Majoritatea oamenilor adoră o masă delicioasă făcută în casă, dar urăsc să petreacă mult timp în bucătărie, așa că este logic să găsim o modalitate eficientă și proactivă de a face această experiență rapidă și ușoară. Există mici lucruri pe care cineva le poate face pentru a reduce considerabil timpul de gătire și de pregătire, cele mai multe dintre ele nu necesită să alergi la bucătărie și să cumperi ceva. În acest articol, vă prezentăm câteva dintre cele mai inteligente trucuri de bucătărie care vă vor schimba cu siguranță experiența data viitoare când vă veți afla în bucătărie. Așadar, dacă sunteți gata să vă uimiți prietenii și familia cu bucătăria dvs. impresionantă, atunci trebuie să citiți aceste trucuri incredibil de eficiente.
1. Împiedicați apa să fiarbă peste oală
Poți crea o mizerie imensă dacă apa care fierbe se varsă peste tot pe aragaz. Acest lucru se poate întâmpla în timp ce gătești multe lucruri în apă clocotită, așa că ar fi bine să înveți acest truc. Pur și simplu luați o lingură de lemn și puneți-o peste oală.
În momentul în care apa care începe să fiarbă este pe punctul de a se revărsa, veți vedea că lingura de lemn va împiedica instantaneu acest lucru.
2. Păstrați ierburile mult mai mult timp prin congelare
Câți dintre noi am văzut cu disperare că ierburile noastre se strică înainte de a avea timp suficient pentru a le folosi pe toate? Aparent, există o modalitate de a nu le lăsa să se strice sau să se usuce atât de repede. Pur și simplu puneți ierburile într-o tavă de gheață, adăugați puțină apă și ulei de măsline și congelați.
Ori de câte ori aveți nevoie să le folosiți, doar scoateți-le din congelator și puneți-le pe farfurie!
3. Poți folosi cuptorul cu microunde pentru a decoji fructe
Decojirea fructelor poate fi o adevărată pacoste, mai ales atunci când trebuie să decojești mai multe fructe pentru mai multe persoane. Dacă doriți să economisiți timp, făcând fructele mult mai ușor de decojit, pur și simplu folosiți un cuptor cu microunde.
Dacă puneți fructele în cuptorul cu microunde timp de doar 20 de secunde, coaja va deveni mult mai ușor de îndepărtat.
4. Fă cu ușurință prăjituri cu hârtie de copt
Asta i se poate întâmpla literalmente oricui. Să spunem că vezi o rețetă simplă de brioșe și te decizi să faci un lot mic pentru a încerca. Dar apoi vă dați seama că nu aveți de fapt o formă de brioșe sau cupe de brioșe.
În loc să te duci la magazin să faci rost de niște cupe de brioșe de ultim moment, folosește pur și simplu hârtie de copt și problema ta va fi rezolvată într-o secundă.
5. Păstrați folia de plastic în frigider
Este super enervant atunci când începi să depozitezi mâncarea după o zi lungă sau de muncă, iar folia de plastic continuă pur și simplu să se lipească de ea însăși. Dar dacă ar exista o modalitate de a preveni acest lucru?
Ei bine, nu mai căutați! Dacă vă păstrați folia de plastic la rece, de exemplu în frigider, aceasta se va întinde mult mai bine și mai uniform după ce o veți folosi din nou.
6. Începeți să scoateți sâmburii cireșelor într-un mod mai ușor
Poate dura mult prea mult timp pentru a scoate sâmburii cireșelor. Și, deși acest lucru ar putea să nu fie o problemă dacă mănânci doar o gustare, atunci când trebuie să faci asta pentru tone de cireșe, fie pentru un fel de mâncare, fie pentru o mulțime de oameni, atunci s-ar putea să devină foarte consumator de timp.
Pentru a face acest lucru mai ușor, puneți cireașa deasupra unei sticle de bere, luați un bețișor și stoarceți sâmburii din fruct în sticla goală.
7. Curățați mai bine plăcile de tăiat din lemn
Oricât de grozave ar fi fundurile din lemn, acestea pot fi foarte greu de curățat. Cu timpul, bacteriile pot începe să se acumuleze dacă nu le curățați și pe acestea în mod corespunzător, iar cel mai rău lucru este că s-ar putea să nici nu le observați.
Pentru a o curăța corespunzător, este suficient să tăiați o lămâie în jumătate și să o înmuiați în sare grunjoasă. Apoi, frecați cu ea placa de tăiat și clătiți totul cu apă.
8. Împiedicați cuptorul cu microunde să usuce alimentele
Pe cât de mult ne ușurează viața microundele când vine vorba de a găti mai repede alimentele, pe atât de mult le pot face să se usuce. Pentru a combate acest lucru, puneți puțină apă într-o cană și puneți-o în cuptorul cu microunde lângă alimentele pe care urmează să le încălziți.
Acest lucru va crea ceva umezeală care va împiedica uscarea alimentelor.
9. De ce ar trebui să puneți puțină sare pe o tigaie din fontă
Dacă nu ai grijă de ele cum trebuie, tigăile tale de fier pot începe să ruginească în timp. Și uite așa, s-ar putea să trebuiască să cumpărați alta. În loc să ajungi în acest stadiu, poți folosi doar niște sare pentru a preveni apariția ruginii.
Frecați tigaia din fontă cu puțină sare în loc să folosiți detergent de vase și ar trebui să vedeți o diferență în scurt timp.
10. Îndepărtați mai repede semințele legumelor
Poate fi foarte consumator de timp să scoți semințele legumelor. Este posibil să trebuiască să le scoți încet pentru a nu face mizerie și, serios, nimeni nu are timp pentru asta. Așa că, pentru a face acest proces mai rapid, pur și simplu luați o cupă de înghețată și începeți să scoateți semințele.
Acest lucru ar trebui să facă procesul mult mai rapid și va transforma evenimentul în ceva surprinzător de distractiv.
11. Faceți oțelul inoxidabil și mai strălucitor
Atunci când folosim ceva din oțel inoxidabil pentru o perioadă lungă de timp, obiectul poate deveni foarte tern. De fapt, s-ar putea să fi observat că unele suprafețe ale obiectului devin mate dacă nu folosești produsele de curățare potrivite pentru a-l curăța.
Un simplu amestec făcut în casă poate rezolva acest lucru, totuși. Doar puneți puțină apă și oțet în părți egale și pulverizați pe suprafețele pe care doriți să le ștergeți.
12. Înmuiați zahărul brun
Un alt lucru care se poate înrăutăți cu timpul este zahărul brun. După un timp, zahărul tinde să se întărească să se aglomereze, făcând foarte greu sau chiar imposibil să continui să îl folosești.
Dar dacă puneți o felie de măr sau o coajă de portocală în interiorul pungii de zahăr și apoi puneți punga într-un recipient închis ermetic, zahărul ar trebui să rămână moale pentru o perioadă lungă de timp.
13. Faceți ouăle perfecte pentru micul dejun
Un ou făcut perfect nu este o sarcină ușoară, necesită concentrare și îndemânare. Așadar, vă vom spune exact cum să îl faceți pe cel perfect. Pur și simplu spargeți oul într-o tigaie și începeți să turnați puțină apă pe el.
Apoi, puneți-l pe arzător și veți vedea încet-încet oul devenind perfect preparat chiar în fața ochilor dumneavoastră.
14. Decojește-ți ouăle cu ușurință
Nimic nu se compară cu stăpânirea artei de a vă decoji ouăle. Sarcina poate fi extrem de enervantă și consumatoare de timp, dar, serios, nu trebuie să fie așa.
Așa că, data viitoare când o faceți, încercați să puneți ouăle în coșul de aburi în timp ce acesta stă suspendat deasupra apei clocotite timp de aproximativ 15 minute. Veți observa că destul de repede coaja ouălor va aluneca.
15. Creează-ți propria pensulă de patiserie
Există unele lucruri în bucătărie de care putem avea nevoie imediat și, din păcate, nu le avem la îndemână. Există totuși modalități simple de a crea obiecte DIY (DIY = do it yourself / fa-o singur).
De exemplu, dacă aveți nevoie de o pensulă de patiserie, dar nu o aveți la îndemână, încercați să împăturiți o bucată de hârtie de copt de patru-cinci ori. Apoi, cu o foarfecă, tăiați o franjură în hârtie și folosiți partea laterală ca pensulă.
16. Fă-ți propriul zahăr pudră
Multe rețete necesită puțin zahăr pudră, fie pentru a o face mai frumoasă, fie pentru a o face pur și simplu dulce. Dar zahărul pudră nu este unul dintre acele ingrediente pe care toată lumea le are întotdeauna acasă.
Așa că, dacă aveți nevoie de el fără să îl aveți în casă, puteți să vi-l faceți singuri. Luați doar niște zahăr granulat și pulverizați-l într-o râșniță. Nu uitați să curațați bine râșnița după folosire!
17. Împiedicați mâncarea să se ardă
Arderea în timp ce sotezi ceva este una dintre cele mai comune neplăceri culinare care există, mai ales pentru bucătarii casnici. Așadar, dacă vezi că mâncarea ta devine mult mai maronie decât ar trebui într-un timp scurt, aruncă un cub de gheață pentru a ajuta tigaia să se răcească.
Apa se va evapora destul de repede și veți evita arderea mâncării.
18. Faceți o chiftele în forma pentru brioșe
Chiftelele sunt delicioase, dar poate dura literalmente ore întregi pentru a le găti. Așadar, dacă doriți să accelerați procesul sau pur și simplu doriți să încercați ceva diferit, puneți carnea în porții individuale folosind o formă de brioșe.
Apoi, puneți-l în cuptor timp de aproximativ 15 minute la 230°C și ar trebui să fie gata.
19. Aromează-ți cerealele cu puțin ceai
Cerealele pot avea un gust destul de fad, așa că, dacă vrei să condimentezi puțin lucrurile, poți face ceva la fel de simplu ca și folosirea unui ceai. Pur și simplu gătește-ți orezul brun, quinoa, bulgur sau mei în apă infuzată cu ceai.
Puteți folosi orice pliculeț de ceai doriți, dar vă recomandăm să începeți cu Earl Grey, Lapsang souchong sau chai pentru început.
20. Folosiți restul de vin
Uneori, în mod surprinzător, nu reușim să terminăm acea sticlă de vin și ne trezim că nu știm ce să facem cu restul. Deci, dacă nu plănuiești să o bei, dar totuși vrei să o folosești după câteva zile, salveaz-o astfel.
Pur și simplu turnați vinul într-o tavă de cuburi de gheață și congelați-l. Puteți folosi apoi cuburile într-un spritzer de vin, într-o rețetă de gătit sau chiar în sangria.
21. Creați-vă propria gură de scurgere
Nu toate cutiile pe care le cumpărați de la supermarket au și guri de scurgere ușor de folosit. Acest lucru poate crea deseori mizerie mult mai repede și s-ar putea să vă abțineți din a mai folosi produsul pentru totdeauna.
În schimb, evitați să faceți mizerie tăind cu grijă colțul cutiei cu un cuțit zimțat. Vei vedea că nu vei mai vărsa peste tot.
22. Tăiați ușor dovleacul
Dovleacul este delicios, dar poate fi un lucru atât de dificil de pregătit în bucătărie. Iată un truc pe care îl poți folosi pentru a face acest proces mai plăcut totuși. Pur și simplu puneți dovleacul în cuptorul cu microunde timp de aproximativ două-trei minute.
După aceea, veți vedea că dovleacul devine mult mai ușor de decojit și tăiat în cuburi, iar experiența dvs. cu dovleacul va deveni mult mai bună.
23. Împiedicați roșiile să putrezească
Dacă doriți să vă faceți roșiile să dureze mai mult decât o fac, puteți folosi acest mic și ușor truc. Doar puneți câteva roșii, cu tulpina în jos, atunci când le depozitați.
Acest lucru va împiedica umezeala și aerul să pătrundă cu ușurință în tăietura tulpinii, ceea ce le permite să rămână proaspete pentru mai mult timp. Dacă le depozitați la temperatura camerei, acest lucru poate fi de asemenea de ajutor.
24. Coaceți mai repede fructele
Uneori, pur și simplu ai nevoie ca fructele tale să se coacă mai repede și nu ai cum să faci procesul să funcționeze. De exemplu, fructele precum avocado, piersicile și bananele pot să nu se coacă așa repede, iar apoi, într-o zi, brusc sunt prea coapte!
Așadar, preveniți acest lucru punând fructele într-o pungă închisă. Acest lucru va reține gazul de etilenă concentrat, făcându-le să se coacă mai repede.
25. Folosește suc de lămâie pentru a preveni oxidarea fructelor tale
Tăierea fructelor și depozitarea lor are părțile sale pozitive și negative. În timp ce face ca mâncatul lor să fie mult mai ușor, grăbește și procesul de oxidare. Dar există totuși o modalitate ușoară prin care ai putea preveni acest lucru.
Pur și simplu stoarceți puțină zeamă de lămâie peste fructele tăiate sau amestecați puțină miere și apă și turnați-o peste ele. Asta ar trebui să împiedice oxidarea prea rapidă.
26. Îndepărtați cu ușurință bucățile de coajă de ou
În loc să-ți bagi degetele în fiecare dintre ouăle tale pentru a scăpa de coji, încearcă altceva. Folosește doar o altă bucată de coajă de ou și începe să scapi de bucățelele mici.
Făcând-o cu atenție, vei reuși să faci coaja de ou să acționeze ca un magnet care poate aduna destul de ușor alte bucățele, schimbând complet modul în care vei folosi ouăle de acum înainte!
27. Scapă de excesul de grăsime
Nimeni nu-și dorește cu adevărat excesul de grăsime care vine odată cu sosurile și tocănițele. Sigur, este delicioasă, dar nu poate fi bună pentru tine. Așa că, dacă doriți să scăpați de o parte din această grăsime, pur și simplu, cu o lingură, plutiți un cub de gheață pe suprafața oricărui lichid pe care îl aveți.
Acest lucru face ca grăsimea să se ridice de la sine și să înceapă să se solidifice. Apoi, scoateți-o ușor cu o lingură.
28. Decojirea unui cartof prin fierbere
Deși uneltele de decojit au fost cu siguranță revoluționare atunci când au apărut, se pare că există modalități mai bune de a decoji un cartof. Pur și simplu fierbeți cartofii și, odată ce sunteți gata să îi scoateți, puneți-i într-un bol cu apă și gheață.
În câteva minute, vei vedea că pielița va începe să se exfolieze singură, fără să faci nimic.
29. Scoateți cu ușurință sâmburele din fruct
Sunt șanse să existe o modalitate mult mai ușoară de a scoate sâmburii fructelor decât cea pe care probabil o faceți acum. Pur și simplu tăiați fructul în două jumătăți egale și apoi răsuciți-le în direcții opuse.
Apoi, folosiți fie un cuțit de unt, fie degetul mare pentru a scoate sâmburii și gata! Procedeul este simplu și super eficient, încercați-l.
30. Extrageți și mai multă zeamă de lămâie făcând acest lucru
Uneori nu este atât de ușor să folosești tot sucul pe care îl oferă fructele, mai ales când vine vorba de lămâi. Așadar, dacă doriți să faceți acest proces mai eficient, pur și simplu refrigerați lămâia înainte de a o folosi.
Apoi, se pune în cuptorul cu microunde timp de 15-20 de secunde și se rulează. În cele din urmă, se taie pe lungime și se folosește un clește pentru a scoate cât mai mult suc.
31. Mod rapid de a curăța porumbul de boabe
Dacă doriți să scoateți boabele porumbului într-un mod mult mai simplu, puneți pur și simplu capătul ascuțit al porumbului într-un castron cu gaură centrală. Poate fi și un castron cu recipient pentru sosuri la mijloc.. Acest lucru va avea ca rezultat faptul că știuletele va deveni stabil și ușor de manevrat. După aceea, folosiți un cuțit și începeți să tăiați în jos.
Acest lucru va permite castronului să colecteze boabele și veți termina într-o clipită.
32. Radeți ușor brânza
Credeți sau nu, există o modalitate mult mai ușoară de a vă rade brânza, în special brânzeturile semi-moi care pot fi puțin mai dificil de lucrat. Pur și simplu puneți brânza, (mozzarella funcționează bine cu acest lucru), în congelator pentru aproximativ 30 de minute înainte de a o rade.
După ce o scoți din congelator, asigură-te că începi imediat să o razi și asta ar trebui să fie suficient!
33. Tăiați ceapa fără lacrimi
Cu toții am simțit lacrimile îngrozitoare care apar în urma tăierii unei cepe. De asemenea, probabil că am auzit de o mie de trucuri care nu funcționează, dar nu renunțați încă. Încercați pur și simplu să înghețați cepele înainte de a le toca.
Apoi, tăiați-le și gătiți-le imediat după ce le scoateți din congelator. Sau, puteți, de asemenea, să țineți o felie de pâine în gură pentru a preveni ca acele gaze care produc lacrimi să ajungă la ochi.
34. Pregătiți propriul înlocuitor de lapte bătut
Unele rețete pot necesita lapte bătut, dar ingredientul este unul dintre cele pe care s-ar putea să nu le aveți cu ușurință la îndemână. Vestea bună este că poți face chiar tu unul cu ingrediente pe care le ai deja în casă.
Doar puneți o lingură de zeamă de lămâie sau de oțet în laptele obișnuit și amestecați. Deși s-ar putea să nu fie la fel de cremos și de gros ca laptele bătut, această rețetă ar trebui să fie cu siguranță un înlocuitor bun.
35. Aveți nevoie de ajutor pentru a deschide un borcan dificil?
Oricât de mult ați încerca, uneori poate părea imposibil să deschideți un borcan încăpățânat. Pentru a vă ajuta în acest proces, încercați să înfășurați o bandă de cauciuc în jurul buzei borcanului.
Acest truc vă va permite să prindeți mult mai bine borcanul. Dacă tot nu funcționează, puneți un prosop de vase peste capacul cu bandă de cauciuc.
36. Iată cum trebuie să tai roșiile cherry
Da, ați auzit bine, există de fapt un mod mult mai bun de a tăia eficient roșiile cherry. Puteți face acest lucru plasând roșiile cherry între farfurii.
O farfurie trebuie să fie cu fața în sus, iar cealaltă în jos. Apoi, treceți cuțitul între cele două farfurii și roșiile cherry vor fi perfect tăiate.
37. DIY O lingură de măsurare antiaderentă
Poți crea o murdărie total neplăcută în timp ce încerci să măsori mierea sau melasa, dar de fapt nu trebuie să fie așa. Poți încerca să pulverizezi puțin ulei de gătit pe lingura de măsurat înainte de a o folosi, iar asta ar trebui să rezolve problema.
Uleiul face ca totul să alunece, rezultând o experiență de curățare mult mai ușoară și mai rapidă.
38. Prevenirea cristalizării mierii
Atunci când mierea este depozitată pentru o perioadă de timp, puteți observa că începe să se întărească până când ajunge în punctul în care este practic imposibil să o folosiți. Dar puteți să vă de-cristalizați mierea cu un pas foarte simplu.
Pur și simplu puneți borcanul într-un bol cu apă fierbinte timp de aproximativ cinci până la zece minute, apoi scoateți-l. Astfel, mierea ar trebui să fie ca nouă.
39. Spumați singuri laptele
Uneori poate că vrei să faci spumă de lapte, dar nu ai de fapt un spumator de lapte acasă. Dar, ca orice altceva de pe această listă, există o modalitate prin care ai putea face acest lucru folosind obiecte pe care le ai acasă.
Pur și simplu umpleți un borcan cu cantitatea de lapte pe care doriți să o spumați (dar nu ar trebui să fie mai mult de jumătate) și începeți să îl agitați. Apoi, puneți-l la cuptorul cu microunde pentru vreo 30 de secunde și gata!
40. Pregătiți-vă cafeaua fără aparat de cafea
Dacă vrei să-ți prepari cafeaua, dar nu vrei să cheltuiești bani pe un aparat de făcut cafea, poți folosi acest truc. Pur și simplu fierbe niște cafea într-o oală cu apă, folosind exact același raport de apă și cafea.
Apoi, se ia cafeaua de pe foc și se lasă zațul să se depună timp de aproximativ patru-cinci minute. În cele din urmă, luați cafeaua de pe vârful ibricului și puneți-o într-o cană. Sursa
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.