Ce tipuri de oase pot consuma câinii?

Este un pic mai complicat decât credeai.

Câinii și oasele merg împreună ca untul cu dulceața, nu? Eh, într-un fel. Există unele oase pe care câinii le pot mânca (sau, tehnic vorbind, mesteca) și altele care ar putea provoca daune grave dacă sunt ronțăite sau ingerate. Oasele sunt destinate recreerii, nu hranei. În general, oasele crude de la animale mari sunt sigure pentru câini. Oasele fierte și bucățile suficient de mici pentru a reprezenta un pericol de sufocare sunt interzise. De asemenea, contează când și cum îi dați câinelui dvs. un os. Continuați să citiți pentru a afla tot ce trebuie să știți despre câini și oase.


Ce oase pot mânca câinii?

Așa cum am menționat mai sus, oasele crude sunt ideale. Am răsfoit pentru a afla detalii The Forever Dog: Surprising New Science to Help Your Canine Companion Live Younger, Healthier, and Longer, de Dr. Karen Shaw Becker, cel mai urmărit medic veterinar de pe rețelele de socializare, și liderul în domeniul sănătății animalelor de companie Rodney Habib. Autorii îi încurajează pe părinții de câini să ceară la măcelăriile locale oase crude de bizon, de vită sau de vânat. Femurii, cozile, picioarele și coastele sunt, de asemenea, opțiuni bune dacă nu sunt disponibile oasele de articulație. Dacă măcelarul local nu le are, verificați la tejgheaua de carne a supermarketului sau la secțiunea de alimente congelate. (Unele magazine alimentare le numesc oase de supă).

Dr. Becker și Habib recomandă oase mai mari, deoarece astfel se evită ca osul să devină un pericol de sufocare. „Nu există cu adevărat un os prea mare”, scriu autorii. Totuși, dacă un os este prea mic, câinii îl pot înghiți și li se poate bloca în gât sau în stomac. Un os în locul nepotrivit înseamnă multă durere, o potențială intervenție chirurgicală și o posibilă infecție.

Dacă ideea de a-i da câinelui tău un os crud este înfricoșătoare, nu-ți face griji. Oasele crude oferă, de fapt, o mulțime de nutrienți sănătoși pentru câini. Pentru a evita dezvoltarea bacteriilor, cumpărați oasele congelate și păstrați-le congelate până când sunteți gata să dezghețați unul pentru cățelul dumneavoastră. Dezghețați câte un os pe rând (dacă îi dați un os înghețat cățelului dvs. ar putea duce la crăparea dinților). De asemenea, nu este înțelept să vă lăsați câinele să îngroape oasele în curte. Acesta s-ar putea întoarce la ascunzătoarea lor câteva ore sau zile mai târziu, când aproape sigur au început să se dezvolte bacteriile.

Ce oase nu ar trebui să mănânce câinii?

Nu hrăniți niciodată cățelul cu oase fierte. Acestea sunt fragile și se pot sparge cu ușurință, provocând leziuni la nivelul dinților, gurii, limbii și stomacului câinelui dumneavoastră. „Gătit” include orice os care a fost fiert, copt sau afumat.

Dacă oasele crude îi sunt străine câinelui dvs. sau dacă are un stomac sensibil, îndepărtați toată măduva osoasă înainte de a le permite să-l mestece. Măduva osoasă este incredibil de bogată și grasă; în timp ce unii câini o pot suporta bine, alții ar putea începe să vomite sau să aibă diaree. De fapt, Serviciul de Urgență pentru Animale sfătuiește să nu hrăniți deloc cu oase câinii cu sisteme digestive delicate. Rămâneți la bunătăți masticabile sau morcovi tari, în schimb.

Câinii care au suferit în trecut o intervenție chirurgicală dentară sau care au avut un dinte crăpat nu ar trebui să mănânce oase. Roaderea pe suprafețe dure ar putea re-fisura dinții sau provoca inflamații și durere. Unele rase au dinți și maxilare moi în mod natural, care nu se descurcă bine cu oasele tari; buldogii, pugii și boxerii intră în această categorie. Pentru aceste tipuri de căței, încercați batoane dentare sau tratamente care sunt coapte moale, cum ar fi Duck, Duck, Beet Soft Baked Dog Treats de la Shameless Pets. Bineînțeles, există și în România produse similare, însă acest articol nu este o reclamă. Cu siguranță veți găsi ceva potrivit la pet-shop-urile mai mari.

Oasele de curcan, de pui și de porc vor fi aproape întotdeauna prea mici pentru câini. Nu merită să vă lăsați câinele să ronțăie un os de curcan după ce ați făcut piftie, de exemplu - ar putea rămâne blocat în gât, trimițându-vă de urgență la veterinar, într-o zi de sărbătoare. Oasele de miel și de vită pot fi sigure, atâta timp cât sunt suficient de mari.

Care este cel mai bun os de mestecat pentru câini?

Așa cum Dr. Becker și coautorul ei descriu în The Forever Dog, cel mai bun os de mestecat pentru câini este un os mare din carne de bizon, de vânat sau de vită cu ceva cartilaj sau țesut încă atașat. Acestea sunt mari și sigure pentru consum. Lăsați câinele să mestece timp de aproximativ 10-15 minute, apoi faceți o pauză și puneți osul crud în frigider. Prea multă ronțăială crudă poate duce la constipație sau dureri de burtă. Mestecarea unui os crud de două ori pe săptămână este o cantitate sigură.

Pot câinii să mănânce coaste de vită?

Probabil că nu, când vine vorba de oasele coastelor de vită., Dr. Becker spune că părinții câinilor ar trebui să compare dimensiunea osului cu cea a capului câinelui lor. Dacă osul poate încăpea în întregime în gura câinelui, nu ar trebui să-l lăsați să îl mestece. Dacă coasta de vită este enormă și nu este gătită, nu prezintă un pericol de sufocare pentru câinele dumneavoastră - ar trebui să fie în regulă. Dacă preferați să fiți mai degrabă în siguranță decât să vă pară rău, renunțați la osul de costiță de vită.

Care sunt beneficiile oaselor pentru sănătatea câinilor?

Studiile au arătat că mestecarea oaselor crude poate reduce dramatic cantitatea de placă de pe dinții câinelui în doar câteva zile. Deși acest lucru nu ar trebui să înlocuiască periajul dinților câinelui dumneavoastră, cu siguranță poate îmbunătăți sănătatea dentară a acestuia. În plus, menține mintea și gura câinelui ocupate pentru o perioadă de timp. Roaderea oaselor crude este un instinct de care caninii nu au scăpat de mii de ani - răsfățați-vă cățelul cu această distracție!

Oasele crude sunt, de asemenea, bogate în substanțe nutritive precum calciu și fosfor. Deși cu siguranță nu sunt destinate să înlocuiască mesele sau gustările, ele pot oferi un mic aport de vitamine și minerale la ocazii speciale.

Pe de altă parte, dacă câinele dvs. se încadrează într-una dintre categoriile menționate mai sus (dinți moi, probleme cu stomacul, gât mic), riscurile pe care le prezintă consumul unui os ar putea depăși cu mult beneficiile dentare și nutriționale.

Gânduri finale

Câinii care au probleme în a împărți (adică cei cu tendințe de pază a resurselor) nu ar trebui să aibă voie cu oase. Dacă și când încercați să-i luați osul, lucrurile ar putea lua o întorsătură urâtă. Părinții de câini cu mai mulți copii canini ar trebui să dea întotdeauna fiecărui cățeluș propriul os crud. Nu vreți ca cineva să se lupte pentru marfă!

Supravegherea în timpul mestecării osului este obligatorie. Nu vă lăsați niciodată câinele singur cu un os. Chiar dacă v-ați luat toate măsurile necesare, ceva ar putea merge prost și veți dori să depistați acest lucru cât mai curând posibil.

Vă rugăm să consultați medicul veterinar dacă nu sunteți sigur atunci când vreți să-i dați câinelui dumneavoastră un os. Acesta vă va analiza bine animalul de companie și vă poate spune care ar fi cel mai bun scenariu pentru mestecarea de oase, pentru câinele dvs.

Sursa: https://www.purewow.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Suntem ceea ce mâncăm + VIDEO
    15.11.2016 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SUNTEM CEEA CE MÂNCĂM O intuiţie uimitoare a generaţiilor trecute este acum confirmată de ştiinţele nutriţioniste. Acestea au arătat…
  • 6 moduri neobișnuite prin care corpul tău te avertizează că ceva ar putea fi în neregulă
    08.04.2023 - 0 Comments
    De obicei, nu ne facem griji cu privire la sănătatea noastră până când ceva începe să ne deranjeze. Deși chiar și cei mai sănătoși oameni pot experimenta disconfort ocazional, există unele semnale…
  • Ce instrumente se găsesc într-un cabinet stomatologic?
    30.06.2018 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ce instrumente se găsesc într-un cabinet stomatologic? Instrumentarul stomatologic a fost folosit încă de la începuturile…
  • Melcii de grădină ca tratament cosmetic
    06.04.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MELCII DE GRĂDINĂ CA TRATAMENT COSMETIC Dintotdeauna, pentru țăranii noștri, melcii n-au fost altceva decât niște animale dăunătoare,…
  • 13 trucuri Google Calendar pentru a vă spori productivitatea
    31.10.2023 - 0 Comments
    Descoperiți o lume de funcții de stimulare a productivității și integrări care vă pot revoluționa programarea și gestionarea timpului.Google Calendar poate fi un instrument valoros pentru creșterea…
  • Curiozități din lumea animalelor + documentar (RO)
    15.07.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CURIOZITĂȚI DIN LUMEA ANIMALELOR - Termitele australiene sunt cei mai ingenioși arhitecți din lume. Ele pot construi…
  • Creațiile din lemn plutitor ale lui James Doran-Webb + VIDEO
    07.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CREAȚIILE DIN LEMN PLUTITOR ALE LUI JAMES DORAN-WEBB Acești cai maiestuoși, care galopează prin apă, par izbitor de reali. De fapt, ei…
  • Ateism versus religie + VIDEO (RO)
    07.06.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ATEISM VERSUS RELIGIE Mințile sunt ca parașutele: funcționează numai când sunt deschise. Lord Thomas R. Dewar Sensul termenului…
  • Sfecla roșie - depozit de vitamine și minerale
    01.04.2012 - 2 Comments
    --> SFECLA ROŞIE - depozit de vitamine şi minerale PUȚINĂ ISTORIE Legumă banală în zilele noastre, sfecla roşie are un trecut glorios. Descoperită în urmă cu aproape patru…
  • Megaliții gemeni din România + documentar (RO)
    20.11.2013 - 1 Comments
    --> MEGALIȚII GEMENI DIN ROMÂNIA Dragostea de tradiții și patriotismul au făcut ca un cercetător amator al megaliților din România –…
  • Khazarii de ieri - evreii de azi + documentar (RO)
    02.10.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KHAZARII DE IERI – EVREII DE AZI «O stranie poveste a fost mereu lansată de-a lungul timpului de evrei, relativ la închipuita lor…
  • Cerealele - baza alimentației umane
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CEREALELE - BAZA ALIMENTAȚIEI UMANE Modelul alimentaţiei sănătoase a fost sintetizat de nutriţionişti în forma unei piramide, în care fiecare grupă de alimente îşi regăseşte…
  • Capra - cel mai rentabil animal domestic
    13.03.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CAPRA – CEL MAI RENTABIL ANIMAL DOMESTIC În gospodăriile țărănești, capra domestică (Capra hircus) este o prezență obișnuită. Este ușor…
  • Deconspirarea francmasoneriei + documentar (RO)
    21.08.2012 - 0 Comments
    --> DECONSPIRAREA FRANCMASONERIEI Speculând impactului deosebit de mare pe care televiziunea îl are asupra marilor mase de oameni, francmasoneria foloseşte emisiunile TV (abil şi…
  • 10 avantaje și 10 dezavantaje ale Instagram
    07.06.2023 - 0 Comments
    Instagram este o platformă populară de socializare care le permite utilizatorilor să partajeze fotografii și videoclipuri cu cei care îi urmăresc. A fost lansată în 2010 și, de atunci, a devenit una…
  • 9 puteri vindecătoare ale torsului unei pisici
    07.04.2016 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; 1. Pisicile torc cu vibrații cuprinse în intervalul…
  • Hoitarii - ultimul articol al lui Fănuș Neagu + VIDEO
    23.06.2012 - 1 Comments
    --> ULTIMUL ARTICOL AL LUI FĂNUȘ NEAGU Fănuș Neagu s-a născut la 5 aprilie 1932, în comuna Grădiștea de Sus, județul Brăila și a murit pe 24 mai 2011. A fost un povestitor,…
  • Minimundus - Lumea în miniatură
    14.11.2013 - 0 Comments
    --> MINIMUNDUS – LUMEA ÎN MINIATURĂ – În Austria, la Klagenfurt, există un parc tematic de o rară frumusețe, în care poți face…
  • Rețete culinare - Maioneză de soia
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> MAIONEZĂ DE SOIA Aveți nevoie de: 1 măsură făină de soia 3 măsuri apă rece 3 măsuri ulei 2-3 linguri zeamă de lămâie, după gust sare, piper proaspăt măcinat Punem…
  • Originea și istoria vaccinurilor + documentar
    28.09.2015 - 6 Comments
    ORIGINEA ȘI ISTORIA VACCINURILOR Dr. Johann Loibner Dr. Loibner s-a născut în 1944 în Steiermark, Austria, și a practicat primii 7 ani ca medic de țară. În scurt timp, el a constatat că medicina…
  • Freakonomics - documentar (RO)
    14.07.2012 - 1 Comments
    --> FREAKONOMICS Partea ascunsă a oricărui lucru Pentru Steven Levitt şi Stephen Dubner, un economist și un jurnalist, economia nu este doar o disciplină care se studiază în…
  • Apărarea drepturilor noastre la o sănătate naturală (VIDEO)
    09.08.2012 - 0 Comments
    --> „MIȘCAREA VIEȚII” APĂRAREA DREPTURILOR NOASTRE LA O SĂNĂTATE NATURALĂ Doctorul Matthias Rath, directorul Institutului de cercetări cardiovasculare „Linus Pauling” din Palo Alto -…
  • Întoarcerea la natură + slideshow
    01.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ÎNTOARCEREA LA NATURĂ În 1978, Michel Poniatowski condensa în cartea sa „Viitorul nu este scris nicăieri”, istoria globului terestru…
  • Otrăvirea celulară prin vaccinare + documentar (RO)
    01.09.2014 - 0 Comments
    --> OTRĂVIREA CELULARĂ PRIN VACCINARE  Fragment din cartea  dr. Stefan Lanka, „Vaccinarea, genocid în mileniul trei” Toți biologii și autoritățile medicale, precum și…
  • Andrei Pleșu - Apocalipsa la hinduși
    31.12.2012 - 1 Comments
    --> APOCALIPSA LA HINDUȘI Andrei Pleșu Am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Linga Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele şi ale altora par să fi fost…
  • 8 aptitudini non-tehnologice pe care angajatorii le apreciază cel mai mult la angajații lor
    02.01.2025 - 0 Comments
    La locul de muncă modern, expertiza tehnică poate deschide ușa, dar abilitățile non-tehnice sunt cele care vă ajută să rămâneți și să excelați. Aceste competențe transversale (soft skills) devin o…
  • Legile industriei farmaceutice + VIDEO (RO)
    04.10.2013 - 0 Comments
    --> LEGILE INDUSTRIEI FARMACEUTICE dr. Matthias Rath Nu este în interesul financiar al cartelurilor farmaceutice să prevină bolile. Menținerea și răspândirea bolilor este…
  • Mentalitatea francmasonică + documentar (RO)
    22.02.2013 - 0 Comments
    --> MENTALITATEA FRANCMASONICĂ Mircea Eliade Nu cunosc niciun francmason și din toate cărțile pe care le-am citit n-am înțeles nimic asupra francmasoneriei. Nu știu ce vor acești…
  • Spanacul - Ce se întâmplă cu organismul tău când îl mănânci regulat
    31.05.2024 - 0 Comments
    Chiar este spanacul bun pentru tine?Spanacul este considerat pe scară largă ca fiind un aliment foarte nutritiv, plin de antioxidanți, vitamine, minerale și fibre, oferind numeroase beneficii pentru…
  • America - realități surprinzătoare
    29.04.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AMERICA - REALITĂȚI SURPRINZĂTOARE Compania Apple, specializată în calculatoare de înaltă tehnologie, are mai mulți bani decât…
  • Dr. Călin Mărginean - Infarctul miocardic acut (VIDEO)
    10.04.2012 - 1 Comments
    --> CELE MAI FRECVENTE BOLI DE INIMĂ PE ÎNŢELESUL TUTUROR Inima se îmbolnăveşte când arterele se înfundă (ateroscleroză), când nu…
  • 10 obiceiuri alimentare care vă îmbătrânesc prematur
    03.06.2016 - 0 Comments
    Dacă vechea zicală „ești ceea ce mănânci” este adevărată, atunci consumul de alimente nesănătoase vă poate face să arătați îmbătrâniți și obosiți. Nimeni nu-și dorește să arate mai în vârstă decât…
  • 42 de „câini răi” în spatele semnelor cu „ATENȚIE, CÂINE RĂU!” (FOTO)
    11.01.2019 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||…
  • OSHO - Omul nu are un destin + VIDEO (RO)
    12.04.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OMUL NU ARE UN DESTIN OSHO Viața ta este viața ta și nu poate fi trăită decât într-un singur fel; nu există alternativă. Iar…
  • Migrația anuală a crabilor roșii + VIDEO
    29.12.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MIGRAȚIA ANUALĂ A CRABILOR ROȘII Insula Crăciunului este un mic teritoriu în Oceanul Indian, fără guvernare proprie, aparținând…
  • Cum să vă descoperiți talentele → Experimentarea vieții
    02.12.2024 - 0 Comments
    Percepția ta de sine este complexă și multifațetată. Așa cum nu vă puteți vedea cu ușurință propriul nas, s-ar putea să treceți cu vederea calitățile și abilitățile la care excelați cel mai mult.…
  • Scheletele din dulapul lui Iohannis
    27.11.2014 - 23 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1604226866"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; SCHELETELE DIN DULAPUL LUI…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *