12 funcții ascunse ale Google Messages pe care ar trebui să le folosești

Având în vedere că este aplicația emblematică a Google pentru mesaje text, Google Messages ascunde cu siguranță multe dintre cele mai bune caracteristici ale sale.

Aplicația Google Messages este răspunsul smartphone-urilor Android la Apple Messages și a devenit atât de omniprezentă pe aceste dispozitive, încât s-ar putea să nu te mai gândești la ea. Este preinstalată pe majoritatea smartphone-urilor Android și poate fi utilizată ca aplicație de mesagerie implicită pe orice dispozitiv Android.

Cu toate acestea, odată cu apariția platformei RCS de la Google (versiunea Google a iMessage), aplicația Google/Android Messages nu face decât să devină mai utilă, mai ales că această aplicație de mesaje aparent simplă ascunde multe dintre cele mai bune funcții ale sale într-un cuib de meniuri de setări. Dacă folosiți aplicația Mesaje de la Google ca aplicație implicită de trimitere de mesaje text, iată o duzină de modalități prin care vă puteți îmbunătăți experiența de mesagerie.

1. Puteți răspunde la mesaje fără să tastați nimic


La fel ca și răspunsurile predictive oferite în Gmail, funcția Sugestii de la Google vă oferă sugestii utile pentru a ști ce să trimiteți în funcție de conținutul unui text pe care tocmai l-ați primit. Funcția Smart Reply vă va arăta chiar și răspunsuri rapide direct din bara de notificare. Mergeți la Settings (Setări) > Suggestions in Chat (Sugestii în Chat) și activați funcțiile de sugestii automate pe care doriți să le utilizați.

2. Puteți să vă fixați conversațiile preferate


Probabil că vă petreceți cea mai mare parte a timpului în aplicația Mesaje în câteva conversații. Restul sunt toate fie alerte de parole unice, fie actualizări punctuale, fie spam. Așa că de ce să nu fixați conversațiile accesate cel mai frecvent chiar în partea de sus a ecranului? Pentru a face acest lucru, atingeți și țineți apăsată orice conversație, apoi atingeți pictograma Pin din bara de instrumente de sus pentru a oferi conversației respective un loc de onoare în partea de sus a ecranului.

3. Puteți filtra mesajele spam


Google Messages are încorporată o funcție de bază de protecție împotriva spam-ului. Nu este un blocant de spam în toată regula, dar vă va anunța când un mesaj este suspectat a fi spam. Veți găsi această funcție în Settings > Spam Protection.

Puteți, de asemenea, să marcați manual un mesaj ca fiind spam, iar apoi să blocați toate mesajele noi de la expeditorul respectiv. Mergeți la chat-ul pe care doriți să-l blocați, atingeți butonul More (Mai multe) și alegeți opțiunea „Details” (Detalii). Aici, mergeți la secțiunea „Block & report spam” (Blocare și raportare spam) și atingeți butonul „OK”.

4. Puteți trimite texte cu parolă unică care să fie șterse automat după 24 de ore.


Parolele unice transmise prin SMS reprezintă o modalitate obișnuită de accesare a conturilor dvs. online, de la alertele de autentificare cu doi factori până la linkurile de conectare la site-uri web. Și, după cum sugerează și numele, acestea sunt folosite o singură dată. După aceea, ele nu fac decât să aglomereze aplicația Mesaje.

Google are o soluție inteligentă pentru această problemă. Ea sortează deja OTP-urile într-o categorie diferită și puteți activa o opțiune ascunsă care va șterge automat OTP-urile mai vechi de 24 de ore. Pentru a o activa, mergeți la Settings > Messages Organization > Auto-Delete OTPs after 24 hours (Setări > Organizare mesaje > Ștergere automată a OTP-urilor după 24 de ore).

5. Puteți împărtăși rapid locația dvs. cu oricine


Platforma RCS de la Google adaugă posibilitatea de a vă partaja locația în orice chat. Din conversație, atingeți butonul Plus (+) de deasupra tastaturii și alegeți pictograma Locație. De aici, puteți căuta o locație pe care să o trimiteți cuiva sau îi puteți notifica locația dvs. curentă prin GPS.

6. Puteți utiliza Google Messages pe web


Știați că puteți vizualiza și răspunde la mesaje de pe orice dispozitiv? Google Messages este disponibil pe web și funcționează foarte asemănător cu WhatsApp Web. Este suficient să scanați un cod QR și veți avea acces la toate conversațiile dvs. dintr-o fereastră web. În primul rând, deschideți site-ul web Google Messages pe computer; site-ul va încărca un cod QR pe care va trebui să îl scanați cu smartphone-ul dumneavoastră. Pe telefon, deschideți aplicația Messages, atingeți butonul More cu trei puncte și alegeți „Device Pairing”. Atingeți scanerul de coduri QR și scanați codul QR. Asta este tot.

7. Puteți marca rapid mesajele pentru a le găsi mai ușor mai târziu


Doriți să vă amintiți detaliile importante ale unei întâlniri sau alte informații semnificative transmise într-un mesaj? Le puteți stoca într-o altă secțiune a aplicației printr-o simplă atingere, la fel ca și cum ați marca un site web. Țineți apăsat un mesaj, apoi atingeți butonul Star din bara de instrumente de sus. Veți găsi toate mesajele dvs. marcate cu stele în secțiunea More > Starred (Mai multe > Marcate cu stele).

8. Puteți programa mesaje pentru a le trimite mai târziu


La fel ca în Gmail, puteți programa mesajele din aplicația Google Messages pentru a fi trimise mai târziu; nu este nevoie ca iubitul dvs. să afle că sunteți obsedat de el la ora 3 dimineața. Tastați mesajul, apoi atingeți și țineți apăsat butonul Trimite. Din meniul pop-up, selectați data și ora la care doriți să fie livrat, apoi atingeți butonul „SMS” pentru a programa mesajul.

9. Puteți arhiva chat-urile vechi fără a le șterge


Puteți ascunde rapid conversațiile mai vechi, fără a le șterge, dacă aveți nevoie să le păstrați pentru orice motiv. Țineți apăsat un chat din listă și atingeți butonul Archive (Arhivă) din bara de instrumente de sus.

Toate textele arhivate pot fi găsite în secțiunea More > Archived (Mai multe > Arhivate). Tot aici puteți dezarhiva orice mesaj: Trebuie doar să atingeți continuu un mesaj și să atingeți butonul Unarchive.

10. Puteți seta aplicația să treacă automat la modul întunecat


Pe majoritatea dispozitivelor Android, aplicația Mesaje poate fi setată să treacă automat în modul întunecat sau o puteți utiliza în permanență în modul întunecat. Din partea de sus, atingeți butonul More (Mai multe) cu trei puncte și apăsați opțiunea „Choose Theme” (Alege tema).

Aici, treceți la opțiunea „Dark” (Întunecat) pentru a utiliza tot timpul tema întunecată. Puteți utiliza opțiunea „System Default” (Implicit în sistem) pentru a comuta între temele luminoase și întunecate pe măsură ce se schimbă setările sistemului de operare.

11. Puteți face ca fontul să fie mai mare sau mai mic


Credeți că mesajele dvs. sunt greu de citit uneori? Puteți mări dimensiunea fontului doar pentru aplicația Mesaje (păstrând aceeași dimensiune pentru toate celelalte aplicații de pe dispozitiv). Doar „ciupiți” ecranul în interior și în exterior când vă aflați în vizualizarea conversației.

Dacă doriți să modificați dimensiunea fontului pentru toate aplicațiile de pe dispozitiv, accesați Settings > Display > Font Size (Setări > Afișaj > Dimensiune font).

12. Puteți utiliza bule de chat plutitoare în stilul Facebook Messenger


Dacă utilizați Android 11 și versiunile ulterioare, puteți obține bule de chat în stilul Facebook Messenger pentru orice conversație prin SMS. Această bulă circulară va pluti pe ecran, rămânând disponibilă deasupra a orice altceva faci pe dispozitiv.

Pentru a utiliza această funcție, va trebui mai întâi să o activați pe telefon. Accesați Settings > Apps & Notifications > Notifications > Bubble. În continuare, deschideți aplicația Mesaje și accesați More > Settings > Bubbles. Activați opțiunea „All conversations can be bubble” (Toate conversațiile pot fi cu bule) și sunteți gata.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • 10 random facts - part 6
    23.01.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Corpul tău este cel mai vulnerabil între orele 3:00-4:00 AM. Acesta este momentul când majoritatea oamenilor mor în somn. 2.…
  • Consecințele nefaste ale darwinismului în istoria omenirii + documentar (RO)
    21.10.2014 - 6 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "8712232609"; google_ad_width = 468; google_ad_height = 60; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Eclipsa din România - note circulare
    10.05.2012 - 0 Comments
    --> ECLIPSA TOTALĂ DE SOARE DIN ROMÂNIA 11 AUGUST 1999 – note circulare –  NOTĂ de la Directorul General către Directorii executivi: „Astăzi, la ora 11 va fi o eclipsă…
  • De-ale lui Păstorel...
    04.07.2012 - 1 Comments
    --> DE-ALE LUI PĂSTOREL… „Păstorel” este pseudonimul scriitorului Alexandru Osvald Teodoreanu (1894-1964), născut în Dorohoi, nepot al lui Alexandru Teodoreanu şi fiu al lui…
  • Descoperiri arheologice uimitoare de care nu ați auzit niciodată + FOTO
    14.12.2021 - 0 Comments
    Arheologia este un subiect de un interes permanent; este descoperirea istoriei la propriu și oferă informații incredibile despre locul de unde venim și chiar despre direcția în care ne îndreptăm.…
  • 10 fapte fascinante despre orașul antic Pompei
    14.03.2023 - 0 Comments
    După erupția Muntelui Vezuviu din 24 august 79, întregul oraș Pompei din Golful Napoli a fost îngropat și uitat până la mijlocul secolului al XVIII-lea. Astăzi, Pompeiul este unul dintre cele mai…
  • În cât timp se digeră alimentele pe care le mâncăm
    10.06.2016 - 1 Comments
    ÎN CÂT TIMP SE DIGERĂ  ALIMENTELE PE CARE LE MÂNCĂM V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu alimentele pe care le mâncați? Pun pariu că pe cei mai mulți dintre dumneavoastră nu…
  • 42 de „câini răi” în spatele semnelor cu „ATENȚIE, CÂINE RĂU!” (FOTO)
    11.01.2019 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||…
  • Apărarea drepturilor noastre la o sănătate naturală (VIDEO)
    09.08.2012 - 0 Comments
    --> „MIȘCAREA VIEȚII” APĂRAREA DREPTURILOR NOASTRE LA O SĂNĂTATE NATURALĂ Doctorul Matthias Rath, directorul Institutului de cercetări cardiovasculare „Linus Pauling” din Palo Alto -…
  • Codex Alimentarius în România
    21.06.2013 - 1 Comments
    --> CODEX ALIMENTARIUS ÎN ROMÂNIA Din 31 decembrie 2009, Guvernul României a început, alături de alte 165 de state, reprezentând aproape 85% din populaţia planetei, implementarea Codex…
  • 10 lucruri pe care poate nu le știați despre centrul Pământului + VIDEO
    01.01.2023 - 0 Comments
    Centrul Pământului este, probabil, unul dintre cele mai misterioase locuri de pe planeta noastră, deoarece nu putem merge fizic acolo. Există o mulțime de informații despre nucleul Pământului și au…
  • Soia - leguma vedetă
    01.04.2012 - 0 Comments
    --> SOIA – LEGUMA VEDETĂ Soia este o plantă cu flori mici, fără miros şi fără nectar, care face păstăi ce conţin nişte boabe galbene, asemănătoare cu cele ale fasolei. În China (care se…
  • Inventivitatea la români
    18.09.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6203181050"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; INVENTIVITATEA LA ROMÂNI De obicei, se spune că…
  • Mitul calciului din lactate și cele mai bune surse de calciu
    29.10.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MITUL CALCIULUI DIN LACTATE  ȘI CELE MAI BUNE SURSE DE CALCIU Dacă vreţi să aflaţi ceva dintr-un anumit domeniu, trebuie să…
  • Înțelegerea bolii Alzheimer și a demenței
    25.06.2024 - 0 Comments
    Boala Alzheimer și demența sunt probleme semnificative de sănătate la nivel mondial, afectând milioane de persoane și reprezentând provocări profunde pentru familii, îngrijitori și sistemele de…
  • 13 oameni care și-au împărtășit momentele de „Bag picioarele, îmi dau demisia!”
    07.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 oameni care și-au împărtășit momentele* de „Bag picioarele, îmi dau demisia!”1. Acest renunțător tăcut:”Am fost supraveghetor la Dollar…
  • Tourist Attractions in Europe. The Most Popular Places to Visit in Europe Before You Die
    30.04.2023 - 0 Comments
    There are many sights in Europe, wonderful places steeped in history that are worth visiting at least once in your life. Here's a list of Europe's best-known and most popular places to visit.Whether…
  • Ce tipuri de oase pot consuma câinii?
    05.12.2021 - 0 Comments
    Este un pic mai complicat decât credeai.Câinii și oasele merg împreună ca untul cu dulceața, nu? Eh, într-un fel. Există unele oase pe care câinii le pot mânca (sau, tehnic vorbind, mesteca) și…
  • Secretul apei de piramidă + eBooks
    04.02.2014 - 3 Comments
    --> SECRETUL APEI DE PIRAMIDĂ Mircea-Mugurel Șerban Scurtimea vieţii, opacitatea simţurilor, amorţeala indiferenţei şi ocupaţiile neprofitabile ne lasă să ştim foarte puţine…
  • 10 random facts - part 5
    26.08.2015 - 0 Comments
    1. Godzilla este un cetățean oficial japonez. 2. Marijuana este legală și nici măcar nu este clasificată ca fiind drog în Coreea de Nord. 3. Mona Lisa, a lui Leonardo Da Vinci, a devenit cea…
  • Unde este virusul hepatitei C?
    02.11.2013 - 2 Comments
    --> UNDE ESTE VIRUSUL HEPATITEI C?   „Unde este virusul hepatitei-C? L-a văzut cineva?” întreba Michael Houghton…
  • Antibiotice uitate de acum câteva decenii ar putea fi un super-ucigaș de bacterii
    18.05.2023 - 0 Comments
    Un antibiotic dezvoltat în urmă cu 80 de ani, înainte de a fi abandonat și uitat, ar putea oferi din nou soluții noi și interesante, de data aceasta în fața amenințării emergente a superbacteriilor…
  • Dr. Călin Mărginean - Tratamentul natural antitumoral. Sistemul de sănătate NEW START (VIDEO)
    11.10.2012 - 5 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Puiul de lup negru abandonat și crescut într-o familie de oameni - se comportă ca un câine + FOTO
    14.05.2023 - 0 Comments
    Oamenii cresc o mulțime de animale ca animale de companie, de la cele obișnuite, cum ar fi pisicile și câinii, până la cele extrem de exotice, cum ar fi șerpii și, cel mai rar, și lupii, ca și Kira.…
  • Miceal Ledwith - Universul „Hamburger” + documentar (RO)
    08.07.2012 - 3 Comments
    --> UNIVERSUL „HAMBURGER” Numele meu este Míċeál Ledwith. Míċeál este forma lui Michael în limba irlandeză. M-am înscris ca student pentru a deveni preot catolic în 1960, la…
  • Efectele televiziunii și Internetului asupra sănătății mentale + VIDEO
    27.10.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false …
  • Ce bem și ce mâncăm de la magazin
    04.04.2012 - 0 Comments
    --> CE SUNT ADITIVII ALIMENTARI?  Cel mai important factor în menţinerea sănătăţii este alimentaţia, ea fiind furnizorul de materie şi energie pentru buna dezvoltare şi funcţionare…
  • Angelica - iarba îngerilor
    20.03.2012 - 0 Comments
    --> ANGELICA - iarba îngerilor Angelica, plantă cultivată în trecut în grădinile mănăstirilor, este recomandată pentru proprietăţile sale vindecătoare şi condimentare, pentru aroma…
  • Ce este simptomul? + VIDEO (RO)
    29.10.2014 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2835576272"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Incredibilele sate ale Indiei + VIDEO
    09.06.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INCREDIBILELE SATE ALE INDIEI India este a șaptea țară ca mărime din lume. Cei peste un miliard de locuitori ai săi sunt împărţiţi în…
  • ADN - activare, vindecare și iluminare
    09.05.2016 - 2 Comments
    ADN - ACTIVARE, VINDECARE ȘI ILUMINARE Totul este energie. Einstein a stabilit definitiv acest lucru prin faimoasa lui teoremă E=MC², care demonstrează schimbul dintre energie şi materie. În…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *