritatea oamenilor nici măcar nu se gândesc - intră, ies, și uită de ele. Deci, cum s-au schimbat toaletele de-a…
  • Cele mai ciudate 10 restaurante din lume!
    21.03.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Când ați fost la un restaurant, ați fost vreodată serviți în spatele gratiilor, de către „gardieni”, într-o celulă de închisoare? Sau ați…
  • 21 de imagini aleatorii, dar minunate, care ne-au făcut să spunem „Ce tare!” + FOTO
    15.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ai nevoie de o mică distragere a atenției?De pe vârful Everestului până la o toaletă antică, aceste imagini vă vor face să rămâneți cu gura…
  • Dr. Călin Mărginean - Apa, lichidul vital (VIDEO)
    10.04.2012 - 1 Comments
    --> APA DE VIAȚĂ LUNGĂ „Apa cu aur” și alte tradiții românești Din timpuri imemoriale, apa a fost considerată un mijloc de…
  • 10 mituri despre alergare pe care cei mai mulți dintre noi le cred adevărate
    11.10.2022 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrivit datelor oficiale, aproximativ 621 de milioane de persoane aleargă ca hobby sau sport, iar peste 11 miliarde de dolari sunt…
  • Țelina – tonicul sistemului imunitar
    02.04.2012 - 0 Comments
    --> ŢELINA - tonicul sistemului imunitar Este uimitor de câtă popularitate se bucură legumele exotice în defavoarea unor legume precum ţelina, plantă alimentară cu tradiţie în…
  • Zahărul - criminalul perfid + documentar (RO)
    18.07.2013 - 2 Comments
    --> ZAHĂRUL – CRIMINALUL PERFID Zahărul este un criminal insidios, care ne poate afecta sănătatea în nenumărate feluri. Pe diferite căi, acest semnal de alarmă ne-a ajuns deja la…
  • OSHO - Dumnezeu versus Existență + VIDEO (RO)
    24.12.2013 - 7 Comments
    --> DUMNEZEU VERSUS EXISTENȚĂ OSHO Într-una dintre întâlnirile sale cu discipolii, Osho a fost întrebat: „Ce este Existenţa? Este ceea ce oamenilor le place să numească Dumnezeu?”.…
  • Dăunătorii din Grădina Domnului + VIDEO
    19.11.2012 - 3 Comments
    --> DĂUNĂTORII DIN GRĂDINA DOMNULUI – SPECIA HOMO RELIGIOSUS PROFITORIUS – Primii indivizi ai acestei specii au apărut…
  • Ce face corpul nostru într-o zi
    27.02.2016 - 6 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE FACE CORPUL NOSTRU ÎNTR-O ZI  Corpul uman este cea mai complexă și mai incredibilă mașinărie de pe fața pământului. Trăim într-o…
  • Pericolul din ambalajele alimentelor
    05.04.2012 - 0 Comments
    --> PERICOLUL DIN AMBALAJELE ALIMENTELOR Ne fac viața mai ușoară, dar ne pot îmbolnăvi la fel de ușor! Ambalajele care protejează mâncarea și băuturile ne pot face mult rău, dacă nu…
  • Aliyaua română din Israel
    14.05.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ALIYAUA ROMÂNĂ DIN ISRAEL Termenul Aliyah înseamnă imigrarea evreilor din diaspora în țara lui Israel (Eretz Yisrael), identificată de…
  • Cifre și litere - Test
    23.05.2012 - 0 Comments
    --> CIFRE ȘI LITERE – TEST Dacă reușești să descifrezi primele cuvinte, creierul tău le va descifra cu ușurință pe celelalte și vei înțelege textul. 0D474, 1N7R-0 21 D3…
  • Junk-food - mai bolnav dar și mai prost + Super Size Me (VIDEO)
    19.04.2012 - 0 Comments
    --> JUNK-FOOD – MAI BOLNAV, DAR ȘI MAI PROST   Faptul că junk-food-ul face rău inimii, articulațiilor și arterelor este un lucru bine stabilit. Ce nu se știe este că a fi obez…
  • Comercianții de boli fabricate
    17.09.2014 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMERCIANŢII DE BOLI FABRICATE Buy-ologia – Ştiinţa manipulării consumatorilor Cu 30 de ani în urmă, aflat în pragul pensionării,…
  • Tribul Himba + slideshow
    26.10.2014 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "0222328888"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; TRIBUL HIMBA Membrii tribului Himba, locuitori…
  • Cum să faci o măsuță de cafea dintr-o ușă veche
    03.06.2015 - 1 Comments
    Iată o idee genială pentru cei care își schimbă ușile vechi din apartament! Cum se confecționează: Măsurați lungimea totală, care ar trebui să fie de aprox. 200 cm. Tăiați câte 38 cm din fiecare…
  • Psyllium - o nouă fibră alimentară
    29.03.2012 - 2 Comments
    --> PSYLLIUM –  o nouă fibră alimentară Psyllium (Plantago psyllium) face parte din familia pătlaginii și creşte mai ales în sudul Franţei şi Spaniei şi pe coasta de nord a…
  • Masa fatală
    16.10.2016 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA FATALĂ Mâncarea e o obsesie. Burta care cugetă, pântecele care ne salvează de cotidianul tern. În aşteptarea meselor,…
  • Rețete culinare - Micul dejun Kollath
    03.03.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MICUL DEJUN KOLLATH Acum ştim că alimentaţia ideală trebuie să fie cât mai…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *