10 mituri despre alergare pe care cei mai mulți dintre noi le cred adevărate

Potrivit datelor oficiale, aproximativ 621 de milioane de persoane aleargă ca hobby sau sport, iar peste 11 miliarde de dolari sunt cheltuiți pe echipamente de alergare. Această informație este foarte încurajatoare și arată cât de mult le pasă oamenilor de activitatea lor fizică. Unii dintre ei cu siguranță aleargă la maratoane și alte curse în orașul lor și poate că fac tot felul de pregătiri pentru aceste evenimente. Există atât de multe mituri care circulă pe piață încât am vrut să clarificăm lucrurile și să te ajutăm să fii informat în cel mai bun mod posibil.

1. Alergarea nu te va ajuta neapărat să slăbești.

Alergarea este într-adevăr una dintre cele mai bune modalități de a vă întări inima și de a vă îmbunătăți starea de spirit și calitatea somnului. Dar, în ciuda a ceea ce cred mulți oameni, nu este cel mai bun exercițiu atunci când obiectivul tău principal este să slăbești. Asta pentru că această activitate le dă oamenilor o idee falsă despre numărul de calorii care sunt arse în timp ce o fac. Astfel, oamenii vor consuma adesea mult mai multe calorii după aceea și vor ajunge să recupereze tot ce au ars.

Dacă singurul dvs. obiectiv este să pierdeți câteva kilograme, ar trebui să vă concentrați pe antrenamentul de intensitate ridicată. Ciclismul, antrenamentul de forță și cardio cu intervale de intensitate scăzută pot fi foarte utile. Asta pentru că îți schimbă ritmul și îți fac corpul să ardă mai multe calorii în timp ce treci de la intensitate scăzută la intensitate ridicată.

2. Alergarea mai rapidă nu te va face un alergător mai bun.

Unii oameni cred că trebuie să vă măriți ritmul de fiecare dată când alergați pentru a putea alerga la o viteză mai mare. Cu toate acestea, acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr și este periculos, deoarece poate duce la accidentări. Alergând mai repede decât poți, corpul tău se va stresa prea mult pentru a menține acel nivel ridicat, iar antrenamentul la cel mai înalt nivel este benefic - dar ar trebui, de asemenea, să faci pauze și să alternezi.

Cel mai bine este să vă creșteți viteza pentru câțiva kilometri și apoi să o reduceți puțin. Acest lucru vă va ajuta să vă creșteți rezistența în timpul curselor - dacă acesta este lucrul dorit de dumneavoastră și căutați o modalitate de a vă îmbunătăți timpul.

3. Înlocuirea pantofilor la fiecare 500 km nu este obligatorie.


În funcție de persoana pe care o întrebați, s-ar putea să vi se spună că ar trebui să vă înlocuiți pantofii la fiecare 400-800 de kilometri. Cu toate acestea, un studiu a arătat că pantofii de bună calitate pot funcționa pe deplin chiar și după parcurgerea a peste 950 de km. Așadar, acest lucru înseamnă că tipul și marca pantofului joacă un rol foarte important în ceea ce privește frecvența cu care va trebui să achiziționați perechi noi. De asemenea, poate fi o chestiune de mărime, deoarece persoanele mai mari își pot uza pantofii mult mai repede decât cele mai mici.

Ar putea fi util să aveți câțiva pantofi de alergare diferiți în funcție de terenul pe care alergați. De exemplu, alergatul pe o bandă de alergare este foarte diferit de alergatul pe stradă. Picioarele tale primesc mult mai multă presiune atunci când alergi afară, așa că poate un alt tip de pantof va fi mai bun pentru ele.

4. Alergarea nu-ți va distruge genunchii.


Adevărul este că genunchii pot beneficia de pe urma alergării, iar pe termen lung devin chiar mai puternici. Mulți oameni de știință vă vor spune că persoanele care aleargă în cea mai mare parte a vieții lor tind să aibă genunchii mai puternici decât cei care nu au practicat niciodată această activitate. Nu numai atât, dar un studiu a arătat că maratoniștii au avut o incidență la jumătate a osteoartritei la genunchi în comparație cu cei care merg pe jos.

Dar, nu ar trebui să vă faceți griji în privința genunchilor, deoarece cu cât alergați mai mult, cu atât genunchii devin mai puternici prin adaptarea la acest exercițiu. Și, din moment ce genunchii noștri nu se îndoaie sau se răsucesc prea mult în timpul alergării, poate fi considerat un exercițiu destul de sigur. Nu uitați că cele mai multe leziuni care provoacă dureri în timpul alergării sunt cauzate de dezechilibre musculare - nu este o problemă a genunchilor.

5. Ar trebui să alergi repede în timpul curselor.


A alerga la o cursă este în sine un lucru minunat și un moment de mândrie personală atunci când termini. Dar există atât de mulți oameni care sunt fixați pe faptul că trebuie să alerge cât mai repede pentru a termina cu un timp bun. Acest lucru ar putea fi periculos pentru ei, deoarece s-ar putea să obosească mult mai repede și să ajungă să se rănească.

Cea mai bună metodă este să vă creșteți încet ritmul și, în timp ce alergați o cursă, să păstrați o viteză constantă până la final, când puteți accelera. Scopul nu ar trebui să fie acela de a-i întrece pe toți cei din jur, ci de a încerca să vă atingeți cel mai bun rezultat personal.

6. Nu trebuie să vă încălziți în prealabil.


Există o noțiune puternică potrivit căreia întinderea înainte de alergare poate preveni accidentările, dar acest lucru nu are nicio dovadă științifică. De asemenea, nu există niciun studiu care să demonstreze că încălzirea vă va îmbunătăți performanța. Ceea ce știm este că întinderile dinamice sunt benefice fie înainte de a alerga duminică dimineața, fie înainte de un maraton. Aceste întinderi includ sărituri cu genunchii sus, legănări laterale ale picioarelor, ghemuiri și fandări.

7. Pauzele de mers pe jos sunt considerate în continuare alergare.


Adevărul este că micile pauze de mers pe jos în timpul alergării ajută articulațiile să ia o pauză și să se reîncarce. Nu numai atât, dar vă puteți dezvolta rezistența făcând mici alergări sau sprinturi și apoi făcând o pauză de mers pe jos. Pentru cei care aleargă la un nivel mai avansat, a face plimbări lungi este o idee perfectă pentru zilele lor de recuperare.

Pentru cei care nu sunt foarte familiarizați cu întregul concept de alergare, pot începe prin a merge pe jos și își pot crește încet viteza. Mai devreme sau mai târziu, alergarea le va veni de la sine.

8. Greutatea ta nu are nimic de-a face cu alergarea.


În timp ce persoanele mai ușoare pot fi adesea mai rapide, acest lucru nu înseamnă că persoanele mai grele nu pot alerga eficient. Greutatea în sine nu ar trebui să fie factorul X, deoarece chiar și persoanele care sunt foarte slabe pot fi lente din cauza lipsei de masă musculară. De aceea, persoanele mai grele, cu un procent bun de masă musculară, pot fi mai rapide decât persoanele mai slabe. De asemenea, procentajul de grăsime corporală joacă un rol masiv în performanța ta generală și doar pentru că greutatea ta este mai mare, nu înseamnă că este vorba numai de grăsime.

9. Nu este atât de greu să cumperi pantofi de alergare.


Să începem cu faptul că nu există „cei mai buni” pantofi de pe piață, deoarece totul depinde de cum se simte fiecare persoană atunci când poartă o pereche. Pantofii care sunt grozavi pentru o persoană pot fi incomozi și chiar răi pentru altcineva. Apoi, trecem la diferitele mărci care există, iar ceea ce vedem este că unele persoane rămân la o anumită marcă și nu se schimbă niciodată. Deși acest lucru este în regulă, ar fi bine să experimentați cu alte mărci și să vedeți cum se simt picioarele dvs. în legătură cu ele.

Concluzia este că nu ar trebui să ascultați ce spune oricine, ci să încercați diferite modele și să vedeți cum vă simțiți în legătură cu ele. Evitați să cumpărați ceva doar pentru că marca este uimitoare și toată lumea își alege pantofii de acolo.

10. Alergătorii trebuie să se antreneze pentru rezistență.


Dacă doriți să vă îmbunătățiți performanța și rezistența, atunci ar trebui să începeți neapărat să vă antrenați picioarele și partea superioară a corpului. Făcând acest lucru, te ajuți să previi accidentările și să îmbunătățești producția de putere a mușchilor tăi. De asemenea, abordați orice dezechilibru muscular care ar putea duce la accidentări și care vă îngreunează alergarea.

Echipamentul care ar putea fi util în acest tip de antrenament include haltera olimpică, power rack, gantere, kettlebells și saci de nisip. În ceea ce privește partea superioară a corpului, având suficientă forță vă ajută să vă păstrați o poziție bună de alergare în momentul în care începeți să obosiți.

Sunteți alergător și, dacă da, ce exerciții faceți pentru a vă întări corpul și pentru a vă îmbunătăți performanța?

Sursa: https://brightside.me/inspiration-health/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Terapia Gerson - Aș fi dat orice să fi știut - documentar (RO)
    13.06.2012 - 0 Comments
    -->   TERAPIA GERSON „AȘ FI DAT ORICE SĂ FI ȘTIUT” În Dying To Have Known, regizorul Steve Kroschel se angajează într-o odisee de 52 de zile, traversând continente şi…
  • Câștigătorii premiilor Comedy Wildlife Photography 2021 + FOTO
    18.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); O imagine a unei maimuțe cu o expresie dureroasă a câștigat premiul general la ediția din acest an a premiilor Comedy Wildlife…
  • 50 de poze capturate exact la momentul potrivit - PARTEA 1
    08.03.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CLICK AICI PENTRU PARTEA A…
  • American Beauty... la cumpărături
    10.04.2017 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AMERICAN BEAUTY... LA CUMPĂRĂTURI Grăsimea este noua normalitate a Americii. Conform unui studiu recent al CDC (Centrul pentru…
  • Aloe Vera - un miracol științific
    19.03.2012 - 0 Comments
    --> MIRACOLUL NUMIT ALOE VERA Aloe Vera este o plantă cunoscută şi apreciată din cele mai vechi timpuri. Efectele benefice ale acesteia erau cunoscute de civilizaţiile antice, precum…
  • 23 de ilustrații uimitoare care arată cum ar fi dacă oamenii și animalele ar face schimb de roluri
    05.05.2016 - 0 Comments
    Iubim animalele și facem totul ca animalele noastre de companie să fie fericite. Dar oare chiar le facem fericite? Și cum rămâne cu animalele pe care le folosim ca hrană sau pentru…
  • Produse japoneze ciudate, dar utile, care nu există nicăieri în altă parte a lumii
    22.07.2022 - 0 Comments
    Japonia este renumită pentru tot felul de lucruri, de la mâncare până la televiziune. Dar este renumită mai ales pentru crearea de produse ciudate și cool care nu pot fi găsite nicăieri altundeva.…
  • Zahărul - criminalul perfid + documentar (RO)
    18.07.2013 - 2 Comments
    --> ZAHĂRUL – CRIMINALUL PERFID Zahărul este un criminal insidios, care ne poate afecta sănătatea în nenumărate feluri. Pe diferite căi, acest semnal de alarmă ne-a ajuns deja la…
  • Secretele „pierdute” ale lui Nikola Tesla – documentar (RO)
    15.06.2012 - 1 Comments
    --> O ÎNDREPTARE ISTORICĂ: NIKOLA TESLA A FOST ROMÂN! Îl consideră de-al lor și sârbii, și croații, și americanii, și românii. Căci cine nu s-ar mândri cu un geniu despre care se spune…
  • Vizionarul Linus Pauling și terapia ortomoleculară
    01.03.2013 - 0 Comments
    --> VIZIONARUL LINUS PAULING ȘI TERAPIA ORTOMOLECULARĂ Cu 35 de ani în urmă, Laureatul cu Premiul Nobel Linus Pauling a…
  • Definiția frigului
    01.05.2012 - 0 Comments
    --> DEFINIȚIA FRIGULUI +20°C - Grecii își îmbracă puloverele (dacă și le găsesc). +15°C - Cei din Hawaii pornesc caloriferele (dacă au). +10°C - Americanii tremură.…
  • Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar avea un "geamăn" în sistemul nostru solar? + VIDEO
    01.06.2023 - 0 Comments
    În cazul în care Pământul ar avea un "geamăn" în sistemul nostru solar, acest lucru ar avea implicații semnificative pentru înțelegerea noastră a universului și pentru posibilitățile de viață…
  • 4 motive pentru care ar trebui să optezi pentru cosmetice bio
    22.05.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); De ce să optezi pentru cosmetice bio? Sursa: http://www.fhshh.com/ Se spune că nu ar trebui să aplici niciodată pe față ceva ce nu…
  • 21 de imagini aleatorii, dar minunate, care ne-au făcut să spunem „Ce tare!” + FOTO
    15.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ai nevoie de o mică distragere a atenției?De pe vârful Everestului până la o toaletă antică, aceste imagini vă vor face să rămâneți cu gura…
  • 17 fapte interesante despre Las Vegas care te vor pune pe gânduri
    16.08.2023 - 0 Comments
    Istoria Vegasului este plină de culoare și, uneori, incredibilă, dar Sin City este unul dintre cele mai diverse și unice locuri din Statele Unite. Deși astăzi este cunoscut pentru luxul de neegalat…
  • Coincidențe stranii legate de unii președinți americani + VIDEO
    27.04.2012 - 0 Comments
    --> COINCIDENȚE STRANII LEGATE DE UNII PREȘEDINȚI AMERICANI Iată ce se întâmplă când președintele SUA este ales într-un an cu "0" la sfârșit.  Povestea se repetă la fiecare 20…
  • Contraindicații ale unor plante, alimente și terapii naturiste
    22.03.2012 - 0 Comments
    --> CONTRAINDICAŢII ALE UNOR PLANTE,  ALIMENTE ŞI TERAPII NATURISTE Ca orice medicament, şi plantele medicinale luate în exces au efecte secundare şi contraindicaţii. Comparativ…
  • Mitul vitaminelor - De ce credem că avem nevoie de suplimente
    19.06.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MITUL VITAMINELOR – DE CE CREDEM CĂ AVEM NEVOIE DE SUPLIMENTE – Mulți experți în nutriție se îndoiesc de faptul că tot ceea ce avem…
  • 35 de invenții antice pe care știința încă nu le poate explica + FOTO
    15.08.2023 - 0 Comments
    Credeți că calculatoarele sunt o invenție modernă? Dar camerele de sunet care pot amplifica ceea ce spune cineva de 100 de ori sau mai mult, sau calendarele care pot fi recalibrate de la un an la…
  • Ce nu trebuie să-i spună medicul pacientului cu cancer
    09.04.2016 - 2 Comments
    CE NU TREBUIE SĂ-I SPUNĂ MEDICUL PACIENTULUI CU CANCER Bill Henderson și-a propus să cerceteze și să găsească tratamente alternative pentru pacienții diagnosticați cu cancer. Moartea soției sale…
  • OSHO - Societatea te vrea prost + VIDEO (RO)
    16.02.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SOCIETATEA TE VREA PROST Osho Una dintre problemele cu care se confruntă fiecare fiinţă umană este mediul în care vine pe lume. Fiinţa…
  • Fapte uluitoare despre alimente pe care majoritatea oamenilor nu le știu
    14.10.2022 - 0 Comments
    Petrecem aproximativ o oră mâncând în fiecare zi. Știm ce ingrediente ne plac și ce feluri de mâncare am prefera să evităm. Dar sunt încă atât de multe lucruri pe care nu le știm despre alimentele pe…
  • Semnele zodiacale și noi + eBook
    21.05.2012 - 0 Comments
    --> SEMNELE ZODIACALE ȘI NOI Semnele zodiacale sunt zone distincte din zodiac, care influențează viața pe Pământ. Zodiacul este o centură circulară, ce înconjoară întreg sistemul…
  • Regina Elisabeta a II-a - detalii mai puțin cunoscute + slideshow
    12.06.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); REGINA ELISABETA A II-A – DETALII MAI PUȚIN CUNOSCUTE – Elisabeta a II-a (n. 21 aprilie 1926) este regină a 16 state suverane,…
  • 6 semne de avertizare că ai deficit de vitamina D
    10.03.2023 - 0 Comments
    Se estimează că aproximativ 1 miliard de oameni din întreaga lume au o deficiență de vitamina D. Numărul este masiv, iar această deficiență poate duce la multe probleme de sănătate care, de obicei,…
  • Rasismul din insulele britanice
    09.09.2013 - 0 Comments
    --> RASISMUL DIN INSULELE BRITANICE Rasismul este o veche năpastă în spațiul britanic, cele două națiuni aflate în conflict (cea britanică şi cea…
  • 20+ oameni care au zis ca NU vor pisică (FOTO)
    14.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. „Nu, nu vreau să țin în brațe un pui de pisică” 2. Tatăl meu, care urăște pisicile, a construit paturi suprapuse pentru motanii…
  • Calea către o nouă medicină + VIDEO (RO)
    28.01.2015 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CALEA CĂTRE O NOUĂ MEDICINĂ Un doctor care prescrie tratamente identice pentru doi indivizi și se așteaptă la rezultate identice,…
  • Afacerea cu apa îmbuteliată + documentar (RO)
    28.09.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AFACEREA CU APĂ ÎMBUTELIATĂ Ne-am lăsat convinşi de faptul că apa de la robinet e poluată, dar cumpărăm cu încredere diferite mărci de…
  • Armatele secrete ale NATO + documentar (RO)
    29.07.2012 - 0 Comments
    --> ARMATELE SECRETE ALE NATO În afară de marea armată oficială internaţională, NATO mai are şi alte armate, secrete, care acţionează în diverse ţări, cu acordul tacit al guvernelor…
  • Rețete culinare - Negresă
    09.04.2012 - 0 Comments
    NEGRESĂ Ingrediente 4 ouă 1/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 pachet unt sau margarină 1 pahar și jumătate făină 1 linguriță bicarbonat de sodiu sau praf de copt arome: rom sau…
  • Cum să prevenim și să dăm înapoi cancerul
    07.07.2014 - 1 Comments
    --> CUM SĂ PREVENIM ȘI SĂ DĂM ÎNAPOI CANCERUL Un interviu cu Raymond Francis - august 2012 Raymond Francis este un promotor al vindecării pe căi naturale. În acest scop, scrie cărți…
  • Junk-food - mai bolnav dar și mai prost + Super Size Me (VIDEO)
    19.04.2012 - 0 Comments
    --> JUNK-FOOD – MAI BOLNAV, DAR ȘI MAI PROST   Faptul că junk-food-ul face rău inimii, articulațiilor și arterelor este un lucru bine stabilit. Ce nu se știe este că a fi obez…
  • DID YOU KNOW? THE BRITISH DAILY THE TELEGHEPH PUBLISHED AN ARTICLE IN WHICH IT MENTIONED 17 FASCINATING FACTS ABOUT ROMANIA
    28.05.2023 - 0 Comments
    1. It's home to the world's heaviest building - the Palace of Parliament, which cost about $3 billion. The building contains 3,500 tons of crystal, 480 chandeliers and 700,000 tons of steel and…
  • 20 de minciuni despre cancer, cu care vi s-a spălat creierul + documentar (RO)
    22.05.2017 - 46 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 20 DE MINCIUNI DESPRE CANCER, CU CARE VI S-A SPĂLAT CREIERUL Vi s-au spus tot felul de minciuni despre cancer de către profitorii de pe…
  • Misterul subconștientului
    11.04.2012 - 2 Comments
    --> MISTERUL SUBCONŞTIENTULUI Subconştientul reprezintă partea ascunsă a creierului nostru şi în acelaşi timp cea care ne influenţează în mod decisiv, pe tot parcursul vieţii.…
  • 20 de fapte interesante despre Matthew Perry: Tot ce trebuie să știți despre Regele suprem al sarcasmului și al ironiei
    30.10.2023 - 0 Comments
    „Până la 25 de ani, am crezut că singurul răspuns la "te iubesc" era "la naiba".”Actorul Matthew Perry a fost cel mai bine cunoscut pentru că a dat viață spiritului sec și farmecului nesfârșit al…
  • 40+ obiecte de zi cu zi cu caracteristici ascunse ale căror scop îți era necunoscut + FOTO
    26.12.2022 - 0 Comments
    Folosim atât de multe obiecte în fiecare zi fără să știm că le-am folosit în mod greșit toată viața noastră. Atunci când sunt folosite în mod corect, aceste articole pot rezolva cu ușurință toate…
  • Test de cultură generală (slideshow)
    17.08.2012 - 2 Comments
    --> CULTURA GENERALĂ ÎN CITATE   Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE …
  • Ce este uitarea?
    02.05.2012 - 2 Comments
    --> CE ESTE UITAREA? Faptul că nu toate cunoştinţele, informaţiile pe care le achiziţionăm sunt păstrate şi reactualizate este foarte răspândit, de aceea şi foarte cunoscut. Este…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *