TOP 10 ORAȘE PE CARE SĂ LE VIZITEZI ÎN 2018

1. Sevilia, Spania

În ultimii 10 ani, Sevilia s-a transformat în totalitate. Cândva o metropolă congestionată de trafic, odihnindu-se pe laurii săi istorici, Sevilia a înflorit într-un oraș al bicicletelor și tramvaielor, dornic să-și revigoreze trecutul artistic. Metamorfoza acestuia n-a trecut neobservată. Capitala Andaluziei va găzdui a 31-a ediție a Premiilor Academiei Europene de Film, unde își va prezenta frumusețea într-un celebru serial de televiziune, epopeea fantastică Urzeala Tronurilor (Game of Thrones).
Adăugând culoare acestei renașteri artistice continue, Sevilia este în toiul sărbătoririi celei de-a 400-a aniversări a pictorului baroc, Bartolomé Esteban Murillo, cu zeci de expoziții pregătite pentru 2018.

2. Detroit, SUA

După decenii în care a fost neglijat, Detroit iese din nou în evidență. E ca și cum tot orașul este sub influența cofeinei, plin de energie și de idei pe bandă rulantă. Minți tinere și creative au revitalizat decorul când au început să transforme multitudinea de clădiri abandonate în distilerii, magazine de biciclete și galerii de artă. Acest lucru a îndemnat și autoritățile locale să țină pasul cu noile transformări ale orașului, astfel au fost deschise de curând arene de hochei și de baschet în centrul orașului, iar tramvaiul QLine oferă acces ușor către toate zonele de interes ale orașului.
Asta nu e tot: trei noi parcuri se vor extinde de-a lungul râului Detroit (ideale pentru mersul pe două roți datorită noului proiect de 43 stații de împrumut de biciclete), plus noi hoteluri interesante vor ieși la iveală din ceea ce a fost odinioară un magazin de peruci și un spațiu de parcare părăsit.
Zgârie-norii art deco din centrul Detroit-ului, un oraș care își revine după ani de declin

3. Canberra, Australia

Canberra, unul dintre orașele trecute cu vederea, are foarte multe de oferit pentru un oraș atât de mic.
Comori naționale se regăsesc la aproape fiecare colț de stradă și buticuri noi au ieșit la iveală, evidențiindu-se prin gastronomie și prin locuri de interes cultural care trebuie vizitate. Acesta este primul an când orașul va găzdui un meci test de crichet la pitorescul Manuka Oval, iar mai târziu în 2018 Memorialul Australian al Războiului va lua prim-planul când va găzdui cea de-a 100-a aniversare a Armistițiului Primului Război Mondial. Canberra va stabili o permanentă Zi a Reconcilierii în calendarul de sărbători legale ale statului începând cu 2018, pentru a simboliza angajamentul față de toleranța dintre australienii indigeni și non-indigeni.
Memorialul Australian al Războiului

4. Hamburg, Germania

Finalizarea uluitoarei săli de concerte Elbphilharmonie, care a costat 790 milioane de euro, pare că a durat o veșnicie, dar se pare că fiecare an de întârziere a meritat din plin. Partea superioară din sticlă strălucește asemenea unor vele cristaline în timp ce baza reflectă esteticul de cărămidă al împrejurimilor istorice ale zonei portului HafenCity. De aici, atrăgătorul și accesibilul Hamburg radiază de-a lungul vastului său port de pe răul Elba. Abundă de surprize: baruri de plajă de-a lungul țărmului, viața de noapte este printre cele mai bune din Europa și zeci de clopotnițe vechi care servesc drept puncte de reper pentru călători.
Sala de concerte Elbphilharmonie, Hamburg

5. Kaohsiung, Taiwan

Un masiv centru artistic și un complex cultural și muzical de 100.000 m², completat de alei vălurite și o piață de noapte. Toate acestea își fac apariția începând dinspre liniștitorul port al orașului Kaohsiung - caseta de prezentare a Taiwanului pentru arhitectura experimentală din întreaga lume. În adăugare, vizitatorii mai au la dispoziție și un spectaculos terminal de croaziere, pentru cei care preferă o abordare „odiseeană” a portului orașului.
Un delicat sistem de metrou ușor conectează aceste monumente cu restul orașului. Mai departe, spre nord, în Zona de Recreere Xiaogang Shan, drumeții pot vedea Strâmtoarea Taiwan de pe noua pasarelă de 88 m numită „Ochiul Muntelui”, o aducere aminte a faptului că apa este omniprezentă. Posibilitățile cresc cu rapiditate în Kaohsiung. Vizitați-l înainte să afle toată lumea de el.
Majoritatea pagodelor și a templelor din jurul Iazului de Lotus din Kaohsiung au fost construite în secolul al XX-lea, inclusiv Pavilioanele de Primăvară și Toamnă (1953)

6. Anvers, Belgia

Odinioară era cel dintâi oraș al nordului Europei, astăzi Anvers este cel mai bine păstrat secret al ei. Capitala neoficială a Flandrei este încărcată cu bogății istorice și servește drept cămin pentru arta și designul de clasă mondială, iar în acest an își prezintă ștampila culturală cu o sărbătorire a gloriei sale baroce. Inspirată de cel mai faimos rezident al orașului, Rubens, Antwerp Baroque 2018 îi va prezenta pe Maeștrii Flamanzi mergând umăr la umăr cu talentele moderne într-un calendar ce cuprinde parade, concerte, artă stradală, spectacole multimedia și ateliere de creație.
Orașului Anvers nu-i este teamă să combine modernul cu tot acel baroc din jurul său Muzeul de ultimă generație Museum aan de Stroom și-a deschis porțile în 2011

7. Matera, Italia

O coroană de case de piatră cocoțată deasupra unei râpe, Matera este năucitor de frumos. Dar asta e doar o parte a poveștii: în subteran se găsește un labirint de locuințe în peșteri, biserici și mânăstiri ce datează de acum peste 9000 de ani - făcându-l unul dintre cele mai vechi orașe încă în viață din întreaga lume. Restaurat în mare parte din ruine, Matera își valorifică acum atracțiile cavernoase, cu hoteluri, restaurante și baruri sculptând o scenă la fel de „tare” ca și zidurile sale stâncoase.
Deja sunt planificate o serie de evenimente înainte ca orașul să devină Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2019, deci vizitați-l acum înainte ca această destinație subterană să ajungă în lumina reflectoarelor.
Matera, regiunea Basilicata - Italia

8. San Juan, Puerto Rico

San Juan este un loc unde vechiul întâlnește noul, unde trecutul colonial al orașului se îmbină perfect cu urbanitatea modernă. Bătrânul San Juan este o enclavă cu pereți, drumuri pietruite, platouri înverzite, biserici istorice și fortărețe. Dincolo de zidurile sale, modernul San Juan este împânzit de picturi murale, iar muzeele și galeriile sale formează o scenă de artă dinamică. În ultimii ani au fost deschise numeroase restaurante inovatoare, localuri care prepară direct produsele venite de la fermele din zonă, satisfăcând astfel atât nevoile gurmanzilor notorii, cât și ale vizitatorilor ocazionali. Viața de noapte este una exuberantă: cluburile de dans, saloanele, barurile, cazinourile - au fost întotdeauna puncte culminante, la fel ca și plajele sale superbe.
În septembrie 2017, uraganul Maria a lovit și Puerto Rico, aceasta fiind cea mai puternică furtună din ultimii 89 de ani care a afectat insula. Deși San Juan nu a scăpat de mânia uraganului, nu există nicio îndoială că acesta se va reconstrui și va rămâne în continuare orașul încântător cu care mulți s-au obișnuit deja.
Rezistentele străzi pietruite din inima Vechiului San Juan

9. Guanajuato, Mexic

De la mineritul de argint până la ecranul de argint, micul oraș Guanajuato din zonele muntoase centrale ale Mexicului, se distinge datorită atractivității sale actuale. Bogăția produsă de exploatarea de argint a creat o panoramă urbană uimitoare - biserici ornamentale, piețe atrăgătoare și case colorate, întinse peste valea verde în care stă Guanajuato. Această frumusețe naturală, cât și antropică, a atras atenția producătorilor de la Pixar, care au folosit orașul drept bază reală pentru „Târâmul Morților” din filmul de animație „Coco”.
Înființat ca oraș minier de argint de către spanioli, în anii 1500, expansiunea montană colorată a Guanajuato este acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO

10. Oslo, Norvegia

Timp de mulți ani, capitala Norvegiei a fost mereu eclipsată de către vecinii săi scandinavi. Însă Oslo, alături de restul națiunii, este pregătit să găzduiască un eveniment important anul acesta: în 2018 regele și regina Norvegiei sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Așteptați-vă la fanfare și multă distracție, alături de un calendar ticsit de evenimente civice, culinare și culturale. De asemenea, Casa Operei din Oslo celebrează cea dea 10-a aniversare în 2018, cu un sezon de concerte și spectacole, astfel că este într-adevăr cel mai bun an pentru a vizita acest oraș magnific.
Diagonalele curate ale Operei din Oslo au reprezentat încă din anul 2007 gustul orașului pentru arhitectura inovatoare

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Tehnologia HAARP - Acum și în România + documentar
    07.10.2016 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TEHNOLOGIA HAARP – ACUM ȘI ÎN ROMÂNIA În 1983, Brooks Agnew, expert în tomografia Pământului, folosind doar 30W energie,…
  • 18 pisici care sunt fascinate de bradul de Crăciun (FOTO)
    26.12.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Deja e Crăciunul??? Nu cred! 2. E cel mai frumos lucru pe care l-am văzut vreodată 3. Domn, Domn să-nălțăm! 4. Dumnezeule... e…
  • Bancherii evrei împotriva României Mari
    18.01.2014 - 3 Comments
    --> BANCHERII EVREI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI MARI Conferința de Pace de la Paris, 1919  «Deşi victorioasă după Primul Război Mondial, României nu i s-a permis să participe la masa…
  • Vampirismul bioenergetic
    02.12.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VAMPIRISMUL BIOENERGETIC Până la începutul anilor ’70 nu ştiam mare lucru despre vampirism bioenergetic. Din cele citite şi auzite cu…
  • Fascinanta lume a traco-geto-dacilor + slideshow
    27.01.2013 - 1 Comments
    --> FASCINANTA LUME A TRACO-GETO-DACILOR – DEZVĂLUIRI – Află ceea ce oamenii sistemului n-ar vrea să știi niciodată despre strămoșii tăi! …
  • 35 de imagini care arată perfect rivalitatea dintre câini și pisici (FOTO + VIDEO)
    29.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deși există un pic de adevăr în stereotipul că pisicile și câinii se urăsc (având temperamente diferite, câinii fiind mai sociabil și mai…
  • Viitor cu cap de mort - Radu Cinamar (eBook)
    18.06.2012 - 0 Comments
    -->  VIITOR CU CAP DE MORT - ÎN CULISELE PUTERII - Radu Cinamar Radu Cinamar este pseudonimul unui autor care a scris patru cărţi pline de dezvăluiri ale unor secrete care privesc…
  • 5 semne că veți face cancer și 7 sfaturi cum să-l evitați
    09.01.2014 - 0 Comments
    -->   5 SEMNE CĂ VEȚI FACE CANCER  ȘI 7 SFATURI CUM SĂ-L EVITAȚI „Aveți cancer” este ceea ce nu vreți să…
  • 46 de fapte, superstiții și tradiții de Anul Nou din întreaga lume
    21.12.2022 - 0 Comments
    Anul Nou marchează sfârșitul unui an vechi și începutul unui nou an.  Oamenii tind să sărbătorească această zi în funcție de modul în care le spune inima pentru a o face memorabilă. …
  • Cartelul petrolului și al medicamentelor + VIDEO (RO)
    12.04.2014 - 0 Comments
    --> CARTELUL PETROLULUI ȘI AL MEDICAMENTELOR Dr. Matthias Rath Sfârșitul ignoranței cu privire la cartelul petrolului și medicamentelor ca arhitect al celor două războaie…
  • Am fost șocat să descopăr că aceste 16 alimente și produse cotidiene NU SUNT VEGANE!
    13.05.2023 - 0 Comments
    Nu mă refer aici doar la mâncare.Pentru majoritatea veganilor, renunțarea la carne și la produsele de origine animală reprezintă inițial o schimbare de dietă. Care, mai târziu, se extinde la…
  • Dr. Călin Mărginean - Dieta ideală (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> DIETA IDEALĂ „Şi Dumnezeu a zis: Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă. Aceasta să…
  • Pașapoartele de-a lungul timpului: De la „scrisori de siguranță” la documente digitale
    16.12.2023 - 0 Comments
    Explorarea teritoriilor străine pentru a întâlni țări noi, culturi diverse și limbi necunoscute este o pasiune universală. Călătoriile sunt o activitate plăcută care ne extinde constant…
  • De ce nu se duc sirienii la frații lor din Golf + slideshow
    08.12.2015 - 1 Comments
    DE CE NU SE DUC SIRIENII LA FRAȚII LOR DIN GOLF Răspunsul e foarte scurt, de fapt: pentru că nu sunt frații lor. Adică sunt frații lor în sens larg, au două mâini, două picioare, doi ochi și o…
  • 10 obiceiuri alimentare care vă îmbătrânesc prematur
    03.06.2016 - 0 Comments
    Dacă vechea zicală „ești ceea ce mănânci” este adevărată, atunci consumul de alimente nesănătoase vă poate face să arătați îmbătrâniți și obosiți. Nimeni nu-și dorește să arate mai în vârstă decât…
  • OSHO - Societatea te vrea prost + VIDEO (RO)
    16.02.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SOCIETATEA TE VREA PROST Osho Una dintre problemele cu care se confruntă fiecare fiinţă umană este mediul în care vine pe lume. Fiinţa…
  • De ce am devenit vegetarian? + VIDEO (RO)
    02.12.2014 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DE CE AM DEVENIT VEGETARIAN? Pentru majoritatea oamenilor, vegetarianismul pare o fiţă, un trend prin care unii se diferenţiază…
  • Efectele perverse ale telefonului mobil
    03.08.2017 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); EFECTELE PERVERSE ALE TELEFONULUI MOBIL Telefonul mobil poate avea efecte perverse. Nu vorbim despre transformările inevitabile pe care…
  • Chemtrails - Dârele morții + VIDEO
    09.05.2012 - 0 Comments
    --> CHEMTRAILS - DÂRELE MORȚII Mărturii privind chemtrails - dârele care apar pe cer în urma unor avioane Top of Form Tot mai multe avioane care zboară chiar şi la mică…
  • Ingredientele toxice din viața noastră
    17.04.2012 - 0 Comments
    --> INGREDIENTELE TOXICE DIN VIAȚA NOASTRĂ Strategia lacomă a corporațiilor de a-și mări profitul duce în prezent la injectarea de agenți chimici de emulsifiere extrem de toxici…
  • 15 fapte interesante despre Cartea lui Enoh + eBook (versiunea etiopiană)
    31.10.2023 - 0 Comments
    IntroducereÎn Cartea lui Enoh, găsim povestea lui Enoh, care a fost tatăl lui Matusalem (cea mai bătrână persoană din Biblie, care a trăit 969 de ani).Conform tradiției evreiești, Enoh a fost…
  • Vânzarea nebuniei: Suntem toți nebuni? - documentar (RO)
    28.04.2012 - 1 Comments
    --> MEDICAMENTUL CARE VINDECĂ NU ESTE RENTABIL Scandalul care a apărut o dată cu impunerea vaccinului pentru cancerul de col uterin şi a vaccinului împotriva gripei porcine a…
  • Legile succesului în viață
    23.12.2015 - 0 Comments
    LEGILE SUCCESULUI ÎN VIAȚĂ Brian Tracy este unul dintre cei mai renumiţi şi mai apreciaţi vorbitori americani, un scriitor prolific de cărţi de succes şi un consultant de seamă în domeniul…
  • Mazărea - o proteină vegetală de calitate
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> MAZĂREA – o proteină vegetală de calitate Mazărea (Pisum sativum) este originară din Asia Centrală. Se pare că pentru prima oară, boabele verzi ale acestei leguminoase, rudă bună…
  • David Icke - Cum eradicăm o boală?
    09.09.2012 - 4 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *