Se știe faptul că a călători este benefic pentru suflet, dar există anumite locuri din lume care au o semnificație spirituală mai mare decât altele. Dacă vrei să te întorci din aventurile tale cu sentimentul că te-ai conectat cu ființe superioare, cu rase străvechi și cu cele mai puternice câmpuri energetice din lume, iată care sunt cele 8 locuri pe care trebuie să le treci pe lista ta de dorințe.
1. Stonehenge, Marea Britanie
Acest inel de pietre așezate pe câmpia Salisbury din Anglia este pe cât de misterios, pe atât de frumos. Se cunosc câteva date despre Stonehenge, cum ar fi faptul că a fost construit probabil între anii 3000-2000 î.Hr. și că este aproape perfect aliniat cu răsăritul soarelui în timpul solstițiului de vară. Cu toate acestea, un motiv definitiv pentru originea monumentului de piatră nu a fost niciodată stabilit, generând multe teorii, de la cultul păgân până la implicarea extratereștrilor. Atracția acestor pietre sacre atrage turiști și neopagani deopotrivă pentru a le admira și a specula.
2. Sedona, SUA
Situat în deșertul Arizonei, orașul Sedona este cunoscut ca fiind capitala New Age a Statelor Unite. Este atât o casă, cât și un loc de pelerinaj pentru nenumărați căutători spirituali, artiști și vindecători. Se crede în mod obișnuit că Sedona este un centru de vortexuri - un punct invizibil în care energiile spirituale se află la cel mai înalt punct, iar frecvențele pământului zumzăie cel mai tare. Peisajul mistic de rocă roșie bogată evocă cu siguranță un aer spiritual puternic.
3. Insula Paștelui, Chile
Statuile iconice de piatră din Insula Paștelui - cunoscute sub numele de „Moai” - sunt o priveliște pe care mulți o recunosc. Dar, la fel ca Stonehenge, nu s-a ajuns niciodată la un răspuns definitiv cu privire la cine a făcut statuile din Insula Paștelui sau de ce. Pentru a adăuga la intrigă, se crede că insula este, de asemenea, situată la intersecția unora dintre cele mai importante linii de energie spirituală din lume. Deși călătoria spre Insula Paștelui este destul de dificilă, merită pentru energia sacră de acolo.
4. Muntele Sinai, Egipt
Se crede că actualul Munte Sinai este locul în care se află originalul Munte Sinai, menționat adesea în Biblie. Acest munte biblic a fost celebru pentru faptul că Moise a primit cele Zece Porunci în Vechiul Testament și, prin urmare, este un loc de pelerinaj spiritual pentru religiile abrahamice ale creștinismului, iudaismului și islamului. Vârful de 2.285m al Muntelui Sinai este cucerit în mod tradițional în timpul unei drumeții nocturne, care se încheie cu un răsărit de soare maiestuos peste peisajul antic, adesea legat de revelații spirituale.
5. Crater Lake, SUA
Acest lac de un albastru viu din partea central-sudică a Oregonului a fost considerat de mult timp un loc sacru de către tribul nativilor americani Klamath. Cel mai adânc lac din Statele Unite, Crater Lake s-a format în urmă cu aproximativ 7.700 de ani, când vulcanul Mount Mazama s-a prăbușit. Poporul Klamath crede că prăbușirea a fost cauzată de o bătălie între Șeful Lumii de Sus și Șeful Lumii de Jos și au folosit lacul sacru ca loc pentru importante „căutări de viziuni”. Cei care vizitează astăzi Lacul Crater sunt uimiți de frumusețea mistică și de energia lacului de un albastru straniu și a împrejurimilor sale.
Uluru (cunoscut și sub numele de Ayers Rock) este considerat a fi inima spirituală a Australiei. Stânca roșie emblematică este profund sacră pentru indigenii australieni Yankunytjatjara și Pitjantjatjara, care sunt proprietarii și custozii tradiționali ai Parcului Național Uluru. Aceștia cred că Uluru a fost creat în zorii timpului de către mari ființe ancestrale. Acest loc sacru este vizitat de mii de călători în fiecare an, iar mulți susțin că simt o energie spirituală extrem de puternică care străbate pământul.
7. Machu Picchu, Peru
Călătoria către acest oraș remarcabil al incașilor este întreprinsă anual de aproape un milion de oameni, toți dornici să vadă minunile acestei cetăți incredibile. Nu numai că Machu Picchu este o minunăție a arhitecturii, dar energia spirituală din jurul sitului este resimțită, de asemenea, destul de fizic. Orașul conține multe spații dedicate odinioară venerării spiritelor sacre incașe, care erau strâns legate de elementele naturale. Machu Picchu își merită cu prisosință eticheta de una dintre cele șapte minuni ale lumii.
8. Marea Galileii, Israel
Marea Galileii, denumită și „Kinneret” sau „Marea lui Tiberiu”, este cel mai mare lac de apă dulce din Israel. Se crede că apele sale frumoase și albastre sunt locul în care Iisus a mers pe apă, iar oamenii vin din întreaga lume pentru a vedea unde a avut loc acest miracol. Este situat lângă orașul Tiberiu, care este unul dintre orașele sfinte ale Israelului. Apele sale limpezi obișnuiau să fie principalul furnizor de apă dulce din Israel. Astăzi, doar 10% din aprovizionarea cu apă a Israelului provine din acest lac.
Traversând continente și culturi, aceste situri cu semnificație spirituală trebuie neapărat să se regăsească pe lista de vizite obligatorii a oricărui călător care dorește să aibă o experiență de călătorie semnificativă. Nu veți mai fi aceeași persoană când vă veți întoarce din aceste incredibile locuri sacre.
Sursa: https://en.travlerz.com/
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.