15 cele mai fascinante fapte istorice care ne-au făcut să spunem „Serios?”

Am adunat cele mai fascinante fapte istorice pe care le-am aflat de pe internet și le-am selectat pe cele mai bune. Acestea sunt mărturiile pe care utilizatorii Ranker le-au votat în fiecare săptămână pentru că sunt cu adevărat revelatoare, surprinzătoare sau pur și simplu ciudate.

Am aflat că președintele american Gerald Ford nu a fost niciodată votat în funcție, că omenirea a fost aproape exterminată de un vulcan preistoric și că gladiatorii din Roma antică erau în mare parte vegetarieni. Consultați acestea și multe alte fapte istorice mai jos și votați-le pe cele pe care tocmai le-ați aflat astăzi! La final vă așteaptă un bonus!

1. Cele mai vechi artefacte găsite în Australia sunt monede din secolul al XII-lea din Africa

Monede africane vechi de 900 de ani au fost găsite pe coasta Australiei, fiind cele mai vechi artefacte străine găsite pe continent, cu secole înaintea europenilor.

Context: Cele nouă monede au fost găsite pe Insulele Wessel de către un soldat australian în 1944. Patru dintre ele aparțin Companiei Olandeze a Indiilor de Est, datând din jurul secolului al XVII-lea, dar celelalte cinci au fost bătute de sultanatul Kilwa, care s-a încheiat la începutul anilor 1500. Cercetătorii încă teoretizează cum ar fi putut ajunge în Australia. Potrivit antropologului Ian McIntosh, monedele Kilwa au fost găsite doar în alte două locuri: o monedă în Zimbabwe și una în Oman.

2. Grecii antici au fost primii care au pus lumânări pe torturi

Utilizarea torturilor pentru a sărbători evenimente speciale datează din Grecia Antică, unde torturi în formă de lună erau împodobite cu lumânări în Templul lui Artemis. Abia după Revoluția Industrială, noile tehnici au făcut ca acestea să fie disponibile pe scară largă și să fie asociate cu sărbătorirea nașterii unui copil.

Context: Potrivit Food & Wine, torturile în formă de lună erau împodobite cu lumânări aprinse pentru a le face să strălucească precum luna. Între timp, le puteți mulțumi romanilor antici pentru primele torturi oficiale de zi de naștere - deși acestea erau pregătite doar pentru cetățenii proeminenți care împlineau 50 de ani.

3. Producția de ceasuri deșteptătoare a fost oprită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial - dar a fost reluată în 1943 din cauza angajaților întârziați

Producția de ceasuri deșteptătoare în SUA a fost oprită în 1942, pentru a direcționa resursele către efortul de război. În 1943, producția a fost reluată din cauza numărului de muncitori care ajungeau cu întârziere din cauza ceasurilor deșteptătoare stricate și pentru că nu puteau cumpăra altele noi.

Context: Pentru a economisi resurse, Consiliul pentru Producția de Război a redus sau a oprit producția a aproape 300 de articole considerate „neesențiale” pentru cel de-al Doilea Război Mondial. Potrivit site-ului web al secretarului de stat din Oregon, "Până la sfârșitul anului 1942, această colecție diversă de articole includea cărucioare pentru copii, biciclete, sicrie, încălzitoare de apă caldă, stilouri, agrafe de păr, becuri, bijuterii, ustensile, aparate de ras și mașini de cusut. Un alt obiect de uz casnic, ceasul deșteptător, nu a fost disponibil până în 1943, când angajații întârziați i-au determinat pe managerii fabricii să se plângă guvernului, care a răspuns prin autorizarea producției unui "model Victory" care folosea mai puțin metal decât ceasurile deșteptătoare anterioare."

4. Frederick Douglass a fost cel mai fotografiat american din secolul al XIX-lea


Context: Există 160 de portrete distincte ale lui Frederick Douglass, față de 126 pentru Abraham Lincoln. Potrivit autorilor John Stauffer, Zoe Trodd și Celeste-Marie Bernier, Douglass a fost un „pionier de frunte al fotografiei, atât ca subiect măreț, cât și ca teoretician prevăzător care a crezut în puterea socială explozivă a ceea ce pe atunci era doar o formă de artă incipientă”. Marele aboliționist credea că fotografia era o „artă democratică care va afirma în sfârșit umanitatea negrilor în locul „chestiunii” de sclav și, în același timp, va contracara caricaturile de menestrel cu chip de negru care ajunseseră să definească percepția publică a ceea ce însemna să fii negru”.

5. Uniunea Sovietică a folosit un dispozitiv nuclear pentru a stinge un foc de gaze care ardea de trei ani

În 1966, după ce timp de trei ani nu au reușit să stingă incendiul de la un puț de gaz, autoritățile sovietice au decis să folosească o bombă atomică de 30 de kilotone. Aceasta a fost detonată la o adâncime de 1.500 de metri, strivind puțul și stingând flăcările în câteva secunde. În urma acestui succes, aceeași tehnică a fost folosită la alte patru incendii de puțuri.

Context: Potrivit New York Times, detonarea din Uzbekistan „se crede că este pentru prima dată când autoritățile sovietice au localizat cu exactitate locul unei explozii nucleare pașnice. De asemenea, se înțelege că este prima dată când o astfel de explozie a fost folosită pentru a stinge un incendiu la un puț de gaz după ce tehnicile convenționale de stingere a incendiilor au eșuat”. Dispozitivele nucleare au fost folosite la alte câteva sonde până în 1989.

6. Cel mai vechi tratat neîntrerupt al SUA este cu Marocul

Cea mai veche relație de tratat neîntreruptă a Americii este cea cu Maroc, care a fost prima națiune care a recunoscut SUA. Tratatul a fost semnat de Thomas Jefferson, John Adams și sultanul Muhammad al III-lea. Acesta a durat 232 de ani și este numit „Tratatul de prietenie”.

Context: Departamentul de Stat al SUA este ceva mai atent cu limbajul său, menționând că Marocul a fost „una dintre primele țări” care a recunoscut SUA după ce și-a revendicat independența față de Imperiul Britanic. Dar adaugă: „Marocul a recunoscut în mod oficial Statele Unite prin semnarea unui tratat de pace și prietenie în 1786, un document care rămâne cea mai lungă relație neîntreruptă din istoria SUA”.

7. Rasa umană era cât pe ce să dispară în anul 70.000 î.Hr.

Oamenii aproape au dispărut în urmă cu aproximativ 72.000 de ani, când populația totală a scăzut sub 2.000 de oameni.

Context: Acest lucru s-a datorat erupției Muntelui Toba, un supervulcan situat în Sumatra, în anul 70.000 î.Hr. Aceasta rămâne cea mai mare erupție vulcanică din istoria cunoscută. A expulzat 670 de mile cubice de cenușă și lavă în cer și este posibil să fi declanșat o eră glaciară. Estimările variază cu privire la cât de mult a fost diminuată rasa umană în urma acestui eveniment, unii estimând numărul de supraviețuitori la 1.000 sau chiar la doar 40 de perechi de reproducere. Cu toate acestea, un studiu mai recent contestă teoria iernii vulcanice.

8. Gladiatorii din Roma Antică erau în mare parte vegetarieni


Context: Gladiatorii nu numai că aveau o dietă bazată în mare parte pe cereale, dar consumau cu regularitate și o băutură făcută din cenușă de plante. Potrivit lui Fabian Kanz de la Universitatea de Medicină din Viena, „cenușa de plante era consumată în mod evident pentru a fortifica organismul după efort fizic și pentru a favoriza o mai bună vindecare a oaselor”.

9. „
Valea Balenelor” din Egipt conține numeroase fosile de balene aflate într-un stadiu evolutiv timpuriu

Wadi Al-Hitan (Valea Balenelor). Situat în Deșertul de Vest din Egipt, acest sit conține rămășițe fosilizate de balene care arată evoluția lor de la viața de animal terestru la cea de mamifer oceanic.

Context: Din descrierea UNESCO a acestui sit din patrimoniul mondial: „Wadi Al-Hitan, Valea Balenelor, în Deșertul de Vest din Egipt, conține rămășițe fosile neprețuite ale celui mai timpuriu, și acum dispărut, subordon de balene, Archaeoceti. Aceste fosile reprezintă una dintre cele mai importante povești ale evoluției: apariția balenei ca mamifer oceanic, după o viață anterioară ca animal terestru. Acesta este cel mai important sit din lume pentru demonstrarea acestei etape a evoluției.”

10. Cel mai vechi restaurant chinezesc încă în funcțiune se află în Butte, Montana


Cel mai vechi restaurant chinezesc încă în funcțiune din SUA nu se află în New York sau San Francisco, ci în Butte, Montana, unde Pekin Noodle Parlor este deschis din 1911.

Context: Potrivit Mental Floss, restaurantul este deținut și operat de Danny Wong, care a cumpărat afacerea de la fondatorul său, străunchiul său Hum Yow, în anii 1950. Teritoriul Montana a cunoscut un boom al imigrației chinezești datorită goanei după aur din 1849. În doar două decenii, aproape 10% din populația din Montana era formată din chinezi.

11. Britanicii au plănuit să-l elimine pe Hitler în 1944, dar au decis că putea foarte bine să piardă și singur cel de-al Doilea Război Mondial

Un plan britanic de asasinare a lui Hitler a fost în cele din urmă anulat, deoarece au considerat că menținerea sa la putere ar fi ajutat ca războiul să se încheie mai repede - având în vedere strategiile și deciziile sale neinspirate.

Context: Planul, Operațiunea „Foxley”, a fost prezentat conducerii britanice în noiembrie 1944. Pe scurt, acesta presupunea poziționarea unui lunetist în apropierea locului unde Hitler se plimba adesea. Cu toate acestea, planul a fost în cele din urmă eliminat. După cum scrie Mark Felton în „Guarding Hitler”, „În acest stadiu al războiului, mulți ofițeri superiori considerau că Hitler viu făcea mai mult rău armatei germane decât Hitler mort. Existau, de asemenea, unele rezerve cu privire la posibilitatea de a face din Hitler un martir prin asasinarea sa”.

12. După decesul ei, Eva Perón a fost îmbălsămată și păstrată în sufrageria soțului ei

Când Eva Perón a murit la 33 de ani, corpul ei a fost îmbălsămat și expus. După o lovitură de stat militară, acesta a fost pierdut timp de 16 ani, până când a fost găsit în Italia și returnat soțului ei, care l-a păstrat în sufrageria sa. La moartea acestuia, ambele cadavre au fost expuse împreună pentru scurt timp înainte de a fi în cele din urmă îngropate.

Context: Odiseea îndelungată a fostei Eva Perón (alias Evita) este subiectul unei emisiuni BBC. Pe scurt: Evita a decedat și a fost îmbălsămată în 1952; regimul soțului ei a fost răsturnat în 1955; și a fost depozitată mai întâi într-o dubă și apoi într-un birou înainte de a fi înmormântată în Milano, Italia, în 1957. A fost returnată soțului ei în Madrid, Spania, în 1971, unde el și cea de-a treia soție a sa au îngrijit-o și au păstrat-o în sufrageria lor. În 1974, în urma întoarcerii lui Perón în Argentina și a morții ulterioare, Evita a fost transportată înapoi la Buenos Aires. Atât ea, cât și Perón au fost expuși publicului pentru o perioadă de timp, iar apoi, în 1976, a fost înmormântată în cele din urmă în cavoul familiei sale.

13. Manuscrisele medievale conțin ilustrații cu cavaleri care se luptă cu melci - și nu avem nicio idee de ce

Multe ilustrații din manuscrisele medievale arată cavaleri în armură luptând cu melci, iar noi nu știm ce se ascunde în spatele acestui lucru.

Context: Pentru cei curioși, experții de la AskHistorians au câteva informații suplimentare și linkuri de explorat. După cum explică Redditor u/sunagainstgold, „Ceea ce se întâmplă cu melcii este că nu sunt întotdeauna desfășurați în același mod. Uneori ai un cavaler care se luptă cu un melc MARE, alteori ai un melc care țipă și se înfurie de unul singur, alteori ai un cavaler care se luptă cu un melc mic, alteori ai alte animale care se luptă deasupra melcilor.” Biblioteca Britanică a adunat câteva ilustrații amuzante pe care să le consultați.

14. Până în 1972, mingile de tenis erau de obicei albe sau negre

Până în 1972, mingile de tenis erau albe și negre. Ele au fost schimbate în culoarea neon de astăzi deoarece oamenii aveau probleme în a le vedea la televizor.

Context: Federația Internațională de Tenis (ITF) a efectuat de fapt un studiu pentru a vedea care este culoarea cea mai ușor de văzut pentru telespectatorii de acasă - iar răspunsul a fost galben. Cu toate acestea, deși ITF a cerut oficial ca mingile să fie albe sau galbene în 1972, Wimbledon nu a adoptat mingile galbene până în 1986. (Desigur, dacă credeți că mingile de tenis moderne sunt galbene sau verzi este o cu totul altă problemă).

15. Președintele american Gerald Ford nu a fost niciodată votat în funcție


Singurul președinte și vicepreședinte care nu a fost ales în această funcție a fost Gerald Ford. Folosind al 25-lea amendament, președintele Richard Nixon l-a numit pe Ford în funcția de vicepreședinte după ce Spiro Agnew a demisionat din această funcție. Nouă luni mai târziu, președintele Nixon a demisionat, iar Gerald Ford s-a ridicat în locul său.

Context: Inutil să mai spunem că acesta este un caz unic în istoria prezidențială. Spiro Agnew a candidat ca vicepreședinte al lui Richard Nixon la alegerile din 1972. El a demisionat în octombrie 1973 în urma unor acuzații de evaziune fiscală. În conformitate cu regulile celui de-al 25-lea amendament, președintele Nixon l-a nominalizat atunci pe Gerald Ford (care era liderul Camerei minorităților la acea vreme) pentru a fi noul său vicepreședinte. Ford a fost confirmat în decembrie 1973. În urma demisiei lui Nixon, în august 1974, Ford a depus jurământul în calitate de președinte.

BONUS: Napoleon a fost atacat odată de o hoardă de iepurași


Context
A fost odată ca niciodată, când celebrul cuceritor Napoleon Bonaparte a fost atacat de... iepurași. Împăratul ceruse să se organizeze o vânătoare de iepuri pentru el și oamenii săi. Șeful său de stat major a organizat-o și a pus oamenii să adune, după cum se spune, 3.000 de iepuri pentru această ocazie. Când iepurii au fost eliberați din cuștile lor, vânătoarea era gata să înceapă. Cel puțin acesta a fost planul! Dar iepurii s-au năpustit asupra lui Bonaparte și a oamenilor săi într-un atac vicios și de neoprit. Și am fost învățați că Waterloo a fost cea mai mare înfrângere a cuceritorului...

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Adrian Păunescu - mai actual ca niciodată
    20.02.2013 - 0 Comments
    --> ADRIAN PĂUNESCU – MAI ACTUAL CA NICIODATĂ – Despre un om atât de puternic cum a fost Adrian Păunescu nu poţi vorbi sau gândi…
  • Istoria secretă a imperiului american + documentare
    30.04.2012 - 1 Comments
    --> ISTORIA SECRETĂ A IMPERIULUI AMERICAN Istoria ne învaţă că imperiile nu dăinuiesc; ele fie se prăbuşesc, fie sunt răsturnate. Urmează un război şi un alt imperiu vine să umple…
  • Adio dializă...
    30.03.2014 - 2 Comments
    --> ADIO DIALIZĂ...  BICARBONATUL CA ALTERNATIVĂ LA DIALIZĂ ÎN CAZURILE DE INSUFICIENȚĂ RENALĂ După un articol de Antje Bultmann, apărut în revista…
  • 9/11 Misterele din 11 septembrie (documentar RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> WORLD TRADE CENTER – CRONICA UNUI DEZASTRU ANUNȚAT – Și din cer va veni marele Rege al Terorii./Cerul va arde la 45 de grade/ iar focul va cuprinde Orașul cel Nou./ Doi…
  • Blestemul lui Tutankhamon + slideshow + documentar (RO)
    29.11.2013 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BLESTEMUL LUI TUTANKHAMON Pe 29 noiembrie 1922, egiptologii Howard Carter și Lordul Carnarvon se aflau în fața mormântului lui…
  • De ce nu ar trebui să bem lapte + documentar (RO)
    08.11.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DE CE NU AR TREBUI SĂ BEM LAPTE Știm cu toții că laptele, simplu sau prelucrat sub forma unor diferite sortimente de lactate,…
  • Interferonul
    15.04.2012 - 6 Comments
    --> ANALIZA UNUI MEDICAMENT FOLOSIT LA HEPATITĂ: INTERFERONUL Interferonul se foloseşte în multe medicamente: contra sclerozei multiple, hepatitei C şi B, cancerului, infecţiilor…
  • Testamentul lui Carol I - primul rege al României + documentar
    10.05.2014 - 2 Comments
    --> TESTAMENTUL LUI CAROL I – PRIMUL REGE AL ROMÂNIEI – Pe 10 mai 1866, Carol I soseşte în Bucureşti şi depune jurământul în faţa Parlamentului. 11 ani mai târziu, pe 10 mai 1877, Carol…
  • 46 de fapte, superstiții și tradiții de Anul Nou din întreaga lume
    21.12.2022 - 0 Comments
    Anul Nou marchează sfârșitul unui an vechi și începutul unui nou an.  Oamenii tind să sărbătorească această zi în funcție de modul în care le spune inima pentru a o face memorabilă. …
  • Țigani = Romi?
    03.05.2012 - 2 Comments
    --> ŢIGANI = ROMI? În ultimul timp, temele principale ale ştirilor au fost legate de reacţia ostilă împotriva cetăţenilor români din Italia şi, mai nou, şi din alte ţări europene.…
  • 15 trucuri utile în viața de zi cu zi
    16.08.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Treceți pe apă rece la sfârșitul dușului pentru a preveni acneea. Apa rece vă închide porii pielii, deci bacteriile nu vor putea…
  • Armata permanentă (Standing Army) (RO) - documentar
    13.05.2012 - 0 Comments
    --> ARMATA PERMANENTĂ Doi italieni, Enrico Parenti şi Thomas Fazi, lansau în 2010 primul lor documentar de lung-metraj, Standing Army, invitat la 20 de festivaluri…
  • Rețete culinare - Hrană vie
    07.04.2012 - 0 Comments
    --> HRANĂ VIE – REŢETE I. APERITIVE ȘI MÂNCĂRURI NATURISTE TORT APERITIV DE GOGOŞARI CU BRÂNZĂ DE VACI (SAU CAŞ) Ingrediente: 7 gogoşari, 300 gr. brânză de vaci (sau caş),…
  • Rolul mineralelor în organism
    27.03.2012 - 6 Comments
    --> ROLUL MINERALELOR ÎN ORGANISM   Mineralele sunt substanţe esenţiale, fără de care viaţa n-ar exista. Alături de vitamine, substanţele minerale intră în componenţa hranei…
  • RELIGULOUS - documentar (RO)
    09.07.2012 - 0 Comments
    --> RELIGULOUS „Religiozitatea nu este ceva în care să crezi - este un fapt care trebuie trăit, experimentat; ea nu este o credință pe care să o ai în minte, ci o cunoaștere a…
  • 24 Titanic Facts You Probably Didn't Know About + VIDEO
    20.12.2022 - 0 Comments
    1. The richest passenger on board the Titanic was John Jacob Astor IV. His net worth was around $85 million (or $2 billion in today's terms). Astor perished with the Titanic. He was last seen smoking…
  • Rețete culinare - salată de cușcuș
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> SALATĂ CU CUȘCUȘ Este o salată răcoritoare, ce poate fi preparată rapid. Este ideală când vrem să mâncăm ceva sănătos și ușor de digerat. Ingrediente - 1 cană de cușcuș -…
  • 10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
    15.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Peste 23 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an doar prin consumul de alimente contaminate, potrivit OMS. Și, conform unui alt…
  • Rețete culinare - Muștar de casă
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> MUȘTAR DE CASĂ - În râșnița electrică se macină cam jumătate din boabe și se obține o pudră fină, care va da textura produsului final. - Într-un castron de sticlă, se…
  • Fractali: natură, artă, știință + documentar (RO)
    28.01.2013 - 0 Comments
    --> FRACTALI: NATURĂ, ARTĂ, ȘTIINȚĂ Se pare că nimeni nu este indiferent față de fractali. De fapt, mulți privesc prima lor întâlnire cu geometria fractală ca pe o experiență cu…
  • Dr. Călin Mărginean - „Excesul de sare, zahăr și grăsimi...” + VIDEO
    12.10.2012 - 0 Comments
    --> „PENTRU SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ, EVITAȚI EXCESUL DE SARE, ZAHĂR ȘI GRĂSIMI” Dr. Călin Mărginean Am auzit cu…
  • Jiddu Krishnamurti - Libertatea sufletului și a minții + documentar (RO)
    04.04.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LIBERTATEA SUFLETULUI ȘI A MINȚII – BIOGRAFIA LUI JIDDU KRISHNAMURTI – Jiddu Krishnamurti a fost un filozof de origine indiană,…
  • 10 feluri prin care Edison l-a tratat pe Tesla ca un nemernic
    31.12.2022 - 0 Comments
    Thomas Edison are peste o mie de brevete pe numele său. Unele dintre ele se bazează chiar pe propriile sale idei. Dar, de cele mai multe ori, el a lucrat pe baza descoperirilor unui alt mare inovator…
  • Aparatul de ras cu laser! O tehnologie nouă care va face bărbieritul mai ușor + VIDEO
    08.10.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Aparatul de ras Skarp Razor este acum aici pentru a revoluționa rasul, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Folosind această nouă…
  • Cine și când a început Al Doilea Război Mondial
    23.08.2013 - 5 Comments
    -->  CINE ȘI CÂND A ÎNCEPUT AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL „23 August 1944 - ziua eliberării patriei noastre de sub jugul fascist”. Timp de peste patru decenii, 23 august a fost ziua…
  • Cosmeticele îngrașă + VIDEO
    28.06.2012 - 0 Comments
    --> COSMETICELE ÎNGRAȘĂ Ai câteva kilograme în plus și ești disperată că nu le poți da jos, deși mănânci corect, faci exerciții și bei multă apă? Te întrebi unde greșești de…
  • Ce sunt copiii indigo?
    26.07.2015 - 2 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "0506632207"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CE SUNT COPIII INDIGO? Termenul de…
  • Îmbunătățiri geniale ale casei pe care orice musafir ar fi gelos + FOTO
    20.12.2021 - 0 Comments
    Pentru mulți oameni, a deține o casă este unul dintre cele mai mari vise din viață. Nu numai că ai un loc pe care să îl numești oficial al tău, dar ai și libertatea de a personaliza fiecare…
  • Secretele cenzurate ale sănătații
    20.06.2014 - 0 Comments
    --> SECRETELE CENZURATE ALE SĂNĂTĂȚII Jonathan Wright, MD Dr. Jonathan Wright, medic de medicină generală și expert în medicină nutrițională, i-a acordat un interviu lui Mike Adams,…
  • De ce este învățământul japonez atât de eficient + VIDEO
    27.12.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DE CE ESTE ÎNVĂȚĂMÂNTUL JAPONEZ ATÂT DE EFICIENT Trebuie să recunoaștem, Japonia este una dintre cele mai renumite țări din lume.…
  • Comunicarea telepatică + VIDEO
    03.09.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMUNICAREA TELEPATICĂ Germanul Hans Bender, într-o pasionantă carte apărută în 1976, intitulată „Universul parapsihologiei”,…
  • Ce recorduri mondiale dețin unele țări
    21.06.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE RECORDURI MONDIALE DEȚIN UNELE ȚĂRI Țara cu cel mai crescut risc de dispariție: Maldive Republica Maldive este o țară…
  • 18 invenții uimitor de utile
    19.11.2015 - 0 Comments
    1. O saltea ideală pentru cupluri. Cu această saltea nu îți va mai amorți mâna atunci când îți ții în brațe partenera. 2. Ștecherul cu extragere rapidă din priză. 3. Tastatură portabilă…
  • Cum arată 10 familii regale din întreaga lume (FOTO)
    05.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); În timp ce atenția mass-media a fost direcționată către monarhia Britanică, în ultimii ani, v-ați întrebat vreodată cum arată familiile…
  • Ce nu știați despre unii președinți americani + slideshow
    04.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU ȘTIAȚI DESPRE UNII PREȘEDINȚI AMERICANI Abraham Lincoln (1809-1865) era în tinerețe un adversar de temut pe ringul de…
  • Totul despre ciocolată
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> TOTUL DESPRE CIOCOLATĂ Unora dintre noi ne vine greu să ne imaginăm chiar şi o zi fără ciocolată, ca să nu mai vorbim de o viaţă întreagă. Dar ciocolata, aşa cum o cunoaştem…
  • OSHO - Viața e aici și acum + VIDEO
    10.06.2012 - 1 Comments
    --> OSHO - Viaţa e aici şi acum Cel mai mare duşman al adevărului e atoateștiutorul, iar cel mai bun prieten e acela care ştie că nu ştie. Trăieşte total, trăieşte cu…
  • AGARTHA - Tărâmul de dincolo de poli + documentar (RO) + slideshow
    09.10.2012 - 0 Comments
    --> AGARTHA - TĂRÂMUL DE DINCOLO DE POLI Întotdeauna m-a uimit faptul că, deşi lucruri despre care am fost învăţaţi că sunt…
  • Dr. Călin Mărginean - Melatonina - hormonul tinereții + VIDEO
    21.07.2013 - 6 Comments
    MELATONINA - HORMONUL TINEREȚII - Dr. Călin Mărginean Epifiza (glanda pineală) Este o glandă endocrină nepereche, de origine epitelială, care aparţine diencefalului, fiind…
  • Dr. Călin Mărginean - Antioxidanții - armata organismului + VIDEO
    21.10.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ANTIOXIDANŢII – ARMATA ORGANISMULUI dr. Călin Mărginean Război chimic (ne)declarat împotriva sănătății noastre - radicalii…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *