Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, aproximativ 610.000 de persoane (doar în SUA) mor în fiecare an din cauza problemelor legate de inimă. Atât bărbații, cât și femeile sunt afectați de boli de inimă din diverse motive care sunt legate de un anumit stil de viață. Cu toate acestea, există multe semne și avertismente care ne informează despre probleme cardiace de care ar trebui să fim mai mult decât conștienți.
Am colectat 8 semne de avertizare foarte frecvente ale bolilor de inimă la care ar trebui să fiți atenți dacă le observați. De asemenea, puteți face clic aici dacă doriți să vedeți alte 8 semne de avertizare comune.
1. Durerea care se extinde la braț
Mulți bărbați suferă de dureri în brațul stâng, în timp ce femeile suferă de aceeași durere în unul sau ambele brațe. Unele femei au mai spus că au avut o durere neobișnuită de cot înainte de a avea un atac de cord. Acest lucru se întâmplă deoarece durerea din inima ta se deplasează către măduva spinării, unde mulți nervi ai corpului tău sunt conectați și creierul tău le confundă crezând că brațul tău are dureri reale atunci când nu este cazul.
2. Tuse care nu trece
3. Nivele de anxietate extreme și neobișnuite
Mai multe studii au arătat că persoanele care suferă de anxietate extremă încă de la începutul vieții sunt predispuse la boli de inimă. Anxietatea poate fi cauzată fie de un stil de viață foarte stresant, fie de diverse tulburări, inclusiv tulburarea de panică și anxietatea fobică. Unele dintre efectele anxietății asupra inimii includ tahicardie, creșterea tensiunii arteriale și scăderea ritmului cardiac.
4. Picioare și glezne umflate
Când inima nu pompează bine, lichid din vasele de sânge se scurge în țesuturile înconjurătoare, iar labele picioarelor și gleznele sunt cel mai frecvent afectate din cauza gravitației. Aceasta se numește edem periferic și mulți oameni care îl au nu au boli de inimă. Dar totuși, este un simptom foarte frecvent în rândul pacienților cu boli de inimă și ar trebui să-i acordați o atenție deosebită.
5. Lipsa poftei de mâncare și senzația de greață
Mulți pacienți care suferă de boli de inimă prezintă o lipsă de apetit și / sau greață, chiar dacă au mâncat foarte puțin. Motivul pentru aceasta este o acumulare de lichid în jurul ficatului și intestinelor care interferează cu digestia corectă. Aceste simptome sunt de obicei urmate de dureri abdominale și, dacă vă confruntați cu toate împreună, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.
6. Erupții cutanate sau pete neobișnuite
Două proiecte de cercetare separate care au fost realizate de Jurnalul de Alergie și Imunologie Clinică și Jurnalul Colegiului American de Cardiologie au arătat că eczemele și zona zoster sunt factori de risc ridicat de boli de inimă. Cei care au avut eczeme s-au dovedit a avea 48% posibilitatea de a suferi de hipertensiune arterială și 29% posibilitatea de a avea colesterol ridicat. În plus, cei care au avut zona zoster au fost cu 59% mai predispuși la atac de cord decât persoanele care nu aveau această afecțiune.
7. Pierderea conștiinței sau leșin
Senzația de amețeală și pierderea conștiinței este foarte frecventă la pacienții cu boli de inimă. Atunci când inima nu pompează bine sângele, acest lucru se datorează faptului că fluxul sanguin este blocat într-o arteră înfundată sau din cauza îngustării unei valve. Dacă simțiți vreodată dificultăți de respirație și leșinați pentru o perioadă scurtă de timp, sunați imediat la un medic pentru investigații la inimă.
9. Pielea ta devine mai palidă sau capătă o culoare albăstruie
Acesta nu este unul dintre cele mai frecvente simptome, dar atunci când apare, se datorează fluxului sanguin redus, un număr scăzut de celule roșii din sânge și poate fi un semn că inima nu pompează sângele așa cum ar trebui. Șocul este principalul motiv al acestui simptom, iar paliditatea poate apărea în întregul corp sau într-o anumită parte a corpului, de exemplu un membru. Cu toate acestea, dacă observați paloare, nu vă panicați. Mai întâi verificați dacă suferiți de șoc sau dacă există o altă problemă, cum ar fi anemia.
Bonus:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.