9 obiceiuri cotidiene de care ar fi bine să scapi cât mai repede posibil

Așteptați cu nerăbdare o ceașcă de cafea fierbinte și parfumată în fiecare dimineață? Nu puteți urmări un film fără să ronțăiți niște popcorn sărat cu unt? Dacă răspunsul tău este da, atunci poți fi sigur că nu ești singurul. Există o credință comună conform căreia este nevoie de 21 de zile pentru ca un obicei să se formeze. Dar Philippa Lally și colegii ei de la University College din Londra au demonstrat că sunt necesare în medie 66 de zile pentru a transforma o acțiune în ceva ce faci fără să te gândești la ea. Iar pentru a scăpa de un obicei deja format ar putea dura mult mai mult. Dar cu siguranță merită să te gândești care dintre obiceiurile tale sunt sănătoase și care pot fi dăunătoare.

Noi am aflat câteva obiceiuri comune care ar fi mai bine să fie lăsate în trecut. Nu vă faceți griji dacă recunoașteți unele dintre lucrurile menționate mai jos. Doar țineți minte - orice obicei prost poate fi înlocuit cu unul mai sănătos.

9. Nu vă puneți picioarele pe bordul mașinii.

Pasagerilor le place să se așeze oricum se simt cel mai confortabil. În multe filme, cele mai tari personaje sunt adesea filmate stând pe scaunul din față al mașinii, cu picioarele pe bord.

Realitatea este că această poziție este foarte periculoasă. În afară de faptul că este o poziție oribilă în care să te afli în timpul unui accident de mașină, mai există și un rău mai mic de care trebuie să fii atent - frânarea. Ținând picioarele sus, la nivelul feței, înseamnă că fața ta va lovi genunchii dacă mașina frânează sau se oprește brusc. Coliziunea dintre maxilar și genunchi poate duce la fracturi osoase și la o perioadă de recuperare extrem de lungă și dificilă.

De aceea, este mai bine să uitați acest obicei și să vă obișnuiți să stați cu spatele lipit de scaun, cu genunchii îndoiți în fața dumneavoastră și cu centura de siguranță pe piept.

8. Nu atârnați prosoapele umede în cârlige și nu strângeți perdeaua de duș într-o parte.

Este aproape o mișcare involuntară să deschizi perdeaua de duș după duș, să te usuci și să agăți prosopul ud. Din păcate, acesta este un obicei destul de neigienic. Bacteriile se pot extinde cu ușurință în pliurile umede ale prosopului, iar mucegaiul se poate dezvolta în pliurile perdelei de duș strânse.

De aceea, este mai bine să lăsați prosoapele umede să se usuce desfășurate și să întindeți perdeaua de duș până se usucă.

7. Nu beți cafea pe stomacul gol.

Mulți dintre noi ne începem ziua mergând la bucătărie și pregătind o ceașcă de cafea înainte de a trece la altceva. Acesta este un obicei foarte comun în întreaga lume. Există o singură problemă - majoritatea dintre noi beau o ceașcă de cafea pe stomacul gol. În ciuda faptului că cafeaua are beneficiile sale, aceasta are și unele dezavantaje. Unul dintre ele este că, dacă bei cafea pe stomacul gol, aceasta poate provoca arsuri la stomac și probleme de digestie.

Atunci când vă este foame și vă gândiți la mâncare, stomacul începe să elibereze acid gastric. Atunci când bei cafea, aceasta are același efect asupra stomacului tău, doar că nu urmează alimente solide. Acest lucru duce la eliberarea a prea mult acid gastric care poate deteriora mucoasa stomacului.

Specialiștii recomandă să bei cafea doar după ce iei micul dejun sau la mijlocul zilei.

6. Nu mâncați popcorn.


Cine nu iubește un castron mare de popcorn sărat și savuros în fața marelui ecran? Este o tradiție de lungă durată să cumperi niște suc și niște popcorn și să te uiți la un film. Dar, de fapt, este un obicei destul de dăunător. Vestea bună este că nu este atât de greu să renunți la el.

Dentiștii spun că floricelele de porumb îți pot deteriora dinții. Micile particule de popcorn se blochează între dinți și sunt foarte greu de eliminat, chiar și cu o îngrijire regulată. Un alt lucru de luat în considerare este că popcornul de la cinematograf este foarte bogat în grăsimi. Încercați să nu comandați popcorn data viitoare când mergeți la film și ați putea fi surprins să observați că un film fără popcorn este la fel de plăcut.

5. Nu lăsați o sticlă de apă în mașină.


Dacă sunteți proprietar de mașină, există o probabilitate foarte mare să păstrați o sticlă de apă în interiorul acesteia. Fie că țineți sticla de apă de dragul situațiilor de urgență sau doar pentru că încercați să vă măriți aportul de apă, rețineți că acesta este un obicei destul de periculos - mai ales pe timpul verii.

Problema este că apa din sticlă acționează ca o lentilă, iar dacă lumina soarelui ajunge la ea, mai ales dacă sticla se află pe o suprafață întunecată, poate declanșa un incendiu.

Posibilitatea ca o sticlă de apă să provoace un incendiu este destul de mică, dar totuși există. Dacă nu vreți să fiți un caz rar de incendiu provocat de apă, luați cu dvs. sticla de apă data viitoare.

4. Nu spargeți coșurile.


Oricine a avut vreodată o erupție cutanată cunoaște regula: nu spargeți un coș.

Un coș apare atunci când un por este înfundat cu exces de ulei. Atunci începe procesul de inflamație. Dacă un organism este sănătos, acesta trimite celule albe din sânge pentru a lupta împotriva bacteriilor dăunătoare. Acesta este motivul pentru care această parte a pielii devine roșie. Atunci când spargeți un coș, părțile laterale ale porului sunt deteriorate. Ca urmare, acesta devine și mai susceptibil la bacterii. În plus, atunci când scoți coșurile, riști să se infecteze rana dacă ai mâinile murdare.

Dacă vă îngrijorează starea pielii dumneavoastră, vizitați un dermatolog. Folosiți un unguent topic special pentru a alunga coșurile.

3. Nu fotografiați totul folosind telefonul mobil.


Acest sfat poate părea destul de ciudat acum că ne folosim telefoanele pentru aproape tot ceea ce facem - mai ales când vine vorba de a face fotografii. Cu toate acestea, rezultatele studiului realizat de Linda Henkel de la Universitatea Fairfield au stabilit că încercarea de a surprinde totul cu aparatul foto vă va face, de fapt, să pierdeți o mulțime de detalii importante.

Problema este că, atunci când faci o fotografie, atenția ta se concentrează asupra fotografiei în sine, în loc de ceea ce fotografiezi. Ca urmare, veți avea o fotografie sau un videoclip memorabil, dar impresiile reale vor fi destul de plictisitoare.

La studiu au participat două grupuri de persoane. Primul grup doar s-a plimbat prin muzeu și a examinat exponatele cu privirea, în timp ce celălalt grup doar a făcut fotografii. În cele din urmă, membrii celui de-al doilea grup au fost mai puțin eficienți atunci când au răspuns la chestionarul despre expoziție.

2. Nu luați vitamine cu aditivi biologic activi.


Mulți oameni cred că vitamina C îi poate imuniza împotriva răcelii sau că aditivii biologic activi (BAA) pot înlocui complet un plan de tratament profesional. Dar dacă acest lucru ar fi adevărat, cel mai probabil multe cabinete medicale ar da faliment.

Dacă aveți o dietă echilibrată, nu are rost să luați și vitamine, deoarece primiți deja cantitatea necesară din alimente. Vitaminele suplimentare sunt recomandate persoanelor cu deficit de vitamine.

Aditivii biologic activi sunt folosiți ca sursă de substanțe active, dacă organismul dumneavoastră duce lipsă de ele. Desigur, este bine să restabilim echilibrul substanțelor care lipsesc, dar trebuie să înțelegeți că BAA nu sunt medicamente. Astfel, ei nu vă pot trata boala dacă sunteți bolnav.

1. Nu puneți un telefon care se încarcă sub pernă.


Un telefon lăsat la încărcat sub o pernă poate provoca un incendiu. Problema este că un telefon care se încarcă se poate încălzi. În ciuda faptului că noile modele de telefoane mobile s-au îmbunătățit, există încă smartphone-uri cu baterii care pot crește semnificativ temperatura generală. Acest lucru înseamnă că dispozitivul sau cablul de încărcare poate lua foc. Dacă telefonul care se încarcă se află sub pernă, riscați să vă răniți.

Departamentul de pompieri Newton NH avertizează pe toți cei cărora le pasă de siguranța lor să nu pună niciodată un telefon care se încarcă sub pernă.

Cunoașteți și alte obiceiuri periculoase? Împărtășește-le cu noi în comentariile de mai jos!

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Gogorița militară
    14.03.2016 - 1 Comments
    GOGORIȚA MILITARĂ Pentru că de o bucată de vreme se tot vehiculează prin presă, mai ales cea digitală, niște articole care afirmă că, în contextul geopolitic actual, tinerii cu vârsta între 20…
  • Combinarea corectă a alimentelor
    15.09.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMBINAREA CORECTĂ A ALIMENTELOR – GARANŢIA UNEI SĂNĂTĂŢI DE FIER – Hrana ingerată este divizată în trei părţi. Partea primară,…
  • Caracteristici uimitoare ale corpului uman
    16.01.2013 - 19 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CARACTERISTICI UIMITOARE ALE CORPULUI UMAN  În urma proiectului „Genomul uman”, s-a constatat că ADN-ul uman conţine 23.000…
  • Virusuri, bacterii și medicina „pasteurizată” + VIDEO
    30.08.2012 - 3 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Sfaturi părintești...
    13.08.2012 - 18 Comments
    --> SFATURI PĂRINTEȘTI M-am gândit să împărtăşesc cu voi câteva dintre povețele și lecțiile de viață învățate de la tata. Probabil că aceste postări vor ajuta părinții şi nu…
  • Codex Alimentarius - o istorie mai puțin cunoscută + documentare (RO)
    19.09.2012 - 4 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Bruce Lipton - Supraviețuirea celui mai iubitor + VIDEO (RO)
    14.07.2016 - 0 Comments
    SUPRAVIEŢUIREA CELUI MAI IUBITOR Bruce Lipton Poate că sunteți de acord cu expresia „puterea iubirii” ca fiind una nobilă, dar e posibil să nu credeţi că se potrivește acestor vremuri tulburi,…
  • Rețete culinare - Pui cu ananas
    09.04.2012 - 1 Comments
    --> PUI CU ANANAS (rețetă chinezească) Ingrediente 300-500 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate) 1 conservă mică de compot de ananas 2 ardei grași (preferabil de culori…
  • Dedicaţia echipei „Frumoasa verde” pentru prietenii săi + VIDEO
    05.10.2012 - 3 Comments
    v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false false …
  • Prostia la români - sezonul estival (slideshow)
    12.05.2012 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6203181050"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; Prostia la români - sezonul estival from…
  • Pasteur - plagiatorul și impostorul + eBook
    14.04.2016 - 6 Comments
    PASTEUR – PLAGIATORUL ȘI IMPOSTORUL Încă de la şcoala comunală de la Dole, în Jura, a fost un paria al catalogului. Micul Louis nu era totuşi un copil trândav şi cu atât mai puţin zvăpăiat,…
  • OSHO - Meditația - calea perfectă (eBook + VIDEO)
    08.06.2012 - 0 Comments
    -->   MEDITAȚIA - CALEA PERFECTĂ DESPRE OSHO 1931 – 11 decembrie, Osho (Bhagwan Shree Rajneesh) se naşte într-o familie modestă jaină, la Kuchwada în Madhya Pradesh…
  • Dr. Călin Mărginean - Excesul ponderal și curele de slăbire (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> EXCESUL PONDERAL NE SCURTEAZĂ VIAȚA În general, oamenii își motivează recurgerea la o dietă sau mersul la sală prin…
  • Misterioasa legătură dintre Sirius și istoria omenirii
    13.10.2013 - 6 Comments
    --> MISTERIOASA LEGĂTURĂ DINTRE SIRIUS ȘI ISTORIA OMENIRII În multe civilizații străvechi de pe glob, Sirius sau Steaua…
  • SIDA nu a existat niciodată! + VIDEO
    15.04.2012 - 13 Comments
    --> ANATOMIA UNEI EPIDEMII SIDA nu a existat niciodată!  dr. cercetător Mihai Alecu Scandalurile provocate de gripa aviară şi de gripa porcină nu sunt singulare. Aceasta este…
  • OSHO - Societatea te vrea prost + VIDEO (RO)
    16.02.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SOCIETATEA TE VREA PROST Osho Una dintre problemele cu care se confruntă fiecare fiinţă umană este mediul în care vine pe lume. Fiinţa…
  • Argintul - un leac prețios
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> ARGINTUL -UN LEAC PREȚIOS Ştiaţi că… - Pentru a ameliora setea când nu aveți ce bea, puteţi ţine în gură un obiect de argint. - Organismul unui om de 70 kg conţine cca 0,07 mg…
  • Rețete culinare - Sfaturi de preparare și păstrare a alimentelor
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> SFATURI DE PREPARARE ȘI PĂSTRARE A ALIMENTELOR - Legumele ce urmează a fi mâncate crude trebuie să fie bine coapte, proaspete, suculente și viu colorate. Consumate în plin…
  • Mitul proteinelor + VIDEO
    27.05.2014 - 3 Comments
    --> MITUL PROTEINELOR   Ideea unei alimentații fără carne este încă pentru mulți oameni greu de acceptat. Conform ideilor adânc înrădăcinate în mentalitatea comună, „nu se poate…
  • Capsula Mundi + VIDEO (RO)
    20.02.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CAPSULA MUNDI Adio coșciuge! Acest sac organic te va transforma într-un copac, atunci când vei muri. …
  • 12 idei inteligente de decorare pentru locuitul în chirie
    03.06.2023 - 0 Comments
    Amenajarea unei case în care stai cu chirie poate fi o provocare, dar există câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a-ți face locuința să arate bine și să te simți confortabil în ea."Nu găuriți…
  • Ce instrumente se găsesc într-un cabinet stomatologic?
    30.06.2018 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ce instrumente se găsesc într-un cabinet stomatologic? Instrumentarul stomatologic a fost folosit încă de la începuturile…
  • Dr. Călin Mărginean - Atenție la vitamina C și la fructoză
    25.06.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ATENȚIE MARE LA VITAMINA C ȘI LA FRUCTOZĂ! Dr. Călin Mărginean - Vitamina C, pe care a făcut-o Tata Dumnezeu și pe care a pus-o…
  • Laptele și produsele lactate
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> LAPTELE ŞI PRODUSELE LACTATE Avem astăzi prilejul să urmărim la televizor reclame de-a dreptul stupefiante la produse lactate pasteurizate sau tratate UHT, în care se afirmă…
  • Feniculul - antidotul tensiunii arteriale
    23.03.2012 - 0 Comments
    --> FENICULUL – ANTIDOTUL TENSIUNII ARTERIALE Cu o textură a tulpinii asemănătoare cu cea a ţelinei, feniculul (Foeniculum vulgare) este înrudit din punct de vedere biologic…
  • București - numele cartierelor
    20.05.2012 - 2 Comments
    --> ORIGINEA NUMELOR DE CARTIERE BUCUREȘTENE Toată lumea știe de unde vine numele București. Legenda lui Bucur, care a îmbrăcat mai multe identități - de la cioban, fiu de voievod,…
  • Adevăratele cauze ale tensiunii arteriale
    13.05.2014 - 10 Comments
    --> ADEVĂRATELE CAUZE ALE TENSIUNII ARTERIALE Deși hipertensiunea arterială este una dintre cele mai răspândite boli și una dintre cauzele majore de deces din „lumea civilizată”, nici…
  • Lucerna -  tămăduitoare și întineritoare
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> LUCERNA - TĂMĂDUITOARE ȘI ÎNTINERITOARE - Datorită efectelor sale terapeutice cu totul deosebite, lucerna mai este numită şi marele tămăduitor. În acest scop, se folosesc…
  • Din ciclul „Stăpânul meu e un idiot...”
    07.11.2012 - 2 Comments
    --> DIN CICLUL „STĂPÂNUL MEU E UN IDIOT...” A apărut o nouă modă în rândul bogaților din China: transformarea animalelor de companie, printr-un styling elaborat, în alte animale.…
  • Efectele perverse ale telefonului mobil
    03.08.2017 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); EFECTELE PERVERSE ALE TELEFONULUI MOBIL Telefonul mobil poate avea efecte perverse. Nu vorbim despre transformările inevitabile pe care…
  • Fenomene atmosferice spectaculoase + VIDEO + slideshow
    24.09.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Dr. Roman Morar și leacul diabetului
    14.04.2012 - 4 Comments
    --> DR. ROMAN MORAR –   CREATORUL LEACULUI ROMÂNESC PENTRU DIABET Doctorul clujean a creat în anul 1994 Eridiarom-ul, un concentrat de fructe de afin care tratează diareea, cu…
  • Cânepa - fibra de aur a României + documentar (RO)
    04.11.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CÂNEPA – FIBRA DE AUR A ROMÂNIEI Ne-am născut într-un loc în care o plantă naturală care tratează cancerul, SIDA, bolile și durerile de…
  • Istoria cânepii + documentar (RO)
    03.06.2012 - 0 Comments
    --> ISTORIA CÂNEPII Cânepa este o plantă originară din Asia Centrală, care s-a răspândit ulterior în China, India şi Europa. Cultivarea cânepii este una dintre cele mai vechi ramuri ale…
  • Fabrica de E-uri + VIDEO
    01.05.2012 - 0 Comments
    --> FABRICA DE E-URI Area 51 a industriei alimentare din România Rafturile gigantice sunt pline cu mâncare. Nu vă frecaţi la ochi! Ce se află în saci şi bidoane de plastic nu este…
  • Cutremurul din Japonia a fost provocat + documentar (RO)
    19.10.2012 - 2 Comments
    --> CUTREMURUL DIN JAPONIA A FOST PROVOCAT Datele obținute de la magnetometrul HAARP al Forțelor Aeriene și Marinei Statelor Unite arată că cutremurul de 9 grade din Japonia, din…
  • Un alt fel de a locui planeta + documentar (RO)
    28.11.2015 - 1 Comments
    UN ALT FEL DE A LOCUI PLANETA Motto: Creativitatea înseamnă a lua elemente cunoscute şi a le asambla în moduri unice. Jacque Fresco - designer, creatorul Proiectului Venus …
  • 2012 - Știința a înțeles spiritualitatea (eBook + VIDEO)
    21.04.2012 - 0 Comments
    --> 2012 - ȘTIINȚA A ÎNȚELES SPIRITUALITATEA „SFÂRŞITUL TIMPURILOR” ÎN VIZIUNEA UNOR SAVANŢI Ervin Laszlo, Stanislav Grof și Peter Russell în dialog cu Horia Turcanu Ştiinţa…
  • Teiul - copacul care vindecă și trupul și sufletul
    04.06.2014 - 5 Comments
    --> TEIUL COPACUL CARE VINDECĂ ȘI TRUPUL ȘI SUFLETUL Dacă este adevărat că bolile trupești sunt provocate de boli sufletești, și reciproca este la fel de valabilă: remediile naturii…
  • Structura din Antarctica + documentar (RO)
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> STRUCTURĂ VECHE DE PESTE 12.000 DE ANI DESCOPERITĂ ÎN ANTARCTICA Armata americană a cenzurat orice informaţii cu privire la această descoperire senzaţională. În ciuda…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *