11 obiceiuri comune în unele țări, dar care îi derutează pe străini

Diferențele culturale pot duce uneori la situații jenante sau confuze. Imaginați-vă că sunteți născuți în Marea Britanie, India sau Australia și călătoriți oriunde altundeva. S-ar putea să vă întrebați de ce oamenii conduc pe partea stângă a mașinii. Invers, dacă nu sunteți italian, s-ar putea să vă bucurați de un bun cappuccino după prânz, care în Italia poate fi la fel de revoltător ca și un bol de cereale după o friptură.

Am compilat câteva dintre cele mai ciudate lucruri care s-ar putea să vă surprindă atunci când vizitați o altă țară.

1. Britanicii conducând pe partea stânga


Adevărata întrebare este de ce oamenii au încetat să mai conducă pe stânga. De fapt, atunci când călăritul pe cai era încă un lucru comun, ți-ai fi purtat sabia pe partea stânga, ceea ce înseamnă că era mai ușor să ai trafic pe stânga. Abia după revoluția franceză și cu invenția vagoanelor de marfă, conducerea pe dreapta a devenit din ce în ce mai populară, deoarece cel mai bun loc de stat pentru a controla aceste animale puternice era pe spatele calului de pe partea stângă.

2. În loc să zică „cheese”, olandezii spun „râzi la păsărică”


Cred că cu toții știm că americanii spun „cheese” atunci când li se face o poză.
Fiecare țară are o expresie diferită atunci când îi ceri cuiva să zâmbească în fața camerei. În timp ce majoritatea țărilor vorbitoare de spaniolă spun „whisky”, în Olanda „râzi la păsărică” este o expresie obișnuită, deoarece vechii fotografi obișnuiau să pună o pasăre pe aparatul lor de fotografiat.

3. Japonia folosește culoarea albastră pentru semafoare


În japoneza antică, existau doar 4 culori de bază: negru, alb, roșu și albastru. Orice lucru verde a fost descris folosind cuvântul pentru albastru sau „ao”. Cuvântul „midori”, care înseamnă „încolțit”, a început să fie folosit pentru a descrie verde, dar a fost și este încă considerat o nuanță de albastru.

4. Când răspunzi la telefon în Olanda nu spui „Alo”


Deși majoritatea limbilor folosesc unele variații ale „Alo” pentru a răspunde la telefon, în Olanda, când ridicați telefonul, ar trebui să spuneți „cu + numele dvs.”, astfel încât oamenii să vă poată identifica imediat.

5. În Ecuador, din mașinile de gunoi se aude o muzică similară cu cea a mașinilor de înghețată din America


După cum puteți auzi în acest videoclip, camioanele de gunoi din Ecuador au un sunet foarte aparte. Unii oameni l-au comparat cu sunetul camioanelor de înghețată din alte țări.

6. Transportul public este gratuit în Luxemburg


În ciuda faptului că Luxemburg este o țară atât de mică, aceasta suferă din cauza traficului infernal. Cauza? Cel mai probabil faptul că aproximativ 180.000 de lucrători care locuiesc în afara țării merg zilnic la muncă acolo. Transportul gratuit ar putea ajuta la rezolvarea acestei probleme, oferind în același timp o alternativă mai ecologică.

7. Puteți traversa întregul Monaco, de la nord la sud, în aproximativ 50 de minute


Monaco, fiind a doua cea mai mică țară independentă din lume, poate fi traversată în aproximativ 50 de minute de la nord la sud. Are aproximativ aceeași dimensiune ca Central Park din New York, cu o suprafață de 1,95 km pătrați (0,75 mile pătrate).

8. În China vă puteți specializa în „Studii despre sutien”


Denumită oficial „Specialismul Îmbrăcămintelor Intime”, Universitatea Politehnică din Hong Kong a început acest program de diplomă. Acest lucru se datorează faptului că multe sutiene de la companii precum Victoria’s Secret și La Senza sunt fabricate în China.

9. Străzile din Costa Rica nu au nume


Până în 2010, străzile din Costa Rica nu aveau nume, ceea ce însemna că atunci când trebuia să trimiți ceva acolo, trebuia să te folosești de monumente celebre sau alte repere ca referință, în loc de o adresă adecvată. Aceasta includea și repere care nu mai sunt acolo. Unii cred că este un mod de a-și aminti trecutul Costa Rican.

10. În Italia, cappuccino este menit doar micului dejun


În Italia, laptele este rar consumat ca băutură după micul dejun, deoarece este considerat foarte greu. Această regulă nescrisă afectează în mod clar obiceiurile de consum ale cafelei. Cappuccino cu câteva produse de patiserie este un mic dejun întreg. Laptele din cafea după prânz sau cină nu se consumă.

11. Dacă ești singur când împlinești 25 de ani în Danemarca, ești acoperit cu scorțișoară


Pe vremuri, vânzătorii ambulanți de mirodenii erau cunoscuți ca fiind burlaci notorii. Au fost numiți pebersvend (pebermø pentru femei) și sunt onorați astăzi prin acoperirea cu scorțișoară (condiment popular în bucătăria daneză) a celor necăsătoriți sau singuri, care au împlinit 25 de ani. La 30 de ani, atacul cu scorțișoară este actualizat la piper...

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *