Cum să transformi rafturile de perete într-un centru de interes al casei tale


Cum să transformi rafturile de perete
într-un centru de interes al casei tale

Rafturile de perete pot fi o problemă în casele multora. Ele adună tot felul de lucruri inutile, putând da camerei un aspect foarte dezordonat.
Dar și reciproca este la fel de valabilă: un raft aranjat cu bun gust poate ridica estetica întregului spațiu și astfel încât să îl transforme într-un centru de interes.
Gândește-te la stilul casei tale așa cum te gândești la pregătirile pe care le faci când ieși în oraș. Îți aranjezi părul și unghiile, aplici machiajul cu multă atenție și ești pregătită de orice! Te simți încrezătoare, arăți perfect și oamenii vor dori să fie în jurul tău.
Același lucru se întâmplă și în casa ta. Cu puțin efort și cu un ochi artistic, poți face întregul spațiu mai ospitalier, mai vibrant, mai relaxant. Creează o atmosferă care să te îmbie înăuntru.
Poate că nu ești prea pricepută în ceea ce privește abordarea stilistică a interioarelor. Dar nu e vreo abilitate înnăscută. Acordă-ți timp pentru a cerceta ce au făcut alții, apoi suprapune cu gusturile și posibilitățile tale și deja îți vei forma o idee destul de clară! Un lucru foarte bun în materie de design este că, uneori, trebuie să faci pur și simplu exact ceea ce îți place, fără să ții cont de altceva.
Dar, ca punct de plecare, îți voi oferi câteva repere ca să transformi rafturile de perete din casa ta într-un centru de interes și admirație pentru toți cei care îți calcă pragul.
Regula triunghiului
Este o idee foarte bună să te folosești de această modalitate pentru a aranja obiectele în rafturi. Regula triunghiului oferă echilibru și te ajută să orientezi privirea către întregul ansamblu de rafturi. Vrei ca ochii oamenilor să observe întregul peisaj și să simtă mereu că e ceva de privit. Este un sfat simplu, dar aduce designul interior la un alt nivel!
Atunci când ai două rafturi de perete, separi obiectele în așa fel încât cele care reprezintă centre de interes să formeze un triunghi prin unirea punctelor unde sunt situate cu linii imaginare. Tratând două rafturi ca pe unul mai mare obții cu ușurință un efect de echilibru.
Exemple:
Alternarea înălțimilor


      Nu pune niciodată două obiecte de aceeași înălțime unul lângă altul pe același raft!
Uneori, vei observa rafturi care formează o „linie” de înălțime prin felul în care sunt dispuse obiectele pe suprafața acestora. Desigur, există și acestă modalitate de a aranja bine lucrurile, dar este mai greu de realizat. Dacă te-ai uitat vreodată la un raft și ceva nu ți s-a părut în regulă, deși nu știai exact ce, faptul că înălțimile obiectelor nu erau alternate este probabil lucru care te deranja.
Alternând obiectele în funcție de înălțimea acestora obții un efect vizual care va atrage atenția și va conferi un efect foarte plăcut pentru privitori.
      Grupuri de câte 3 obiecte
Obiectele ar trebui să fie dispuse în grupuri impare. Teoriile spun că obiectele dispuse impar în grupuri sunt mai plăcute ochiului și mai ușor de ținut minte.
Urmează această regulă ori de câte ori este posibil, dar nu o trata chiar cu sfințenie. Știu că sună ciudat că un grup de 5 poate avea un aspect mai echilibrat decât unul de 4, dar este adevărat. Vei observa!

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *