12 lucruri pe care nu știai că le poți face în Google Chrome

Chiar dacă folosiți Google Chrome de când a fost lansat în 2008, browserul este capabil de câteva trucuri pe care poate nu le-ați descoperit încă. Google adaugă în mod regulat funcții noi, în timp ce funcțiile mai vechi se pierd și sunt uitate dacă nu le folosiți în fiecare zi. Iată 12 lucruri pe care poate nu v-ați dat seama că le puteți face în Chrome.

1. Comutați în modul oaspete

Dacă cineva trebuie să vă împrumute temporar computerul, probabil că nu doriți ca acesta să vă răsfoiască semnele de carte și să verifice toate site-urile la care sunteți conectat, motiv pentru care modul oaspete este foarte util. Faceți clic pe avatarul contului dvs. Google din colțul din dreapta sus, apoi alegeți Guest (Invitat) pentru a face trecerea. Nu este deloc dificil să ieșiți din modul invitat, dar adaugă un nivel de bază de protecție și confidențialitate pentru propriul profil Chrome.

2. Redarea de fișiere audio și video

Chrome poate face mai mult decât să deschidă site-uri web. Dacă trageți un fișier audio sau video într-o filă nouă, îl veți putea reda chiar în browser, atâta timp cât este într-un format destul de popular și bine cunoscut. Este puțin probabil ca Chrome să vă înlocuiască playerul media implicit în curând, deoarece controalele și funcțiile de redare pe care le obțineți sunt destul de simple, dar vă poate fi de ajutor atunci când doriți să deschideți rapid un fișier de pe sistem.

3. Transmiteți ecranul sau desktop-ul dvs.

Dacă deschideți meniul principal al Google Chrome prin intermediul celor trei puncte din colțul din dreapta sus al interfeței, veți vedea o opțiune Cast, pe care o puteți utiliza pentru a transmite file individuale ale browserului sau chiar întregul desktop către un dispozitiv Chromecast din rețeaua curentă. Pe unele site-uri de streaming, inclusiv Netflix și YouTube, conținutul video va fi transmis mai degrabă decât fila sau desktop-ul. Funcționează bine pentru a reda prezentări, fotografii și așa mai departe.

4. Grupați filele împreună


Una dintre cele mai recente caracteristici adăugate la Google Chrome este gruparea filelor, care vă permite să vă organizați filele în colecții cu etichete și culori. Faceți clic dreapta pe antetul oricărei file deschise și alegeți Add tab to new group (Adăugare filă la un grup nou) pentru a începe. Deschideți același meniu cu clic dreapta și veți putea adăuga noi file la un grup, scoateți file dintr-un grup și așa mai departe. Faceți clic și trageți eticheta unui grup de file pentru a o muta; faceți clic o dată pentru a afișa sau ascunde grupul.

5. Trimiteți filele către alte dispozitive

Dacă există o pagină web la care doriți să vă uitați pe telefon sau pe un alt dispozitiv, faceți clic cu butonul drept al mouse-ului pe URL-ul din bara de adrese din partea de sus a interfeței Chrome, apoi alegeți Send to your devices. În acest caz, "dispozitivele dvs." sunt toate dispozitivele pe care ați instalat Chrome, v-ați conectat cu contul Google și ați activat sincronizarea. Alegeți una dintre opțiunile din lista care apare, iar URL-ul în cauză este trimis instantaneu către celălalt dispozitiv.

6. Începeți de unde ați rămas


Nu trebuie să țineți Chrome deschis pentru a evita pierderea tuturor filelor, deoarece browserul se poate deschide cu aceleași ferestre și file pe care le avea când s-a închis, dacă doriți. Deschideți meniul browserului, alegeți Settings (Setări), apoi On start-up (La pornire) și alegeți Continue (Continuare) de unde ați rămas. Rețineți, de asemenea, că, dacă Chrome se închide în mod neașteptat (de exemplu, calculatorul dumneavoastră se blochează), acesta va încerca, de asemenea, să recupereze toate paginile web pe care le-ați consultat ultima dată.

7. Deschideți managerul de activități (Task manager)

Poate că nu v-ați dat seama vreodată că Chrome are propriul manager de activități, care poate fi util pentru a diagnostica problemele browserului și pentru a monitoriza performanța Chrome. Pentru a accesa managerul de sarcini, deschideți meniul Chrome și apoi alegeți More tools (Alte instrumente) și Task manager (sau apăsați Shift+Esc). Puteți vedea câtă memorie, timp de procesor și lățime de bandă de internet este utilizată de fiecare dintre filele deschise, precum și de orice proces din fundal.

8. Personalizați comenzile rapide din fila nouă


Probabil că petreceți mult timp pe pagina New Tab, așa că este logic să o configurați într-un mod care să vă fie util. În mod implicit, cele opt comenzi rapide afișate pe pagina standard New Tab (fila nouă) indică site-urile web pe care le vizitați frecvent, dar puteți face clic pe Add shortcut (Adăugare scurtătură) dacă doriți ca acolo să apară ceva anume. De asemenea, puteți face clic pe cele trei puncte de lângă orice comandă rapidă, apoi pe Remove (Eliminare) pentru a o șterge, precum și să faceți clic și să trageți comenzile rapide într-o ordine diferită.

9. Obțineți rezultate rapide din omnibox

Omnibox-ul din partea de sus a interfeței Chrome este mai puternic decât ați putea crede - încercați să efectuați calcule sau conversii în această casetă și veți vedea rezultatele înainte de a apăsa Enter. De asemenea, puteți tasta pur și simplu "meteo" pentru a vedea instantaneu o prognoză rapidă, fără a fi nevoie de site-uri web sau de căutări pe internet. De asemenea, puteți obține scurte definiții ale cuvintelor chiar în omnibox, dacă introduceți "define" urmat de cuvântul pe care doriți să îl căutați.

10. Schimbarea temei din Chrome

Aspectul standard al Google Chrome este, fără îndoială, bun pentru majoritatea dintre noi, dar puteți modifica unele dintre elementele estetice ale browserului dacă aveți chef de o schimbare. Deschideți meniul browserului și alegeți Settings, Appearance, and Theme (Setări, Aspect și Temă) pentru a căuta teme noi în Chrome Web Store. Veți găsi aici tot felul de teme de culori și lucrări de artă, de la artiști, de la utilizatori și de la Google însuși, și puteți reveni oricând la aspectul original cu un simplu clic.

11. Activarea modului cititor

Chrome are un mod de citire fără distragere a atenției, similar cu Instapaper sau Pocket, dar este ascuns în spatele unui indicator: Deschideți chrome://flags, găsiți opțiunea Enable Reader Mode și activați-o. După ce ați relansat browserul, dacă deschideți meniul Chrome, veți vedea că există o nouă opțiune Enter reader mode care apare atunci când vă aflați pe o pagină compatibilă. Faceți clic pe ea pentru a reduce articolele web doar la cele mai importante blocuri de text și imagini.

12. Găsirea programelor malware dăunătoare


Chrome vine cu propriul său scaner de malware pe care îl puteți folosi dacă vă confruntați cu viteze lente ale browserului, dacă vedeți multe reclame pop-up sau dacă observați orice altceva suspect. Dacă deschideți browserul Chrome, apoi faceți clic pe Settings (Setări) și navigați până la secțiunea Advanced (Avansat), puteți alege Reset and clean up (Resetare și curățare), apoi Clean up computer (Curățare computer) pentru a căuta orice lucru suspect. După ce scanarea a fost finalizată, Chrome va raporta constatările sale.

Sursa

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *