Lipsa de compatibilitate și de comunicare sunt două dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii divorțează. Persoanele care doresc să se căsătorească pentru toată viața ar trebui să își expună cu siguranță așteptările și istoricul înainte de a spune „Da”. În acest fel, ei pot fi cel puțin pregătiți pentru momentul în care se vor confrunta cu orice obstacol ca soți.
Mai jos vă prezentăm lucrurile despre care oamenii care doresc să se căsătorească ar putea dori să discute înainte.
1. „Cum vom combina finanțele?”
Este important să planificați modul în care veți gestiona banii pe care îi veți câștiga amândoi în viitor. Este posibil ca fiecare persoană să trebuiască să aibă propria rezervă separată, pe lângă un cont comun la care ambii soți contribuie în fiecare lună. Se poate discuta și se poate conveni asupra unui număr de cât este nevoie lunar, în funcție de cât de mari sunt salariile lor. De asemenea, stabilirea momentului în care pot fi folosiți banii din finanțele comune este, de asemenea, o întrebare valabilă.
2. „Care este datoria ta exactă?”
Confirmarea datoriilor reale ale fiecăruia vă poate ajuta pe amândoi să vă planificați din timp cum să le gestionați. Nimănui nu i-ar plăcea să fie surprins cu datoriile noului soț sau soție la căsătorie. Oricine s-ar simți trădat dacă ar afla despre suma reală datorată de partenerul său abia după nuntă. În plus, acest lucru ar putea afecta cu adevărat încrederea pe care o au în partenerul lor.
3. „Cum economisim pentru pensia noastră?”
Într-o zi, toată lumea trebuie să se retragă de la muncă. Iar a fi căsătorit înseamnă că trebuie să vă includeți unul pe celălalt în planurile de pensionare. Ar trebui să planificați să aveți cel puțin suficient pentru două persoane și să includeți posibilele costuri medicale în cazul în care unul dintre voi se îmbolnăvește.
4. „Aveți de gând să faceți copii?”
Nu toți cei care vor să se căsătorească vor să aibă copii. Și chiar dacă ambii soți își doresc copii, mai sunt și alte lucruri de discutat, cum ar fi stilurile parentale, ce ați face dacă copiii ar avea dizabilități sau cum ați reacționa dacă aceștia ar crește altfel decât v-ați așteptat.
5. „Ce te vei face dacă nu vom putea avea copii?”
Pentru unii oameni, a avea copii este o necesitate. Astfel, dacă, din anumite motive, un cuplu nu poate avea copii, ar trebui să se gândească la ce să facă în continuare. Ar putea alege să adopte un copil, să apeleze la o mamă surogat, să treacă prin fertilizare in vitro sau să divorțeze și să se căsătorească cu altcineva.
6. „Cum ne vom împărți treburile?”
Treburile casnice pot părea un lucru banal de discutat, dar ar putea fi un declanșator al unei certe în toată regula. Acest lucru se datorează faptului că o persoană s-ar putea simți copleșită să facă singură toate treburile. Pentru a vă asigura că există pace în casă, ar fi mai bine să vorbiți despre treburile de care se ocupă fiecare persoană.
7. „Ce consideri că este înșelatul?”
Am putea crede că există o înțelegere universală a ceea ce implică înșelatul, dar termenul poate avea înțelesuri diferite pentru diferite persoane. De exemplu, o persoană ar putea crede că sărutul este înșelăciune, în timp ce alta ar putea crede că simpla întâlnire cu un fost prieten este inacceptabilă. Există, de asemenea, persoane care cred că a te îndrăgosti de altcineva este înșelăciune. Prin urmare, un cuplu ar trebui să vorbească despre cât de confortabil se simt cu apropierea celuilalt față de alte persoane pentru a evita o neînțelegere.
8. „Care sunt visele și planurile tale de viitor?”
„Unde vă vedeți peste 5-30 de ani?” Aceasta poate părea o întrebare de interviu, dar aspirațiile unei persoane s-ar putea să nu se potrivească cu ideea partenerului său despre ce înseamnă să fii fericit în căsnicie. De exemplu, unul poate fi dispus să se lupte ca artist înainte de a ajunge mare, iar celălalt poate dori doar o viață stabilă cu un venit constant. Punerea acestei întrebări ar putea ajuta oamenii să își imagineze cum va fi viața lor comună.
9. „Care sunt factorii care te fac să te răzgândești?”
Toată lumea are propriile neplăceri și este înțelept să ne spunem unii altora care sunt acestea, astfel încât conviețuirea să fie suportabilă. De exemplu, o persoană poate avea nevoia de a păstra totul în ordine, în timp ce partenerul se poate simți mai în largul său într-un mediu mai haotic. Dacă aceste lucruri sunt discutate din timp, se poate ajunge la un compromis.
10. "Cum intenționați să vă îngrijiți/îngrijiți părinții?"
Părinții vor îmbătrâni și poate chiar se vor îmbolnăvi, ceea ce înseamnă că ar putea avea nevoie să fie îngrijiți. Decizii precum dacă doriți sau nu să locuiți cu ei, cine va avea grijă de ei sau cât de mult vreți să alocați pentru a-i întreține sunt toate bune de inclus pe lista de lucruri pe care un cuplu ar trebui să le ia în considerare înainte de a se căsători.
11. „Care este istoricul tău în materie de sănătate fizică și mentală?”
Compatibilitatea biologică este vitală, mai ales dacă amândoi vă așteptați să aveți copii. Cel puțin, ar putea fi sinceri cu privire la istoricul de sănătate fizică și mentală al celuilalt, inclusiv cel al familiilor respective. În acest fel, se pot pregăti mental pentru ceea ce ar putea veni în viitor.
12. „Unde vrei să locuiești?”
Deși acest lucru poate părea evident, oamenii pot neglija să vorbească despre acest aspect înainte de a se căsători. Dacă ar trebui să se stabilească la țară sau la oraș ar putea face o diferență uriașă în viața pe care urmează să o împărtășească. De asemenea, ar putea duce la nemulțumire dacă unul dintre soți vrea să locuiască într-un apartament, iar celălalt visează să locuiască într-o casă cu verandă în față. Discuțiile ar putea izbucni dacă unul dintre ei se așteaptă să locuiască în apropierea prietenilor sau a familiei, în timp ce celălalt crede că locuința este doar un domiciliu temporar.
13. „Cât timp vrei să petrecem împreună?”
Chiar dacă căsătoria înseamnă de obicei trai împreună, nu înseamnă că trebuie să petreacă tot timpul împreună, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Ei sunt încă indivizi cu propriile lor nevoi. Uneori, vor avea nevoie să își acorde spațiu unul altuia și să aibă timp pentru ei înșiși. Unele persoane pot dori mai mult spațiu decât altele, așa că merită să știți ce se așteaptă de la fiecare înainte de a vă căsători.
14. „Ce vrei să se întâmple după ce mori?”
Acesta poate fi unul dintre cele mai greu de abordat subiecte, mai ales atunci când oamenii sunt pe cale să sărbătorească faptul că vor împărți o viață împreună, dar este esențial să fim pe aceeași lungime de undă. Oamenii tind să aibă o preferință dacă vor fi îngropați sau incinerați după ce mor. Și fiecare are o opinie diferită cu privire la ceea ce vrea ca ceilalți să facă în cazul în care sunt conectați la aparate.
15. „Ce așteptări ai de la viața noastră socială?”
Odată căsătoriți, se așteaptă ca oamenii să se prezinte împreună la anumite evenimente. Dar, uneori, chiar și persoanele căsătorite doresc să iasă cu prietenii lor fără ca soții lor să fie prezenți. Așadar, ar putea merita să discute despre evenimentele sociale la care intenționează să participe împreună și pe cine ar trebui să cunoască după ce se vor căsători.
Ce alte lucruri ar trebui să discute cuplurile înainte de a se căsători? Dacă ești căsătorit, despre ce ai discutat cu jumătatea ta înainte de nuntă?
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.