Ghid pentru stomatologi. Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav


Ghid pentru stomatologi.
Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav

Încă din 1879, când Charles Chamberland a inventat autoclavul - pe atunci conceput sub forma unui vas - accentul a fost pus pe dezvoltarea și perfecționarea aparaturii și echipamentelor medicale destinate sterilizării. Astfel, oamenii au înțeles importanța pe care o are acest proces, iar, la scurt timp, autoclavul a devenit una dintre dotările indispensabile unităților medicale.

În ceea ce privește dotarea cabinetelor dentare – care nu dispun, de regulă, de mult spațiu – există o soluție de sterilizare a mai multor ustensile în același timp, și anume utilizarea unui autoclav ce are dimensiuni similare cu cele ale unui cuptor cu microunde. De altfel, cercetările efectuate au dus la optimizarea în mod constant a acestor dispozitive cu performanțe ridicate pentru a asigura un proces de sterilizare complet.

Pentru a facilita munca medicului dentist pe toată durata intervențiilor, dar și pentru a preveni infecțiile, este indicat ca în cadrul procesului de selecție a aparaturii de specialitate să se țină cont de anumite aspecte, bineînțeles, ținându-se cont și de nevoile cabinetului.

Beneficiile unui autoclav eficient

Având în vedere evoluția pe care a cunoscut-o stomatologia în ultimii ani, în zilele noastre se găsesc cu ușurință, inclusiv în online, produse concepute special pentru a asigura desfășurarea activității dintr-un cabinet dentar în condiții normale, în conformitate cu normele reglementate de lege.

În condițiile în care piața de specialitate este destul de extinsă la ora actuală, poți achiziționa destul de ușor autoclave la cele mai înalte standarde ale calității.

Sterilizarea și decontaminarea instrumentarului din cadrul unui cabinet dentar sunt vitale pentru a nu pune în pericol sănătatea pacientului sau a specialiștilor. De obicei, procesul de sterilizare are o durată de la șase la treizeci de minute în funcție de instrumentele care necesită îndepărtarea agenților patogeni.

După spusele specialiștilor, folosirea unui autoclav tinde să fie cea mai eficientă și cea mai sigură metodă – cel puțin până acum. Pentru ca sterilizarea să fie completă, este nevoie de reglarea unei temperaturi de 270 grade Fahrenheit (adică aproximativ 132 grade Celsius). În timp ce unele instrumente dentare sunt sterilizate la aburi, există anumite echipamente ce utilizează alte metode care exclud umezeala din cadrul procesului.



Cu siguranță că autoclavul este un produs utilizat zilnic în cadrul unui cabinet stomatologic, tocmai de aceea, atunci când îl alegi, ar fi bine să te orientezi către ofertele unui furnizor de încredere, cum este, de pildă, Dentex.

Pe website-ul magazinului online Dentex.ro, vei putea găsi o serie de aparate și echipamente necesare atât pentru igienă, cât și pentru alte nevoi specifice desfășurării activității oricărui cabinet dentar.

Așadar, munca specialiștilor dintr-un cabinet stomatologic nu se rezumă doar la efectuarea tratamentelor stomatologice, ci și la îngrijirea aparaturii și a instrumentarului utilizat în timpul intervențiilor. Iar una dintre cele mai importante operațiuni zilnice - sterilizarea instrumentelor stomatologice - are nevoie de autoclave  care să-și demonstreze eficiența pe termen lung.

În general, atributele calitative sunt conferite atât de aparatură, cât și de modul de utilizare, de aceea este important să acordăm o atenție sporită în timpul proceselor de sterilizare, respectând cu strictețe instrucțiunile date de producător.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • O lume fără România (VIDEO + slideshow)
    01.06.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM AR ARĂTA LUMEA FĂRĂ ROMÂNIA?  CEI MAI CUNOSCUŢI CERCETĂTORI ŞI INGINERI ROMÂNI Pe parcursul îndelungatei sale istorii,…
  • Corespondență de la Bruxelles - Europarlamentarul Nigel Farage despre România + VIDEO
    22.10.2012 - 0 Comments
    --> CORESPONDENȚĂ DE LA BRUXELLES Nigel Farage: „Buni europeni sunt cei care fac auzită vocea poporului român la Bruxelles” …
  • Ce bem și ce mâncăm de la magazin
    04.04.2012 - 0 Comments
    --> CE SUNT ADITIVII ALIMENTARI?  Cel mai important factor în menţinerea sănătăţii este alimentaţia, ea fiind furnizorul de materie şi energie pentru buna dezvoltare şi funcţionare…
  • 15 alimente care NU au ce căuta în frigider
    23.11.2019 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Înainte ca frigiderul sa fie inventat, oamenii aveau dificultăți păstrarea hranei. Asta însemna că hrana fie era aruncată, fie pusă în…
  • 20 cele mai înfricoșătoare rase de câini - Cei mai buni câini pentru a ține la distanță intrușii!
    08.01.2023 - 0 Comments
    Oamenii își iau câini din mai multe motive, dar mai ales ca tovarăși de familie și animale de companie. Este un fapt acceptat faptul că a avea un câine în casă este bun pentru sănătatea mentală.…
  • Sfaturi şi idei de cadouri pentru businessmanii pretenţioşi
    03.08.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sfaturi şi idei de cadouri pentru businessmanii pretenţioşi În mediul corporate şi business, oferirea unui cadou ridică mai multe…
  • Short History of Humanity in 12 Funny Facts
    19.12.2022 - 0 Comments
    Human history (in brief):1. Woman no longer accepts to live in trees. And cries. The man discovers the cave. 2. The cave is cold. The woman cries. The man discovers the fire.3. The children…
  • În cât timp se digeră alimentele pe care le mâncăm
    10.06.2016 - 1 Comments
    ÎN CÂT TIMP SE DIGERĂ  ALIMENTELE PE CARE LE MÂNCĂM V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu alimentele pe care le mâncați? Pun pariu că pe cei mai mulți dintre dumneavoastră nu…
  • 14 fapte despre Finlanda
    16.02.2016 - 1 Comments
    1. Finlanda este supranumită țara soarelui de miază-noapte, deoarece în iunie și iulie soarele strălucește pe tot parcursul zilei și nopții în partea de nord. Acesta nu coboară sub linia…
  • Marele jaf comunist - documentar
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> MARELE JAF COMUNIST În august 1959, șase foști membri ai nomenclaturii comuniste și colaboratori ai Securității fură o mașină a Băncii Naționale în care se aflau 1,6 milioane…
  • Respirația și hrana
    06.04.2012 - 0 Comments
    --> RESPIRAȚIA ȘI HRANA - PRIMII PAȘI SPRE SĂNĂTATE - Respirația Temelia circulației este un sistem sanguin sănătos, sistemul care transportă oxigenul și substanțele hrănitoare…
  • Cancerul - boală incurabilă? - eBook + VIDEO
    26.08.2014 - 10 Comments
    --> CANCERUL - BOALĂ INCURABILĂ? Inginerul colonel în rezervă Petre Anca este un om deosebit, pe care Dumnezeu l-a salvat de la moarte și care se simte dator să-i ajute și pe alții să…
  • Psihologia popoarelor în trei paşi (VIDEO)
    29.09.2012 - 0 Comments
    --> PSIHOLOGIA POPOARELOR ÎN TREI PAȘI Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE …
  • În căutarea fericirii - Bertrand Russell (eBook)
    14.06.2012 - 0 Comments
    --> ÎN CĂUTAREA FERICIRII Dă-i omului sănătate și un țel de urmat și nu se va opri să se întrebe dacă e fericit sau nu. George Bernard Shaw Nu există fericire de care…
  • 10 avantaje și 10 dezavantaje ale Instagram
    07.06.2023 - 0 Comments
    Instagram este o platformă populară de socializare care le permite utilizatorilor să partajeze fotografii și videoclipuri cu cei care îi urmăresc. A fost lansată în 2010 și, de atunci, a devenit una…
  • Imunizarea prin vaccinare + documentar (RO)
    24.01.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); IMUNIZAREA PRIN VACCINARE – O BOMBĂ CU EFECT ÎNTÂRZIAT – Vaccinările în masă reprezintă, prin inutilitatea lor, cea mai mare…
  • 10 mituri despre alergare pe care cei mai mulți dintre noi le cred adevărate
    11.10.2022 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrivit datelor oficiale, aproximativ 621 de milioane de persoane aleargă ca hobby sau sport, iar peste 11 miliarde de dolari sunt…
  • 30 de idei creative de acoperire a tatuajelor care arată că un tatuaj urât nu este sfârșitul lumii + FOTO
    13.05.2023 - 0 Comments
    Tatuajele au fost un accesoriu vestimentar foarte influent în societatea modernă. Nu mai este o formă de artă care să rămână în subteran. Este acum o formă de artă acceptată și foarte mulți oameni…
  • Johanna Quaas - campioana nonagenară la gimnastică + VIDEO
    16.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); JOHANNA QUAAS – CAMPIOANA NONAGENARĂ LA GIMNASTICĂ – Johanna Quaas, acum în vârstă de 90 de ani, deține titlul de cea mai în…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *