Așteptați cu nerăbdare o ceașcă de cafea fierbinte și parfumată în fiecare dimineață? Nu puteți urmări un film fără să ronțăiți niște popcorn sărat cu unt? Dacă răspunsul tău este da, atunci poți fi sigur că nu ești singurul. Există o credință comună conform căreia este nevoie de 21 de zile pentru ca un obicei să se formeze. Dar Philippa Lally și colegii ei de la University College din Londra au demonstrat că sunt necesare în medie 66 de zile pentru a transforma o acțiune în ceva ce faci fără să te gândești la ea. Iar pentru a scăpa de un obicei deja format ar putea dura mult mai mult. Dar cu siguranță merită să te gândești care dintre obiceiurile tale sunt sănătoase și care pot fi dăunătoare.
Noi am aflat câteva obiceiuri comune care ar fi mai bine să fie lăsate în trecut. Nu vă faceți griji dacă recunoașteți unele dintre lucrurile menționate mai jos. Doar țineți minte - orice obicei prost poate fi înlocuit cu unul mai sănătos.
9. Nu vă puneți picioarele pe bordul mașinii.
Pasagerilor le place să se așeze oricum se simt cel mai confortabil. În multe filme, cele mai tari personaje sunt adesea filmate stând pe scaunul din față al mașinii, cu picioarele pe bord.
Realitatea este că această poziție este foarte periculoasă. În afară de faptul că este o poziție oribilă în care să te afli în timpul unui accident de mașină, mai există și un rău mai mic de care trebuie să fii atent - frânarea. Ținând picioarele sus, la nivelul feței, înseamnă că fața ta va lovi genunchii dacă mașina frânează sau se oprește brusc. Coliziunea dintre maxilar și genunchi poate duce la fracturi osoase și la o perioadă de recuperare extrem de lungă și dificilă.
De aceea, este mai bine să uitați acest obicei și să vă obișnuiți să stați cu spatele lipit de scaun, cu genunchii îndoiți în fața dumneavoastră și cu centura de siguranță pe piept.
8. Nu atârnați prosoapele umede în cârlige și nu strângeți perdeaua de duș într-o parte.
Este aproape o mișcare involuntară să deschizi perdeaua de duș după duș, să te usuci și să agăți prosopul ud. Din păcate, acesta este un obicei destul de neigienic. Bacteriile se pot extinde cu ușurință în pliurile umede ale prosopului, iar mucegaiul se poate dezvolta în pliurile perdelei de duș strânse.
De aceea, este mai bine să lăsați prosoapele umede să se usuce desfășurate și să întindeți perdeaua de duș până se usucă.
7. Nu beți cafea pe stomacul gol.
Mulți dintre noi ne începem ziua mergând la bucătărie și pregătind o ceașcă de cafea înainte de a trece la altceva. Acesta este un obicei foarte comun în întreaga lume. Există o singură problemă - majoritatea dintre noi beau o ceașcă de cafea pe stomacul gol. În ciuda faptului că cafeaua are beneficiile sale, aceasta are și unele dezavantaje. Unul dintre ele este că, dacă bei cafea pe stomacul gol, aceasta poate provoca arsuri la stomac și probleme de digestie.
Atunci când vă este foame și vă gândiți la mâncare, stomacul începe să elibereze acid gastric. Atunci când bei cafea, aceasta are același efect asupra stomacului tău, doar că nu urmează alimente solide. Acest lucru duce la eliberarea a prea mult acid gastric care poate deteriora mucoasa stomacului.
Specialiștii recomandă să bei cafea doar după ce iei micul dejun sau la mijlocul zilei.
6. Nu mâncați popcorn.
Cine nu iubește un castron mare de popcorn sărat și savuros în fața marelui ecran? Este o tradiție de lungă durată să cumperi niște suc și niște popcorn și să te uiți la un film. Dar, de fapt, este un obicei destul de dăunător. Vestea bună este că nu este atât de greu să renunți la el.
Dentiștii spun că floricelele de porumb îți pot deteriora dinții. Micile particule de popcorn se blochează între dinți și sunt foarte greu de eliminat, chiar și cu o îngrijire regulată. Un alt lucru de luat în considerare este că popcornul de la cinematograf este foarte bogat în grăsimi. Încercați să nu comandați popcorn data viitoare când mergeți la film și ați putea fi surprins să observați că un film fără popcorn este la fel de plăcut.
5. Nu lăsați o sticlă de apă în mașină.
4. Nu spargeți coșurile.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.