10 alternative ieftine ale unor produse scumpe

10 produse scumpe de pe urma cărora puteți economisi bani, deoarece nu diferă cu nimic de alternativele lor mai ieftine

Când vine timpul să facem alegeri la supermarket, este posibil ca unele persoane să creadă că cele mai scumpe produse sunt cele mai bune, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Uneori, vă puteți optimiza bugetul alegând produse ieftine, care au aceeași calitate ca și cele mai scumpe. O alternativă pe care o puteți încerca este o marcă privată a unui lanț mare de supermarketuri, care poate oferi aceleași produse la prețuri mai mici, deoarece acestea nu fac investiții semnificative în anumite procese de comercializare, distribuție, marketing și publicitate.

Am pregătit o listă cu 10 produse care nu au nicio diferență de calitate în comparație cu omologii lor mai scumpi.

1. Condimente


Oamenii buni în bucătărie știu că utilizarea condimentelor poate face un fel de mâncare excelent. Pus față-n față cu o paradă de borcane ce conțin condimente precum scorțișoară, chimen, curcuma sau piper pe rafturi, este posibil să preferați cea mai ieftină opțiune sau marca proprie a supermarketului.

Indiferent ce alegeți, este important să urmăriți data expirării, deoarece, în timp, aroma condimentelor se poate schimba. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la acest lucru atunci când le cumpărați la vrac, care este un alt mod de a economisi bani și de a avea grijă de cantitatea pe care o cumpărați, deoarece acestea sunt de obicei utilizate în porții mici și, probabil, cele pe care le utilizați cel mai puțin poate rezista mai mult timp. O soluție pentru acest lucru ar putea fi împărțirea achiziției cu un prieten sau rudă.

2. Sare de masă

Sarea este probabil unul dintre cele mai utilizate condimente pentru asezonarea alimentelor. Deși sarea de masă obișnuită este un produs considerat ieftin în multe locuri, este de asemenea posibil să alegeți o alternativă ieftină care să se adauge la economiile gospodărești, deoarece ingredientele pe care le conține nu variază prea mult de la o marcă la alta.

Pentru referință, într-un lanț obișnuit de supermarketuri, am constatat că 2 kilograme de sare la borcan (un recipient de plastic) al unei mărci cunoscute costă 1,00 USD, iar cel al mărcii independente, 0,75 USD.

3. Produse de curățat

Doar pentru că un produs este mai scump nu înseamnă că este și mai eficient. De exemplu, înălbitorii pe care îi găsiți la supermarket au de obicei aceste ingrediente principale: hipoclorit de sodiu, surfactant anionic (unul dintre componentele cheie ale detergenților) și parfum, astfel încât să puteți folosi înălbitori la prețuri mai mici.

Este bine dacă aveți deja un brand preferat datorită parfumului său, dar pentru a completa lista de produse de curățat și dezinfectanți, nu ar fi o idee rea să începeți să încercați unele dintre variantele mai ieftine.

4. Fructe uscate


Nucile, cum ar fi migdalele, alunele de pădure, arahidele și nucile, sunt bune pentru sănătatea dvs. și sunt ideale ca gustări fără să faceți exces. Cu toate acestea, în unele locuri, prețurile lor pot fi puțin cam mari.

Există două moduri de a evita să cheltuiți prea mulți bani pe ele: una este alegerea mărcii proprii a lanțului de supermarketuri (dacă oferă acest lucru), iar cealaltă este cumpărarea lor la vrac și înghețarea unei porții atunci când vine vorba de cantități mari. Nu este nevoie să alegeți întotdeauna cele mai scumpe versiuni.

5. Pungi etanșe


Este un produs de unică folosință, prin urmare, nu vedem necesitatea de a cheltui prea mult pe el. Într-un supermarket, puteți găsi cutii cu 50 de bucăți de la 1 USD la aproximativ 2,50 USD. Atunci când sunt folosite pentru a organiza bucătăria sau pentru a scoate un sandwich sau o gustare din casă, puteți opta pentru mărcile economice și cele de sub eticheta supermarketului. Dacă scopul este de a le folosi pentru congelare, este indicat să testați dacă cele mai ieftine sunt suficient de rezistente pentru a conține alimentele.

Să nu uităm că le putem spăla și refolosi adesea, economisind astfel bani și având un impact mai bun asupra mediului.

6. Snackuri


Gustările sunt gustări (snacks = gustări) și mulți oameni au deja mărcile lor preferate, dar din când în când, puteți încerca versiuni ambalate la prețuri mai mici pentru a afla dacă au și ele gust bun (sau chiar mai bun). Atunci când aveți invitați, când numărul de persoane este mai mare decât de obicei, este, de asemenea, posibil să economisiți niște bani alegând cele mai economice chipsuri sau nachos.

7. Făină de grâu

Este posibil să găsiți o marcă bună de supermarket de făină de grâu sau altă făină mai puțin costisitoare pentru a pregăti rețete simple acasă. Asigurați-vă că verificați dacă are aceleași ingrediente ca și cele pe care le utilizați de obicei.

Un alt sfat pe care îl împărtășesc unii experți în economii este acela de a folosi făină de grâu pentru a face prăjituri sau clătite în loc de amestecuri gata făcute, deoarece acestea au o utilizare limitată pe lângă faptul că sunt mai scumpe. De exemplu, un amestec pentru prepararea clătitelor poate avea preț dublu față de făina obișnuită.

8. Cereale la cutie


Printre marea varietate de cereale care există, este posibil să alegeți unele dintre cele mai economice mărci atunci când aveți scopul de a economisi bani la supermarket. Puteți privi versiunile generice și ieftine ale celor mai frecvente, cum ar fi fulgii de porumb sau fulgii de grâu. Pentru a ne face o idee despre diferența de preț, am constatat că un brand de supermarket oferă cereale pentru aproximativ 2,50 USD, dar puteți găsi și altele cu până la 5 USD.

Se recomandă ca, dincolo de marcă sau preț, consumatorii să revizuiască tabelul nutrițional de pe cutiile de cereale, în special la cantitatea de zahăr, astfel încât să poată face cea mai bună alegere.

9. Fasole


Fasolea este un aliment de bază, iar unele supermarketuri oferă propriile lor versiuni, motiv pentru care se află pe lista noastră de produse care nu trebuie să fie cele mai scumpe doar din cauza mărcii, mai ales când sunt crude sau uscate . Și acest lucru nu se aplică doar fasolii, ci și altor boabe sau leguminoase, cum ar fi lintea și năutul.

Cei care consumă fasolea la conservă ar trebui să ia în considerare faptul că varietatea mărcilor poate avea unele diferențe de gust sau textură, astfel încât alegerea dvs. va depinde de preferința dvs. personală (și nu de prețul sau reclama produsului). Este recomandat să gustați și să comparați.

10. Fructe și legume


Acestea sunt imperative pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată zilnic, deci nu este ceva ce putem elimina din lista alimentelor. Când vine vorba de fructe congelate, nu există diferențe mari între mărci, astfel că puteți evita plata pentru cea mai scumpă variantă. O altă modalitate de a economisi este să le cumpărați de la standurile locale de legume și fructe și să le congelați acasă.

Reducerea consumului celor care vin spălate, tocate și gata de mâncat în recipiente de plastic este o altă măsură care contribuie la îmbunătățirea bugetul propriu, precum și alegerea mai multor fructe și legume de sezon, deoarece acestea sunt mai ieftine.

Amintiți-vă că acest articol are doar scop informativ; înainte de a înlocui o marcă cu alta, vă recomandăm să consultați un nutriționist atunci când vine vorba de alimente. În acest fel, veți fi siguri că veți face o alegere adecvată, care ia în considerare și valoarea nutrițională.

Ce alte produse credeți că ar trebui să includem în această listă? Care este cel mai bun sfat pentru a economisi bani la supermarket? Sursa

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • De ce foloseau anticii vase de cupru? + VIDEO
    06.05.2013 - 25 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DE CE FOLOSEAU ANTICII VASE DE CUPRU? Cuprul este capabil să distrugă bacteriile și virușii nedoriți. Este interesant că medicina…
  • Klaus Iohannis reprezintă interesele Germaniei în guvernul României
    02.01.2017 - 6 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KLAUS IOHANNIS REPREZINTĂ INTERESELE GERMANIEI ÎN GUVERNUL ROMÂNIEI Articol publicat de Justițiarul în aprilie 2014, cu 8 luni…
  • 30 de fapte amuzante despre Ziua Îndrăgostiților care te vor surprinde (Inclusiv istoria din spatele acestei sărbători)
    04.02.2023 - 0 Comments
    Când începi să te gândești la Ziua Îndrăgostiților, poate că îți imaginezi buchete de flori superbe, baloane în formă de inimă, tone de dulciuri și felicitări sentimentale care te vor face cu…
  • The Amazing Stories After the Sinking of the Titanic + eBook + Documentary
    19.12.2022 - 0 Comments
    Even from the earliest days, the sinking of the liner Titanic was steeped in myths and legends. In addition to the traditional ones, fantastic versions have emerged. Here are some of them:In 1897, 15…
  • Apiterapia
    20.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   APITERAPIA MIEREA – ALIMENTUL PERFECT Mierea de albine este cel mai vechi îndulcitor natural şi cel mai complex antibiotic…
  • 15 poze care dovedesc că schimbarea climatică nu e o glumă!
    12.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orașele se inundă, pădurile ard și ghețarii se topesc, iar acțiunile zilnice ale oamenilor nu fac decât să înrăutățească situația. Dacă o…
  • Josef Mengele - Îngerul morții + documentare (RO)
    03.07.2012 - 3 Comments
    --> JOSEF MENGELE - „ÎNGERUL MORȚII”   Josef a fost cel mai mic din cei trei fii ai soților Karl și Walburga Mengele. A venit pe lume la Günzburg, în Bavaria, la 16 martie…
  • Top 10 cele mai mici țări turistice din lume
    05.05.2012 - 0 Comments
    --> CELE MAI MICI ŢĂRI TURISTICE DIN LUME Sunt cele mai mici ţări din lume, dar reuşesc să încânte şi să fascineze călători de pe tot globul. IMOPEDIA.ro prezintă zece dintre cele mai…
  • 5 semne că veți face cancer și 7 sfaturi cum să-l evitați
    09.01.2014 - 0 Comments
    -->   5 SEMNE CĂ VEȚI FACE CANCER  ȘI 7 SFATURI CUM SĂ-L EVITAȚI „Aveți cancer” este ceea ce nu vreți să…
  • Ce nu trebuie să-i spună medicul pacientului cu cancer
    09.04.2016 - 2 Comments
    CE NU TREBUIE SĂ-I SPUNĂ MEDICUL PACIENTULUI CU CANCER Bill Henderson și-a propus să cerceteze și să găsească tratamente alternative pentru pacienții diagnosticați cu cancer. Moartea soției sale…
  • 11 fapte despre Japonia
    15.05.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Japonia are 127 milioane de locuitori 2. 37 milioane dintre ei locuiesc în zona metropolitană Tokyo 3. 42 milioane au peste…
  • Pământul își mărește volumul! + VIDEO
    06.06.2012 - 6 Comments
    --> PĂMÂNTUL ÎȘI MĂREȘTE VOLUMUL   Pornind de la teoria general acceptată că, de la momentul Big-Bang-ului, Universul continuă să se extindă, artistul expert în animație Neal…
  • Ivan Lovatt sau arta pe înțelesul tuturor
    30.10.2013 - 1 Comments
    --> IVAN LOVATT SAU ARTA PE ÎNȚELESUL TUTUROR Ivan Lovatt s-a născut în Nairobi, Kenya și a copilărit în Africa, Anglia și Germania. De mic a fost un iubitor de natură, petrecând mult…
  • Povestea lui Tommy - câinele care își așteaptă stăpâna în biserică
    27.11.2013 - 3 Comments
    --> POVESTEA LUI TOMMY CÂINELE CARE ÎȘI AȘTEAPTĂ STĂPÂNA ÎN BISERICĂ Povestea lui Tommy, un ciobănesc german în vârstă de 7 ani, a impresionat o lume întreagă, pe Facebook fiind…
  • Amigdalina - un leac pentru cancer + documentar (RO)
    12.07.2012 - 0 Comments
    --> AMIGDALINA, UN LEAC PENTRU CANCER BLOCAT DE MAGNAŢII DIN INDUSTRIA FARMACEUTICĂ Un documentar realizat în urmă cu aproape 40 de ani prezintă o ipoteză uluitoare, potrivit căreia…
  • Drepturile părinților
    18.04.2012 - 0 Comments
    --> DREPTURILE PĂRINŢILOR Cred că toată lumea cunoaște drepturile copiilor, dar mai puţini sunt conștienți de faptul că şi părinţii au drepturi. Iar acestea funcţionează…
  • Aditivii alimentari
    04.04.2012 - 1 Comments
    --> ADITIVII ALIMENTARI Ce este aditivul alimentar? Orice substanță care nu reprezintă un aliment în sine, nu este un ingredient al…
  • 11 arme fascinante folosite de către Samurai + FOTO
    15.07.2023 - 0 Comments
    Samuraii erau o clasă nobilă de războinici din Japonia antică, care susțineau un cod de onoare cunoscut sub numele de Bushido. Erau pricepuți în artele marțiale și în război, servind ca protectori…
  • Este Iadul exoterm sau endoterm?
    10.05.2012 - 1 Comments
    --> ESTE IADUL EXOTERM SAU ENDOTERM? Următoarea întrebare a fost pusă la un examen de chimie de la Universitatea Liverpool – Anglia. Răspunsul dat de unul dintre studenţi a fost atât…
  • Cum să-ți bați corect femeia + VIDEO (RO)
    08.03.2014 - 4 Comments
    --> CUM SĂ-ȚI BAȚI CORECT FEMEIA – RECOMANDĂRI DE ETICĂ ISLAMICĂ – Autorii cărților de etică islamică explică ce soție merită să fie bătută, cu ce anume trebuie să fie bătută, unde…
  • Rețete culinare - Bucătărie fără carne - Alina Jarnea (eBook)
    07.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BUCĂTĂRIE FĂRĂ CARNE Cui se adresează această carte? Într-un cuvânt, TUTUROR! Această carte a apărut în urma experienţei proprii în…
  • „Corbul alb sacru” îngrijit pe insula Vancouver după ce a fost găsit subnutrit și rănit + FOTO
    24.01.2022 - 0 Comments
    Vara trecută a fost o perioadă de neuitat pentru personalul de la North Island Wildlife Recovery Centre din Insula Vancouver, Canada, deoarece au avut șansa de a găzdui un oaspete cu adevărat…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *