Desigur, dinozaurii au cutreierat pământul înainte ca noi, oamenii, să fi apărut, dar știați că și multe alte animale de neimaginat au trăit înaintea noastră? Mulțumită paleontologilor și înregistrărilor fosilelor, oamenii de știință au reușit să dezvăluie mai multe despre ceea ce a umblat pe Pământ cu mult înainte de noi - multe dintre creaturile menționate mai jos în articol au trăit în urmă cu aproximativ 500 de milioane de ani.
Am făcut câteva săpături în viața de pe Pământ înainte de a o cunoaște noi pentru a vă arăta câteva animale cu adevărat ciudate și minunate.
1. Mamiferele asemănătoare cu elefantul se plimbau pe Pământ.
Gomphotheriidae este o familie dispărută de animale asemănătoare cu elefantul, care a trăit în urmă cu aproximativ 24 de milioane până la 10.000 de ani. Deși nu sunt înrudite cu familia elefanților, cu siguranță au unele asemănări. Oamenii de știință cred că trăiau în zone cu iarbă, fosilele lor fiind găsite în Asia Centrală și nu numai.
2. „Monstrul tully” bântuia oceanele.
După cum sugerează și numele, această creatură marină a fost considerată a fi un fel de monstru, cu ochi situați pe niște tulpini ciudate pe o parte a capului și o gură fără maxilar. Oamenii de știință au descoperit că este strămoșul pierdut al lampreilor din zilele noastre care invadează Marile Lacuri din America. Se crede că ar fi vânat meduze și alte animale marine mici cu „trompa” lor lungă, care avea mai mulți dinți mici la capăt.
3. Miriapodele ajungeau la o dimensiune de 2,6 metri.
Imaginați-vă stresul de a trăi în același timp cu aceste insecte uriașe care cântăreau cât un câine mare. Fosilele păstrate timp de milioane de ani ne spun că erau de mărimea unei mașini și că trăiau în locuri precum Marea Britanie și Germania acum peste 300 de milioane de ani. Oamenii de știință speculează că, deoarece atmosfera Pământului conținea mai mult oxigen pe atunci, aceste miriapode au putut crește până la dimensiuni uriașe.
4. Existau homari uriași în mare.
Nu doar pe uscat am găsit creaturi antice gigantice, deoarece fosilele au scos la iveală aceste Aegirocassis benmoulae de 2,5 metri lungime, care înotau în mări acum 480 de milioane de ani. Datorită descoperirii unor fosile bine conservate găsite în deșertul Sahara, putem recrea cum arătau aceste animale mari, asemănătoare homarilor.
5. Leneși uriași cutreierau pădurile.
Deși pot arăta asemănător cu leneșii pe care îi vedem astăzi, acest animal preistoric era de fapt la fel de înalt ca o girafă și chiar mai greu decât un urs grizzly. Nu este surprinzător, așadar, că este considerat unul dintre cele mai mari mamifere care au pășit pe Pământ, unde, în urmă cu 1,8 milioane și 12.000 de ani, a cutreierat America de Sud. Paleontologii cred, de asemenea, că erau carnivori, așa că era probabil mai bine să nu le fi stat în cale.
6. Viermele hallucigenia s-a plimbat pe fundul mării.
Acest mic vierme dispărut, asemănător unei omizi, a fost găsit conservat în fosile din Canada și China și pare destul de străin pentru noi astăzi. Este atât de bizar încât, pentru o lungă perioadă de timp, oamenii de știință nu au reușit să înțeleagă evoluția sa. Cu toate acestea, ei știu că există unele asemănări cu viermii de catifea din zilele noastre. Ca să fim sinceri, nu ne-ar deranja să ne întâlnim cu acest micuț într-o zi pe plajă.
7. Au existat cele mai mari insecte cunoscute.
Aceste libelule zburau în jurul Pământului în perioada paleozoică, înainte ca dinozaurii să existe - cine ar fi crezut că libelulele sunt mai vechi decât dinozaurii? Ele trăiau în urmă cu aproximativ 300 de milioane de ani în pădurile uriașe și calde care acopereau cândva Franța. Sunt una dintre cele mai mari insecte cunoscute, cu o anvergură a aripilor de 71 cm, ceea ce este într-adevăr destul de impresionant.
8. O creatură marină cu 5 ochi a înotat în mările noastre.
Sursa: https://brightside.me
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.