Pantofii sunt unul din lucrurile pe care le folosim cel mai des, deci e absolut esențial ca ei sa fie comozi. Uneori, poți chiar tu să adaugi un pic de confort cu niște mici trucuri pentru pantofi.
Picioarele tale îți vor mulțumi pentru că ai citit sfaturile pentru pantofi de mai jos:
1. Cum să scapi de scârțâitul pantofilor
Pantofii al căror zgomot îl auzi de la mare distanță, nu e chiar cel mai plăcut lucru. Din fericire, există o rezolvare ușoară pentru pantofii scârțâitori și zgomotoși.
Aplicați puțină pudră de talc sub branțul pantofului.
Acest lucru va permite o mai bună coeziune între cele două părți ale încălțămintei și, în consecință, un scârțâit redus.
2. Capacele pentru tocuri, adevărate salvatoare
Pentru cineva care-și adoră pantofii, numai gândul că i s-ar putea rupe tocul este absolut terifiant.
Merită să investești în câteva seturi de capace pentru tocuri ce îți vor permite să repari pantofii cu tocul stricat.
3. Heel grips (aderență pentru călcâie)
Dacă plănuiești să stai mai mult în oraș, îți poți imagina deja durerea și disconfortul pe care le vei simți la final. Reduceți din acea durere și îmbunătăți-ți-vă echilibrul prin inserarea acestor mici dispozitive de aderență pentru călcâie.
4. Șmirghel pentru o mai bună aderență
Pantofii noi, în mod special, nu au o aderență prea bună, dar acest truc va adăuga un plus de tracțiune pantofilor cu talpă alunecoasă și veți fi ferit de căzături.
Dați puțin cu șmirghel peste tălpile pantofilor, pentru a le îmbunătăți aderența.
5. Reparați cutele cu fierul de călcat.
Bineînțeles că prevenirea cutelor pantofilor este de zeci de ori mai bună decât repararea lor, dar dacă vrei să le dai tenișilor tăi vechi un look nou, trucul acesta s-ar putea să-ți fie de folos.
Așează o cârpă umedă peste cutele tenisului și treceți ușor pe deasupra cu fierul de călcat cu aburi. Nu le va elimina complet, dar cu siguranță va face o diferență uriașă.
6. Preveniți bătăturile cu deodorant
Deodorantul poate face minuni în prevenirea bătăturilor după o noapte lungă pe ringul de dans.
Pur și simplu aplicați puțin deodorant gel pe partea interioară a călcâielor pantofilor (staifului).
7. Lărgiți cu ușurință partea superioara a cizmelor
Cizmele care se strâng prea mult pe picior nu sunt niciodată prea confortabile, deci s-ar putea să merite să vă dedicați puțin timp pentru a le lărgi. Aveți nevoie doar de câteva ziare. Îndesați, pur și simplu, câteva ziare în cizme și apoi le scoateți când vreți să le purtați. Simplu!
8. Faceți ca baretele șlapilor să fie mai moi
Unii șlapi au baretele foarte neconfortabile, mai ales cea care trece printre degete. Îți pot provoca o durere insuportabilă, mai ales dacă îi porți de ceva vreme. Trucul? Acoperiți baretele cu o bucată moale de material. Picioarele îți vor mulțumi cu siguranță.
9. Lărgiți vârful pantofilor (bombeul) în congelator
Există o metodă foarte bună de a lărgi vârful pantofilor, care este, de cele mai multe ori, locul unde pantofii sunt prea strânși.
Umpleți cu apă o pungă etanșă (cu zip) și îndesați-o în zona degetelor de la picioare. Apoi lăsați pantofii în congelator peste noapte. Pentru că apa își mărește volumul când îngheață, bombeul va fi puțin mai lat ca înainte.
10. Pantofi împuțiți? Vă salvează pliculețele de ceai!
Pantofii puturoși cu un miros pregnant - nimeni nu-i place. Există o soluție rapidă pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Puneți pliculețe de ceai nefolosite în pantofi, deoarece sunt perfecte pentru absorbirea mirosurilor.
11. Readuceți la viață căptușeala călcâielor cu petice
Nu încape îndoială că pantofii se uzează la un moment dat, iar căptușeala călcâielor este partea care se deteriorează de obicei prima. Dacă au nevoie de reparare, pur și simplu peticiți o bucată de material peste și nimeni nu-și va da seama. Denim-ul (material de blugi), de exemplu, este o alegere excelentă!
12. Inserții pentru suportul arcul piciorului
Dacă vă confruntați, în special, cu dureri în zona arcului labei piciorului, luați-vă aceste inserții speciale pentru arcele picioarelor. Acestea ajută la eliberarea stresului fizic în doar câteva secunde.
13. Un mod ușor de a scăpa de petele de apă
După ce au fost expuși la apă, unii pantofi din piele au tendința să producă niște pete. Sunt greu de îndepărtat, dar o combinație de oțet cu o periuță de dinți e tot ce ai nevoie pentru a ține la distanță aceste pete urâte.
14. Cumpărați pantofi seara
Ați cumpărat vreodată o pereche de pantofi, ca mai apoi să realizați că vă strâng mai mult ca înainte? Asta este pentru că picioarele au tendința să se umfle pe parcursul zilei, mai ales dacă sunteți sedentari pentru perioade îndelungate.
De aceea, în timpul serii este mult mai probabil să vă luați pantofi care vor fi confortabili pentru a fi purtați în orice moment al zilei.
15. DIY Încălțări impermeabile
Știați că puteți folosi ceva simplu precum ceara de albine pentru a vă face încălțările impermeabile? Este o metodă instantă, prin care vă puteți folosi fără rețineri încălțămintea din material textil în preajma apei. Și ceara de albine nici nu va lăsa pete, iar culoarea acestora va fi neschimbată. Pur și simplu aplicați și folosiți uscătorul de păr.
16. Faceți pantofii noi să fie confortabili
Achiziționarea unor pantofi noi este adesea cu du-te vino. La urma urmei, ești fericită cu noile tale încălțări, dar vei mai avea de suferit până ce aceștia se vor mai lăsa și vor fi mai confortabili la purtat. Cel mai bun lucru pe care-l puteți face, este să vă puneți șosete groase, să încălțați noii pantofi și să dați cu uscătorul de păr peste orice porțiune care vă strânge. Căldura va destinde materialul, iar picioarele dvs. se vor obișnui mai ușor cu noul mediu.
17. Folosiți absorbante zilnice pentru a absorbi transpirația
Poate suna ca o idee ciudată, dar absorbantele zilnice sunt excelente pentru a absorbi transpirația. Mai puțină transpirație în pantofi egal mai puține mirosuri neplăcute, iar asta îți va menține pantofii curați mai multă vreme. Pur și simplu puneți-le peste branțuri și sunteți gata.
18. Reparați zgârieturile cu vaselină
Există zeci de întrebuințări pentru vaselină, și restaurarea pantofilor este doar una dintre ele. Aplicați o cantitate mică de vaselină pe un bețișor de urechi, apoi aplicați ușor până ce zgârietura se estompează. Funcționează cel mai bine pe pantofii din piele.
19. Țineți umezeala departe de bocancii dvs.
După o zi ploioasă, sunt șanse mari ca bocancii dvs. să fie plini de umezeală. Îndesați câteva pagini de ziare vechi (sau prosoape de hârtie) pentru a vă menține bocancii uscați.
20. Folosiți protectoare pentru adidași pentru prevenirea cutelor
Unii adidași sunt absolut fabuloși și e o plăcere să-i porți, dar după o perioadă de folosire, cutele superioare sunt inevitabile. Înainte de a purta adidașii noi, luați în considerare aceste protectoare. După ceva timp nici nu le veți mai simți, și vor face o treabă minunată în a vă menține încălțămintea fără cute.
21. Adăugați lână pe branțuri
Acest truc este folositor în special iarna. Dacă există un material pe care-l putem asocia cu căldura și confortul, acela este lâna. Inserați o bucată de material din lână în interiorul pantofilor, ori de câte ori considerați că picioarele dvs. au nevoie de un plus de căldură.
22. Legați-vă degetele de la picioare între ele, înainte să purtați tocuri
Poate părea ciudat și inutil, dar există raționamente științifice în spatele acestuia. Tocurile nu sunt tocmai comode prin definiție, iar între cel de-al doilea și al treilea deget de la picior este aplicată o presiune foarte mare. Cel mai bun și mai ușor mod de a scăpa de această tensiune, este să vă legați degetele. Nu prea strâns, altfel vă veți opri circulația sângelui.
23. Luați-vă o pereche de șireturi ce nu necesită legare
V-ați săturat să vă tot împiedicați de șireturi sau să trebuiască să le restrângeți des? Șireturile fără legare, care sunt la mare căutare în ultima vreme, este soluția perfectă. Le puteți ajusta fix cât aveți nevoie, după care tăiați bucata în exces. Nu mai e nevoie să vă legați șireturile vreodată.
24. Curățați adidașii cu pastă de dinți
Condiția perfectă a adidașilor noi nu este ceva ce durează prea mult, dar îi puteți face să arate ca noi mai multă vreme folosind pastă de dinți. Aceasta va estompa cu succes zgârieturile și este și o soluție foarte ieftină!
25. Curățați pantofii din piele de căprioară cu pâine
Pielea de căprioară este un material delicat, iar curățarea acestuia cu o cârpă obișnuită poate provoca mai multe daune. În loc de cârpă, folosiți o bucată de pâine pentru a scăpa de pete.
26. Păstrați-vă echilibrul pe tocuri
Tocuri pe ringul de dans sau la un eveniment? Nicio problemă. Dar când ieși afară - cu tone de pietricele, iarbă sau pietriș, dintr-odată tocurile nu mai par o idee așa bună.
Protectoarele de tocuri te ajută să-ți distribui greutatea pe terenurile mai puțin solide de afară.
27. Papucii de casă căptușiți cu lână sunt greu de curățat?
Materialul moale al papucilor căptușiți cu lână se simte extraordinar pe picioare, dar nu sunt deloc atrăgători atunci când sunt murdari. Soluția este incredibil de simplă: folosiți puțin detergent de vase, eliminați petele și lăsați să se usuce. Sunt ca noi!
28. Revitalizați pielea cu o coajă de banană
Pielea are caracteristica distinctivă că îmbătrânește într-un mod unic. Unora le place look-ul de piele învechită și își poartă cizmele până la refuz în mod intenționat. Dar sunt și o mulțime de oameni cărora le place să-și păstreze încălțămintea din piele în condiție perfectă. Dacă te afli printre aceștia din urmă, freacă o coajă de banană peste încălțămintea ta de piele și o vei face să arate ca nouă instant.
29. Curățați tenișii albi cu acetonă
Mențineți-vă tenișii albi strălucitori ștergându-i rapid cu acetonă. Aceasta va șterge instant orice pată și va menține partea cauciucată la fel de albă ca-n prima zi.
30. Mențineți-vă picioarele uscate cu șampon uscat
Dacă vă place să purtați balerinii fără șosete. acest mic truc este un dar din cer. Păstrați-vă picioarele lipsite de transpirație și umezeală folosind puțin șampon uscat în interiorul pantofilor, înainte să-i încălțați. Ajută la absorbția umezelii dinăuntru.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.